Arsenal FC (zbiorczy) - Strona 1178

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną

Nowym trenerem Arsenalu po Emerym powinien zostać...

Ljunberg
2
8%
Vieira
1
4%
Pochettino
2
8%
Allegri
4
17%
Marcelino
2
8%
Nuno Espírito Santo
0
Brak głosów
Ancelotti
0
Brak głosów
Arteta
10
42%
Benitez
3
13%
ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Re: Arsenal FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 14 gru 2013, 16:27

Czyli dwa miesiące :wink:

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2326
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 14 gru 2013, 16:35

Ja tam wierzę w Vermaelena. Gorzej, że jesteśmy kontuzję od katastrofy.

Wenger powiedział, że jeśli Wilshere zostanie zawieszony to to zaakceptujemy. Wyglądał na wkurzonego na Jacka podobno. No i widać że jest ostro sfrustrowany Giroudem. Może jednak będą jakieś zakupy napastnika w zimie... :think: Albo czas na CF-ie dla Podolskiego.

Masz rację Morrow w pełni, teraz będzie bardzo trudny okres, okres testujący nas mentalnie. Mam nadzieję, że chłopaki się podniosą. Fizycznie widać dzisiaj bylo, że było ciężko. Nie chcę tego używać jako wymówki ale na boga - czy FA naprawdę nie może nam pomagać jak inne związki pomagają swoim? Jak można nam przywalić mecz z Evertonem w niedziele przed środową LM po wolnym tygodniu, a potem w sobote z rana? cholera jasna, czy tak trudno byloby dac wiecej czasu zespołom na odpoczynek i zagrać jutro albo jeszcze lepiej w poniedziałek, skoro następny mecz z Chelsea gramy w poniedziałek?

Teraz sporo odpoczynku i mam nadzieję, że to im pomoże. Za wcześnie by mówić o czymkolwiek, ale mam nadzieję, że Walcott zacznie z Chelsea i Podolski będzie na ławce albo nawet w wyjściowym. Brakowało nam ich. No i chyba Gibbs wróci na obronę, a Vermaelen zacznie swój drugi mecz w lidze, skoro Koscielny wypadnie. Jeszcze nie ma co panikować, ale jeśli przegramy z Chelsea u siebie, to już będzie można i to tak porządnie.

Awatar użytkownika
BeBaD
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 377

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BeBaD » 14 gru 2013, 16:45

Na Etihat w tym sezonie nie jedna defensywa która jest uważana za świetną wyjezdża mocno obnażona. Mecz stał się w pewnym momencie nazbyt otwarty dla Arsenalu. Przypomniał mi się troche mecz z City na OT i pamiętne 1:6 gdzie gospodarze grając w 10 starali się za wszelką cene odrobić co w głównej mierze było powodem tamtej demolki.

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 6263
Kibicuję: 4rsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 14 gru 2013, 17:26

Wracam z pracy i co ja widzę :boje się: Niezły mecz mnie ominął. Brawo dla Citizens :brawo: Jak wyglądało to spotkanie? City na zmiotło, czy podjęliśmy walkę? W internecie ludzie wyliczają też pomyłki sędziowskie, które podobno mogły wpłynąć na wynik (2 spalone przy dobrych okazja Arsenalu, brak czerwonej dla Yaya i nieuznany gol Giroud). Serio aż tak źle?

Dopiero jutro obejrzę sobie powtórkę, ale już dziś męczą mnie te pytania.

Awatar użytkownika
BeBaD
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 377

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BeBaD » 14 gru 2013, 17:28

Pomyłki były ale wyniku to one nie wypaczyły.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 14 gru 2013, 17:30

sędzia sie mylił okrutnie, obrona Arsenalu również. Koscielny rozwalił sobie kolano i czeka go przerwa, Wilshere pokazał fucka kibicom City i pewnie go zbanują, Per nawrzeszczał na Ozila, bo nie chcial kibicom podziekować, krótko mówiąc same shit, different season
Pomyłki były ale wyniku to one nie wypaczyły.
City było lepsze, ba-dużo lepsze, ale te pomyłki to były przy 2:3, ten nieuznany gol, a odgwizdane spalone jeszcze wcześniej. Przy 2:4 Wenger ryzykowal i wprowadził skrzydłowego za DMa i wtedy już było po ptokach, gdyby nie błędy sędziego, Arsenal miałby szanse wrocić do gry, no ale to tylko gdybanie. Reasumując nie powiedziałbym, ze przegraliśmy przez sędziego, ale również jestem ciekaw jak wyglądałby mecz, gdyby sedzia podejmował dziś dobre decyzje.

