AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 1176

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Kniaź
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kniaź » 26 sie 2011, 15:09

kurdę to może też się zapiszę na siłkę do Milan Lab, może mnie też podbudują:) ciekawę ile karnet u nich kosztuje.

a kończąc żarty, zdenerwowałem się tym strajkiem piłkarzy. No nie mówicie mi, że zawodnicy grający nawet w takich klubach jak np. Cessena tak bardzo zbiednieją płacąc ten podatek solidarnościowy. Ich płace nie wynoszą 1 000 euro na miech tylko przynajmniej 10 000 Euro. Jestem strasznie rozczarowany.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 26 sie 2011, 16:01

Mówiąc szczerze nie mam pojęcia, o co w tym strajku chodzi, jak zobaczyłem wartość 5% i pomyślałem, że zarabiający bardzo duże pieniądze piłkarze są gotowi przez prawie dwa lata o to drzeć koty i opóźniać ligę, to nawet nie wchodziłem w szczegóły.
Natomiast z opóźnienia ligi się bardzo cieszę. Na mecz z Cagliari mieliśmy taką sytuację:
Kontuzjowani: Boateng, Ibrahimović (mogli dojść do siebie), Flamini, Van Bommel, Taiwo, Mexes (pierwszy opuści ponad pół sezonu, Holender wróci w połowie września, Mexes i Taiwo pod koniec).
Z urlopów Pato i Robinho wrócili na początku tygodnia, Yepes z Silvą w środę chyba.
Plus Aquilani dopiero parę minut temu został ogłoszony jako oficjalny transfer i po jednym treningu raczej nie byłby decydujący dla drużyny.
W najlepszej sytuacji trzech z pięciu naszych napastników byłoby dostępnych na pół gwizdka (zwykle się takich graczy sadza na ławce), forma Inzaghiego na pewno też nie pozwala mu na grę od pierwszej minuty, jeśli grywa sparingi z Primaverą.
Z drugiej strony na pozycji ofensywnego pomocnika też nie byłoby na kogo postawić, bo Boateng i Robinho raczej by nie byli w stanie zagrać więcej niż 45 minut na odpowiednich obrotach. Obrońcy to samo.
Niby zaplecze pozwala nam na wystawienie jedenastki: Abbiati - Abate, Nesta, Bonera, Zambrotta - Gattuso, Ambrosini, Aquilani - Seedorf, Emanuelson - Cassano,
Ale powątpiewałbym, czy ta drużyna wsparta na ławce Pippo, El Shaarawym i Antoninim jako opcjami ofensywnymi by wygrała, a o taki wynik Milan powinien tam walczyć.

Mamy powody do radości, zamiast prawie pewnej straty punktów dostajemy kolejny mecz w środku tygodnia, ale za to już po zakończeniu mercato, gdy nasza kadra się wyrówna.
Od Gallianiego w najbliższych dniach oczekuję sprzedaży Emanuelsona i sprowadzenia dwóch pomocników. Jeden musi zastąpić Flaminiego, drugi musi być autentycznym wzmocnieniem. Gdziekolwiek w pomocy.
RealFan - mam nadzieję, że co do joty spełnią się Twoje słowa o sytuacji transferowej Kaki, życzę mu wszystkiego najlepszego, ale w Madrycie. :wink:

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 724

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 26 sie 2011, 17:44

Wilmore nie jestem pewien, ale Inzaghi po meczu w Primaverze doznał jakiegoś urazu i chyba nie trenuje z drużyną.

EDIT

Flamini wypada na 5 miesięcy. Pomocnik jest jeszcze bardziej potrzebny.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 26 sie 2011, 19:33

Zobaczcie sobie akcję z z około 6-7 minuty, bo na słowo, że Gattuso strzela bramkę przewrotką po świetnym podaniu El Shaarawy'ego mi chyba nie uwierzycie.

Kniaź
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kniaź » 26 sie 2011, 23:21

właśnie przeczytałem wiadomość o kontuzji Falminiego, ciężka sprawa. Dobrze by było chociaż załatać tę dziurę po nim. Zauważyłem też, że żaden z graczy Primavery nie został włączony do pierwszego zespołu na następujący sezon.

Roma zakupiła kolejnego ciekawego grajka - Gago. Swego czasu całkiem nieźle radził sobie w Realu, zobaczymy co pokaże w serie a, jeżeli w końcu ona wystatuje.

THEMANIEK
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 41

Post Wyświetl pojedynczy post autor: THEMANIEK » 26 sie 2011, 23:37

No widze Gattuso na treningach nie proznuje, chyba sam nie mogl uwierzyc co zrobil w 6:30 na filmiku ktorym mete zamiescil.

Slabo ze Flams polamany bo on jak malo kto potrafil grac na pozycjach w pomocy a i od biedy nawet na obronie. Pasquato niezle go zniszczyl niestety :mrgreen:

Galliani musi jeszcze kogos zakupic, naprawde potrzebujemy pomocnika na gwalt, ja obecnie nawet z Montolivo bede zadowolony a o De Rossim nie marze zbytnio.
Moze obaj?
zapraszamy do Milanu.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 26 sie 2011, 23:57

Zwody Pasquato okazały się naprawdę dewastatorskie :shock:

jakby ktoś nie widział dlaczego Flamini wyleciał na pół sezonu:

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6625

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 27 sie 2011, 0:09

To od tego mu się to zrobiło? Co sobie zrobił?

