Chelsea FC (zbiorczy) - Strona 119

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
runej
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: runej » 08 kwie 2008, 17:57

Einar pisze:Cóż, przynajmniej zobacze w najbliższym czasie jednego z moich ulubionych golkiperów - Cudiciniego Cool
Cudicini grał już od paru meczów, bo Cech leczył jakiś uraz, no ale teraz zagości w bramce na dłużej.
Einar pisze:A gra w ogóle coś ten Ben Haim?
Gra ale ze słabszymi, ewentualnie w razie kontuzji wskakuje do składu.
Einar pisze:Bo niby jak trener Izraelczyk to powinien go wystawiać Think
Ale to Mourinho postanowił wzmocnić :lol: defensywę The Blues. Nie było kasy na lepszy transfer, to sprowadzili Ben Haimam czy takiego Sidwella, którzy btw już są na liście do odstrzału. Nie zauważyłem, zeby był faworyzowany przez Granta, no ale to by był już szczyt jakby takie drewno grało, zamiast np. Carvalho. Na takie kwiatki to Grant nie może sobie pozwolić.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 08 kwie 2008, 18:20

runej pisze: Ale to Mourinho postanowił wzmocnić Laughing defensywę The Blues.
Przed transferem nie można było się spodziewać, że bardzo dobry obrońca z PL nagle zacznie grać koszmarnie słabo. Ben Haim wcześniej grał naprawdę bardzo dobrze. Więc śmianie się z tego transferu jest nie na miejscu. :wink:

Awatar użytkownika
pablisso
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pablisso » 08 kwie 2008, 18:25

runej pisze:Einar napisał:
A gra w ogóle coś ten Ben Haim?

Gra ale ze słabszymi, ewentualnie w razie kontuzji wskakuje do składu.
nie gral chyba od stycznia w 1 skladzie, a przynajmniej ja tego nei pamietam, a obejrzalem 99% meczy Chelsea w tym sezonie. Najczesciej od powrotu Terrego grał obok niego Alex... Ben Haim jest tak samo nieobecny jak Sidwell...
runej pisze:Einar napisał:
Cóż, przynajmniej zobacze w najbliższym czasie jednego z moich ulubionych golkiperów - Cudiciniego Cool

Cudicini grał już od paru meczów, bo Cech leczył jakiś uraz, no ale teraz zagości w bramce na dłużej.
Cech wracal do gry po kontuzji kolana- wiec w tym sezonie ma przerabane. jak wspominaliscie- kontuzja glowy, pozniej operacja ramion, niejednokrotna kontuzje miesni, ostatnio kolano, a teraz dostał w twarz od rezerwisty... tragedia... i wcale nie jest do smiechu nikomu w tej sytuacji, ale ja widze plus- w koncu z czystym sumieniem bedzie grac Cudicini i moze to bedzie jakas przepustka na Euro dla niego? przeciez nie gral w reprezentacji za wiele.

A dzis mecz, po ktorym wiele sie nei spodziewam, ale nie wierze w przegrana- rekord mowi za siebie i wierze, ze dopiero Wielka druzyna moze go przelamac (np. ManU 26 kwietnia... "odpukac") Ciekawe rozstrzygniecia dzis zapadna, wielkie widowisko bedzie? jak sadzicie?

runej
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: runej » 08 kwie 2008, 18:42

Wilmore pisze:bardzo dobry obrońca z PL nagle zacznie grać koszmarnie słabo.
Jak dla mnie solidny defensor i na tym bym poprzestał. Tylko wiesz Sidwell też w Reading grał nieźle, nawet chyba o reprezentacje się otarł(choć nie jestem pewny), a jak przyszło co do czego to w Chelsea nie istnieje. Ben Haim w Boltonie dawał rade, teraz coś nie bardzo. Nie wierze, że Mourinho mając pare groszy do wydania, pomyślałby o tych graczach, ale tak jak pisałem Romek przykręcił wówczas kurek i trzeba było sobie radzić.
Wilmore pisze:Więc śmianie się z tego transferu jest nie na miejscu. Wink
Z perspektywy czasu owszem. Taki Eric Djemba-Djemba :lol:
pablisso pisze:nie gral chyba od stycznia w 1 skladzie,
Możliwe, tyle Chelsea oglądam co na C+ leci, a i tak nie zawsze. Więc powinno tam być
runej pisze:Grał ale ze słabszymi, ewentualnie w razie kontuzji wskakuje do składu.

rdz
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rdz » 08 kwie 2008, 18:44

Ja myśle, że albo szybko i gładko 4-0, albo odpadniecie po nieskutecznej grze i wyniku 1-1 ;). Sam oczywiście jestem za drugim rozwiązaniem, ktore niesttey jest mimo wszystko malo prawdopodobne :P.

Chelsea bedzie zapewne w nieustannym ataku, wiec jedyna okazja dla Fener to szybkie kontry z Kezmanem na szpicy, no i otwierajace droge do bramki podania Alexa. Na kolejnego cud-gola Deivida nie ma co liczyć, bo na cuda sie nie liczy, choc sie nie obraże jak piłka jeszcze raz mu tak siądzie ;).

Jak tam stoicie z kontuzjami i kartkami?

myarcin
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: myarcin » 08 kwie 2008, 20:11

ty chyba idiota jestes ze myslisz ze Chelsea bedzie caly czas atakowala. Strzela jedna bramke, Fener zacznie atakowac, Chelsea bedzie robila to co potrafi najlepiej(kontraatakowac) i skonczy sie 4:1 dla Niebieskich. W Turcji goracy teren i bardzo ciezko wygrac na ich terenie.i nie wiem czemu wszyscy tak sie tym podniecali.

Awatar użytkownika
pablisso
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pablisso » 08 kwie 2008, 22:49

myarcin
prawie trafiles, tak mecz wygladal :D tylko nie bylo takiego wyniku- tylko 2-0 i to druga bramka strzelona w 80 ktorejs minucie.

ogonie dobra gra, w koncu optymalny sklad, ale dla mnei w nim brak SWP...
rdz pisze:Jak tam stoicie z kontuzjami i kartkami?
po dzisiejszym meczu jestesmy z jednym bramkarzem :roll: niestety kontuzje chodza parami ;/ przekonal sie o tym ostatnio Drogba i Shevchenko a teraz Cech i Cudicini... karki spoko, nie gramy zbyt kolorowo ostatnio :)

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 08 kwie 2008, 22:54

pablisso pisze:po dzisiejszym meczu jestesmy z jednym bramkarzem Rolling Eyes

No Chelsea ma pecha do tych bramkarzy. W lidze niech się to trochę na was odbije. :P

Nawet się cieszę, że to Chelsea awansowała. Wolałem z nimi grać niż z Turkami. Jednak my nie daliśmy rady pokonać Liverpoolu. Teraz liczę na The Blues. Liverpool przynajmniej nie będzie miał łatwego przeciwnika. :P

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 08 kwie 2008, 22:55

Niezasluzone zwyciestwo jak dla mnie, szczegolnie nie 2:0. Obie strony pokazaly momentami dobra pilke, ale zeby Fener wymienilo w tym meczu wiecej podan od Chelsea <wow>

Zreszta kibice chyba sadza podobnie, bo czasami az tak gwizdali, ze komentatora nie slyszalem.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 08 kwie 2008, 23:02

mistyk zgadzam sie z toba chociaz ten mecz obejrzalem w 1/3. We fragmentach ktote ogladalem to Fener moglo sie pokusic o chcociaz jedna bramke. Z drugiej strony gol w 4 minucie meczu ustawil taktyke londynczykow na cale spotkanie.
Kolejny polfinal Cfc-Lpool, kolejna telenowela. Do 3 razy sztuka?

rdz
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rdz » 10 kwie 2008, 17:43

Do niecodziennego zdarzenia doszło na lotnisku w Lizbonie, gdzie kibice Glasgow Rangers, udający się na mecz Pucharu UEFA ze Sportingiem Lizbona, spotkali piłkarza Chelsea Londyn Paulo Ferreirę. W momencie, kiedy robili sobie z nim zdjęcia, zawodnik zasłabł - pisze jeden z angielskich dzienników
Fani Glasgow Rangers byli na tyle przytomni, że od razu zaczęli udzielać Portugalczykowi pierwszej pomocy i natychmiast wezwali lekarza.

- Kiedy doszedł do siebie powiedział, że cały dzień nic nie jadł, a w samolocie poczuł się źle - powiedział jeden z kibiców.
Hm, może to jest metoda na sukces Granta ? :P

Awatar użytkownika
romantyk_emil
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: romantyk_emil » 25 kwie 2008, 13:35

jutro na Stamford Bridge zapewne będziemy świadkami fascynującego meczu :D mam nadzieje ze dzięki niemu Chelsea przybliży sie do mistrzostwa i w końcu je zdobędzie po rocznej przerwie 8)

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 26 kwie 2008, 15:52

Ale mecz. :o Szczególnie końcówka. Chelsea wygrywa z Manchesterem 2:1 i dwa mecze przed końcem sezonu mają tyle samo punktów- 81. Za Manchesterem przemawia lepsza różnica bramkowa. Brawa dla Ballacka, presja była niesamowita, ale dał radę i świetnie wykonał tego karniaka. Arsenal już nie ma szans na mistrzostwo, więc z tej dwójki wolę żeby Chelsea sięgnęła po tytuł. :P

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 26 kwie 2008, 15:54

Gratuluje Chelsea. Czarny koń sezonu :D

Właśnie miałem pytać co decyduje w Anglii o mistrzostwie przy takiej samej ilości punktów... mam nadzieje że uda im się MU jeszcze przegonić.

Genialny Ronaldo w tym sezonie, świetnie grający Manchester a czuje że obejdą się smakiem w lidze i LM :smile2:

Awatar użytkownika
MeToYou
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 35

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MeToYou » 26 kwie 2008, 15:56

Mecz lepiej trzymal w napiecu jak dramaty Szekspira :lol: Brawa dla Ballacka, pokazal charakter. Podejsc do karnego w tak trudnym momencie i strzelic to tylko ukazuje jego kunszt :P Fatalny blad Carvalho przy golu Rooneya, wypracowal mu setke... cale szczescie Chelsea wygrala to nie beda sie az tak bardzo go czepiać, kozlem ofiarnym stal sie Carrick :wink: Walka o mistrzostwo znow staje sie bardzo emocjonujaca. Ferguson chcial chyba ogladac taki sam mecz jak na Camp Nou...
Łukasz_ pisze:Genialny Ronaldo w tym sezonie, świetnie grający Manchester a czuje że obejdą się smakiem w lidze i LM :smile2:
Mi sie tez tak zdaje :mrgreen:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”