Wisła Kraków (zbiorczy) - Strona 120

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

Dotrze ten hajs czy nie dotrze?

Dotrze, dotrze
7
28%
Nie ma bata, nie dotrze
10
40%
Je**ć konfitury!!!
8
32%
Awatar użytkownika
Mazi
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mazi » 30 lis 2005, 20:50

niebede juz nci mowil na Żyre ale powinien ten mecz ogladnac na kasecie i sie popatrzec co robił ...;]

a Gołosia za ten strzał to powinni tak opieprzyć zbey sie niepozbierał do nowego roku.. jak mozna cos takiego zepsuc i to w takim stylu?! wystarczylo lekko podbic i podkrecic pilke a ten walnal z 15m obok bramki usmiechnal i pobiegl w druga strone..

Kryszałowicz też co miał zepsuć to zepsuł..

kiedys jeszcze mialem umiar ale teraz nie i otwarcie mowie ze dzisiaj zagrali jak banda pseudopilkarzy a szczegolnie mnie zawiodł Cantoro...danw go niewidzialem w tak słabym wykonaniu...

cloner>>> kolejna błyskotliwa wypowiedź;] do najmocniejszego skladu ja i nie tylko(wiekszosc zdecydowana) by zaliczyla Sobola i Kuźbe..

ja sie tak samo a nawet bardziej chamsko zasmieje w watku o legii po meczu na lazienkowskiej jak przegracie mistrza i puchary;]

Awatar użytkownika
Anka
One I Love

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Anka » 30 lis 2005, 20:55

Mazi pisze:
kiedys jeszcze mialem umiar ale teraz nie i otwarcie mowie ze dzisiaj zagrali jak banda pseudopilkarzy a szczegolnie mnie zawiodł Cantoro...danw go niewidzialem w tak słabym wykonaniu...
To nie tyle Cantoro był słaby, co cała Wisła. Jeden piłkarz nie przesądzi o losach meczu i obliczu drużyny. Jego sytuacje nie były wykorzystywane, bo było za dużo chaosu w drużynie. I tyle.

Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
Mazi
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mazi » 30 lis 2005, 20:58

nie cała bo Majdan zagrał dobrze, nic niezawinił przy bramce. wiem ze całą Wisłą słabo zagrała, ale mnei zawiódł szczegolnie Mauro po meczach z Cracovią i Legią.. ale jak widac 3 dobre mecze to za duzo, ale jakos na chamskie(trzeba rzecyz nazywac po imieniu) faule sile mial a na dokladne podania juz nie...

Awatar użytkownika
Ajgor
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ajgor » 30 lis 2005, 21:02

No ale wiesz... od paru tygodni to jest jedyny człowiek na poziomie (no jeszcze Kuba) to się nie ma co dziwić, że wkońcu też słabiej zagrał... A o Kryszale to porpostu nie ma sensu pisać nic...

... oj przydałby się ten koniec już i wreszcie dobry trener, bo jednak Tomek to trenerem z górnej półki nie jest... właściwie wogóle nim nie jest... :roll:

Awatar użytkownika
Mazi
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mazi » 30 lis 2005, 21:05

ale zeby po 2 meczach sie wykonczyc? Borek miętolił z egraja co 72 godziny a grali w niedziele i wczensiej we wtorek a wtorek od niedzilei chyba dzieli wystarczajaca liczba dni zeby zregenerowac sily i zagrac 2 spotkania na dobrym poziomie?

i tak samo Broziu.. niedosc ze nic niegra to wyglada jakby biegął za stu..

Awatar użytkownika
Ajgor
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ajgor » 30 lis 2005, 21:09

No z tym się trzeba zgodzić,a co do Brozia to tym bardziej, że od dłuższego czasu gra piach... No zobaczymy co Mauro zagra w lidze teraz, ja myślę, że to był przypadek... :roll:

Awatar użytkownika
Uchi_
Polski Przyjaciel Piwa

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_ » 30 lis 2005, 22:45

Oglądając mecz Wisła-Legia doszedłem do wniosku, że sam Cantoro meczu nie wygra, tym bardziej w drużynie bez napastników.Dzisiejszy mecz trochę to potwierdził.Chyba Brożek nie jest w stanie jeszcze udźwignąć ciężaru, jaki utrzymywał Żuraw, bo nie powiem, że Franek.Nie wspomnę o Garbie czy Penksie, bo to co oni grają to poprostu parodia, najgorsze co można było kupić, zresztą nie wiem co ten Mielcar wykombinował.Bez Sobola też trudno napewno jest im grać, Mauro nie miał wsparcia na środku.Lewe skrzydło też słabo, natomiast Błaszczykowski pogrywa ładnie, choć jeszcze go nosi młodzieńcza fantazja.Obrona się trzyma dobrze jak na ligę, więc wzmocnień nie trzeba.Jeleń ? Tylko czy on da radę ? Nie wiem, trzeba napastnika i to porządnego.Najlepiej takiego, żeby Brożek mógł się tylko od niego uczyć.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 01 gru 2005, 12:50

