Real Madryt (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1167

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Największy błąd Realu po 2000?

Zwolnienie Del Bosque
0
Brak głosów
Oddanie Robbena
4
29%
Oddanie Sneijdera
1
7%
Zatrudnienie Beniteza
1
7%
Zwolnienie Xabiego
6
43%
Zatrudnienie Mourinho
2
14%
Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Re: Real Madryt (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 10 mar 2010, 23:40

Etus2, wręcz przeciwnie - jestem zadowolony. Frustracja? Nie znam :P
Chodzi mi tylko o to, że zaciągacie kredyt na dużą kasę, sprowadzacie bardzo dobrych piłkarzy i wciąż to samo. Wątpie, żeby jakikolwiek bank po raz drugi w przeciągu roku udzielił wam kredytu. A pewnie jak znam życie Perez za rok jeszcze bardziej bedzie chciał przejść tą 1/8 i znów bedzie chciał kupić dobrych piłkarzy a oni kosztują. No chyba, że sprzedacie tych, którzy nie są wam potrzebni.

Etus2
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Etus2 » 10 mar 2010, 23:49

banki nie beda chcialy udzielic kredytu ? od kiedy real jest niespłacalny ? od kiedy kibice barcy piszą o tym że się koszulki nie sprzedają ? badzmy powazni oni maja o tym takie pojecie jak ty na udzielaniu multimilionowych kredytów dla takich instytucji jak RM.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 10 mar 2010, 23:56

Już raz Perez pokazał jak się spłaca kredyty. Wizja ta sama, choć tym razem transfery jeszcze droższe. Skąd Real nazbiera tą kasę, będzie po odpadnięciu z LM ponownie renegocjował umowy :?: Będzie robił interesy na wzór Huntera. :?: Gwiazdorskie zespoły na różnych płaszczyznach bez sukcesów w Europie taki był obraz Pereza i ten sezon to potwierdza.

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 11 mar 2010, 0:04

Etus2 pisze:banki nie beda chcialy udzielic kredytu ? od kiedy real jest niespłacalny ? od kiedy kibice barcy piszą o tym że się koszulki nie sprzedają ? badzmy powazni oni maja o tym takie pojecie jak ty na udzielaniu multimilionowych kredytów dla takich instytucji jak RM.
Widzisz, tyle, że ja studiuję ekonomię, dokładniej finanse i rachunkowość, wiec wiem po jakim obszarze się poruszam :wink: Oczywiście praktycznego doświadczenia nie mam, ale na wykładzie pewna pani profesor nam tłumaczyła niektóre rzeczy.
Nie same koszulki, bo nie to stanowi główny przychód klubu. Spójrz jaka jest sytuacja gospodarcza w Hiszpanii, myślisz, że każdy tak miło udzieli Realowi kredytu?
Poza tym nie "niespłacalny" tylko niewypłacalny jak coś. Real jest wypłacalny, ale ciężko mi sobie wyobrazić iż Real weźmie kolejny kredyt, żeby znów zainwestować w piłkarzy po takim sezonie jak ten. Jeśli ligi nie wygracie, to banki nie będą patrzyły tak przychylnie. A oni chcą mieć zwykle jakieś potwierdzenie, że na pewno odzyskają swoje pieniądze wraz z procentami. Banki to nie instytucja charytatywna.
Poza tym inna sprawa jest taka, że jeśli znów zaciągniecie kredyt na dużą sumę to ceny piłkarzy których bedziecie chcieli kupić znów pójdą w górę.

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 11 mar 2010, 0:08

Tak na szybko po skrócie w Polsacie. Higuain :lol: To jego powinni zwolnić, nie trenera. Jak to jest odpaść z Lyonem który jest słabszy z roku na rok wydając ponad 200mln na transfery ? HA ! HA !
Nie wiem jak Lyon w końcówce mógł tak sfrajerzyć i nie podwyższyć prowadzenia na 1:2, 1:3. Poza pierwszą połową miejscami nie pokazaliście nic.

