Bayern Monachium (zbiorczy) - Strona 118

Piłka nożna w Niemczech | Rozgrywki ligowe: Bundesliga, 2. Bundesliga i Puchar Niemiec | Kluby: Bayern Monachium, Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen | Reprezentacja Niemiec | Transfery oraz inne wydarzenia związane z niemiecką piłką nożną
Awatar użytkownika
olson
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: olson » 17 lut 2007, 15:51

Tak, tak- wszyscy oszaleli :lol:. Czy moglbys okreslac siebie innym rzeczownikiem niz 'wszyscy'? Jakby to powiedzial Cudak- 'bylismy na szczycie, a teraz znowu dno' :lol2:.

Na poczatku meczu dwie dobre okazje Makaay'a, jedna po bledzie obroncy, pozniej dobry strzal z wolnego. I pozniej, ni z gruchy, ni z pietruchy, po roznym trafia Klitzpera. Przypadkowa bramka, szkoda. Ale jest jeszcze czas.

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 17 lut 2007, 17:30

olson pisze:Ale jest jeszcze czas.
Był i co z tego... :/ najgorsze jest to, ze mielismy dużo sytuacji, a żadnej nie wykorzystalismy, oby to był zimny prysznic przed LM, nawet zdaje mi się, że niektórzy mieli już w głowie mecz z Realem. Szkoda, że Andi nie zagrał, Sangol po kontuzji gra niemal tak jak przed nią. Do Santa Cruza to ja już sił nie mam :/ Jak można nie trafić do pustej bramki :o . Ogólnie zaskoczył mnie trochę Ottmar taktyką. Schweini znów na środku kiedy my skrzydłowych potrzebujemy i ci w meczu z Realem bedą bardzo ważni. Ogólnie, co tu dużo mówić, graliśmy dość przeciętnie, Aahcen wyleciało z nastawieniem na kontry i wyszło im parę, bramkę strzelili i wygrali. A u nas trzeba poprawić skuteczność, bo zaczynamy się robić drugim Arsenalem z n szansami i żadną nie wykorzystaną. Oby we wtorej było lepiej. Ważne, żeby Makaay z Podolskim grali w pierwszej 11, bo reszta gra piach. I jak się Sagnol nie poprawi to Gorlitz powienien wyjść w podstawowym składzie.
Ebi pisze:Po zwycięstwie w marny stylu z Arminią nadzieje się rozbudziły i wszyscy oszaleli
styl był dobry, nie marny i nie wiem kogo miałeś na myśli pisząc 'wszyscy' , może Cudaka :lol: . Bo reszta wiedziała, że to dopiero mały kroczek i dopiero za 2-3 tygodnie będzie można zobaczyć jakiś postęp w grze i wygrane więcej niż 1:0.

Awatar użytkownika
spyrczak
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: spyrczak » 17 lut 2007, 18:48

Obrazek

No tragedia... a mialo byc z kazdym meczem juz tylko lepiej :? ewidentnie Alemannia nam nie lezy :? najgorsze jest to ze pilkarze z Aachen na polowie Bayernu w calym meczu byli moze z 6 razy nie wznawiania gry z linii 5 metrow :? Bayern przewazal i to Bayern mial w tym meczu inicjatywe, zabraklo dwoch rzeczy IMO. Po pierwsze skutecznosci, wspomniany wczesniej Santa Cruz (pozwole sobie az dac po raz pierwszy w zyciu wirtualna swieczke [*]) do tego dochodzi ogromna liczba niecelnych podan :? a po drugie to pomysl na gre, a wlasciwie jego brak czyli jednym slowem chaos po stronie Bayernu :? nie wiem czemu tak jest ale ostatnimi czasy kiedy Bayern przegrywa to nie potrafi sie otrzasnac i skutecznie atakowac :? szkoda, naprawde szkoda tych 3 punktow bo i Schalke i Werder (Vaart ;)) stracili punkty i mozna by troszke nadgonic a tu kapa :? naprawde nie ciekawy prognostyk przed meczem z Realem :? szkoda ze Poldi nie zagral od poczatku bo smiem twierdzic ze inaczej moglby sie ulozyc ten mecz dla Nas, wszedl w drugiej polowie i byl bardziej widoczny niz Pizarro ktory wszedl aby wymienic podania z pilkarzami gospodarzy :?
Ostatnio zmieniony 17 lut 2007, 19:49 przez spyrczak, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 17 lut 2007, 19:24