Wlasnie przeczytalem najciekawsze fragmenty wczorajszej pomeczowej konferencji praoswej i co to duzo pisac - FRANZ is the BEST
Nie ma lepszego trenra puszczajacego takie haselka:
onet pisze:Gdy na konferencji dziennikarze domagali się od Tomasza Kulawika, by wnioskował do zarządu o ukaranie piłkarzy, szkoleniowiec Zagłębia Franciszek Smuda nie wytrzymał. - Wiślacy puścili mecz? To chyba żarty! Ja sobie nie wyobrażam, że ligowy profesjonalny zawodnik wychodzi i odpuszcza mecz. Skoro ma duże pieniądze, to ma trawę gryźć. W każdym spotkaniu ma wykazywać charakter. Jeśli mu go brakuje, to odjazd z szatni. Albo sam go pałą zapier...! - krzyczał.
Ale najlepsze jest to:
onet pisze:Za moich czasów w Wiśle narzekało się, że Smuda ma za twardą rękę. Teraz są pretensje do Tomka Kulawika, że nie ma tej ręki - porównywał "Franz". - A przecież skoro piłkarze mają duże pieniądze, to mają trawę gryźć. Było już tu paru trenerów: Liczki, Piczki i dlaczego tego nie egzekwowali? Teraz słyszy się o Rumunie Petrescu. Może nawet 30 Petresków przyjść i nic nie zdziałają.
Caly Franz zawsze wyjedzie z swoimi pogladami, mowiac dumnie

Co do meczu to szkoda pisac myslalem ze kryzys juz maja za soba ale widocznie to byl chwilowy przeblysk albo dobra motywacja na swieta wojne i mecz na szczycie - poprostu papierkowy gigant
No chyba ze kompleks Zaglebia

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8763
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 01 gru 2005, 15:51

i jak zawsze - Franz ma racje :)
niepotrzebni sa zadni obcokrajowcy, ktorzy nie znaja polskiej mentalnosci, itp.
potrzeba silnego trenera, z autorytetem, a nie kolegi z boiska - proste :!:

narazie Wisla nie ma trenera, i wszystko wskazuje, ze szybko dobrego coacha miec nie bedzie :lol:

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 02 gru 2005, 17:31

No wiec plotka stala sie faktem
wislakrakow.com pisze:od 1 stycznia nowym trenerem zespołu Wisły Kraków będzie Rumun Dan Petrescu.
Wiec dociekania dziennikarzy byly jak najbardziej sluszne :!: :!: :!: zarowno naszych jak i rumunkisch - oni twierdzili ze Petrescu zawsze tak zmienia klub - po cichu, tajnie (podobnie bylo chyba z Rapidem czy Dynamem

Mam nadzieje ze bedzie to dobry trener i sprawdzi sie w Wisle, nie tylko w naszej lidze ale rowniez na arenie europejskiej, podobno jest zwolennikiem radosnego ofensywnego futbolu, piilki "na tak"
Ciekawe jaka kolonie rumunskich pilkarze czy z swojego bylego klubu czy z innego rumunskiego sprowadzi do Wisly (bo raczej jest pewne pojawienie sie jakiegos gracza z tamtej ligi), pewnie jest tam dobrze zorientowany jesli chodzi o dobrych graczy ale na pilkarzy Steaua, Rapidu czy Dynama nie ma co liczyc, kurcze a jakby Zicu przyszedl (byl juz w interze i parmie teraz w Dinamie - mozna pomarzyc :!: ) ale na pilkarzy Cluj chyba mozna juz liczyc :!: chociaz juz "przebrani" sa troche po sukcesach w Intertoto

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 02 gru 2005, 17:35

Właśnie , kilku Rumunów by się przydało w Polsce. Świetnie wszystkie rumuńskie zespoły prezentują się w PU i kilku piłkarzy z tego kraju może zgodziłoby się na transfer do Polski , a trener by to ułatwił. Mam nadzieję , że ten news już jest na 100% potwierdzony.

p.s.
Wogóle jakiś Rumun grał kiedyś w Polsce? Bo jakoś nie kojarze.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8763
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 02 gru 2005, 18:48

powiedział rzecznik prasowy Wisły Jerzy Jurczyński pisze:Wisła Kraków prowadzi negocjacje z dwoma kandydatami na nowego trenera pierwszoligowej drużyny piłkarskiej, ale z żadnym nie doszła jeszcze do porozumienia, nie ustaliła warunków kontraktu
hehehe, coraz bardziej przypomina mi to zabawe w Chovanego :lol2:
ciekawe za ile dni/miesiecy dostaniecie prawdziwego trenera ;)
bo Kulawik to taki trener jak Zielinski 8)

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 02 gru 2005, 18:55

No ladne jaja, ciekawe co wkowncu z tego wyniknie - myslalem ze to juz pewne a tu prosze rzecznik dementuje
Teraz moje prywatne odczucie jest takie ze Kulawik & Moskal poprowadza zespol do konaca sezonu :!: tracac mistrzostwo Polski :!:

Awatar użytkownika
mlody_
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mlody_ » 02 gru 2005, 22:11

Według mnie trener powinien być Polakiem, bo jak taki (np.) Serb będzie trening prowadził ? tłumacza będzie miał ? a na meczach ? bo polskiego to sie pewnie nie nauczy...
Liczka może być przykładem - bełkotał coś i jak go zrozumieć ? może na migi :roll:

Może by Urbana z Hiszpanii ściągnąć ? bo przecież byłoby to dla niego wyzwanie i może przy okazji by sie wypromował, i do tego jest Polakiem i pewnie w Hiszpanii dowiedział się więcej na temat trenowania jakiś dobry polski trener.
Myśle, że to by była dobra kandytatura.

Zobaczymy co poczynią działacze Białej Gwiazdy.

Awatar użytkownika
adrian7776
Imitacja forumowicza
Imitacja forumowicza

Post Wyświetl pojedynczy post autor: adrian7776 » 02 gru 2005, 22:20

A wiec łyszeliscie Petrescu trenerem Wisły :!: :!: :!: :!: Będzie on prowadził zespol od 1 stucznia 2006 roku. Narazie do dego czasu role trenera bedzie pelnil kulawik.oby zmienil cos w wiselce i bedzie git.
Ostatnio zmieniony 02 gru 2005, 22:27 przez adrian7776, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”