Real Madryt (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1170

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Największy błąd Realu po 2000?

Zwolnienie Del Bosque
0
Brak głosów
Oddanie Robbena
4
29%
Oddanie Sneijdera
1
7%
Zatrudnienie Beniteza
1
7%
Zwolnienie Xabiego
6
43%
Zatrudnienie Mourinho
2
14%
FC Liverpool
Skład C
Skład C
Reputacja: 0

Re: Real Madryt (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: FC Liverpool » 11 mar 2010, 23:53

A który piłkarz z zeszłorocznych "zakupów" waszym zdaniem sprawdził się? Moim zdaniem jedynie Cristiano Ronaldo, reszta gra gorzej niż w poprzednich klubach.

cruel
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 332

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cruel » 12 mar 2010, 2:13

Albiol gra bardzo dobrze, Garay duzo lepiej niz ostatni sezon w Racingu, Xabi ostatnim czasem gra na swoim poziomie z Liverpoolu. Zawodzi na razie troche Benzema, chociaz dopoki nie mial kontuzji zaczynal cos pokazywac. Zdecydowany zawod nr1 - Kaka. Czasem zaluje, bo jego kosztem spokojnie mogl dalej w Realu grac Sneijder i Robben, ale z drugiej strony patrzac na zdrowie tej dwojki... moze i dobrze. No i nie mozna skreslac brazylijczyka po paru miesiacach, niektorych rzeczy sie nie zapomina i sadze ze predzej czy pozniej trafi z forma.

Demot powyzej miazdzy :lol:

Awatar użytkownika
Pelart
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pelart » 12 mar 2010, 8:51

Marca w swoim stylu przeprowadziła ankietę dotyczącą trenera i zawodników. Chodziło o opinię kibiców na temat ich przyszłości. Pellegrini ma spore, ponad sześćdziesięcioprocentowe poparcie. Jeżeli chodzi o zawodników , kibice chcą odejścia Metzeldera, Gago,Momo Diarry, Roystona i co ciekawe Raula. Jak widać poirytowanie odbiło się na tych, którzy mieli nikły udział w porażce. Być może ktoś liczy na europejską metamorfozę klubu na kształt tej reprezentacyjnej.

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 12 mar 2010, 9:19

kaczy pisze:Hahaha :P można pisać, wmawiać sobie, ale widzę że ja nie jestem jedyny który tak naprawdę nie wierzy w awans :boruta:
Znaczy sie ja wierze (a może tylko chce wierzyć). Ale patrząc 'Realnie' będziemy czekać w napięciu przez 3 tygodnie a jak w końcu stanie nam przed telewizorem oglądać już nie będzie tak ciekawie.
Za każdym razem wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazywały nas jako uczestników 1/4, jednak po meczu bylo inaczej.
Real odpadał już w 1/8 finału z Juventusem, Arsenalem, Romą, Bayernem i Liverpoolem, w każdym z tych rewanżowych spotkań byłem optymistą (tak tak, nawet w tym na Anfield) ... i właśnie to mi nie pozwala nim być przed rewanżem z Lyonem. Groteska !

Tak na przypomnienie ;D

Mój post zaraz po pierwszym spotkaniu z Lyonem :idea:

miguel indurain
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: miguel indurain » 12 mar 2010, 10:31

Obrazek

tego typu zdjecia (a pare ich bylo) to szczyt arogancji i totalnego braku szacunku do rywali. wiec niech nie dziwi nikogo ze porazka tej garstki prostakow ucieszyla tak wielu. dla mnie i dla milionow byl to wspanialy wieczor.

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 12 mar 2010, 12:47

Nazywanie ich garstką prostaków jest mocno przesadzone z twej strony .... ciekawe kim ty jesteś ?

Awatar użytkownika
Pelart
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pelart » 12 mar 2010, 13:30

Niestety pozowanie z Pucharem Mistrzów trudno uznać za sensowne. Nie podobała mi się ta sesja, ie wiem dla kogo była prowadzona, dla gazet czy dla strony klbowej. Nazywanie kogoś prostakiem, zwłaszcza przez osobę nie posiadającą choćby krztyny osiągnięć zawodników na zdjęciu jest raczej kiepską napinką.

Awatar użytkownika
MENDEZ
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 28

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MENDEZ » 12 mar 2010, 13:35

kaczy pisze:Nazywanie ich garstką prostaków jest mocno przesadzone z twej strony
Co by nie powiedzieć tego typu fotki są strasznie prostackie (nie jest to napinka z mojej strony bo nie jara mnie fanatykowanie przed tv najlepszym klubom Europy) więc trudno nie nazwać ich w tym kontekście prostakami. Tym bardziej, że już wiemy co Real zawojował.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6603

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 12 mar 2010, 13:55

No ale co wy od nich chcecie, dostali namiastkę czegoś, czego już w tym roku nie osiągną. Wy też nie zrobilibyście sobie zdjęcia z Pucharem Mistrzów? :lol:

FC Liverpool
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: FC Liverpool » 12 mar 2010, 14:01

I bardzo dobrze, że pajacowali z pucharem. Zrobili z siebie błaznów (dodam tekst Ramosa "3-0" i inne szumne wypowiedzi). Na boisku na szczęście nie grają banknoty. Real musi się nauczyć od Barcelony jednej sztuki - tworzenie gwiazd i przestać tracić hajs na megazakupy.

