FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1189

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
7%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
7%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
15
50%
Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 129

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 22 sie 2010, 18:57

Jest jeszcze Jeffren który trochę minut zagrał w poprzednim sezonie i prezentował się bardzo fajnie ;)

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 22 sie 2010, 19:01

MGiggs pisze:Mnie tez zastanawia ta nagonka na Ibre bo nie grał zle i daje waszemu ataku to czego Messi Villa nie dadzą- sile fizyczna w ataku,gre w powietrzu.Moge sie założyć że atak będzie wyglądac Vill-Zlatan-Messi a Pedro i Bojan beda rotować, może być tak ze zagra tam Iniesta(lewy atak)
Nie rozumiem czemu macie Szweda sprzedac, z nim macie 5 napastników w kadrze w tym 2 utalentowanych młodziaków....Ibra odejdzie ,Villa złapie kontuzje i co wtedy?
Tylko czy Barca tego potrzebuje, albo czy Barcelona te argumenty Szweda będzie potrafiła wykorzystać. W zeszłym sezonie było różnie i dla mnie Zlatana jeśli coś broniło to kilka bramek, które dawały ważne zwycięstwa, gra z nim na środku wyglądała średnio. Ja chcę zobaczyć Szweda i obok niego Lionela i Davida, a za nim Inieste i Xaviego. To nie było dane kibicom Barcy w poprzednim sezonie, przez urazy Andresito, teraz może to wyglądać inaczej. Na koniec zaczynam się przekonywać do Leo na środku. :lol:

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 22 sie 2010, 19:03

Ja wychodzę z tego samego założenia MGiggs i tak samo widzę wyjściowy atak, ale jestem elastyczny i jeżeli okaże się, że lepiej gramy kiedy w składzie nie ma Ibry to niech będzie rezerwowym. Tak czy inaczej miejsce w zespole zdecydowanie dla niego jest.

Nagonka w dużej mierze jest pompowana przez media. Te niestety są bezlitosne i nie odpuszczą choćby nie wiem co. Wczoraj na trybunach pojawił się nawet transparent ze wsparciem dla Zlatana od kibiców a to rzadkość w przypadku kogoś kto spędził w klubie raptem jeden sezon i to sezon co najwyżej dobry, ale na pewno nie bardzo dobry.

Zmieniając na moment temat ---> http://www.fcbarca.com/index2.php?goto=kom&news=33252

Jeszcze w tym sezonie Messi wskoczy na piąte a może nawet na czwarte miejsce. Pierwsza lokata oczywiście również jest w jego zasięgu, ale nie wybiegajmy tak daleko w przyszłość.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 721

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 22 sie 2010, 19:10

ps. nie wiem czy slyszeliscie fani MILANU - klubu ktory podziwiam - kiedys bardzo blisko BARCy by was najlepszy pilkarz swiata - MARCO. ale powiedzial - NIE - chce grac dla MILANU!
Galliani ostatnio bardzo często powtarza, że wygrali walkę z Barcą o Van Bastena i że wtedy Milan mógł konkurować finansowo z każdym klubem.

miguel indurain
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: miguel indurain » 22 sie 2010, 20:03

mete pisze:
ps. nie wiem czy slyszeliscie fani MILANU - klubu ktory podziwiam - kiedys bardzo blisko BARCy by was najlepszy pilkarz swiata - MARCO. ale powiedzial - NIE - chce grac dla MILANU!
Galliani ostatnio bardzo często powtarza, że wygrali walkę z Barcą o Van Bastena i że wtedy Milan mógł konkurować finansowo z każdym klubem.
mozliwe ze tak bylo, ale chodzi mi o historie z johanem, kiedys czytalem wywiad z crujfem, i tam mowil, ze namawial van bastena do gry w barcelonie, juz jako pilkarza milanu. ale marco odmowil. takich pilkarzy juz nie ma. no prawie nie ma.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 22 sie 2010, 20:15

Mentor pisze: Jeszcze w tym sezonie Messi wskoczy na piąte a może nawet na czwarte miejsce. Pierwsza lokata oczywiście również jest w jego zasięgu, ale nie wybiegajmy tak daleko w przyszłość.
Szybko nastrzelał te bramki. Oby mu się tak wiodło jeszcze kilka lat. Do setki w lidze także powinien dobić jeszcze w tym roku. Co ważne w lidze od 3 sezonów zalicza nie mniej niż dwucyfrową liczbę asyst. Na 4 miejsce przy dopisującym zdrowiu ma także szansę wskoczyć.

Awatar użytkownika
jordan20
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jordan20 » 22 sie 2010, 22:53

pare kwestii ode mnie:

1) martwi mnie (od jakiegos roku) katastrofalna (tak ! katastrofalna a nie nawet slaba) jakosc dosrodkowan alvesa
facet w sevilli swietnie dokarmial kanoute czy fabiano a po przyjsciu do barcelony wrecz sie uwstecznil w tym elemencie
nie chodzi mi o dosrodkowania pod naciskiem ,ale o takie gdzie ma duzo miejsca i czasu
koniec koncow i tak sadze,ze jest lepszym pilkarzem niz za czasow gry w stolicy andaluzji

