Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 27 lip 2010, 11:41
Mentor

Post Wyświetl pojedynczy post autor: iceald » 27 lip 2010, 11:56
Specjalnie o tym nie pisałem, bo dla mnie to żadna opcja. Muniesa i Fontas pewnie i tak wskoczą do składu, ale nikt nie zagwarantuje że będą mieli pierwszy sezon jak Messi czy Pedro - czyli staną się od razu ważnym elementem pierwszej drużyny - a raczej będą się ogrywali w CdR czy końcówkach rozstrzygniętych spotkań. Jeśli do środka przesuwamy Abidala to na lewą stronę zostaje Maxwell i Adriano, który pewnie będzie też grał na innych pozycjach, czy to za Daniego czy w pomocy. Jak dla mnie to wciąż o jednego piłkarza za mało. W takim układzie to nawet Caceresa bym chętnie z powrotem zobaczył - ale jako lewego obrońcę, bo tam akurat jak dla mnie dawał radę.ddemon pisze:Co do środkowego obrońcy jak już Mentor pisał to Abidal od biedy będzie tym 4 a później ktoś z młodych Fontas,Muniesa.
iceald
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 27 lip 2010, 12:14
Nie byłbym taki pewny czy Muniesa awansuje do szerokiej kadry pierwszego zespołu. Fontas pewnie tak, ale o Marcu raczej się nie pisze. Jeśli chodzi o rolę w zespole to czego mamy oczekiwać po czwartym czy piątym środkowym obrońcy jak nie gry w CdR czy ogonów w lidze? Oczywiście chciałoby się mieć świetne alternatywy w razie urazów, ale Guardiola od początku swojej pracy w klubie dysponuje raczej wąską kadrą i to niekoniecznie dlatego, że zarząd nie realizuje jego wizji.iceald pisze:Muniesa i Fontas pewnie i tak wskoczą do składu, ale nikt nie zagwarantuje że będą mieli pierwszy sezon jak Messi czy Pedro - czyli staną się od razu ważnym elementem pierwszej drużyny - a raczej będą się ogrywali w CdR czy końcówkach rozstrzygniętych spotkań.
A to czemu niby? Abidal stając się opcją na środek przestaje być dostępny na lewej czy jakiceald pisze:Jeśli do środka przesuwamy Abidala to na lewą stronę zostaje Maxwell i Adriano, który pewnie będzie też grał na innych pozycjach, czy to za Daniego czy w pomocy.
Mentor

Post Wyświetl pojedynczy post autor: iceald » 27 lip 2010, 12:27
Nie przestaje, ale nie chciałbym znowu widzieć sytuacji w której przez jakieś kontuzje, kartki czy inne przypadłości w środku obrony musi grać ktoś z pomocników. W sumie właśnie o tę szerokość kadry się tu rozbija chyba wszystko - wiem, że Pep woli kadrę węższą, ale niekoniecznie musi mi się to podobać.Mentor pisze:Abidal stając się opcją na środek przestaje być dostępny na lewej czy jak
iceald
Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 27 lip 2010, 14:32
mistyk
Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 27 lip 2010, 14:34
I nie potrafisz się zdecydować, które doniesienia sa bardziej wiarygodne ? Na moje oko Cesc zostaje przynajmniej na ten rok jeszcze, a od maja znów się zacznie.mistyk pisze:Z jednej strony mamy oficjalne wypowiedzi, że będzie ciezko, a Arsenal nie chce negocjowac, a z drugiej ciągle doniesienia z prasy, że transfer jest blisko
fieldy
Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 27 lip 2010, 14:40
mistyk

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 27 lip 2010, 17:39
Sky Sports pisze: Członek zarządu Barcleony, Toni, Freixa, żałuje, że Arsenal nie chce nawet negocjować sprzedaży Cesca Fabregasa.
Kapitan Kanonierów przez ostatnie tygodnie jest łączony z powrotem na Camp Nou, pomimo tego, że Arsenal odrzucił oficjalną ofertę opiewającą na €35 milionów i stwierdził, że nie chce negocjować.
Barcelona twierdzi, że robią wszystko, co mogą, by pozyskać Fabregasa, który ma ważny kontrakt do 2015 roku, ale Arsenal nie ma zamiaru nawet rozpoczynać negocjacji.
- Arsenal nie chce z nami usiąść i negocjować. Tutaj wola Cesca ani Barcelony nie ma nic do rzeczy - oni po prostu nie chcą necjować. - powiedział Freixa.
Freixa poinformował również, że Barcelona szuka kogoś na pozycję defensywnego pomocnika po odejściu Yaya Toure do Mancesteru City.
Magnum

Post Wyświetl pojedynczy post autor: miguel indurain » 27 lip 2010, 17:57
miguel indurain

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 27 lip 2010, 18:01
Magnum
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 27 lip 2010, 18:27
Jarzinho
Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 28 lip 2010, 2:44
kaczy
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 28 lip 2010, 13:46
Zaledwie 8 zawodników pierwszej drużyny i aż 14 piłkarzy Barcelony B, ale i tak zajebiście, że wreszcie gramyPinto, Adriano, Bojan, Ibrahimović, Keita, Maxwell, Milito, Víctor Sánchez, Miño, Armando, Benja, Dalmau, Edu Oriol, Ilie, Jonathan dos Santos, Jonathan Soriano, Martí Riverola, Muniesa, Nolito, Sergi Gómez, Sergi Roberto, Tello
Mentor
Post Wyświetl pojedynczy post autor: fejkenq » 28 lip 2010, 15:43
fejkenq
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 28 lip 2010, 17:04
Jarzinho
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio