Arsenal FC (zbiorczy) - Strona 1170

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną

Nowym trenerem Arsenalu po Emerym powinien zostać...

Ljunberg
2
8%
Vieira
1
4%
Pochettino
2
8%
Allegri
4
17%
Marcelino
2
8%
Nuno Espírito Santo
0
Brak głosów
Ancelotti
0
Brak głosów
Arteta
10
42%
Benitez
3
13%
ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2323
Kontakt:

Re: Arsenal FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 27 wrz 2013, 17:27

Cholera, tragedia. Módłmy się o zdrowie Rosicky'ego i Cazorli, bo bez nich będzie naprawdę brzydko. Chociaż nawet jak Rosa teraz wróci i będzie grał na skrzydle, to raczej optymalnie to nie będzie. Tragedia. Gnabry, wbrew temu co mówi Wenger, wcale nie jest gotowy na grę w podstawowej XI w Premier League, ale co zrobić. Taką mamy sytuację. Ale bardzo cienko to widzę..

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 6240
Kibicuję: 4rsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 28 wrz 2013, 18:10

Obrazek

Swansea: Vorm, Tiendalli, Amat, Flores, Davies, Canas, Shelvey, de Guzman, Dyer, Routledge, Michu.
Rezerwy: Tremmel, Alfei, Taylor, Britton, Pozuelo, Vazquez, Bony

Arsenal: Szczesny, Sagna, Koscielny, Mertesacker, Gibbs, Wilshere, Ramsey, Flamini, Ozil, Gnabry, Giroud
Rezerwy: Fabianski, Vermaelen, Monreal, Jenkinson, Arteta, Ryo, Bendtner

Nastolatek Gnabry gra 3 mecz w ciągu tygodnia, z czego w środę grał ponad 120 minut. Ławka wreszcie ciekawa, nieobsadzona samymi juniorami. Swansea to piekielnie trudny rywal, ale z drugiej strony nie imponują w tym sezonie formą. Liczę na dobrą passę Girouda i kolejne bajeczne dogrania Oezila.

Warto wspomnieć, że wszyscy nasi rywale stracili dziś punkty, zatem w przypadku zwycięstwa zostaniemy samodzielnymi liderami! Chelsea z Spurs podzieliła się po jednym, City przegrało z AV (drużyna Lamberta pogromcą faworytów), United przegrali u siebie z WBA. Ten ostatni wynik jest o tyle dziwny, że piłkarze WBA w podobnym składzie nie poradzili sobie z naszymi juniorami... a przecież mieli dzisiaj w nogach 120 minut ze środka tygodnia.

Awatar użytkownika
coco
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1496
Kibicuję: Inter Mediolan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 28 wrz 2013, 18:20

uwaga na Shelvey'a, nie wiadomo co dzisiaj wycuduje, może będzie hat-trick :lol:

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 28 wrz 2013, 20:27

He scores when he wants
He scores when he wants
Aaron Ramsey, he scores when he wants :jupi:

Ależ nerwy w końcówce. Napiszę coś jak ochłonę, ale jesteśmy w gazie. Gnabry i Ramsey - fantastycznie.

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 28 wrz 2013, 20:28

Ciężko ugrane 3 pkt. Ponownie, czego nie można było powiedzieć w zeszłym sezonie, na grę Arsenalu patrzy się z przyjemnością. Niestety jak zawsze leżymy w defensywie. Brawo dla Ramseya za bramkę i asystę, choć zawsze w niego wierzyłem, to nigdy nie sądziłem że wyjdzie z niego taki crack. Brawo dla wonderkida Gnabrego za premierową bramkę, życzmy mu 100 i więcej goli dla Arsenalu! Mamy samodzielnego lidera, jest dobrze... jest wspaniale! :)

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 29 wrz 2013, 1:58

Duch jeszcze nie ochłonął najwyraźniej :P

Ja bym nie powiedział, że dzisiaj patrzyło się na grę Arsenalu z przyjemnością. Pierwsza połowa to było dno i trzy metry mułu. Naprawdę nic nie wychodziło, nic się nie kleiło, widać było brak jakichkolwiek skrzydłowych, Özil też niczym nie imponował a Wilshere denerwował. Potem się poprawiło i nagle zaczęło wszystko wyglądać niesamowicie no i wtedy padły dwie bramki, a mogło paść i z cztery. Potem znowu klapa i obrona się nie popisała i nerwówka pod koniec. Na szczęście trzy punkty są. Jeśli mamy tak wygrywać do maja, jestem za. Świetnie to wygląda, ale na nic wielkiego się [jeszcze] nie nastawiam w tym sezonie, bo sporo za wcześnie. Poczekajmy chociaż do grudnia.