2) proponuje od dzis kibicom barcelony a szczegolnie luznym obserwatorom jej gry zmienic sobie pewne przemyslenie i zakodowac nowe - messi w 90 % meczow bedzie gral jako "falszywy" srodkowy napastnik
czasy gdy bardzo dobrze radzil sobie na prawym ataku przechodza do lamusa
jest jeden powazny minus takiej sytuacji-brak (lub bardzo znikoma ilosc w porownaniu z okresem 2008-2009,by nikogo wczorajsza akcja z alvesem przy golu nie zaciemnila obrazu) jego firmowej wspolpracy z alvesem,przez co cierpi brazylijczyk bo juz sezon 09-10 nie byl dla niego tak udany wlasnie z powodu braku tej wspolpracy
zaleta jest jednak ogromna-strasznie wzrosla ilosc jego goli odkad gra na srodku ataku (zaczelo sie to tak na dobre okolo marca tego roku-byl okres ,ze w 11 meczach zdobyl 17 goli)
sam guardiola mowi,ze widzi messiego na srodku bo latwiej mu bedzie tam zdobywac bramki i kreowac sytuacje kolegom

3) podobnie jak pisal mentor fatalnie prezentuje sie rosell na lozy honorowej
ma taki wyglad "gogusia cwaniaczka" z "szelmowskim" usmieszkiem na twarzy
laporta zawsze usmiechniety,do tego przystojny a sandro jakis taki "żulikowy"

miguel indurain
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: miguel indurain » 22 sie 2010, 22:58

co do rosella. jestem nunenista. rosell to moj czlowiek. smieszy teskt o "jakosci" rosella na fotelu. to zwykly socio, tak jak ja czy ty. wspanialy facet, kochany w kataloni. wiedc przestamy byc jak beo, wszystko co zle to rosell. owszem, laporta to byl great president, ma szanse wrocic za 6 lat, poki co barca ma najlepszego szefa jakiego miec mogla.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 22 sie 2010, 23:09

jordan20 pisze:1) martwi mnie (od jakiegos roku) katastrofalna (tak ! katastrofalna a nie nawet slaba) jakosc dosrodkowan alvesa
facet w sevilli swietnie dokarmial kanoute czy fabiano a po przyjsciu do barcelony wrecz sie uwstecznil w tym elemencie
nie chodzi mi o dosrodkowania pod naciskiem ,ale o takie gdzie ma duzo miejsca i czasu
koniec koncow i tak sadze,ze jest lepszym pilkarzem niz za czasow gry w stolicy andaluzji

Można sobie wyobrazić ważniejsze asysty? :P :wink:

Ja o Sandro tak półżartem półserio pisałem bo to przecież jest bez znaczenia. Nie mam również zamiaru krytykować z urzędu Rosella za co tylko się da. Będzie za co go rozliczać, ale jeszcze nie teraz.

miguel indurain
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: miguel indurain » 22 sie 2010, 23:23

brakuje tylko tekstu ze rosell to czlowiek floro. m.in. dlatego poparli go wielcy madridisci nunez, gaspart, zubiza, rivaldo, laudrup, caldere, alberto, enrique etc etc

--- aha- no i stoiko. to typowy madridista. chcial jak najgorzej dla barcy dlatego udzelil poparcia sandro. wszak ma knajpe w dzielnicy espanyolu.

-----------
jzk podaje chlopaczek na beo, wg raca masche nasz.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 22 sie 2010, 23:48

miguel indurain pisze:jzk podaje chlopaczek na beo, wg raca masche nasz.
http://www.blaugrana.pl/news/5713/rac1: ... erano.html

To tylko porozumienie z zawodnikiem a więc ta zdecydowanie prostsza część. Trudniej będzie się dogadać z samym Liverpoolem, ale jestem dobrej myśli. Hleb pewnie będzie torpedował negocjacje i w najlepszym razie skończy się na czymś w rodzaju 23 mln + zmienne. Oby tak było :] Jak nie Javier to ktoś z poza La Liga a więc pewnie kierunek Ligue 1. Okienko zamyka się lada moment więc długo to potrwać nie może.

miguel indurain
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: miguel indurain » 22 sie 2010, 23:50

tak, teraz to skonsumowali, wczesniej podali inna informacje, zreszta zgodna z tym co racu bylo.

ale ogolnie jesli chodzi o rac, to mozna im wierzyc, zobaczymy co bedzie. osobisie nie przepadam za masche, dla mnie to przecinak. nie na barce.

---
moze to kogos rozsmieszy: na MD niektorrzy fani realu dokazuja, i jeden tekst mnie po prostu rozwalil na lopatki: canal tv canaria: barca ficha kone! 100% cofirmado. - musze przyznac ze ludzie w esp maja poczucie humoru :)

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 23 sie 2010, 0:41

Nie wiem na ile wiarygodnym źródłem jest RAC1, ale Mascherano najprawdopodobniej jutro zagra.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 23 sie 2010, 1:46

W sumie to nawet nie wiem za bardzo o co chodzi z tym jutrzejszym meczem. Niby czemu miałby nie grać i co miałoby to nam dać? Nie wiem również czy ewentualny występ w meczu z Trabzonsporem coś by zmienił. Gra w eliminacjach do Ligi Europejskiej nie wyklucza chyba występów w Lidze Mistrzów w barwach innego zespołu?

Tak czy siak jego jutrzejszy występ jego mało istotny.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2415
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 23 sie 2010, 11:59

Oszukujecie, Barcelona miała nie kupować Marszczerano :(

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”