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 27 sie 2011, 0:22

więzadła puściły w kolanie. Na filmiku widać dlaczego.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3328

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 27 sie 2011, 4:53

Zakrecil go jak kiedys Kaka Samuela. Z podobnym skutkiem.

Lysy sprowadz Vertonghena i Hazarda a wybacze ci cala ta szopke z panem X.

Awatar użytkownika
Nebula RN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 922

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Nebula RN » 27 sie 2011, 9:14

Inter ściąga do siebie Poliego na wypożyczenie za 1 mln E + 6 mln po sezonie - świetny transfer, szkoda, że nie trafi do nas.
Po kontuzji Flaminiego pewne jest, że przyjdzie jeszcze jakiś pomocnik, możliwe, że nawet dwóch.
Z jednej strony pojawiają się nazwiska Kaki i De Rossiego - które co by nie mówić, od razu znacznie wzmocniłyby środek pola.
Chociaż bardziej realne wydaja się kupno Parolo i Montolivo.

Do końca mercato pozostało 5 dni, Galiani prawie w ogóle się nie udziela w mediach w ostatnich dniach, Raiola chyba zapadł w śpiączkę - może coś się kroi...

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 27 sie 2011, 10:37

Inter ściąga do siebie Poliego na wypożyczenie za 1 mln E + 6 mln po sezonie
Mówi się w mediach, że biorą Kućkę, Poliego - mam nadzieję, że Galliani ma cholernie dobry plan na przyszły sezon, bo oddawanie bez walki (nie uwierzę, że Milan o nich walczył, bo z obecnym Interem by wygrał rywalizację o takich graczy bez problemów, i tu i tu ławka w końcu) dwóch z kilku najbardziej utalentowanych środkowych pomocników w kraju to co najmniej lekkomyślność.
Z jednej strony pojawiają się nazwiska Kaki i De Rossiego - które co by nie mówić, od razu znacznie wzmocniłyby środek pola.
Czy ja wiem, czy Kaka by wzmocnił środek pola... Nie wydaje mi się, by zagrał lepiej od Robinho z zeszłego roku, a na ławce to wolę Boatenga i Valotiego.
Ale trzymajmy się tego, że on jest za drogi i nie na sprzedaż.
Chociaż bardziej realne wydaja się kupno Parolo i Montolivo.
Wypadł Flamini, ale za niego pierwszym zmiennikiem Gattuso może być Prince. W tej sytuacji Parolo byłby świetny jako gracz na trybuny i epizody w lidze. Nie ma na co narzekać. ;)
Może poza tym, że odwlekanie zmian w pomocy przez Gallianiego na przyszły rok spowoduje, że w przyszłym sezonie albo wydamy fortunę, albo będziemy się zadowalać półśrodkami, bo będzie potrzeba minimum 3 graczy bardzo wysokiej klasy + co najmniej jednego gracza zaplecza.

Raiola po sprawie Fabregasa popadł w niełaskę chyba. ;) Wolę to, niż jego udział w negocjacjach o Kakę czy Bale'a zakończonych ściągnięciem bardzo drogiego i bardzo niepotrzebnego piłkarza.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 27 sie 2011, 10:59

Kaka to najwyżej może wzmocnić nasz budżet płacowy i nic poza tym. Na ofensywnym pomocniku postawić na Binho, Cassano a mamy jeszcze perełkę, która musi grać by się rozwijać.

Albo nie mieliśmy i nie mamy kasy o której się mówiło i poprzestaniemy na Aquilanim, albo Łysy czeka na okazję na koniec mercato - Montolivo, De Rossi, Diarra, Balotelli dla przykładu. Pierwszego września będziemy wiedzieć dlaczego nie staraliśmy się na poważnie o Kuckę czy Poliego z którymi byliśmy łączeni.

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1375
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 27 sie 2011, 11:50

W ataku mamy fulla,a w pomocy w obliczu kontuzji Flamsa (a jednak plotki się potwierdziły :( ) jeszcze większa dziurę...w transfer Balotelliego nie wierzę - chyba,że na wylocie jest Cassano.Niby Balotelli byłby vice-Ibrą,ale oznacza to roszady w składzie (Antonio?Pippo?),poza tym z City wolałbym Dżeko :roll:

Z plotek - łączą nas z jakimś ogórem z Feyenoordu tylko dlatego,że jego agentem jest Raiola,a tak to cisza...Z graczy z najwyższej półki w miarę dostępny jest chyba tylko De Rossi,ucichł coś temat Hamsika...Kasę mamy - i albo bomba na koniec okienka - albo chomikowanie jej na następny letni okres transferowy,kiedy czeka nas mała rewolucja w pomocy.Z drugiej strony MUSI ktoś przyjść,bo Ibra poczuje się oszukany - a niezadowolony Zlatan = duży problem.

BTW - jak patrzę na grę Cesca w Barcelonie (kapitalnie wchodzi w pole karne i wykańcza akcje,nieziemska technika użytkowa) to aż człowieka ściska,że poszedł nie do tej drużyny co trzeba :(

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 27 sie 2011, 12:12

Według włoskich mediów Łysy dogadał się na razie ustnie z Montolivo i ten będzie nasz za rok.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”