Poldi nie wyleczył do końca kontuzji łydki, daltego wszedł dopiero w końcówce :wink:
spyrczak pisze:a po drugie to pomysl na gre, a wlasciwie jego brak czyli jednym slowem chaos po stronie Bayernu
mieliśmy jakiś tam pomysł na grę, graliśmy dość dobrze, tylko skuteczność ['], nie wiem co robił Makaay w tym meczu, może postawił, że nie strzeli bramki? :roll: On sam powinien co najmniej 4 gole strzelić. Ja tam dostrzegam więcej pozytywów w naszej grze. Mieliśmy dużo sytuacji, brakuje wykończenia, ale Ottmar też to widzi i na pewno nad tym popracuje, ale co najważniejsze wypracowujemy sobie sytuacje. I teraz trzeba przełamać syndrom Arsenalu :P i zacząć trafiać do siatki.
Ale teraz trzeba się skoncentować na LM, pokazać Realowi, że umiemy strzelać bramki i wpakować im trójkę :twisted: .

Awatar użytkownika
olson
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: olson » 17 lut 2007, 19:25

spyrczak Poldi nie zagral od poczatku, bo narzekal na bole lydki. Jestem pewien, ze przy 100% sprawnoscia ujrzelibysmy go w jedenastce.

Przede wszystkim szkoda niewykorzystanych okazji. W tym elemencie przewodzi niestety Roy. Dobrze, ze chociaz do nich dochodzi. Skutecznosc kiedys przyjdzie :lol:. Zganic nalezy takze Sagnola. Ile on mial niedokladnych podan i wrzutek w pole karne :lol:. Sprawy rodzinne chyba nie pozwalaja mu calkowicie skupic sie na meczu. Za tydzien powinien zasiasc na lawce. Na SB musi grac. Santa Cruz to normalnie tragikomedia. Nie wiadomo, czy sie smiac czy plakac :roll:. Mam nadzieje, ze Hoeness & Co. wreszcie przejrza na oczy i juz w nastepnym sezonie Chico bedzie reprezentowal jakis inny team.

Jeszcze troche odnosnie Alemannii. Mielismy szczescie, ze i on nie byli dzisiaj dokladni w ofensywie. Co prawda, bramke zdobyli, ale z kilku kontr musialy pasc bramki. Takze nalezy sie cieszyc, ze skonczylo sie 0-1 :lol:.

I na koniec Schaludraff :P. Brakuje takiego zawodnika teraz w Monachium. Szybki, przebojowy, dobrze dryblujacy. I ta akcje, przy ktorej zalozyl sito Lucio 8). Dobrze, ze od przyszlego sezonu bedzie przybieral czerwona koszulke :spoko:.

I pamietajcie kibice Bayernu- nigdy nie bedzie tak zle, zeby nie moglo byc jeszcze gorzej :lol2:.

Awatar użytkownika
spyrczak
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: spyrczak » 17 lut 2007, 19:33

Akarin pisze:Poldi nie wyleczył do końca kontuzji łydki, daltego wszedł dopiero w końcówce Wink
olson pisze:spyrczak Poldi nie zagral od poczatku, bo narzekal na bole lydki. Jestem pewien, ze przy 100% sprawnoscia ujrzelibysmy go w jedenastce.

Wiem wiem i dlatego marudze :P
olson pisze:I na koniec Schaludraff Razz. Brakuje takiego zawodnika teraz w Monachium. Szybki, przebojowy, dobrze dryblujacy. I ta akcje, przy ktorej zalozyl sito Lucio Cool. Dobrze, ze od przyszlego sezonu bedzie przybieral czerwona koszulke Szpoko.
Dokladnie tak, pokazuje juz teraz ze jest wart tego miliona :P
olson pisze:I pamietajcie kibice Bayernu- nigdy nie bedzie tak zle, zeby nie moglo byc jeszcze gorzej Lol.
No wlasnie :P w drugiej lidze tez zle nie jest :lol:

