FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1171

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
7%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
7%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
15
50%
Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 31 lip 2010, 13:10

Jakiś transfer by się przydał, szczególnie kogoś o uznanej marce. Senna to dobry wybór, on sporo chyba w Villarreal pobierał, ale to na ten klub, Roig za niego wielkich pieniędzy nie żąda. Chciałem napisać o Marchenie, ale doszedłem do wniosku, że to żadna alternatywa i jeśli chodzi o pomoc i obronę.
Oriol jest świetnie zapowiadającym się zawodnikiem, gdyby naprawdę miałby być zmiennikiem dla Sergio to debiutowałby będąc o rok młodszym niż to miało miejsce z Busim. Busquets dawał radę, może nie od początku, ale z każdym meczem miał pewniejszą pozycję. Nie z każdym tak musi być, choć wierzę i to bardzo w Romeu, dos Santosa i Alcantarę. Jeśli ma nie przyjść Cesc to warto postawić właśnie na nich.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 31 lip 2010, 13:34

Senna u nas na pewno nie zarabiałby wiele. Pewnie ze 3 mln euro maksymalnie. Kosztowałby też grosze.

Kandydatury Senny czy Oriola świadczą o tym, że Busquets ma pełna zaufanie i jeżeli zdrowie pozwoli to jego pozycja będzie silniejsza niż w ubiegłym sezonie. Jego zmiennik na pewno będzie grał mniej niż grał Yaya.

Jestem za awansem Thiago i Jonathana pod warunkiem, że naprawdę będą od czasu do czasu grać. Końcówki spotkań, nieco więcej minut przy bezpiecznym wyniku i mecze w CdR to minimum. Na grze w rezerwach już się raczej wiele nie nauczą a treningi z pierwszym zespołem to nie wszystko. Poza tym korzyść z rezerwowych ma być tak, że dają odpoczynek zawodnikom pierwszoplanowym a zatem albo ufamy młodym i jazda albo kogoś kupujemy bo nie chciałbym widzieć w kadrze Thiago czy Dos Santosa, których na boisku widzielibyśmy raz na 10 spotkań.

Zapomniałem podzielić się radosną nowiną. Pewnie niektórzy wiedzą, ale raczej nie wszyscy. Messi został zwolniony z towarzyskiego meczu reprezentacji rozgrywanego na 3 dni przed pierwszym meczem o Superpuchar Hiszpanii :] Chociaż tyle dobrego.

Żeby nie było jednak zbyt fajnie to ---> http://www.fcbarca.com/index2.php?goto=kom&news=33018

Najlepsze jest to, że powołanie dostał też Javi Martinez, który dopiero co niedawno wrócił z Mundialu :lol2: Poyebane to jest [']

Jeszcze wracając na moment do Rafy --->

Kurde będzie brakowało tych jego zajebistych podań :(

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 31 lip 2010, 13:46

Powiem szczerze, ze juz w zeszlym sezonie myslalem, ze Jonathan bedzie odgrywal wieksza role. Wyszedl nawet w pierwszym skladzie na mecz z Villareal i mozna powiedziec, ze po tym spotkaniu sporo sie zmienilo. Wedlug mnie Pep doszedl wowczas do wniosku, ze to jeszcze dla niego za wczesnie. I zgadzam sie z Mentorem - albo stawiamy na mlodziez i dajemy zdecydowanie wiecej szans Dos Santosowi i Thiago, albo kogos kupujemy i jedziemy z koksem.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 31 lip 2010, 15:20

Pinto, Miño, Oier, Ilie, Sergi Gómez, Milito, Maxwell, Riverola, Jonathan dos Santos, Víctor Sánchez, Jonathan Soriano, Adriano, Armando, Dalmau, Benja, Ibrahimovic, Edu Oriol, Keita, Muniesa, Nolito, Sergi Roberto, Víctor Vázquez, Fontàs, Abidal, Alves, Messi, Hleb, Tello

