AS Roma (zbiorczy) - Strona 118

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Roma w lidze?

1-2
0
Brak głosów
3-4
1
20%
5-6
4
80%
7-8
0
Brak głosów
Poniżej 8
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 27 cze 2007, 20:48

Niech idzie do Barcelony, czym szybciej skończą tą szopkę tym lepiej. On nie jest wart tych pieniędzy i mam nadzieję, że Moratti myśli podobnie. A na pewno tak uważa Branca, który powiedział dzisiaj, że z Rumunem mają już ustalone wszytko, ale na wygórowane żądania Romy nie mogą się zgodzić.

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 27 cze 2007, 20:49

a tak na dobra sprawe to czy interowi potrzeby jest jeszcze jeden srodkowy obronca?

to barca ma problem po kontuzji puyola

tak z ciekawosci pytam

ja rozumiem ze moratti lubi ogolnie kupowac wszystkich ale czy jest taki sens wg was?

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 27 cze 2007, 20:53

Jest taka sytuacja, że w Lidze Mistrzów na starcie będziemy mieli 3 obrońców zawieszonych, więc pewne uzupełnienie kadry by się przydało. Na dłuższą metę wzmocnienie w tej formacji nie jest konieczne. Powinieneś także wiedzieć, że Rumun lepiej spisuje się na lewej stronie obrony niż w środku.

Awatar użytkownika
goofii
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: goofii » 27 cze 2007, 20:58

Zico_FCI pisze:Powinieneś także wiedzieć, że Rumun lepiej spisuje się na lewej stronie obrony niż w środku.

Kwestia wzgledna ... 90% swojej kariery gral jakos na srodku ... wiec nie wiem czy nalezy sie az tak bardzo kierowac tymi 3-4 meczami pod koniec rundy kiedy to Tonetto byl kontuzjowany i Rumun zostal przesuniety na lewa flanke bo na srodku znakomici zastepowal go Ferrari ...
Zico_FCI pisze:z Rumunem mają już ustalone wszytko, ale na wygórowane żądania Romy nie mogą się zgodzić.
nie chce wracac do tego tematu ... ale od kiedy to Roma zezwolila Interowi na negocjacje z zawodnikiem :roll: ... a potem dziwia sie ze kibice Romy nie chca zeby Chivu szedl do Interu :maruda:

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 27 cze 2007, 20:59

ja wiem jak sie spisuje i gdzie

najlepiej gra na srodku obrony i tam jest widziany w barcelonie. o jego grze na lewej mowi sie dlatego ze grajac na boku obrony jest bardziej ofensywny

ale czy gra lepiej? nie wydaje mi sie.

btw - co z grosso?

lawa? znowu lawka pelna milona pilkarzy za wielka kase? powrot do korzeni i 20 lat bez tytulu? bez sensu jak dla mnie (bez obrazay bo nie taka jest moja intencja - uwazam ze inter ma wspaniala druzyne i w koncu przestal byc przechowalnia dla pilkarzy)

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 27 cze 2007, 21:01

goofii pisze:a potem dziwia sie ze kibice Romy nie chca zeby Chivu szedl do Interu
A co do tego mają kibice? :lol:
goofii pisze:90% swojej kariery gral jakos na srodku
Chciałeś powiedzieć 90% swojej kariery w Rome. W Ajaxie grał na lewej. Poza tym w Romie na środku grał z konieczności, czy się mylę? :>
rkoeman pisze:lawa? znowu lawka pelna milona pilkarzy za wielka kase? powrot do korzeni i 20 lat bez tytulu? bez sensu jak dla mnie (bez obrazay bo nie taka jest moja intencja - uwazam ze inter ma wspaniala druzyne i w koncu przestal byc przechowalnia dla pilkarzy)
Akurat w Interze Mancini go widzi raczej na środek. Na lewej mamy Grosso (ława) i Maxwell (pierwszy skład). Tak przynajmniej było przez większość poprzedniego sezonu. Być może w następnym Fabio odzyska formę z MŚ i wskoczy do składu.
Ostatnio zmieniony 27 cze 2007, 21:04 przez Zico_FCI, łącznie zmieniany 1 raz.

Dawid_ASR
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dawid_ASR » 27 cze 2007, 21:04

zygy pisze: działacze Romy z panią Sensi na czele powinni to uszanować i nie robić problemów z transferem rumuna do Mediolanu.
Jakie problemy ? Chivu pójdzie do tego klubu, który da za niego więcej... A gazety piszą raz, ze woli Barcelone raz Inter, więc nie sugerowałbym sie tym..
zygy pisze: Prawda jest też taka że Inter nie jest jakimś waszym wielkim konkurentem do tytuły, gdyż Roma jest po prostu za słaba żeby nawiązać z nim walkę o Scudetto.
Roma jest za słaba tak jak Milan i Juventus :lol:

Poza tym śmiem twierdzić, że Roma nie ma gorszego 1-szego składu od Milanu, Juventusu, czy nawet Interu, a ławka po następnym mercato powinna znacząco się powiększyć.