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 18 lut 2007, 15:03

Prasa angielska ma chyba jakis zakład z Marcą, kto napisze największą głupotę jeśli chodzi o transfery :o
Np. taki dziennik jak The People sądzi, że Bayern zatrudni nowego bramkarza - Marka Schwarzera :roftl3: wymiekam przy tych angolach. Podobno szukamy nopwego bramkarza wg nich :lol: bo Rensing za słaby :o . A Kahn za 1,5 roku na emeryturę idzie. Fajnie, dobre są chłopaki, wiedzą jak poprawić komuś humor :lol: A wg Skysports na oku mamy innego zawodnika z wysp brytyjskich - Craiga Gordona- ponoć utalentowany, nie wiem, nie znam się na lidze szkockiej. Aż ciężko normalnie skomentować te doniesienia, najlepszym sposobem jest po prostu wyśmianie ich. Teraz czekać trzeba na odpowiedź Marci. Może Kaka podpisał juz kontrakt w Madrycie :?: :lol:

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 181

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 19 lut 2007, 8:15

Widząc tyle postów przez weekend, aż żal, że nie mam w domu sieci, żeby z Wami podyskutować :cry: No nic, będę nadrabiał w ciągu tygodnia :wink:

Co do meczu z Aachen, nie będę już dorzucał swojego "widzimisię", bo szkoda już na to miejsca i czasu - o wszystkim już zresztą napisaliście :wink: Wystraczy zresztą zdjęcie Kahna, które wkleił kolega spyrczak - mówi to samo za siebie :roll:

Trochę opinii na temat składu - czy ktoś z Was orientuje się może, czemu Ottmar zdecydował się wstawić Sagnola na prawej pomocy? Ten wariant był juz kilkukrotnie wypróbowany i przez niego samego i przez Magatha, i jakoś nigdy nie zdawał rezultatu :( . Lepiej byłoby zaryzykować i wstawić tam Andiego Goerlitza czy Ottla. Poza tym, skoro wszyscy wiedzą, że Bayern nie ma w tej chwili klasowego rozgrywającego, po kiego licha trzymamy się ustawienia: def pom - 2 bocznych pom - of. pom.? Przy takiej ilości def. pom, lepiej byłoby zagrać dwoma bocznymi i dwoma def, nie sądzicie :?: Albo nawet spróbować 4-3-3 (choć to, przy tak "cudownej" skuteczności naszych napastników, niewiele by chyba dało :( )
Przy okazji - rację masz, olson, że Schweinsteiger nie miał czasu na "oswojenie" się z pozycją Ballacka. Nie zmienia to faktu, iż nie wierzę, że na tym etapie rozwoju i w tym wieku Schweini powinien tam grać. Nawet taki gracz jak Scholl w wieku 22 lat nie kierował jeszcze grą Bayernu, robił to porządnie dopiero 2-3 lata później.

No, ale teraz powiew optymizmu. Ulli H. stwierdził wreszcie, że Bayern będzie szukał wzmocnień w ofensywnych liniach - pomocy i ataku :wink: Także transfery nie skończą nam się na Altintopie i Schlaudraffie 8)
Ale na temat M. Schwarzera i C. Gordona nie słyszałem nic :lol:

i jeszcze na koniec - okazuje się, że rację może mieć Lothar, który w jednym swoich felietonów w "Sport Bildzie" stwierdził, że Bayern będzie walczył 3 miejsce z ... Werderem. Po tej kolejce już chyba się z tego śmiać nie będę... :roll:

Awatar użytkownika
spyrczak
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: spyrczak » 19 lut 2007, 9:23

Michał M pisze:czy ktoś z Was orientuje się może, czemu Ottmar zdecydował się wstawić Sagnola na prawej pomocy? Ten wariant był juz kilkukrotnie wypróbowany i przez niego samego i przez Magatha, i jakoś nigdy nie zdawał rezultatu Sad

No a gdzie mial go wystawic? :shock: przeciez to nasz teoretycznie najlepszy nominalny prawy obronca ;) przez lata ta pozycja jest obsadzona wlasnie przez Willy'ego i nie moge sie z Toba zgodzic ze nie zdawala ta opcja egzaminu, owszem obecnie Sagnol jest cieniem samego siebie ale przeciez przez lata prezentowal rowny, dobry poziom wiec nie za bardzo wiem o co Ci chodzi ;) owszem tak jak wspomnialem obecnie Sagnol nie gra tak jak powinien i rzeczywiscie mozna bylo sprobowac
wariantu z Gorlitzem albo z Ottlem ale obecny stan rzeczy nie swiadczy o tym ze Sagnol od momentu przybycia z Monaco gra w Bayernie slabo :?
Michał M pisze:Ulli H. stwierdził wreszcie, że Bayern będzie szukał wzmocnień w ofensywnych liniach - pomocy i ataku Wink Także transfery nie skończą nam się na Altintopie i Schlaudraffie Cool
Malo tego, zapowiedzial rowniez ze nazwisko kolejnego pilkarza ktory zasili Bayern po tym sezonie poznamy juz na dniach :twisted:
Michał M pisze:Ale na temat M. Schwarzera i C. Gordona nie słyszałem nic Laughing

Temat tych dwoch transferow jak i calego motywu szukania przez Bayern nastepcy Kahna to wymysl jakiejs angielskiej gazety zreszta calkowicie absurdalny, dla mnie ten temat nie istnieje ;)

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 19 lut 2007, 9:44

Sorrki, spyrczak, ale chyba nie doczytałeś dokładnie co napisałem - "na prawej pomocy", nie obronie :wink:
Przecież to Salihamidzic w meczu z Aachen biegał na prawej obronie a Sagnol w prawej pomocy, i ten właśnie wariant się nie sprawdził (nie pierwszy raz zresztą, jak pisałem). Klasie Willy'ego nic nie zamierzam zarzucać, dla mnie to był i jest jeden z najlepszych (jak nie najlepszy) prawy obrońca w ostatnich latach na świecie. Mimo, iz w tym sezonie gra zaskakująco słabo :(

Trochę Ottmar upiera się też przy Salihamidzicu, zresztą to zawsze był jeden z jego ulubionych graczy. Ja bym na jego miejscu nie inwestował już środków i czasu w Brazzo i zostawił mu rolę jokera. Podobnie jak, wielokrotnie już przez nas maglowanych, Santa Cruza i Pizarro.
Malo tego, zapowiedzial rowniez ze nazwisko kolejnego pilkarza ktory zasili Bayern po tym sezonie poznamy juz na dniach Twisted Evil
ooo, o tym to nie słyszałem :shock: sądziłem że następne wzmocnienia poprzedzi podanie nazwiska nowego trenera, co ma nastąpić w marcu (pewnie po dwumeczu z Realem) :wink:
ale na temat M. Schwarzera i C. Gordona nie słyszałem nic Laughing

Temat tych dwoch transferow jak i calego motywu szukania przez Bayern nastepcy Kahna to wymysl jakiejs angielskiej gazety zreszta calkowicie absurdalny, dla mnie ten temat nie istnieje Wink
Tak, wiem, chciałem się tylko trochę posmiać z głupoty wyspiarzy :lol:

Tak w ogóle, to jakieś typy co do składu na Real? :?:

Awatar użytkownika
spyrczak
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: spyrczak » 19 lut 2007, 9:57

Michał M pisze:Sorrki, spyrczak, ale chyba nie doczytałeś dokładnie co napisałem - "na prawej pomocy", nie obronie Wink
Przecież to Salihamidzic w meczu z Aachen biegał na prawej obronie a Sagnol w prawej pomocy, i ten właśnie wariant się nie sprawdził (nie pierwszy raz zresztą, jak pisałem). Klasie Willy'ego nic nie zamierzam zarzucać, dla mnie to był i jest jeden z najlepszych (jak nie najlepszy) prawy obrońca w ostatnich latach na świecie. Mimo, iz w tym sezonie gra zaskakująco słabo Sad
looool sorki stary :oops: :P ale mam dzis exam i o niczym innym nie mysle i stad ten moj blad ;) zwracam honor ;)
Michał M pisze:ooo, o tym to nie słyszałem Shocked
Uli zapowiedzial ze Bayern nie szuka pilkarzy defensywnych lecz ofensywnych, kreatywnych i ze juz w najblizszym czasie poznamy nazwisko trzeciego pilkarza ktory zasili Bayern po tym sezonie ;) najprawdopodobniej chodzi o tego Sose ;)
Michał M pisze:Tak w ogóle, to jakieś typy co do składu na Real? Question

Heh, w sumie to ciezko wyczuc co i jak :P nie zdolny do gry jest tylko Ismael czyli jest szeroki wachlarz mozliwosci ale jesli mam typowac to:

Kahn - Sagnol, Lucio, van Buyten, Lahm - Bastian, van Bommel, Owen, Brazzo - Poldi, Makaay ;)