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 6263
Kibicuję: 4rsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 14 gru 2013, 17:57

W takim razie dobrze że byłem w pracy. Niby opuściłem świetne spotkanie, ale znając moje podejście do spotkań Arsenalu, stałbym agresywny i napisałbym kilka emocjonalnych, kompromitujących postów.
fieldy pisze:Wilshere pokazał fucka kibicom City
Jacek :love: Oczywiście zachowanie karygodne, ale jego charakterek może się podobać. Ja bym osobiście poświecił fuckiem na White Hart albo Stamford, do City nic nie mam.
fieldy pisze:krótko mówiąc same shit, different season
Niekoniecznie. Słabiaków lejemy aż miło, a uważam że w tym szaleństwie jest metoda. Jeśli dalej będziemy tak ciułać punkciki, zaś rywale wciąż będą je tracić, to nawet przegrywając kilka ważnych spotkań możemy utrzymać się wysoko.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 16 gru 2013, 12:39

Ten terminarz

February could be Liverpool(A) United(H) Bayern(H). March: Spurs(A) Bayern(A) Chelsea(A) Man City(H)

:roftl3:

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 16 gru 2013, 12:42

fieldy pisze:Ten terminarz

February could be Liverpool(A) United(H) Bayern(H). March: Spurs(A) Bayern(A) Chelsea(A) Man City(H)

:roftl3:
Prawdziwy test siły, bo ostatnie szlagierki coś niezbyt udane :wink:

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 177

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 16 gru 2013, 12:43

W takim razie oszczędzajcie siły na ligę :lol:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 16 gru 2013, 12:47

No niedawno w ciągu tygodnia wygrana z Liverpoolem i BVB bez straty gola i minimalna porażka z United na OT, także tragedii nie było. Róznie może być, terminarz jednak nie pomaga, do tego Bayern ma szerszą kadrę i będzie mial luzik w lidze...

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 16 gru 2013, 12:55

fieldy pisze:No niedawno w ciągu tygodnia wygrana z Liverpoolem i BVB bez straty gola i minimalna porażka z United na OT, także tragedii nie było. Róznie może być, terminarz jednak nie pomaga, do tego Bayern ma szerszą kadrę i będzie mial luzik w lidze...
No tak, bo Bayern ma pełen komfort i zdrowych piłkarzy. W każdym momencie tego sezonu, kiedy nie spojrzysz brakowało/brakuje 2-4 podstawowych graczy. Przykładowo teraz bez Bastiego, Robbena czy Javimara. Wcześniej bez Lahmów, Riberych, Kroosów, Dantech, Alcantarów itp itd. W lidze może i mają luz, ale rozegrali już Superpuchary Niemiec i Europy, teraz dwa meze na KMŚ, w styczniu do rozegrania zaległa kolejka BL (bo są właśnie na KMŚ) wciąż Puchar Niemiec. Zaiste utopia :lol:

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 177

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 16 gru 2013, 13:22

Jak wyglądają Wasze kartki? Arteta wiadomo (choć chyba nie określono, ile będzie pauzował), ktoś jeszcze?

Z góry odpowiadam, że u nas nikt się nie wykartkował przed 1/8 ;) A zagrożony będzie chyba tylko Dante.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 16 gru 2013, 13:28

nie powiedziałem, ze macie zdrowych piłkarzy, tylko szeroką kadrę, mylę się? Macie szerszy i lepszy skład, nie odczuwacie jakoś wielce braku Bastiana, wcześniej Kroosa, Goetze, czy Martineza. Z Arsenalu wyjmij Artrete (pauzuje za kartkę) i Flaminiego i leżymy. NIe mam racji?

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2326
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 16 gru 2013, 13:42

U nas zagrożony Ramsey, u was tylko Dante.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”