Awatar użytkownika
goofii
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: goofii » 27 cze 2007, 21:06

Zico_FCI pisze: co do tego mają kibice?
Zachowanie dzialaczy Interu wzbudza niechec i irytacje kibicow, tym samym nie chca zeby ich zawodnik zasilal inny klub w takiej atmosferze i po takich zagrywkach ... myslalem ze to logiczne :roll:
Zico_FCI pisze:Poza tym w Romie na środku grał z konieczności, czy się mylę?
Koniecznosci zastapienia Samuela conajwyzej :roll:

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 27 cze 2007, 21:10

materazzi, samuel, maicon, burdisso, zanetti, grosso, cordoba, andreoli

kogos przegapilem? po co jeszcze jeden obronca? co z materazzim bedacym naturalnym liderem interu?

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 27 cze 2007, 21:16

rkoeman pisze:materazzi, samuel, maicon, burdisso, zanetti, grosso, cordoba, andreoli

kogos przegapilem? po co jeszcze jeden obronca? co z materazzim bedacym naturalnym liderem interu?
Nie, nikogo nie pominąłeś. Chociaż nie wiem czy jest o czym dyskutować, ponieważ jestem tego samego zdania, że nie potrzebujemy Chivu. No ale coś napiszę. Zanetti gra ostatnio w pomocy, ewentualnie jak grać nie może Maicon to wraca na swoją starą pozycję. Maicon, Cordoba i Burdisso będą zawieszeni w początkowej fazie Ligi Mistrzów. W przypadku transferu Chivu lub jakiegokolwiek innego obrońcy Andreolli zostanie gdzieś wypożyczony.
goofii pisze:Zachowanie dzialaczy Interu wzbudza niechec i irytacje kibicow, tym samym nie chca zeby ich zawodnik zasilal inny klub w takiej atmosferze i po takich zagrywkach ... myslalem ze to logiczne
Ostatecznie Roma chyba się zgodziła na rozmowy Rumuna z Interem. Tak przynajmniej wnioskuje po pobycie Rumuna w Mediolanie i po tej wypowiedzi Branci

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 27 cze 2007, 21:28

nie zgodzila sie. caly czas podkreslaja ze inter nie zlozyl zadnej oficjalnej oferty i rozmawia z pilkarzem poza ich plecami

stad takie zachowanie barcy - poprawne az do bolu by pokazac jak mozna zalatwiac takie sprawy

rok temu taka sama strategia byla z zambro. dzialcze juve pochwalili zarzad barcy ze jako jedyny potraktowal ich z szacunkiem

zygy
Skład B
Skład B
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: zygy » 27 cze 2007, 21:37

A mi nie podoba się zachowanie działaczy Barcy.
Myślą że są bóg wie kim, przyjeżdżają sobie do Rzymu i myślą że jak rzucą gotówką to wezmą se kogo chcą a już sama ich zapytanie o de Rossiego jest dle mnie żenujące.
Nie mam do barcelony szacunku od zeszłego roku kiedy to razem z Realem urządzili sobie supermarket w Turynie, cwaniaczki jedne-co oni sobie myślą że każdy gracz ligi włoskiej na kolanach do nich poleci?

Podobnie jest z Abidalem czyż barca nie podburza samego zawodnika żeby do nich przeszedł i nie respektuje tego że ma ważny kontrakt z Lyonem? To dla mnie jeszcze gorsze niż negocjacje Interu z Chivu za plecami Romy.

Prawda jest taka że gdyby nie udogodnienia podatkowe w Hiszpanii to do Barcelony prawie nikt by nie przyszedł a już na pewno nie Henry czy Zambrotta.Laporta i ska cwaniakują bo mogą proponować zagranicznym graczom wyższe stawki i potem wpierają wszystkim że zawodnicy chcą grać w Barcelonie bo to niby taki wielki klub.
Na szczęcie niebawem we włoszech także obniżą podatki dla cudzoziemców(najprawdopodobniej od przyszłego roku) i Laporta ani nikt z Barcelony nie będzie już przyjażdżał do Rzymu czy Turynu jak na zakupy oraz nabierze większego szacunku do włoskich klubów.
rok temu taka sama strategia byla z zambro. dzialcze juve pochwalili zarzad barcy ze jako jedyny potraktowal ich z szacunkiem
Z jakim szacunkiem, nie rozśmieszaj mnie.Przyjechali jak do supermarketu i wykorzystali problemy Juventusu by wzmocnić swoją kadrę tak samo jak Real Madryt z tym szczurem Capello.
Gdyby barca miała szacunek do Juventusu to by wogóle nie zaczynała z nim negocjacji i odczepiła się od jego piłkarzy kiedy klub miał problemy.
Oprócz tego jakimi metodami działają działacze Barcelony to widzimy na przykadzie Abidala, którgo podburzają by zaprzestał trenować z Lyonem i wymusił odejście do ich klubu.