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 19 lut 2007, 10:09

ooool sorki stary Embarassed Razz ale mam dzis exam i o niczym innym nie mysle
no problemo, nie jestem wrażliwy :wink: w takim razie powodzenia na egzaminie :spoko:
najprawdopodobniej chodzi o tego Sose
ano racja :angry2: już prawie o nim zapomniałem :D
Kahn - Sagnol, Lucio, van Buyten, Lahm - Bastian, van Bommel, Owen, Brazzo - Poldi, Makaay Wink
no fakt, obrona "żelazna", tu raczej zmian nie będzie. Zresztą pole manewru raczej niewielkie (chyba, żeby wymienić van Buytena na Demichelisa, w co wątpię). A w ataku Ottmar zapowiedział własnie wystawienie Poldiego koło Makaaya. Także zostaje pomoc i... ból głowy. Ale pewnie nie będzie ryzykować i postawi na doświadczonych graczy (czyli Goerlitz nie ma szans na pierwszą "11"). Obstawiłbym jednak Schweiniego na lewej, a Salihamidzica na prawej stronie. Ottmar wspominał coś, że chciałby takiej współpracy Bastiana z Lahmem, jaka była na MŚ 8)

Awatar użytkownika
olson
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: olson » 19 lut 2007, 12:38

Hitzfeld wystawil Sagnola na prawej pomocy, zeby zwiekszyc liczbe dosrodkowan w pole karne. Jak wiadomo, Francuz jest jednym z najlepszych zawodnikow w zespole w tym elemencie. Jednak z Alemannia zagral zle. Zbyt duzo dosrodkowan bylo niecelnych, zreszta jak w calym sezonie. Moze to przez te klopoty z zona :roll:. Co nie zmienia faktu, ze juz nieraz dawal rade na tej pozycji, chociazby w poprzednim sezonie, kiedy to dosc czesto gral na tej pozycji. Nie wiem, ale przy obecnej dyspozycji Willy'ego na pozycji prawego obroncy powienien grac Goerlitz.

Co do skladu na Real, nie bedzie niespodzianek. Do jutra oczywiscie :P Hargreaves powinien byc juz do dyspozycji Hitzfelda, a Podolski calkowicie zazegnac problemy zdrowotne. W innym wypadku, w pomocy ujrzymy najprawdopodobniej Marschalla, a w ataku- sam nie wiem :roll:. Chico zagral w sobote taka padake, ze to glowa mala, Piza tez doluje. No nic, Poldi musi sie w takim razie wykurowac :lol:.

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 19 lut 2007, 12:58

olson pisze:Moze to przez te klopoty z zona :roll:.
chyba jestem znowu do tyłu - co to za kłopoty Willy'ego?
olson pisze:na pozycji prawego obroncy powienien grac Goerlitz.
zastanawiałbym się czy Andi nie lepiej by sobie poradził w prawej pomocy - ma zdolności ofensywne (w końcu w juniorach grał jeszcze jako ofensywny pomocnik), co zresztą dało się zauważyć z Arminią, a do defensywy już lepiej nadawałby się Ottl czy Brazzo. Ale to taka luźna sugestia :wink:

jedno jest pewne - w najbliższej kolejce BL Sagnol nie zagra, bo będzie pauzował za kartki. podobnie jak Demichelis :?
olson pisze: Marschalla
kogo? :oops:

Awatar użytkownika
olson
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: olson » 19 lut 2007, 13:07

Michał M pisze:chyba jestem znowu do tyłu - co to za kłopoty Willy'ego?
Rok temu, gdy Francuz lawirowal miedzy odejsciem do Juve, a pozostaniem w Bayernie, jego zonka radzila mu, aby przeniesli sie do Wloch. Bardzo chciala sie tam przeprowadzic. Teraz temat powrocil, od kilku miesiecy milosc ponoc przeminela. Ostatnio ona wyprowadzila sie od Sagnola z dziecmi i prawdopodobnie bedzie rozwod. Ot co :roll:.

Michał M przeciez prawy obronca nie jest przywiazany do linii bocznej na wysokosci pola karnego ;). Z Realem powinien zagrac Sagnol- ma doswiadczenie, wielkie umiejetnosci, a slaba forma musi kiedys minac. Zreszta, ja nie zaryzykowalbym wystawienia Salihamidzica na tej pozycji w tak waznym meczu. Jezeli Francuz znowu zawiedzie, z Wolfsburgiem powienien odpoczac na lawce.

A Marschall to Demichelis. Taki przydomek dostal juz chyba w Argentynie za czasow gry w River Plate.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Niemcy”