FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1166

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
7%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
7%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
15
50%
Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2323
Kontakt:

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 23 lip 2010, 23:42

wybiera sobie najzdolniejsza mlodziez z calej europy, bo sam jest gowno wart jako wylawiacz talentow.
jak moze byc gowno wart jako wylawiacz talentow a jednoczescnie wybierac najzdolniejsza mlodziez?

miguel indurain
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: miguel indurain » 23 lip 2010, 23:44

Magnum pisze:
wybiera sobie najzdolniejsza mlodziez z calej europy, bo sam jest gowno wart jako wylawiacz talentow.
jak moze byc gowno wart jako wylawiacz talentow a jednoczescnie wybierac najzdolniejsza mlodziez?

a co to za sztuka kupic najlepszego gracza z mistrzostw swiata do lat 17, 18, 19 i powiedziec ze wyszukalo sie talent? wymien 3 pilkarzy zupelnie anonimowych wykreowanych przez wengera w ciagu ostatnich 10 lat.

Awatar użytkownika
michal2
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: michal2 » 23 lip 2010, 23:45

Ok postaram sie dowiedziec wiecej na ten temat, byc moze macie racje :?

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 23 lip 2010, 23:47

Jarzinho pisze:Tylko spokojnie to samo obiecano Meridzie, Pique czy Pacheco.
Co ciekawe sam Pacheco powiedział w jakimś wywiadzie, że odszedł z Barcelony, bo jest kibicem Realu (oczywiście może być to jeden z powodów, bo wiadomo, że niebagatelne/kluczowe znaczenie miała możliwość podpisania profesjonalnego kontraktu w Anglii i zapewne również inne kwestie). To tak tylko w ramach ciekawostki. :P

miguel indurain
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: miguel indurain » 23 lip 2010, 23:51

z pacheco to bylo troche inaczej. cos jak z tym chlopcem co poszedl do juve. fakt ze benitez troche zapatrzyl sie na wengera ale nie bylo tam takiego podjazdu jak na fabregasa. tam byla afera, przy benitezie poszlo glownie o trenera rezerw, ale odbylo sie w dosc przyjaznej atmosferze.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 23 lip 2010, 23:57

Kulisów przeprowadzki Pacheco na Anfield dokładnie nie znam, więc toczyć dyskusji na ten temat nie będę. Przytoczyłem jedynie, w formie ciekawostki, słowa Dani'ego.

Możesz wyjaśnić to "poszlo glownie o trenera rezerw"?

Awatar użytkownika
iceald
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: iceald » 24 lip 2010, 0:04

Dr.Football1 pisze:Jestem po prostu wkurzony,ze katalonskie dzieciaki wycieraja buty o Wengera nazywajac go zlodziejem,a tymczasem ich ukochany klub robi dokladnie to samo,a nawet w wiekszym stopniu,co Francuz. Troche samokrytyki prosze. Transfery mlodych zawodnikow stoja teraz na porzadku dziennym,wiec nie widze powodu zeby kogos obrazac,a jezeli juz to wladze swiatowego futbolu za to,ze na ten proceder pozwalaja.

A poza tym co to w ogole sa za slowa 'ukradl','zlodziej' ? Co oni im tego Fabregasa zakneblowanego w bagazniku do Londynu powiezli czy co ?
Dalibyście już spokój z tym Fabregasem, bo się to nudne robi. Tak ci którzy twierdzą, że Wenger go ukradł jak i ci którzy twierdzą że Wenger jest wzorem uczciwości. Skoro istnieją luki w prawie, to zawsze ktoś je wykorzysta.
A teraz chciałbym się dowiedzieć, co rozumiesz przez stwierdzenie
ich ukochany klub robi dokladnie to samo,a nawet w wiekszym stopniu
Możesz podać jakieś przykłady, nazwiska zawodników? Czy tylko piszesz co ci się wydaje? Bo jeśli stawiasz znak równości pomiędzy sposobem w jaki Wenger ściągnął do Arsenalu Cesca a tym w jaki sposób do La Masii trafili np. Valdes, Iniesta czy Messi - to nie mamy o czym dyskutować.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 24 lip 2010, 0:25

Mentor pisze:Starczy tego off-topu w temacie o Realu. Liczę jednak na to, że Dr.Football1 rozwinie swoją myśl w temacie o Barcelonie. Wyjaśnij nam niby w jaki sposób Barcelona robi to samo co Arsenal tylko nawet bardziej :lol2: W temacie o Barcelonie a nie tutaj. Kolejne posty nie na temat będę stąd usuwał.

