AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 1189

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2271
Kibicuję: AC Milan

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 09 wrz 2011, 20:13

MILAN: Abbiati, Abate, Nesta, Thiago Silva, Antonini, Gattuso, Ambrosini, Aquilani, Boateng, Ibrahimovic, Cassano.
LAZIO: Bizzarri, Konko, Biava, Dias, Zauri, Ledesma, Brocchi, Cisse, Hernanes, Mauri, Klose.
Tak jak mówił Kaka.Czekam kto na ławce.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 730

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 09 wrz 2011, 20:18

Koniec wakacji. Za pół godziny zaczynamy walkę o obronę tytułu mistrza Włoch. Na początek Lazio, które od dość dawna z nami nie wygrało.

O to oficjalne składu:

MILAN: Abbiati; Abate, Nesta, T.Silva, Antonini; Gattuso, Ambrosini, Aquilani, Boateng; Cassano Ibrahimović.

LAZIO: Bizzarri; Konko, Biava, Dias, Zauri; Ledesma, Brocchi; Mauri, Hernanes, Cissè; Klose.

Dobrze, że jest Antonini, bo to lepsza opcja niż Bonera. Z resztą składy włoskie media trafiły dość dobrze. Cassano musi być w optymalnej formie fizycznej. Zagrał oba mecze w kadrze i teraz od początku w lidze. Co cieszy, bo on może być w tym sezonie kluczowy. Na ławce mamy: Amelia, Yepesa, Bonerę, Nocerino, Bommela, Emanuelsona i Pato. Szkoda, że nie ma Faraona kosztem Emanuelsona, ale młody gracz będzie miał ciężko na początku sezonu o jakieś minuty, bo mamy cholernie trudny start. Jednak skoro nie ma Binho to IMHO powinien pojawić się na ławce, ale skoro Allegri zdecydował inaczej to mu ufam. Lazio to silny rywal na papierze, więc może nie być okazji dla debiutu dla 18-latka. Piszę, że silni na papierze, bo w tamtym sezonie też byli a na San Siro o ile mnie pamięć nie myli Abbiati nawet nie dostał noty.

Forza Milan i jazda po 3 punkty!

EDIT
Tak jak mówił Kaka.Czekam kto na ławce.
Wg milannews Amelia, Bonera, Yepes, Bommel, Nocerino, Urby i Pato.

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 493

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 09 wrz 2011, 21:14

Po 25 minutach zniechęciło Mnie dalej do oglądania meczu :) Pięknie 0:2

Chyba jednak dobrze, że LM nie ma w TV.

Edit: :shock: Wracamy :?: Share dzisiaj ścina niesamowicie.
Ostatnio zmieniony 09 wrz 2011, 21:21 przez Slim91, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 09 wrz 2011, 21:20

No wyglądało fatalnie, ale wracamy do gry.

Dalej ACM !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

http://soccerjumbo-world.blogspot.com/2 ... nel-2.html Mirek tu nie tnie, jest spoko jakość.

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 09 wrz 2011, 21:36

Ale fatalnie gramy w obronie.Przez 30 minut graliśmy tak źle, że nie pamiętam kiedy było tak katastrofalnie.Nasz środek defensywy woła o pomste do nieba.Nesta dał się ograć Klose przy golu, nie wiem kto krył Cisse przy drugiej bramce, przy okazji Włoch kontuzjował Rino.Nasz zajebisty Mr X równie świetnie, nie licząc podania do najbliższego kolegi to same straty i zajebiście spierdolona setka/sam na sam na początku spotkania po podaniu Ibry.

Liczę na jakiś błysk Szweda w II połowie i obyśmy zgarnęli pełną pulę.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 09 wrz 2011, 21:37

Koniec pierwszej połowy inauguracji. Niech żyje nudna Serie A i włoskie Catenaccio!

Po pierwszych 30 minutach zacząłem marzyć o remisie, ale moje marzenia zostały szybko zmienione. Remis do przerwy 2-2. Kto by się spodziewał, że strzelimy dwie bramki i będzie remis? No cóż Lazio zagrało odważniej niż ostatnio i się opłaciło.

Cassano bramka i asysta. Mam nadzieję, że to będzie jego sezon. Aquilani asysta oraz świetnie podanie przy bramce Zlatana. To dopiero 45 minut, ale pokazuje, że może nam dać sporo więcej niż Pirlo ostatnio. Wreszcie jest ktoś kto potrafi dobrze wykonywać rzuty rożne. Szkoda tylko niestrzelonej setki.

Najsilniejsza nasza formacja tamtego sezonu nie napawa optymizmem. Nesta powolny dał się ograć jak junior przy bramce Klose. Trzeba liczyć na szybki powrót Mexesa oraz kontuzjowanych Zambrotty oraz Taiwo i powinno być lepiej.

Nie widzę innej opcji jak 3 punkty. Pora by Stambuł przynajmniej choć trochę się zwrócił.

Forza Milan!
Ostatnio zmieniony 09 wrz 2011, 21:39 przez mete, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3334

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 09 wrz 2011, 21:38

Nesta fatalnie.
E. nie zgodze sie z Twoja surowa ocena Aquy. Gra przyzwoicie a na tle naszych pozostalych pomocnikow to dzisiaj blyszczy. Pamietaj ze to on zagrywal do Cassano przy pierwszej bramce.