Tymczasem czeka nas trudny mecz z Napoli na Emirates. Jeśli myślimy o wygraniu grupy, nie ma innej opcji jak zwycięstwo, to oczywiste. Wraca Rosicky, więc mam nadzieję, że zacznie od pierwszej minuty i trochę pomoże naszej ofensywie. Ciekawe, czy Wenger wystawi Gnabry'ego od pierwszej połowy. Chłopak ma jak na siebie bardzo dużo minut w nogach, 120 w tygodniu, teraz prawie cały mecz, z Napoli trudny mecz w LM.. możliwe, że on zacznie a potem Rosicky go zmieni.

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 29 wrz 2013, 8:48

Magnum pisze:Duch jeszcze nie ochłonął najwyraźniej
Jestem jestem :lol:

Faktycznie, to nie był jakiś wielki mecz w naszym wykonaniu, ale do cholery, mamy maksymalnie okrojoną kadrę przez urazy, graliśmy mimo wszystko z trudnym rywalem na ciężkim terenie, więc te trzy punkty cieszą podwójnie. Bardzo dobrze sprawił się Gnabry i fajnie, że Wenger - trochę z konieczności - ale na niego stawia. Klasą samą w sobie był ponownie Ramsey, który jak będzie zdrowy i forma mu nie ucieknie, to może się w tym sezonie zakręcić w granicach 20 bramek spokojnie. Chłopak strzela, asystuje, ciężko pracuje na całej szerokości boiska - palce lizać. Do formy wraca też Wilshere, co cieszy, bo początek rozgrywek miał taki sobie.

Szczerze przyznam, że więcej nerwów niż w końcówce, miałem pod koniec pierwszej połowy jak Giroud podkręcił nogę. Jak zobaczyłem rozgrzewającego się Bendtnera, to pomyślałem, oho, zaczynają się ciężkie czasu dla Arsenalu :P Szkoda, że Wenger nie pomyślał o tym napastniku w lecie, bo teraz w każdym kolejnym meczu będziemy mieć strach, czy aby Francuz czegoś sobie nie zrobi.

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 29 wrz 2013, 9:32

Magnum pisze:Ja bym nie powiedział, że dzisiaj patrzyło się na grę Arsenalu z przyjemnością.
Zgadzam się z tym. Mozna była patrzeć z przyjemnością, ale co najwyżej momentami. Ogólnie mecz mógł się podobać, obie drużyny dobrze operowały piłką, może nie było zbyt wielu okazji bramkowych, ale sama gra była przyjemna dla oka. Cieszy kolejne zwycięstwo, na trudnym terenie i jak ktoś wcześniej wspomniał- okrojoną kadrą. Ciekawi mnie jak długo Ramsey utrzyma taką formę. Już nawet nie mówię strzelecką... Oby już nie wrócił do swojej dawnej dyspozycji. :wink:

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 30 wrz 2013, 15:10

Od dłuższego czasu trafiam na każdym kroku na sylwetkę Roberta Piresa na arsenalowych zdjęciach: sesje treningowe czy inne takie. On ma zamiar trenować z nami cały sezon? Może jakaś fucha w sztabie czy coś? A może to nasz tajny skrzydłowy, którego ogłoszenie zbiegnie się w czasie z newsami typu 'Walcott i Podolski wrócą 6 tygodni później' ? Orientuje się ktoś? Często trenują z nami celebryci, ale Robert siedzi u nas już wyjątkowo długo.

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 04 paź 2013, 11:24

Z cyklu 'chwilowe, niegroźne kontuzje w Arsenalu' Bac Sagna wypada na 3 tygodnie :angry2: Ja nie wiem, czy nasi gracze leczą się w polskim NFZ ?

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 04 paź 2013, 13:33

I jeszcze Wenger jest wkurwiony na Wilshere'a, że pali papierosy. Cyrk :lol:

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 04 paź 2013, 14:32

Wilshere jest gangsterem, myślę że gdyby urodził się 20 lat wcześniej, to przed treningami waliłby do basa z Adamsem.

BTW, pamiętacie tę akcję? Podobno Bendtenr strzelił wtedy swojego ostatniego gola :mrgreen:
Obrazek

rekol
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rekol » 05 paź 2013, 2:22

Rob mieszka na Islington uczestniczy w zyciu AFC ale wcale nie trenuje( nie liczac zabawy z pilka i jogingu).
Palnie Jacka to tez sciema raz ze to byl mentol dwa ze po alkoholu, trzy ze Lauren by go zabila.

Arsene sam podpala tak na marnesie( fajka chyba z kosci sloniowej) regularnie!

Awatar użytkownika
Carbon
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1147
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Carbon » 05 paź 2013, 19:05

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu