Legia Warszawa (L) (zbiorczy) - Strona 118

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 12 cze 2007, 23:51

guru pisze:Ma problemy ze skutecznością i przewiduje szybkie zaaklimatyzowanie sie w drużynie
Ma problemy ze skutecznością i nie wylewa za kołnierz - bardzo szybko się zaaklimatyzuje. :lol:

Dzisiaj Trzeciak zdementował nowiny o rzekomym zainteresowaniu Boninem z Korony. W sumie dziwne by było żeby było inaczej skoro na tą pozycję jest Radovic i Szałach.

Surma pewnie nie odejdzie, bo nikt go nie będzie chciał. Włodar nie odejdzie, bo jest „bezcenny”. I to są dwa największe osłabienia przed następnym sezonem. :?

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout
Reputacja: 100

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 14 cze 2007, 15:11

Moja teza co do Jacka Bąka sie sprawdziła. Bąk negocjował z Legia i robił szum w mediach tylko po to aby wynegocjować więcej kasy od Austrii Wiedeń.
Legia o transferze Jacka Bąka pisze:W związku z wypowiedziami Pana Jacka Bąka po podpisaniu przez niego kontraktu z klubem Austria Wiedeń, KP Legia Warszawa informuje, że wypowiedzi pana Bąka dotyczące rozmów z naszym klubem niestety mijają się z prawdą. Pragniemy stanowczo stwierdzić, że przedstawione panu Bąkowi przez KP Legia Warszawa warunki kontraktu zostały przez niego ustnie zaakceptowane, a do uzgodnienia pozostały jedynie szczegóły. Do samego końca utrzymywał, że przyjedzie do Warszawy, aby podpisać kontrakt.
W tym samym czasie pan Jacek Bąk udał się do Wiednia i podpisał kontrakt z tamtejszą Austrią.
Mało tego, nawet po wydaniu przez klub z Wiednia oficjalnego komunikatu w tej sprawie, w rozmowie z naszym przedstawicielem utrzymywał, że kwestia jego gry w Legii jest nadal otwarta.

W tej sytuacji jasno należy powiedzieć, że zachowanie pana Bąka było nieeleganckie.
Trudno, bowiem oprzeć się wrażeniu, że wykorzystał on rozmowy prowadzone z KP Legia Warszawa wyłącznie do wynegocjowania większej sumy kontraktu w Wiedniu.

Nie był to pierwszy przypadek w historii kontaktów pana Jacka Baka z Legią. Podobnie zachował się dwa lata temu, kiedy po ustaleniu warunków kontraktu z naszym klubem udał się do Kataru, gdzie parafował umowę z klubem Al - Rayyan .

Wypowiedzi pana Jacka Bąka na temat jego sympatii do Legii wydają się tym samym nie na miejscu i są po prostu gołosłowne. Rozumiemy, że dla zawodnika pieniądze są najważniejsze i nie mamy mu tego za złe, szkoda jedynie, że wprowadza w błąd opinię publiczną deklaracjami bez pokrycia.
Przykro nam, że w ten sposób postępuje człowiek, który w reprezentacji Polski występuje z opaską kapitana.

KP Legia Warszawa życzy panu Bąkowi powodzenia w jego nowym klubie.

Radovic podobno znalazł sie na celowniku Dinama Bukareszt, ten klub chce zapłacic za jednego z najlepszych zawodników Legii w poprzednim sezonie około 1 mln euro czyli moim zdaniem za mało zeby oddawać tego piłkarza. Oby Legia go nie sprzedała bo cięzko będzie zdobyc nastepce choć w klubie jest jeszcze kontuzjowanyostatnio Sebastian Szałachowsk, ale jednak Rado musi zostać.

Coraz bardziej przypominający szmate Fakt, PS donosi że Legia ma zamiar kupic tajemniczego Bułgara - napastnika Enio Krastowczewa który ma 22 lata i grał ostatnio w fajnym klubie Marek Dupnica strzelił tam 16 goli, ciekawe co z tego transferu wyjdzie.

Awatar użytkownika
Pietri
Trampkarz
Trampkarz
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pietri » 16 cze 2007, 22:33

Wywiad z Bąkiem, głównie o niedoszłym transferze do Legii:
http://www.legialive.pl/news.php?id=22482
Jakoś nie jestem specjalnie zaskoczony tym, co mówi piłkarz. Wpisuje się to w ogólny obraz działań zarząd KP Legia.

Druga sprawa- podobno jest szansa, że do Legii wróci Tomasz Jarzębowski.

Same plusy: klasowy defensywny pomocnik, Surma będzie miał konkurencję, zawodnik ma Legię w sercu, co wyklucza raczej zachowania a'la poprzedni sezon w wykonaniu "filarów ekipy". Małe wątpliwości wzbudza stan zdrowia "Jarzy", ale skoro mógł zagrać dobrą rundę w Bełchatowie, to czemu nie w ukochanej przez niego Legii??

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 17 cze 2007, 17:26

Pietri pisze:podobno jest szansa, że do Legii wróci Tomasz Jarzębowski.

Ta szansa jest podobno dość duża, bo w poniedziałek kiedy drużyna zacznie przygotowania do sezonum mają być przedstawieni 3 nowi zawodnicy. Na pewna będa to Kamil Grosicki z Pogoni i Jakub Wawrzyniak z Widzewa a tym trzecim ma być własnie Tomasz Jarzębowski.

Dobrze by było gdyby „Jarza" trafił do Legii. To dobry zawodnik, który miał swietny sezon w GKSie Bełchatów i teraz gdyby omijały gp kontuzje mógłby się mocno przydac Legii kto wie może nawet został by kapitanem zamiast Surmy.

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 17 cze 2007, 20:08

Nie jestem przekonany czy to dobry pomysł. Niby przetrwał sezon w Bełchatowie bez poważniejszych urazów, jednak przez tyle lat nie wytrzymywał, więc trudno mi jakoś uwierzyć, że nagle cudownie ozdrowiał. W Bełchatowie też rzadko grywał całe mecze, co znaczy, że nie było z nim najlepiej. Na pewno nie można opierać na nim drużyny, jeśli przyjdzie.

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 17 cze 2007, 20:31

Zico_FCI pisze:W Bełchatowie też rzadko grywał całe mecze, co znaczy, że nie było z nim najlepiej. Na pewno nie można opierać na nim drużyny, jeśli przyjdzie.
Jesli chodzi o poprzedni sezon to Jarza zadnych poważnych kontuzji nie miał. Lenczyk często po godzinie gry zdejmował Jarzębowskiego z boiska bo ten w pierwszej cześci sezonu był po poważnej kontuzji - zerwanych więzadeł w kolanie no i przez rok się rehabilitował tak więc nic dziwnego że Lenczyk go oszczędzał. Jarza przyda się w Legii zawsze lepiej mieć go u siebie niz aby grał u przeciwników, choć faktycznie opieranie drużyny na tym piłkarzu to zły pomysł.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 20 cze 2007, 17:00

Legia Warszawa poinformowała, że Łukasz Surma i Piotr Włodarczyk nie będą brani pod uwagę przy ustalaniu kadry pierwszego zespołu w sezonie 2007/08.

W związku z dokonaną analizą poprzedniego sezonu zapadła decyzja o pozyskaniu nowych zawodników na pozycje zajmowane przez Łukasza Surmę i Piotra Włodarczyka. Obaj zawodnicy nie pojadą z pierwszą drużyną na zgrupowanie do Grodziska Wielkopolskiego, natomiast będą mieli zapewnione warunki do treningów w Warszawie.

Jednocześnie poinformowano, że jest już wstępne zainteresowanie pozyskaniem obu zawodników przez inne kluby
No rposze a jeszcze tydzien temu Wlodar byl bezcenny :lol: Widac w Legii wsyztsko zmeinia sie jak w kalejdoskopie od zera do bohatera i spowrotem :twisted:
to bylo raczej do przewidzenia, chociaz nie wiem czy mlody Martins E., ktory to jak pdoaja portale na 99% zasili L da rade smigac w pierwszyzm skaldiz e :think:
Narazie ten skald Legii niezbyt imponujacy ale poczekajmy, pierwszy sprawdzan za nieco ponad 2tygodnie :twisted:

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 20 cze 2007, 17:28

W końcu jakaś dobra wiadomość. Tych panów trzeba było się wreszcie pozbyć i to raz na zawsze. Co do usunięcia Surmy i Włodara wątpliwości chyba nikt nie ma tylko jak na razie to nie ma godnych następców tych zawodników. Grosicki napastnik ktory potencjalnie mógłby zastapić Włodara jest jak na pierwszy skład Legii chyba trochę jeszcze za słaby, przydał by się jeszcze piąty naprawdę dobry i doświadczony napastnik (może ten z Hiszpanii) do składu bo z obecnymi czyli: Janczykiem, Korzymem, Grzelakiem i Grosickim(jest jeszcze Sałach ale on woli grac w pomocy pozatym miał kontuzje) będzie cięzko o dobrą skuteczność, no i dodatkowy dobry napastnik zwiększył by rywalizację a to na pewno też wpłyneło by na dobre drużynie. Surma musiał odejść bo grał jak grał czyli strasznie słabo, jego błędy decydowały o przegranych Legii jak np. z Wisłą w Krakowie. Jednak wątpie czy 21-letni Ekwueme będzie w stanie godnie go zastapić.
Do pierwszych spotkań sezonu jeszcze dużo czasu mam nadzieje że Legia jeszcze porządnie wzmocni kadre.

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 20 cze 2007, 18:21

Biuro Prasowe KP Legia Warszawa z satysfakcją informuje, że w dniu 20 czerwca 2007 roku czteroletnim kontraktem związał się z naszym klubem zawodnik Błażej Augustyn.

Augustyn urodził się w Strzelinie 26 stycznia 1988 roku. Piłkarską karierę rozpoczynał w swoim rodzimym klubie - w Strzeliniance Strzelin, następnie trenował w Śląsku Wrocław i SMS-ie Łódź, skąd odszedł do angielskiego Bolton Wanderers FC, w którym występował przez ostatnie dwa lata. Jest środkowym obrońcą, mierzy 191 cm i waży 84 kg.
Obrazek

Ale wiadomością dnia jest wywalenie (mam nadzieję, że tym razem skuteczne) Surmy i Włodara. Idę pić. :mike:

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 28
Kibicuję: GKS Katowice

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 20 cze 2007, 19:32

Włodarczyka trochę bardziej mi żal, bo prawda jest taka, że słaby jest ale pod koniec się rozstrzelał jak nigdy, więc ostatnią szansę mógłby dostać. Surma to inna sprawa. Cały sezon bez walki i jedynie co potrafił, to dobrze komentować innych w mediach nie znajdując wad w swojej grze. Podsumowując ten post przyznam, że bardzo odważna, jednocześnie dobra wiadomość dla kibiców Legii. Jednak według mnie w tym "towarzystwie" brakuje Burkhardta 8)

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 20 cze 2007, 19:36

Zico_FCI pisze:Ale wiadomością dnia jest wywalenie (mam nadzieję, że tym razem skuteczne) Surmy i Włodara. Idę pić.
Ale o co chodzi? Rok temu były płacze, że tak klasowy zawodnik jak Surma nie jest powoływany do kadry, a jest w niej miejsce Sobolewskiego. Co się stao?

Aha, gratulacje transferu. Najpierw żal mi było, że nie przechodzi Bąk, bo uważałem to za transfer bez szału, ale zwiększający atrakcyjność ligi, teraz szkoda, że Augustyn nie będzie miał szans się skonfrontować z trochę przereklamowanym Bakiem ;).

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 20 cze 2007, 19:44

Fishbone pisze:bo prawda jest taka, że słaby jest ale pod koniec się rozstrzelał jak nigdy, więc ostatnią szansę mógłby dostać.

No właśnie jest słaby a nawet bardzo jak na Legie zdecydowanie za słaby i tyle, dobrze że wyleciał. Tych ostatnich szans to Włodar miał już za dużo, to sympatyczny piłkarz ale jego miejsce jest poza Legią.

piwus pisze:Ale o co chodzi? Rok temu były płacze, że tak klasowy zawodnik jak Surma nie jest powoływany do kadry, a jest w niej miejsce Sobolewskiego. Co się stao?
Chyba sam to wymysliłeś. Kto o zdrowych zmysłach mógłby porównywać (nawet rok temu) Surme do Sobolewskiego :roll: .

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 20 cze 2007, 19:53

Jak Legia sprzeda ich za dobrą kasę (a oferty są) to ja jestem do decyzji pozytywnie nastawiony, oczywiście pod warunkiem że do Legii trafią klasowi następcy, bo Włodarczyk był jednak najskuteczniejszy ostatniego sezonu, a Surmik jedynym defensywnym pomocnikiem w Legii. Słowem jak ich sprzedać to teraz bo Włodarczyk i Surma mają po 30 lat (swoją drogą Surma dostał ładny prezent na 30 urodziny za 8 dni) więc decyzja mnie nie dziwi

Piwus rok temu Surma był w kapitalnej formie i wyróżniał sie na tle naszej ligi, od tamtego czasu Surma grał jednak kiepsko i miejsce miał tylko dlatego że rywala w squadzie widać na jego pozycji nie było (bo niby kto ze środkowych pomocników Burkhart :?: Smoliński :?: Junior :shock: :?: Balde :shock: :?: )

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 20 cze 2007, 19:53

piwus pisze:Ale o co chodzi? Rok temu były płacze, że tak klasowy zawodnik jak Surma nie jest powoływany do kadry, a jest w niej miejsce Sobolewskiego. Co się stao?
Co, gdzie, kiedy? :shock: Dla mnie to on był od dawna zakałą drużyny ...niech wraca do Krakowa.

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 20 cze 2007, 19:59

Internet do dosyć magiczne miejsce i ja pamiętam hasło "Surma do kadry w pakiecie z Szalą". Ale to tylko dygresja i dosyć niefortunnie to napisałem, bo nie kieruję tego ani do Zico, ani do nikogo konkretnego.

Ja tylko żałuję, ze działacze Wisły o ile dobrze wypatrzyli zmierzch Kłosa i Majdana, to niepotrzebnie dawali szanse Dawidowskiemu. Ale nie im jednym zdarzył się taki błąd i ja myślę, że Włodarczyk tu jeszcze wróci :lol:. No chyba, że pojedzie na zmywak do Szkocji albo zgarnie go Górnik Zabrze...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”