AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 1177

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 27 sie 2011, 12:22

mete pisze:Według włoskich mediów Łysy dogadał się na razie ustnie z Montolivo i ten będzie nasz za rok.
Czyli łamiecie prawo. Brawo!

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 725

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 27 sie 2011, 12:24

Nie my pierwsi nie my ostatni. Wierzysz w to, że kluby nie gadają z piłkarzami za plecami innych? Zresztą to na razie plotki :D Nie ma dowodu.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 27 sie 2011, 12:29

Roma jak zaklepała sobie Mexesa w listopadzie nie mogła robić transferów przez rok. Żebyście tylko nie przejechali się na takiej akcji w podobny sposób bo wasz środek pomocy w takim kształcie raczej nie wytrzyma przez dwa kolejne lata.

Zresztą to trochę inna sprawa, niż gdy gada się najpierw z zawodnikiem a potem i tak trzeba dogadać się z klubem w sprawie transferu. Zazwyczaj z zawodnikami którym kończą się umowy kluby negocjują po fiasko negocjacji piłkarza z jego aktualnym klubem po ostatnim sezonie.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 27 sie 2011, 12:35

Zresztą to trochę inna sprawa, niż gdy gada się najpierw z zawodnikiem a potem i tak trzeba dogadać się z klubem w sprawie transferu. Zazwyczaj z zawodnikami którym kończą się umowy kluby negocjują po fiasko negocjacji piłkarza z jego aktualnym klubem po ostatnim sezonie.
Nie trzeba czekać do końca sezonu. Można to już w styczniu robić. Montolivo już zakończył fiaskiem negocjację ze swoim obecnym klubem.

Na razie to jest plotka. To, że Galliani rozmawiał z agentem Riccardo jest pewne, ale nie można mu nic zarzucić, bo ten gość ma kilku graczy w swojej szatni. Zobaczymy jak się sprawa rozwinie, ale Łysy nie jest głupi, żeby ryzykować zawieszenie.

Ponoć oferta Milanu za Kakę - 10 mln euro + 5 w bonusach płatne w trzech ratach. Mam nadzieję, że Real będzie się trzymał swojej wyceny Kaki.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 27 sie 2011, 12:38

(L)oczkerson ma rację, to by było bardzo niskie złamanie prawa w stylu konkurencji, Galliani to zbyt szczwany lis, by doprowadzić do takiej sytuacji. Jak dla mnie jest tylko jeden możliwy scenariusz - Galliani naciska na transfer Montolivo do końca okienka i chce przełamać deklaracje Violi, która odmówiła oddania go włoskim klubom.
Pozostały cztery dni mercato i sprawy będą nabierać tempa, nie jestem przesadnie zaskoczony, że stara się aż w taki sposób doprowadzić do transferu. Jeśli tylko oddamy po chwili gdziekolwiek Emanuelsona, to będzie świetnie.

No i jeszcze jedno - rozmawianie z zawodnikami przed uzyskaniem zgody od klubu jest dość częste, ale w sytuacji, gdy gracz ma określony status. To nie jest tak, że nigdy przenigdy gracze nie kontaktują się z graczami, zanim kluby nie przyjmą oferty transferowej. Gdyby stosować ten przepis sztywno, to zakazów transferowych byłoby mnóstwo.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 27 sie 2011, 12:42

Nie trzeba czekać do końca sezonu. Można to już w styczniu robić.
Oczywiście, że tak, ale zwykle kluby czekają ze składaniem ofert do końca sezonu.
Montolivo już zakończył fiaskiem negocjację ze swoim obecnym klubem.
I Fiorentina z całą pewnością kolejnych ofert mu składać nie będzie :wink:
Na razie to jest plotka.
Ja to doskonale rozumiem, ale jeśli to prawda, to trochę cios poniżej pasa i z Violą kolejnych interesów w przyszłości pewnie ubijać za często nie będziecie jak im taki numer wytniecie. A zawieszenie jest możliwe tylko wtedy go Montolivo coś podpisze, porozumienia słownego mu nikt przecież nie udowodni.
rozmawianie z zawodnikami przed uzyskaniem zgody od klubu jest dość częste, ale w sytuacji, gdy gracz ma określony status
wystarczy, że piłkarz ma zgodę na transfer od klubu.