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 11 mar 2010, 7:05

Uno Dos Tres Hała Madrid :haha: Nawet jak wydacie 500 baniek to klątwy i tak nie zdejmiecie :D Wydajcie lepiej grubą kasę na jakiegoś szamana. OL przejdzie dalej i dostanie pojazd od jakiejś drużyny ale zawsze każdy będzie ich miło wspominał po tej edycji :mike:

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 177

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 11 mar 2010, 7:58

Akarin pisze:Jedna miłość, jeden klub - 1/8 aż po grób:
:roftl3: zajebiste, stary :beer:

Real Madryt :zwała: No nie mogę się powstrzymać , naprawdę :rotfl2: Wydać tyle kasy i tak skończyć w 1/8 LM :lol2:

Wasi włodarze powinni teraz wydać książkę - "Sztuka przepieprzania pieniędzy - czyli jak wydać ponad 200 mln euro a i tak odpaść w 1/8 LM" :rotfl:

Ribery byłby mega-idiotą, gdyby teraz zdecydował się odejść z Bayernu akurat do Realu. Było nie było, chciałby chłopak kiedyś wygrać LM :)

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+
Reputacja: 781

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 11 mar 2010, 8:13

Michał M pisze: Real Madryt :zwała: No nie mogę się powstrzymać , naprawdę :rotfl2: Wydać tyle kasy i tak skończyć w 1/8 LM :lol2:

Wasi włodarze powinni teraz wydać książkę - "Sztuka przepieprzania pieniędzy - czyli jak wydać ponad 200 mln euro a i tak odpaść w 1/8 LM" :rotfl:
)
Może to im pozwoli pokryć straty z koszulek i braku awansu do 1/4 LM podstawa to sukces marketingowy ^^

stary rupieć
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: stary rupieć » 11 mar 2010, 8:27

Nie ma co, Real to klub z tradycjami :boruta:

Awatar użytkownika
rati
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rati » 11 mar 2010, 8:46

Dziwi mnie najazd na Higuaina. Konkretnie o sytuację, gdzie mógł podać do C. Ronaldo. Dziewięciu na dziesięciu napastników zachowałoby się w ten sam sposób jak Higuain, czyli oddało strzał. A patrząc na frustrację C. Ronaldo bezpośrednio po tej akcji zaczynam zastanawiać się, czy w szatni Realu jest wszystko w porządku. Mało kto robi takie szopki. Pellegrini jest dobrym doświadczonym trenerem i powinien zwrócić uwagę gwieździe.

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 11 mar 2010, 9:30

Jak Real zwolni Pellegrini to nie wiem kogo oni będą chcieli zatrudnić chyba nawet sam Jezus ze swoim CV gdzie ma zamienianie wody w wino i chodzenie po wodzie nie kwalifikował by się na to stanowisko :king:

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 11 mar 2010, 10:41

Ale wam pojechali :lol:

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 11 mar 2010, 11:18

Wręcz galaktyczne wydarzenie. 1/8 aż po grób mnie rozwalilo :lol:

Z jednej strony cieszy mnie wasza kompromitacja, ale z drugiej strony szkoda, ze La Liga przez to traci.

Ale nie martwcie sie, latek kupicie Ribery`ego, Ville i Vidica i mysle, ze dojdziecie do tego wymarzonego pułapu 1/4 LM.

Hala!

Awatar użytkownika
Pelart
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pelart » 11 mar 2010, 11:35

Po pierwsze, wzrusza mnie radość wszystkich krytyków Realu, to urocze, że tak się przejmowaliście. Oczywiście wielka szkoda, Marca już fueruje, balon jak zawsze nadmuchano a teraz to wszystko trochę się uspokoi.

W lidze musimy walczyć, Pellegrini wie, że wygrywając przynajmniej ten tytuł może się obronić.

Z taką grą odpadlibyśmy pewnie przed finałem, nawet gdyby wczoraj Higuain trafił to co miał, Real nie jest zespołęm na poziomie MU czy Barcy.

Kaka strasznie wyglądał wczoraj, popierdolona presja w tym klubie tylko go rujnuje, mówię o klubie i o Kace.

Jakoś specjalnie nie rozpaczam, oby w weekend nie podłamali się i wygrali mecz, to nam pozostało.

Dalej jeste za pozostaniem Pellegriniego, to dobry trener a że nie wszyscy zawodnicy podchodzą z szacnkiem do rywala to nie jest jego winą.

Awatar użytkownika
Czarna Perła
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Czarna Perła » 11 mar 2010, 11:59

Pelart

Tak to już na świecie bywa, są kibice i Kibice.
Gdyby była analogiczna sytuacja np z Barceloną, to jej krytycy robiliby tak samo.
Ja porażke Realu odbieram jako porażkę hiszpańskiego futbolu.
A Realowi nie potrzeba kolejnych zmian w kadrze, tylko tak jak ktoś napisał wyżej - PSYCHOLOGA i to na prawdę dobrego.

Słusznie zauważył rati o tej sytuacji z Higuainem i Ronaldo - coś w szatni na pewno jest nie tak, za dużo się zeszło gwiazd i każdy chce błysnąć. Wygląda to tak , jakby liczył się sukces poszczególnego zawodnika, a nie sukces drużyny, i to ich chyba gubi rokrocznie.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”