Ok,moze troche przesadzilem,ale tu nie chodzi o to kto wiecej 'podbiera'. Chodzi mi o to,ze proceder ten jest w dzisiejszych czasach zupelnie naturalny,a nazywanie Wengera 'zlodziejem' jest conajmniej smieszne.

Jak robi to Barcelona ? Nie wiem,pewnie tak samo jak Wenger i reszta Europy. Nie powiecie mi,ze Katalonczycy wzieli 14-letniego bodajze Krola,a potem poszli do dzialaczy z Leverkusen i powiedzieli jak to bardzo jest im przykro z tego powodu...

miguel indurain
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: miguel indurain » 24 lip 2010, 0:44

Daaaamian pisze:Kulisów przeprowadzki Pacheco na Anfield dokładnie nie znam, więc toczyć dyskusji na ten temat nie będę. Przytoczyłem jedynie, w formie ciekawostki, słowa Dani'ego.

Możesz wyjaśnić to "poszlo glownie o trenera rezerw"?

sprawa segury i glownie rodolfo borrela.
jako ze wymykam stad, jesli nie wiesz: benitez sciagnal ich na anfield. to dwoch trenerow z barcelonskiej szkolki. ale nie bylo wielkiej kwestii, liverpool po prostu zaplacil im wielka kase za przejscie. napewno byl niesmak, ale odbylo sie to raczej uczciwie.
Ostatnio zmieniony 24 lip 2010, 0:48 przez miguel indurain, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 24 lip 2010, 0:47

miguel indurain pisze:
michal2 pisze:To nie mogl poczekac rok czy dwa i podpisac kontrakt? Cos to podejrzane. Wyobraz sobie ze jestes gwiazda mlodziezowki w Barcelonie, mieszkasz w Twoim ukochanym miesjcie, w swoim domu, grasz w ukochanym klubie i masz pewna przyszlosc w klubie, pewny kontrakt za rok albo dwa a tu pojawia się zlodziej Wenger, proponuje kontrakt od razu i lecisz do deszczowego Londynu? Ta historia sie kupy nie trzyma

kiedy bedziesz mial juz 15 lat i twoj stary przyjdzie do domu i powie: "pedraku, zwijaj manatki, dali mi robote przy zbiorze ziemniakow w irlandii" bedziesz mial wtedy tyle do gadania co zyd za okupacji. pojedziesz razem z nim.
francuski zlodziej ma taka przewage ze wybiera sobie najzdolniejsza mlodziez z calej europy, bo sam jest gowno wart jako wylawiacz talentow. natomiast barcelona prowadzi polityke mlodziezowa oparta na rownym traktowaniu swoich mlodych graczy. nie miala zadnych szans utrzymania cesca, gdy jego ojcec dostal ciepla posadke w klubie z londynu. barca musialby takie posadki dawac kazdemu staremu zdolnego chlopca.

wp // fieldy
nie wiem za co dostal Miguel wp ale Wenger pewnie u Ciebie za transfer Cesca powinien dostac bana :wink: :lol:
wymien 3 pilkarzy zupelnie anonimowych wykreowanych przez wengera w ciagu ostatnich 10 lat.

podbijam. niezla beka z kibicow Arsenalu.

Awatar użytkownika
michal2
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: michal2 » 24 lip 2010, 0:58

Song, Diaby (w pewnym sensie), Clichy, Ashley Cole, Kolo Toure, niedlugo Wilshere, Gibbs, moze uda sie wprowadzic na dobry poziom Nordtveidta i Emmanuela-Thomasa :)
Adebayor nie byl az tak znany a postep zrobil ogromny, Flamini zreszta tez choc mial tylko jeden naprawde dobry sezon