Kniaź
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kniaź » 27 sie 2011, 14:16

To co robimy ankietę czy będzie transfer czy nie :?:P

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2889

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 27 sie 2011, 14:24

(L)oczkerson pisze:Ja to doskonale rozumiem, ale jeśli to prawda, to trochę cios poniżej pasa i z Violą kolejnych interesów w przyszłości pewnie ubijać za często nie będziecie jak im taki numer wytniecie. A zawieszenie jest możliwe tylko wtedy go Montolivo coś podpisze, porozumienia słownego mu nikt przecież nie udowodni.
Galliani/Milan utrzymuję z Violą przyjazne stosunki więc dla mnie wątpliwe jest żeby się przyznali do tego a sam zawodnik pewnie ogarnia temat i przeczuwa jak jego sytuacja wygląda/ będzie wyglądać. :wink:

Kniaź
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kniaź » 27 sie 2011, 14:41

a może spróbują jeszcze raz przed zakończeniem okienka kupić Montolivo, zwłaszcza, że Falmini nam wypadł na około 6 miesięcy.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 27 sie 2011, 14:46

Według Sky nasze mercato prawdopodobnie się zakończyło a oni są w tym roku dość wiarygodnym źródłem i trafiają z transferami i z zasadami na jakich gracze przechodzą z klubów do klubów. Według ich źródeł Boateng ma grać na pozycji Gattuso (Mówił o tym i Allegri i sam gracz) w meczach przeciwko słabszym drużyną. W takim wypadku na ofensywnym pomocniku będą grali w zależności od formy, przeciwnika i wyniku Robinho lub Cassano (co mi się podoba). El Shaarawy jest przygotowywany do tej roli również. Na treningach gra za napastnikami, wzmocnił się fizycznie i wszyscy na niego liczą w Mediolanie. Jedyną szansą na jakiś zakup jest jak to Galliani ładnie ujmuje "szansa". Oczywiście to są tylko spekulacje, ale pochodzące z dość poważnego źródła.

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 493

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 27 sie 2011, 14:57

(L)oczkerson pisze:Zwody Pasquato okazały się naprawdę dewastatorskie :shock:

jakby ktoś nie widział dlaczego Flamini wyleciał na pół sezonu:
I to kurna w 92. minucie jeszcze :x

Mam nadzieję, że dołączy jeszcze jakiś pomocnik. Po kontuzji Flaminiego(szkoda go, myślałem że mocno wykosi Busiego :D ) jest to koniecznie, choć ja w transfer nie wierzę. Widziałem Lassa u nas, no ale cóż :roll: Obecnie marzy mi się Hazard :D Myślę, że byłby do wyciągnięcia za ok 25mln euro(lub nawet mniej) i do tego bonusy. Była kiedyś mowa o Fernando z Porto, ja bym się tam na transfery nie wybrał - bo ceny są tam z kosmosu.

Zobaczymy na co stać Faraona. Mam nadzieję, że nie okaże się klapą.

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1375
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 27 sie 2011, 15:03

Jeśli potwierdzi się info Sky to te 500 mln € rzeczywiście nie miało ŻADNEGO wpływu na nasze mercato.Witaj zbuntowany Zlatanie (latka lecą,a widoków na sukces w LM żadnych) i max 1/8 - 1/4 LM :roll:

Z drugiej strony - Mexes,Taiwo,El Sharawyy w sumie za...5 mln €?...nie jest aż tak tragicznie jak jeszcze 2-3 lata temu :wink: Scudetto na 60-70 % nasze :P

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 27 sie 2011, 15:45

Zawsze jest nadzieja, że Galliani wykorzysta jakąś okazję - Diarra z Realu( w sytuacji w jakiej będziemy za rok taki gracz mógłby być dla nas solidnym wzmocnieniem), Montolivo w ostatni dzień mercato czy nawet Balotelli(w przypadku grania Antkiem i Robinho na ofensywnym pomocniku jest dla niego miejsce w kadrze, bo Inzgahiego nie liczę).

Jeszcze 4 dni i wtedy będziemy wiedzieć w jakiej sytuacji finansowej jesteśmy.

Kniaź
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kniaź » 27 sie 2011, 16:19

jakie 500 mln euro ?

ale tak poważnie,jeżeli nie dokupimy jakiegoś pomocnika to ciężko będzie.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 27 sie 2011, 16:49

Kara nałożona na koncern medialny Berlusconiego.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”