Kadra na tournee po Azji. Kiedy wracają Mistrzowie Świata do treningów. :?: Brakuje także Jeffrena i Bojana, którzy za kilka dni będą musieli się udać na zgrupowanie kadry. To dobra decyzja, a raczej najlogiczniejsza. Wraca Fontas, Messi, Abidal i Alves, a także Victor Vasquez. Jest i Hleb.
Składy na te dwa spotkania zapewne nie będą znacząco odbiegać od spotkania z Valerenga, ale przynajmniej będzie można zobaczyć co Pep zrobi ze środkiem obrony. Fontas wrócił do treningów jest Eric, więc będzie już jakiś punkt odniesienia. Chciałbym zobaczyć Sergi Roberto jednocześnie obok Keity i dos Santosa. Może i Białorusin zagra, skoro poleci do Azji.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 31 lip 2010, 22:25

Jarzinho pisze:Kiedy wracają Mistrzowie Świata do treningów. :?:
Właśnie też jestem ciekaw bo łatwo trafić na informacje, że mają przedłużony urlop, ale trudniej doszukać się konkretów. Pewnie wrócą niebawem, aby w spokoju przygotować się do spotkań o Superpuchar.
Jarzinho pisze:Fontas wrócił do treningów jest Eric, więc będzie już jakiś punkt odniesienia.
Fontas po urazie zatem trudno traktować jego ewentualne minuty (a raczej ich brak) jako punkt odniesienia.

Hleb poleciał tylko dlatego, że w Azji wolą ryż :wink: Do Polski by się pewnie nie wybrał w obawie, że go zgarnie Polonia.

W ramach bonusu dwa zdjęcia Rafy:

Obrazek

Obrazek

Cóż za młodość :lol: Aż trudno uwierzyć, że minęło tyle lat, ale zdjęcia nie kłamią.

Awatar użytkownika
jordan20
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jordan20 » 01 sie 2010, 0:03

Mentor pisze:Pewnie wrócą niebawem, aby w spokoju przygotować się do spotkań o Superpuchar.
spotkania (rewanzowego)
jest w 100 % pewne,ze nie zagraja w pierwszym meczu jako,ze dopiero 8 sierpnia (niedziela) wracaja do treningow w barcelonie w samotnosci (bo chyba dopiero 9 sierpnia druzyna wraca z tourne w azji)
rowno 4 tygodnie po finale ms

bo chyba nikt nie sadzi,ze ledwie po 6 dniach trenigow pep rzuci ich na gleboka (szczegolnie w sensie fizycznym) woda i powola na sobotni (13 sierpnia) pierwszy mecz superpucharu

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 01 sie 2010, 0:08

Jeżeli jest tak jak piszesz to rzeczywiście trudno oczekiwać, aby ktokolwiek spośród świeżo upieczonych mistrzów świata zagrał w pierwszym meczu. W takiej sytuacji spotkanie zapowiada się szczególnie emocjonująco bo napisać, że zabraknie nam kluczowych piłkarzy to jak napisać, że Jowisz jest większy od kaczki.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 01 sie 2010, 23:30

Mistrzowie Świata i Martin wracają 9 sierpnia. Barcelona wraca rano 8 sierpnia jeśli dobrze pamiętam, więc 9 spotka się cała drużyna. Czy ktoś z powracających zagra już 14(bo chyba wtedy jest pierwszy mecz?), wiele myślę będzie zależało od tego jak zaprezentują się zawodnicy w Azji. Dzisiaj nie wyobrażam sobie zestawienia pomocy na pierwsze spotkanie. Keita i kto? Jeszcze sezon się nie zaczął i widać, że jeszcze kogoś tu brakuje. Naprawdę szkoda, że U-19 dopiero zakończyli imprezę, bo tak można by było zobaczyć Thiago czy Romeu. Teraz mogą dostać szansę najwyżej z Milanem w Pucharze Gampera. Zabraknie tego przeglądu zaplecza.

Carles postanowił dalej grać dla reprezentacji. Nie rozczarowała mnie ta decyzja, ani nie uradowała. Mimo wszystko Tarzan wygrał najważniejsze tytuły i dla Barcelony by było lepiej, jakby zakończył ten rozdział. Z innej strony może uda się go zobaczyć w Polsce.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 02 sie 2010, 0:26

Jarzinho pisze:Dzisiaj nie wyobrażam sobie zestawienia pomocy na pierwsze spotkanie. Keita i kto? Jeszcze sezon się nie zaczął i widać, że jeszcze kogoś tu brakuje.
Ale brakuje dlatego, że niektórzy dłużej odpoczywają albo dopiero skończyli grać. Przecież gdybyśmy nawet sprowadzili Cesca to też by nie zagrał :lol: Nic nie poradzimy na to, że seniorska reprezentacja Hiszpanii zdobyła Mistrzostwo Świata a juniorska doszła do finału.