Awatar użytkownika
Asteniu
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Asteniu » 12 mar 2010, 15:43

Tak żeby nie było smutno :

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2878

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 12 mar 2010, 15:56

Boromir pisze:Wy też nie zrobilibyście sobie zdjęcia z Pucharem Mistrzów? :lol:
Ja mam. :lol: Tylko, że ja jestem kibicem a nie piłkarzem walczącym o to. :lol:

tylerdurden
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 88

Post Wyświetl pojedynczy post autor: tylerdurden » 12 mar 2010, 16:24

Widze, ze bylo ostro :lol: , ale gdzies trzeba bylo ulzyc frustracjom (rozumiem jedynie cieszynke kibicow Barcelony, bo czulbym niemal to samo, moze bez wbijania na forum :) )

Zabawne sa te gadki o utopieniu 250 mln, bo to okaze sie za kilka lat, jak te pieniadze zostaly zainwestowane, i tu lezy klucz do powodzenia tego projektu. Perez, Valdano i s-ka potrzebuja tylko jednego - cierpliwosci. Chodzi tu tylko o lawke trenerska, bo rewolucji kadrowych nie bedzie, a zakupy beda takie jakie bylyby tak czy inaczej. Jezeli bedzie cierpliwosc, beda i efekty, a gablota klubowa powiekszy sie przez nastepne 5-6 lat o kilka ladnych pucharow. Ta druzyna w przeciwienstwie do "galaktikos 1.0" jest bardzo mloda i glodna sukcesow, do tego ma przeciwnka w lidze, ktory bedzie dopingowal do jeszcze lepszych wynikow.

Odniose sie jeszcze do jednego kretynizmu wynikajacego z kompletnej niewiedzy i ignorancji - rzekomego mega-zadluzenia Realu i klopotow finansowych.
NIech liczby mowia za siebie:
- wynik finansowy Realu Madryt za sezon 08/09 to zysk 21 mln
- wynik finansowy Barcelony za sezon 08/09 to zysk 6 mln
- zadluzenie netto Realu na 30 czerwaca 2009r wynosilo 327 mln (wyzsze o 120 mln od zadluzenia Barcelony), zadluzenie ma spasc w tym roku do 210 mln
To wszystko przy wydatkach rzedu 313 mln (nie 250 czy 270) glownie na pilkarzy w sezonie 08/09 (wchodza tu wszystkie transfery do 1 lipca 09 czyli transferu Benzemy, za Ronaldo zaplacono np jedna kwota w wysokosci 80 mln funtow.)

I na konec jeden maly smaczek, ilu kibicow zdaje sobie sprawe,ze Real kompletnie przebudowujac poprzedniego lata zespol (8 nowych zawodnikow) wydal NETTO (zakupy nowych pilkarzy - zysk ze sprzedazy innych) "tylko" 60 mln wiecej niz Barcelona, ktora miala kompletny zespol.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2316
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 12 mar 2010, 16:49

o co chodzi z tym zdjeciem diagramu z logo arsenalu?

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 12 mar 2010, 16:54

tylerdurden pisze:
Odniose sie jeszcze do jednego kretynizmu wynikajacego z kompletnej niewiedzy i ignorancji - rzekomego mega-zadluzenia Realu i klopotow finansowych.
NIech liczby mowia za siebie:
- wynik finansowy Realu Madryt za sezon 08/09 to zysk 21 mln
- wynik finansowy Barcelony za sezon 08/09 to zysk 6 mln
- zadluzenie netto Realu na 30 czerwaca 2009r wynosilo 327 mln (wyzsze o 120 mln od zadluzenia Barcelony), zadluzenie ma spasc w tym roku do 210 mln
To wszystko przy wydatkach rzedu 313 mln (nie 250 czy 270) glownie na pilkarzy w sezonie 08/09 (wchodza tu wszystkie transfery do 1 lipca 09 czyli transferu Benzemy, za Ronaldo zaplacono np jedna kwota w wysokosci 80 mln funtow.)

I na konec jeden maly smaczek, ilu kibicow zdaje sobie sprawe,ze Real kompletnie przebudowujac poprzedniego lata zespol (8 nowych zawodnikow) wydal NETTO (zakupy nowych pilkarzy - zysk ze sprzedazy innych) "tylko" 60 mln wiecej niz Barcelona, ktora miala kompletny zespol.
podaj zrodlo swojej wiedzy

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”