FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1169

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
7%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
7%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
15
50%
Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 27 lip 2010, 11:41

Nie wydamy 15-16 mln na rezerwowego DM-a. W ogóle jeżeli przyjdzie Cesc to prawdopodobnie trafi do nas Senna bo jest najtańszą opcją. Jeżeli nie uda się wyrwać Cesca to będzie można przeznaczyć większą kwotę na DM-a, ale na pewno nowy zarząd nie zapłaci klauzuli za Bruno.

Awatar użytkownika
iceald
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: iceald » 27 lip 2010, 11:56

ddemon pisze:Co do środkowego obrońcy jak już Mentor pisał to Abidal od biedy będzie tym 4 a później ktoś z młodych Fontas,Muniesa.
Specjalnie o tym nie pisałem, bo dla mnie to żadna opcja. Muniesa i Fontas pewnie i tak wskoczą do składu, ale nikt nie zagwarantuje że będą mieli pierwszy sezon jak Messi czy Pedro - czyli staną się od razu ważnym elementem pierwszej drużyny - a raczej będą się ogrywali w CdR czy końcówkach rozstrzygniętych spotkań. Jeśli do środka przesuwamy Abidala to na lewą stronę zostaje Maxwell i Adriano, który pewnie będzie też grał na innych pozycjach, czy to za Daniego czy w pomocy. Jak dla mnie to wciąż o jednego piłkarza za mało. W takim układzie to nawet Caceresa bym chętnie z powrotem zobaczył - ale jako lewego obrońcę, bo tam akurat jak dla mnie dawał radę.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 27 lip 2010, 12:14

iceald pisze:Muniesa i Fontas pewnie i tak wskoczą do składu, ale nikt nie zagwarantuje że będą mieli pierwszy sezon jak Messi czy Pedro - czyli staną się od razu ważnym elementem pierwszej drużyny - a raczej będą się ogrywali w CdR czy końcówkach rozstrzygniętych spotkań.
Nie byłbym taki pewny czy Muniesa awansuje do szerokiej kadry pierwszego zespołu. Fontas pewnie tak, ale o Marcu raczej się nie pisze. Jeśli chodzi o rolę w zespole to czego mamy oczekiwać po czwartym czy piątym środkowym obrońcy jak nie gry w CdR czy ogonów w lidze? Oczywiście chciałoby się mieć świetne alternatywy w razie urazów, ale Guardiola od początku swojej pracy w klubie dysponuje raczej wąską kadrą i to niekoniecznie dlatego, że zarząd nie realizuje jego wizji.
iceald pisze:Jeśli do środka przesuwamy Abidala to na lewą stronę zostaje Maxwell i Adriano, który pewnie będzie też grał na innych pozycjach, czy to za Daniego czy w pomocy.
A to czemu niby? Abidal stając się opcją na środek przestaje być dostępny na lewej czy jak :> Zagra tam gdzie będzie w danym momencie najbardziej potrzebny. No chyba, że szykujemy się na katastrofę typu 4 kontuzje obrońców, ale na takie coś przygotować się nie da.

Generalnie za bogato nie jest bo mając Rafę i Toure wyglądało to nieco lepiej, ale nie jest tak źle jak to niektórzy widzą moim zdaniem. Eric na środku na dzień dzisiejszy mnie nie przekonuje, ale Rafa też grał słabo więc dajmy Francuzowi szanse. Myślę, że jest w stanie zapewnić lepsze występy niż Kaiser w ostatnim sezonie.

Awatar użytkownika
iceald
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: iceald » 27 lip 2010, 12:27

Mentor pisze:Abidal stając się opcją na środek przestaje być dostępny na lewej czy jak
Nie przestaje, ale nie chciałbym znowu widzieć sytuacji w której przez jakieś kontuzje, kartki czy inne przypadłości w środku obrony musi grać ktoś z pomocników. W sumie właśnie o tę szerokość kadry się tu rozbija chyba wszystko - wiem, że Pep woli kadrę węższą, ale niekoniecznie musi mi się to podobać.

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 27 lip 2010, 14:32

Ta cała sprawa z Fabregasem zaczyna mnie już drażnić. Z jednej strony mamy oficjalne wypowiedzi, że będzie ciezko, a Arsenal nie chce negocjowac, a z drugiej ciągle doniesienia z prasy, że transfer jest blisko. Niech już ta szopka sie skończy i albo przyjdzie do nas, bierzemy Senne i czekamy na rozpoczęcie sezonu, albo szukamy innego cracka do wzmocnienia skladu.

Wg. nowego zarządu jestesmy 70 mln na minusie, a nie 10 mln na plusie jak twierdzil poprzedni zarzad :lol:

Sandro bierz sie lepiej do roboty.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 27 lip 2010, 14:34

mnie już nie drażni, już mi przeszło :p drażniło mnie zaraz po mundialu jak te całe szopki były z koszulką i takie tam.
mistyk pisze:Z jednej strony mamy oficjalne wypowiedzi, że będzie ciezko, a Arsenal nie chce negocjowac, a z drugiej ciągle doniesienia z prasy, że transfer jest blisko
I nie potrafisz się zdecydować, które doniesienia sa bardziej wiarygodne ? Na moje oko Cesc zostaje przynajmniej na ten rok jeszcze, a od maja znów się zacznie.

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 27 lip 2010, 14:40

Wiadomo, ze bardziej wiarygodne sa doniesienia, że Cesc do nas nie trafi, ale mimo wszystko ciągłe ploty prasowe powodują, że nadzieje ciągle sie pojawia. Czas z tym skonczyc. I podobnie jak Ty uwazam, ze w tym roku do nas nie trafi. Chyba, ze nasz nowy prezydent mnie pozytywnie zaskoczy.

Do całej układanki brakuje nam jedynie środkowego pomocnika i trzeba jak najszybciej wyjasnic sprawe z Fabregasem, bo pozniej moze zabraknac czasu na innego kandydata.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2323
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 27 lip 2010, 17:39

Specjalnie dla ciebie, najnowsze doniesienia prasowe :lol:
Sky Sports pisze: Członek zarządu Barcleony, Toni, Freixa, żałuje, że Arsenal nie chce nawet negocjować sprzedaży Cesca Fabregasa.

Kapitan Kanonierów przez ostatnie tygodnie jest łączony z powrotem na Camp Nou, pomimo tego, że Arsenal odrzucił oficjalną ofertę opiewającą na €35 milionów i stwierdził, że nie chce negocjować.

Barcelona twierdzi, że robią wszystko, co mogą, by pozyskać Fabregasa, który ma ważny kontrakt do 2015 roku, ale Arsenal nie ma zamiaru nawet rozpoczynać negocjacji.

- Arsenal nie chce z nami usiąść i negocjować. Tutaj wola Cesca ani Barcelony nie ma nic do rzeczy - oni po prostu nie chcą necjować. - powiedział Freixa.

Freixa poinformował również, że Barcelona szuka kogoś na pozycję defensywnego pomocnika po odejściu Yaya Toure do Mancesteru City.

miguel indurain
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: miguel indurain » 27 lip 2010, 17:57

swieze jak wczorajszy chleb. wypowiedz ma juz 24 godziny (slowa wypowiedziane wczoraj na konferencji przy okazji sprawy z henrique)

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2323
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 27 lip 2010, 18:01

do angielskich mediów doszly dopiero dzisiaj. pewnie byl zator w kanale ;)

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 27 lip 2010, 18:27

Mam nadzieję, że w tym tygodniu wszystko się wyjaśni. Nie można całego okienka bawić się w ten transfer. Albo przychodzi albo nie. Jeśli nie to trzeba mieć jeszcze czas na sprowadzenie alternatywy, jeśli w ogóle Barcelona chce kogoś na tą pozycję. Są wychowankowie i oni powinni dostawać swoje szanse- Thiago, Oriol, Rochina czy tak samo z młodymi zawodnikami z obrony- Montoya, Bartra, Muniesa. Najważniejsze, żeby stało się tak jak chciał Pep i transfery były załatwione przed wylotem do Azji. Nowi muszą mieć czas na zgrywanie się z zespołem, w zeszłym sezonie dość długo czekano na transfer Zlatana, a Chygrynkiy przyszedł w przeddzień pierwszego spotkania ligowego. Efekt tego było widać.