Barce z małej można jeszcze podarować, bo piszesz na zmianę raz z dużej, raz z małej - ale "szczur Capello" to juz przegięcie. 2 WP // fieldy

Awatar użytkownika
goofii
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: goofii » 27 cze 2007, 21:47

zygy
no to jak sie ma do tego dzisiejsza wypowiedz Prade, ze zezwolil Barcelonie na negocjacje z Chivu ze wzgledu na swietne relacje miedzy klubami. Akurat w sprawie Chivu Barca zachowuje sie fair ...

Co do De Rosiego to rzeczywiscie rzucili sie z motyka na ksiezyc ... tak jakby nie wiedzieli ze jest na dzien dzisiejszy nie-do-wyjecia 8) ... moze doszli do wniosku ze nic ich nie kosztuje zapytac :roll:
zygy pisze:Nie mam do barcelony szacunku od zeszłego roku kiedy to razem z Realem urządzili sobie supermarket w Turynie
bo pewnie Inter to nikogo nie kupil z zdegradowanego Juve :roll: ... juz nie mowiac o negocjacjach Milanu z Zambro :?

Masz racje ze hiszpanskim klubom jest latwiej ... ale co ty chcesz zabronic Barcy transferow czy jak :roll:

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 27 cze 2007, 21:48

nie. wcale. nikt by nie przyszedl grac na malym camp nou, w tak brzydkim miescie, z tak slabymi kibicami w tak slabej druzynie

calkowita racja. ani zambro ani henry. ani nikt inny

oczywiscie milan nie pytal sie o zambro :lol: wiec nie chcial rozkupic juve. w ogole pilkarze ci chcieli w juve zostac i grac w 2 lidze

zaraz ci zylka peknie.
Podobnie jest z Abidalem czyż barca nie podburza samego zawodnika żeby do nich przeszedł i nie respektuje tego że ma ważny kontrakt z Lyonem?
kto go podburza? sam chce odejsc. wiec jaka to szansa dla niego. szczegolnie ze rok temu dostal obietnice od szefa kluby ze bedzie mogl odejsc gdzie chce a lyon nie bedzie mu utrudnial

teraz skoro tak duzo napisales wytlumacz - kto kaze abidalowi tak sie zachowywac? czekam na nazwiska, cytaty, wypowiedzi, etc, etc

ps - masz niewiele lat. prawda?

ps2 - kibic milanu ktoremu zal juve. smieszne :)

ps3 - a milan ktory pyta sie 3 razy w tygodniu o dinho czy eto'o juz wg zygiego nic zlego nie robi :D
Ostatnio zmieniony 27 cze 2007, 21:57 przez rkoeman, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
iceald
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: iceald » 27 cze 2007, 21:51

zygy - frustru, frustru z jakichś niewiadomych przyczyn :?:
zygy pisze:Myślą że są bóg wie kim, przyjeżdżają sobie do Rzymu i myślą że jak rzucą gotówką to wezmą se kogo chcą a już sama ich zapytanie o de Rossiego jest dle mnie żenujące.
Owszem, chcemy kogoś, pytamy o tego kogoś, rzucamy gotówkę za tego kogoś - i ten ktoś do nas przychodzi jeśli klub się zgodzi i jeśli sam zawodnik chce - tak chyba w skrócie można opisać wszystkie transfery. I czemu pytanie jest żenujące :?: Bo chcemy się dowiedzieć o możliwość zakupu dobrego zawodnika :?: Nie rozmawiamy z nim za plecami klubu, nie robimy niczego niezgodnego z prawem - więc co w tym jest żenującego :?:
zygy pisze:Nie mam do barcelony szacunku od zeszłego roku kiedy to razem z Realem urządzili sobie supermarket w Turynie, cwaniaczki jedne-co oni sobie myślą że każdy gracz ligi włoskiej na kolanach do nich poleci?
Jakby Thuram i Zambrotta nie chceli odejść z Juve to siłą byśmy ich nie wyrwali. Chcieli odejść, wykorzystaliśmy okazję i grają u nas. A w ogóle, to Barcelona to cwaniaczki skoro kupiła kogoś z Juve, ale zabiegi Milanu o Zambrottę to już wg Ciebie pewnie nie "cwaniactwo" ale pewnie "przemyślane i sensowne staranie o wzmocnienie zespołu" :?:
zygy pisze:Podobnie jest z Abidalem czyż barca nie podburza samego zawodnika żeby do nich przeszedł i nie respektuje tego że ma ważny kontrakt z Lyonem?
Do zakończenia kontraktu został mu rok więc Barca (i każdy inny klub) może z nim spokojnie zacząć negocjacje. Takie prawo. A co do podburzania, to podobno pomysł samego zawodnika który chce koniecznie przejść do Barcy, a nie kogoś z naszego zarządu.

Dwóch ostatnich akapitów nawet nie skomentuję, bo głupoty straszne nawypisywałeś. A w ogóle, to nie:
zygy pisze:barca
zygy pisze:barcelony
tylko: Barca, Barcelony.
Ostatnio zmieniony 27 cze 2007, 21:54 przez iceald, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”