Zreszta co mnie to obchodzi czy anonimowi czy znani :) ja nie twierdze ze Wenger to jakis super lowca talentow. A nasza szkolka to dopiero ma zaczac przynosic talenty z tego co wiem, choc barcelonskiej zapewne nie dogoni. Wenger na swoj sposob to geniusz-za mala kase transferowa stale zajmuje 3, 4 miejsca, czasami nawet dlugo walczy o tytul. Chociaz z ta kasa to tez nie do konca bo juz na pensje wydajemy sporo-2 albo 3 suma w lidze. Zreszta ja tam zadnym zwolennikiem AW nie jestem. IMO stac nasz klub na wiecej. 60 tysieczny stadion zapelniony co 2 tygodnie z najdrozszymi biletami w Europie (?). Troche tracimy w stosunku do Barcy przez te prawa telewizyjne. Mogliby was ukrocic i troche tej kasy wam zabrac :mrgreen:
Ostatnio zmieniony 24 lip 2010, 1:12 przez michal2, łącznie zmieniany 3 razy.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2323
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 24 lip 2010, 1:01

Bendtner :lol: :P

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 24 lip 2010, 1:10

michal2 pisze:Zreszta co mnie to obchodzi czy anonimowi czy znani :)

No wlasnie :) A tym bardziej co to obchodzi Wengera. On jest trenerem,a od skautingu to ma caly szereg ludzi odwalajacych kawal dobrej roboty :P Oczywiste jest,ze Francuz majac do wyboru najlepszego zawodnika MS U-17 lub Kowalskiego z Wolki Dolnej wybierze tego pierwszego :lol:

miguel indurain
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: miguel indurain » 24 lip 2010, 9:19

michal2 pisze:Song, Diaby (w pewnym sensie), Clichy, Ashley Cole, Kolo Toure, niedlugo Wilshere, Gibbs, moze uda sie wprowadzic na dobry poziom Nordtveidta i Emmanuela-Thomasa :)
Adebayor nie byl az tak znany a postep zrobil ogromny, Flamini zreszta tez choc mial tylko jeden naprawde dobry sezon

Zreszta co mnie to obchodzi czy anonimowi czy znani :) ja nie twierdze ze Wenger to jakis super lowca talentow. A nasza szkolka to dopiero ma zaczac przynosic talenty z tego co wiem, choc barcelonskiej zapewne nie dogoni. Wenger na swoj sposob to geniusz-za mala kase transferowa stale zajmuje 3, 4 miejsca, czasami nawet dlugo walczy o tytul. Chociaz z ta kasa to tez nie do konca bo juz na pensje wydajemy sporo-2 albo 3 suma w lidze. Zreszta ja tam zadnym zwolennikiem AW nie jestem. IMO stac nasz klub na wiecej. 60 tysieczny stadion zapelniony co 2 tygodnie z najdrozszymi biletami w Europie (?). Troche tracimy w stosunku do Barcy przez te prawa telewizyjne. Mogliby was ukrocic i troche tej kasy wam zabrac :mrgreen:
piszac anonimowy mam na mysli pilkarza ktory ZADEBIUTOWAL w jakiejkolwiek reprezentacji (mlodziezowej badz doroslej) dzieki wystepom w arsenalu. song gdy trafil do arsenalu byl gwiazdeczka mlodziezowki kameru, diaby to juz wogole zabawne: gwiazda mlodziezowki francuskiej, toure gral juz w reprezentacji wks. Nordtveidt gral w mlodziezowce norwegii, ade? bez zartow to byl reprezentant togo. niclas? znowu bez jaj, gwiazderek juniorskiej ekipy z norwegii. wszystko to reprezentacje krajow.

ze znanych pilkarzy ci ktorzy wybili sie w arsenalu na teraz kojarze cole i djourou. jakie to gwiazdy sam widzisz (cole ujdzie w tloku). chcesz zebym wymienil ci ilu pilkarzy ze szkolki barcy wyszlo bezposrednio chocby do reprezentacji hiszpanii roznych kategorii wiekowych? jak ktos tu porownuje transfery juniorow do szkolek barcy i do arsenalu to chyba nie wie na jakim swiecie zyje. niech wenger rozpocznie kupowac graczy ze sweanse, luton, czy ipswich town i ich wyszkala. barca nie kupuje juniorow ktorzy sa gwiazdami turniejow mlodziezowych na arenie miedzynarodowej, ale wyszukuje graczy z malych zazwyczaj klubow.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 24 lip 2010, 9:50

60 tysieczny stadion zapelniony co 2 tygodnie z najdrozszymi biletami w Europie (?)
Barca ma wiekszy stadion ale zapelnia go srednio na 75 tys. Co do biletow to na oka Barca ma drozsze niz Arsenal czy MU. Z drugiej strony ciekawym wydaje sie stworzenie listy cen biletow dla poszczegolnych klubow.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”