Irytuje mnie tylko ciągły brak nowego DM-a. Stawiamy na Oriola? W obecnej sytuacji nawet jakbyśmy zdążyli kogoś kupić przed pierwszym ważnym meczem to i tak by nie zagrał bo zero zgrania z kolegami. W takim układzie rzeczywiście trudno jest ułożyć rozsądny skład na pierwszy mecz z Sevillą, ale tak krawiec kraje jak mu materiału staje i pewnie będzie coś podobnego do:

Pinto - Maxwell, Abidal, Milito, Alves - Keita, Victor Sanchez, Dos Santos - Adriano, Ibra, Messi

Uff było trudniej niż myślałem :lol: :roll: Byłoby łatwiej gdyby nie tak wiele znaków zapytania. Nie uwzględniałem Caceresa ani Hleba choć to by ułatwiło zadanie. Nie wiadomo czy będzie można liczyć Sancheza. Bojan i Jeffren 11 sierpnia grają z reprezentacją więc ich też nie liczyłem choć niewykluczone, że będą mogli zagrać. Do Azji leci też Fontas więc jeżeli tam sporo pogra to jego też prawdopodobnie można uwzględnić.

Awatar użytkownika
jordan20
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jordan20 » 03 sie 2010, 23:54

jutro pierwszy mecz podczas azjatyckiego tournee
tu http://www.myp2p.eu/broadcast.php?match ... art=sports beda linki do meczu, w ktorym niestety zagra messi (koreance sie uparly,ze jak nie zagra to barcelona bedzie musiala zaplacic kare-200 tys euro i nie dostanie 2 mln ,obiecanej kwoty za mecz)
argentynczyk bedzie mial za soba ,ledwie dwie jednostki treningowe i lepiej by nie robil naglych zrywow do dryblingow bo nie ma potrzeby ryzykowac

dobrze,ze chociaz milo spedzil wakacje -

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 04 sie 2010, 0:04

Niezła szopka z tym Messim, ale z drugiej strony trudno się dziwić Koreańczykom. W dużej mierze dla niego ludzie kupią bilety na ten mecz. Z punktu widzenia klubu grać nie powinien i Guardiola jeszcze dziś mówił, że nie zagra, ale skoro taka jest sytuacja to powinien wyjść na 10 minut i postać w miejscu :P

O której godzinie polskiego czasu będzie ten mecz? Chciałbym się upewnić bo widziałem różne wersje.

Awatar użytkownika
jordan20
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jordan20 » 04 sie 2010, 0:08

04-08-2010 from 13:00 until 15:00

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 04 sie 2010, 0:10

W sumie wystarczyło zajrzeć na oficjalną stronę klubu :angry2:

Można postawić mi krzyżyk.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2323
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 04 sie 2010, 0:44

Mentor pisze:W sumie wystarczyło zajrzeć na oficjalną stronę klubu :angry2:

Można postawić mi krzyżyk.
Zawsze chciałem to zrobić!

Mentor [']

:lol:

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 04 sie 2010, 2:01

To jest znicz, ale niech będzie. Wszak przybyłem tu w celach pokojowych.

Tylko ten znicz ma się palić codziennie i właśnie TUTAJ a nie gdzie indziej. Musisz utrzymywać ten ogień zapalając go dzień w dzień na nowo. Nie bój się bana za nabijanie ze strony fieldy'ego. On jak Komorowski - długo nie po żyje.

Jutro sprawdzę czy światło płonie. Biada Ci jeżeli zgaśnie. Czarna ręka Niggaza dosięgnie Cię wszędzie.

Ciekaw jestem jakim składem jutro zagramy. Skoro Leo ma się pokazać to sam nie wiem czy lepiej puścić go w pierwszym składzie czy w końcówce :think: W porównaniu do ostatniego sparingu zabraknie również Bojana. Jest natomiast Alves, ale nie powinien grać tak samo jak Messi. Dani to jednak robot więc nie zdziwi mnie jego występ. Zlatan mógłby zagrać więcej niż 45 minut, ale trudno przewidzieć jak to wyjdzie. Największą uwagę zwracać będę na Jonathana i Adriano tak więc mam nadzieję, że pograją możliwie długo.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”