Liverpool (zbiorczy) - Strona 1163

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
Awatar użytkownika
masacra
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1683

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 20 sie 2025, 16:54

Bernabeu2 pisze:
20 sie 2025, 16:17
masacra pisze:
20 sie 2025, 15:41
W tym momencie, po oświadczeniu Isaka z twardych dowodów mamy słowo przeciwko słowu. A w takiej sytuacji, wiadomo, wybieramy w co wolimy wierzyć.
Miałem na myśli przecieki tych wszystkich Bernsteinów, Indyków, Romanów Fabrizio i innych wife beaterów, tzn. beat writerów - bo to, że top3 9-tek na świecie siedzi w Newcastle na bieda-kontrakcie i max walczy o top4 w Anglii bez żadnej obietnicy stanu rzeczy, to wiadomo, że ciężko uwierzyć.
Nie wiem. Ta informacja żyje własnym życiem od kilku tygodni, a to kto ja wypuścil jako pierwszy, kto podał dalej z tych większych insajderkow twitterowych to nie wiem. Aż tak dobrej pamięci nie mam :)
Ktokolwiek by to nie był, to po wczorajszym statementcie Isaka może tryumfowac. +5 do wiarygodności hehe.

Awatar użytkownika
masacra
Gwiazda
Gwiazda

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 20 sie 2025, 17:11

Enjo pisze:
20 sie 2025, 16:36

Ja bardziej mysle, aby spojrzec pod katem interesu klubow - .
Okay.
Świetnie.
Interesem Liverpoolu jest sprowadzenie Isaka za trochę mniej niż 150mln funtów. Mocno temu kibicuje.

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2289
Kibicuję: AC Milan

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 20 sie 2025, 17:23

A najlepiej jakby rozwiązał i przyszedł za friko, dodatkowo byś powiedział że to nufc jest zle, no i zajebiscie.
Wtedy by się też zgrywała narrację o biednym Liverpoolku która była grana przez ostatnie lata.

Awatar użytkownika
Sergek
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 973

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sergek » 20 sie 2025, 17:24

Ale my nie chcemy nikogo za friko. Chcemy zaplacic rekordowa kwote. Skad ty masz to za darmo? :D

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2289
Kibicuję: AC Milan

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 20 sie 2025, 17:36

To nie info, te wasze ględzenie zaraz dojdzie do tego stopnia że najlepiej jakby oddali za darmo.

Chcecie zapłacić 150M, Newcastle nie chce sprzedać swojego najlepszego gracza, mają do tego pełne prawo.

Co do reszty poprzedniego wpisu to odpisze na kompie bo idę na mecz (może nam też kupią Isaka).

Awatar użytkownika
Sergek
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sergek » 20 sie 2025, 17:38

Rozmawiamy o sytuacji transferowej zwiazanej z klubem. Jakie gledzenie? To ty cos gledzisz o romantyzmie i darmowych transferach a nikt o tym nie mowi.

Awatar użytkownika
masacra
Gwiazda
Gwiazda

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 20 sie 2025, 17:38

Enjo pisze:
20 sie 2025, 17:23
A najlepiej jakby rozwiązał i przyszedł za friko
No, najlepiej. Ale do takiego mistrzostwa potrzeba by było zatrudnić Pereza, a chyba nie ma na to szans :(

Awatar użytkownika
masacra
Gwiazda
Gwiazda

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 20 sie 2025, 20:38

Ten jak się odpalił XD
Następny sprawiedliwy wśród narodow świata.
Oczywiście chłop całe lato przesiedział pod kamieniem i nic nie słyszał o zapytaniach w sprawie Isaka wysyłanych przez Liverpool od początku lipca.

Po za tym rzygać idzie jak lewicujący dziennikarze sportowi pisza o totalitarnym reżimie bliskowschodnim udajac, że są głupsi niż są w rzeczywistości. Proud nad tough owners. Ikskurwade

W każdym razie ->

Obrazek
Peszek bo internety nie płoną hehe.

A sam Henry Winter przed era socjal mediów, jak mial okazje dzielic się swoimi wysrywami max raz dziennie i serio musial przemyśleć co chce napisać, to uchodził za topke dziennikarzy sportowych w Anglii. Współczesny świat jest brutalny. :(
Spoiler:

Przy okazji
Enjo pisze:
20 sie 2025, 16:36
Fakty sa jednak takie, ze w 08/22 Isak podpisal kontrakt na 6 lat (ciekawe czemu nie na 3 na przyklad)
Tłumacze i wyjaśniam. Isak podpisał 6-letni kontrakt (a nie 3-letni na przykład) bo Newcastle United, które ma wieczne problemy ze zmieszczeniem się w limitach Profit and Sustainability Rules (PSR) zależało na tym aby zamortyzować koszt tego transferu na możliwe jak najdłuższy okres. Dzięki temu, że umowa była na 6 lat, koszt w księgach rachunkowych to 10mln funtów. Gdyby umowa była na 3 lata byłoby to 10mln więcej.
I w sumie być może nie byłoby o czym gadać, bo z ujemnymi punktami za przekroczenie limitów, pewnie nigdy nie dostaliby się do LM i sytuacja zmusiłaby ich do sprzedaży piłkarzy, żeby w kolejnym sezonie znowu nie dostać ujemnych punktów.

Świat rzadko bywa czarno-biały.