Mecz do wygrania tylko trzeba sie ogarnac w obronie.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 09 wrz 2011, 21:41

Ja również nie zgodzę się do oceny Aquilaniego. Przypominam, że to jego pierwszy mecz a już zaliczył asystę i miał spory udział przy bramce na 1-1. Jeszcze jedno. On nie jest Panem X (i pora skończyć tą farsę) i nie należy przez te głupie wypowiedzi oceniać jego gry.

Z Chłopaczkiem zgadzam się co do Nesty. On już całego sezonu nie pociągnie i trzeba liczyć na szybki powrót Mexesa.

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 09 wrz 2011, 21:42

Chlopaczek pisze:Pamietaj ze to on zagrywal do Cassano przy pierwszej bramce.
A nie podawał do Ibry Abate ? Nie wiem czemu, ale myślałem, że to Nasz obrońca podawał Szwedowi.

Jestem surowy, to fakt, ale to już od samego transferu mi się nie podoba.Może się przekonam, ale mimo, że jest najbardziej aktywny z Naszych pomocników to jednak sporo strat, a jakby trafił sam na sam z Bizzarim to inaczej ułożył by się mecz.

Podpisuję się pod słowami Mete, dobry mecz na razie na SS.

Allezz Milan.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 09 wrz 2011, 21:44

Jestem surowy, to fakt, ale to już od samego transferu mi się nie podoba.Może się przekonam, ale mimo, że jest najbardziej aktywny z Naszych pomocników to jednak sporo strat, a jakby trafił sam na sam z Bizzarim to inaczej ułożył by się mecz.
Jedna rada. Zapomnijmy o całej szopce z Panem X i nie oczekujmy, że Aquilani będzie grał jak gracze, którzy byli z nami łączeni. Alberto zagrał dobre 45 minut i miał spory udział przy obu bramkach.

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 790

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 09 wrz 2011, 22:44

Bardzo dobre sędziowanie w samej końcówce :)

:P

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 09 wrz 2011, 22:46

Rok temu Lazio przyjechało grać na 0:0 stylem z II połowy i też im się udało bo również graliśmy tak pasywnie.Tutaj było kilka sytuacji , ale nie grali tak jakby chcieli za wszelką cenę wygrać, strzał Pato czy sam na sam Ibry pozostawiam bez komentarza.

Już na samym starcie marna strata punktów w marnym stylu.

Btw. podwójne wkurwienie - http://img202.imageshack.us/img202/6190/acmyg.jpg. 100 -> 915.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 09 wrz 2011, 22:48

Mecz się kończy remisem. Po pierwszych fragmentach meczu taki wynik brałbym w ciemno jednak ostatecznie wynik rozczarowuje. Była realna szansa na 3 punkty, ale została zaprzepaszczona. W drugiej połowie były szanse na gola i szkoda, że żadnej nie udało się wykorzystać.

Lazio zagrało całkiem inaczej niż podczas ostatniego pojedynku na San Siro i znów udało się im wywieźć remis. Na pewno będą silni w tym roku i nie jednemu popsują plany.

Nocerino zagrał trochę i zostawił po sobie przyzwoite wrażenie. Mam nadzieję, że będzie wykorzystywany jako zmiennik Gattuso lub jego sukcesor a nie na lewym półskrzydłowym. O Aquilanim już pisałem i jak dla mnie również zagrał dobrze.

Ibra pokazał kilka ciekawych zagrań. Cassano bramka i asysta czyli liczbowo się zgadza. Pato trochę miał za mało minut.

W miarę opływu czasu powinno być coraz lepiej. Szkoda straty punktów zwłaszcza, że mamy ciężki początek i zwycięstwo by się przydało.
strzał Pato czy sam na sam Ibry pozostawiam bez komentarza.
To chyba Cassano strzelał.

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 09 wrz 2011, 22:53

mete pisze:To chyba Cassano strzelał.

Panu Bogu w oko z okoli szesnastki strzelał Pato, później Baśkę pokazywali na trybunach.

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 493

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 09 wrz 2011, 23:07

Słabo :!: Tak można określić rozpoczęcie sezonu przez Milan. Myślałem, że druga połowa coś przyniesie, a tu :?: Dramat. Jakby mi się chciało spać to bym pewnie usnął na tym meczu. Milan - faworyt meczu. 10 minut do końca a Oni grają jakby mecz się dopiero zaczął. Zero pressingu(choć do tego się już przyzwyczaiłem), brak ambicji. Zero szturmów na bramkę w doliczonym czasie gry. Brak pomysłu na grę. Zespołowi brakuje świeżości. Milan ma datę ważności do 30.06.2012r., inaczej już będzie przeterminowany. Ogólnie druga połowa: Niech żyje nudna Serie A :!:

Pato :?: On nie grał wyjściowym bo ma być gotowy na Camp Nou. Szczerze to go nie chcę widzieć. 15 minut na boisku jego. 2 razy dotknął piłkę, zwalił sytuację a później jeszcze sfaulował. No gratulacje :roll: Jeden z kilku przebłysków jakie pamiętam to mecz z Interem odkąd gra w Milanie.

Co to za zmiana Nocerino za Aque :?:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”