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 28 lip 2010, 2:44

Wydaje mi się że za wszystkie skarby świata Barca na następce Toure chce sprowadzić Hiszpana, a nie innego obcokrajowca.

good night 8)

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 28 lip 2010, 13:46

A mi się wydaje, że masz gorsze dni ostatnio.

Wśród potencjalnych zmienników dla Busquetsa wymieniało się więcej piłkarzy z Ligue 1 niż z La Liga, ale co tam. Sęk w tym, że nowy zarząd chce ciąć koszta a więc Senna jest świetną opcją pod względem zarówno sportowym jak i finansowym. Bruno z Villarreal kosztowałby pewnie mniej więcej tyle samo co ktoś z Francji a ma po swojej stronie trochę doświadczenia ligowego.

Ci młodzi piłkarze z Ligue 1 są bardzo fajni, ale Barcelona nie szuka raczej równorzędnego rywala dla Sergio tylko zmiennika, który grywałby pewnie mniej niż Toure. Zawodnika godzącego się z taką rolą a jednocześnie takiego, który może zagrać w każdej chwili, przeciwko każdemu rywalowi w razie jakby Busi nagle wypadał. Senna to bądź co bądź uznana marka. Brał udział w wielu spotkaniach na najwyższym poziomie i dawał radę. Dla nas to zatem opcja najlepsza bo nie potrzebujemy też zawodnika na wiele sezonów mając w odwodzie rozwijającego się Oriola Romeu, który za kilka sezonów może być kolejnym Busquetsem.

Tak w ogóle to jutro mecz! :jupi: :mike: :peace: :kocioł:

Pierwszy sparing gramy z Valerengą w Oslo. Oto kadra:
Pinto, Adriano, Bojan, Ibrahimović, Keita, Maxwell, Milito, Víctor Sánchez, Miño, Armando, Benja, Dalmau, Edu Oriol, Ilie, Jonathan dos Santos, Jonathan Soriano, Martí Riverola, Muniesa, Nolito, Sergi Gómez, Sergi Roberto, Tello
Zaledwie 8 zawodników pierwszej drużyny i aż 14 piłkarzy Barcelony B, ale i tak zajebiście, że wreszcie gramy :P Abidal dopiero w poniedziałek rozpoczął treningi więc został w Barcelonie, Jeffren leczy uraz a Fontas kontynuuje rehabilitację po kontuzji. Na wycieczkę nie leci też Hleb bo nie :ok: :lol:

W taki meczu najbardziej interesują mnie młodzi, nowi i... koszulki. Zobaczymy jak się będą prezentować stroje. Adriano pewnie trochę pogra. Mam nadzieję, że Dos Santos i Muniesa również bo ta dwójka jest chyba najbliżej pierwszego zespołu spośród wszystkich piłkarzy rezerw znajdujących się w kadrze na ten mecz.

Awatar użytkownika
fejkenq
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fejkenq » 28 lip 2010, 15:43

A no wlasnie juz jutro meczyk nawet nie wiedzialem,malo co teraz zagladałem,ale to sie zmieni :D
Licze na ibre i adriano,no i na mlodych oby fajnie zagrali :)

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 28 lip 2010, 17:04

A co Pep zrobi jak Hleb nigdzie nie odejdzie. :?: Będzie pobierał swoją pensję za treningi czy co.

Ciekawi mnie sam skład, jest sporo młodych zawodników, kilku warto zobaczyć. Jonathan już dostawał szansę, ale dalej jest Sergi Gomez, Sergi Roberto, który miał bardzo udany sezon w Barcie Athletic, o Dalmau także kilkakrotnie pisano. Muniesa wiadomo jak jest postrzegany, o reszcie ciężko coś napisać. Wiem, że Soriano miał bardzo duży wkład w awans ekipy Enrique, ale on tak jak i Benja i Nolito mieli odejść. Zostali, ale chyba ze względu na fakt, że rezerwy awansowały na zaplecze La Liga i ich doświadczenie powinno się przydać w utrzymaniu się w Segunda. Pierwszy skład Barcelony z nich raczej pożytku nie będzie miał, bo ciężko, żeby wypalili w wieku 24 czy 25 lat i nagle ukazał się ich wielki talent. Choć Soriano kiedyś dawał radę w mlodzieżowych reprezentacjach.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”