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 6337
Kibicuję: 4rsenal

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 21 sie 2025, 7:27

Warto jeszcze przytoczyć publiczne wypowiedzi Isaka z końcówki zeszłego sezonu.
Marzec 2025:
„Jestem szczęśliwy tutaj, walczymy o trofea, a to jest to, czego chce każdy piłkarz.”
„Pisano już, ile miłości mam do tego miasta i klubu, jak dobrze się tutaj czuję. Nie myślę o przyszłości. Chcę po prostu grać w Newcastle. Teraz wygraliśmy puchar, ale chcemy zakończyć sezon mocno i zagrać w Lidze Mistrzów. Na tym się skupiam.”
Czerwiec 2025:
„Naprawdę, naprawdę jestem szczęśliwy w Newcastle. Miałem najlepszy sezon w życiu. Kocham wszystko w tym klubie, kibiców, miasto.”
Słabo się zastarzało :P

Awatar użytkownika
matt_
Moderator
Moderator
Reputacja: 4034

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: matt_ » 21 sie 2025, 12:08

Ale Enjo ma trochę racji. Jeżeli Newcastle nie chce go sprzedać to nie i tyle. Sam Isak też nie sprawia super wrażenia w tej sytuacji.

Awatar użytkownika
Sergek
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sergek » 21 sie 2025, 12:14

Ale na tym etapie przeszliśmy od narracji "nie jest na sprzedaż" miesiąc plus temu, przez (bawi mnie ta dynamika) zaproszenie do złożenia oferty kilka tygodni temu, do "warunki potencjalnej sprzedaży nie zostały na ten moment spełnione" w oficjalnym oświadczeniu. Jakiekolwiek inne przedstawienie tej sytuacji ma małe poparcie w tym, co tu się dzieje. My też nie raz nie chcieliśmy kogoś sprzedawać, ale to nigdy nie oznaczało, że tego w praktyce nie zrobiliśmy.

Ja bym chciał żebyśmy już kogoś kupili do przodu, bo w porównaniu z poprzednim sezonem jesteśmy tam trochę chudzi. Czy to będzie Isak czy ktoś inny, jest mi to relatywnie obojętne. Na ten moment wygląda, że zasiedzieliśmy się przy czarnym Szwedzie. Sagę Isakową kocham za to, że nasze kompletnie normalne podejście pod piłkarza innej drużyny wywołało potężną falę moralizatorską, której od dawna, jeżeli w ogóle nie widziałem. Zaczynając od samego Newcastle, dla którego w poniedziałek na szpicy zagra Scouserek, który aby odejść z Evertonu powiedział, że nie będzie trenował po wszelkie inne po wszelkie inne teksty, które jeżeli zostałyby przeze mnie użyte przy milionie transferów z Liverpoolu do lepszych klubów, spotkałyby się prawdopodobnie z uniwersalnym wyśmianiem.

Awatar użytkownika
matt_
Moderator
Moderator

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: matt_ » 21 sie 2025, 12:22

No sama saga jest śmieszna, ale pytanie na ile to jest warte zachodu? Isak jest warty tych 150 mln?

Awatar użytkownika
Sergek
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sergek » 21 sie 2025, 12:26

matt_ pisze:
21 sie 2025, 12:22
No sama saga jest śmieszna, ale pytanie na ile to jest warte zachodu? Isak jest warty tych 150 mln?
Ja pisałem na początku, że 150 to za dużo i potencjalnie liczyłbym na to, że jak większość transferów zamknie się na niższej kwocie. Wciąż dużej, ale to inna dyskusja. Są na raczej małe szanse, bo po drugiej stronie jest podmiot, który choćby miał sobie odciąć rękę PSRem, to prawdopodobnie będzie wolał to zrobić.

To nie jest zresztą pytanie do mnie, bo jak wyżej, napisałem, żebyśmy się po prostu sensownie z przodu wzmocnili. Nie zmienia to faktu, że saga jest absolutnie komiczna i wyciąga wszelkie najśmiesznie argumenty, przy których użyciu w kontekście jednej z wielu sprzedaży naszych piłkarzy, spotkalibyśmy się tylko ze śmiechem.

Awatar użytkownika
matt_
Moderator
Moderator

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: matt_ » 21 sie 2025, 12:30

Ja też pisałem, że Klopp znalazłby pewnie lepszego napastnika za mniejsze pieniądze. No ale uparliśmy się na erytrejskiego Szweda to się uparliśmy.

Awatar użytkownika
Sergek
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sergek » 21 sie 2025, 12:32

matt_ pisze:
21 sie 2025, 12:30
Ja też pisałem, że Klopp znalazłby pewnie lepszego napastnika za mniejsze pieniądze. No ale uparliśmy się na erytrejskiego Szweda to się uparliśmy.
Tzn. czy ktokolwiek znalazłby lepszego to nie jestem pewien. Rynek napastników na ten moment jest taki, jaki każdy widzi. Średni przy okropnie wysokich wycenach. Ja mam tylko nadzieję, że za tydzień/półtora nie dostaniemy żadnego briefu, że wrzucamy hamulec i czekamy na następny rok. Nie zdziwi mnie to oczywiście, bo już to robiliśmy, ale jesteśmy po stracie 3 atakujących i wrzuceniu 1 nowego, zdecydowanie brakuje nam wsparcia z ławki. Tym bardziej w sezonie AFCONowym.

A za chwilę dojdzie prawdopodobnie kolejna śmieszna wycena, jeżeli Tottenham zapłaci za Savinho, który w zeszłym sezonie strzelił aż 1 bramkę.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”