Chelsea FC (zbiorczy) - Strona 120

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
Awatar użytkownika
Einar
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Einar » 26 kwie 2008, 16:07

Z dwojga złego (cóż, kibicowałem w tym sezonie Arsenalowi) wole żeby to Chelsea była mistrzem. Chyba to wywołane licznymi przeżyciami Romy z ManU ostatnimi czasy.

Dzisiejszy mecz świetny, na szczescie Ballack nie zawiódł jak ostatnio Ronaldo czy De Rossi. Teraz tylko szkoda jedynie straconych punktów z Wigan :roll:

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 26 kwie 2008, 16:09

Znakomita druga połowa, niesamowita dramaturgia meczu. Wygrana Chelsea bardzo zasłużona bo byli zespołem znacznie lepszym. Bohaterów było wielu. Na pewno na miano takiego zasłużył Carvalhio - błąd na poziomie okręgówki :o , Ballack - wytrzymał presję, gdyby nie strzelił to Drogba by mu chyba łeb urwał, no i oczywiście Didier - niesamowity walczak. Specjalne wyróżnienie dla Cola i Szewczenki za wspaniałą asekurację bramkarza. Jeżeli chodzi o MU to popisał się CR - po wznowieniu gry próbując strzału z połowy boiska :lol:,przez większość spotkania bardzo dobra gra obrony MU, ale na niebieskich to zdecydowanie za mało.
Nie wnikam jaka tam atmosfera u nich w Londynie, ale na boisku potrafią walczyć jak nikt dlatego życzę im tego mistrzostwa.

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 26 kwie 2008, 16:14

guru pisze:Arsenal już nie ma szans na mistrzostwo, więc z tej dwójki wolę żeby Chelsea sięgnęła po tytuł. Razz
Chelsea? W życiu :P .

Mecz bardzo ładny, a końcówka to jak wisienka na torcie :D . Brawa dla Ballacka za to, że potrafił stawić czoła tak ogromnej presji. Ogólnie rzecz biorąc sprawiedliwszym wynikiem byłby chyba remis, ale cóż, jednak pieniądze mogę zdziałać cuda...

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 26 kwie 2008, 16:17

W meczu 36. kolejki Premiership Chelsea Londyn pokonała po stojącym na najwyższym poziomie, szalenie emocjonującym meczu Manchester United 2:1 (1:0)
A ja tam z genialnego meczu nic nie widziałem choć emocje były, to prawda. Szkoda i to bardzo tej głupio straconej bramki przez co już wydawało mi się że mecz zakończy się podziałem punktów.
Tak sie zastanawiam skoro MU w meczu z Barcą oszczędzało siły na Chelsea, dzisiaj na Barcę to nie zdziwię sie gdy we wtorek dalej będą grali swoje catenacio aby siły zachować na West Ham a następnie znowu się oszczędzać na Wigan :roll: A ponoć najważniejszy na świecie jest Emirates Cup więc może tam chcą zagrać kuchennymi drzwiami i powalczyć o to wspaniałe trofeum :think: Widać Ferguson lubuje się w stosowaniu catenacio w tym bajecznie grającym MU :brawo:

Oby teraz MU potknęło się w kolejnych meczach i przegrali na wszystkich frontach :pray:

Aha no i Chelsea jakoś udało się strzelać gole co przy grającym otwartą piłkę MU ponoć jest niemożliwością jak ostatnio w środę (tak wyczytałem :] ) :roll:

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 26 kwie 2008, 16:19

RóżA pisze: Chelsea? W życiu Razz

Zanim oni zdobędą tyle mistrzostw co my, to mnie na tym świecie już nie będzie, a MU zdobędzie już swoje 17... :wink: Poza tym nie ma już Jose i jak Chelsea wygra mistrzostwo z Grantem, to trochę mu mina zrzednie. :]
Yukasz pisze:A ponoć najważniejszy na świecie jest Emirates Cup więc może tam chcą zagrać kuchennymi drzwiami i powalczyć o to wspaniałe trofeum Think
Nie dostali zaproszenia. :twisted:

Awatar użytkownika
Giggsy King
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Giggsy King » 26 kwie 2008, 16:20

Yukasz pisze:Tak sie zastanawiam skoro MU w meczu z Barcą oszczędzało siły na Chelsea, dzisiaj na Barcę to nie zdziwię sie gdy we wtorek dalej będą grali swoje catenacio aby siły zachować na West Ham a następnie znowu się oszczędzać na Wigan Rolling Eyes A ponoć najważniejszy na świecie jest Emirates Cup więc może tam chcą zagrać kuchennymi drzwiami i powalczyć o to wspaniałe trofeum Think Widać Ferguson lubuje się w stosowaniu catenacio w tym bajecznie grającym MU Brawo
Trzeba leczyć kompleksy po dostawaniu w LM w dupsko już 2 sezon z rzędu, nie? :) Jak was miażdżyliśmy 7:1 to też było catenacio?

A to, że oszczędzaliśmy się w meczu z Barcą to tylko wymysł lupka, więc nie wiem czym chciałeś zaimponować.

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 26 kwie 2008, 16:24

Nie dostali zaproszenia. Twisted Evil
Wiem ale zawsze można próbować wykupić dziką kartę :lol:
Trzeba leczyć kompleksy po dostawaniu w LM w dupsko już 2 sezon z rzędu nie? Jak was miażdżyliśmy 7:1 to też było catenacio?
Tu nawet nie chodzi o mecze z Romą i co mnie obchodzi co graliście kiedyś. Ja oceniam waszą obecną grę i ten wspaniały porywający futbol o którym tak sie nasłuchałem :lol:
Giggsy King pisze:A to, że oszczędzaliśmy się w meczu z Barcą to tylko wymysł lupka, więc nie wiem czym chciałeś zaimponować.
Na forum też ktoś głosił takie teorie :P

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 26 kwie 2008, 16:24

Roma sama siebie zmiażdżyła. Zmiażdżenie nastąpiło w ubiegłej edycji LM jak dostaliście 3:0.

Awatar użytkownika
Hanni
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 5

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hanni » 26 kwie 2008, 16:25

Gratuluję wygranej piłkarzą Chelsea. Bardzo dobry mecz, aż miło się oglądało :) Swoją drogą... te zmiany Avrama tragiczne. W ogóle te Wasze transfery coś nietrafione: Schevchenko i Anelka tragedia...

Awatar użytkownika
romantyk_emil
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: romantyk_emil » 26 kwie 2008, 16:26

Bardzo fascynujący mecz :D ale mimo wyniku który nadal daje nam szanse na mistrzostwo najbardziej podobał mi się wygląd Nemanja Vidicia, który przekonał mnie że Chelsea wygra :D :D podobna sytuacja była z Rooneyem kilka sezonów temu kiedy Chelsea również po pięknej grze wygrała mistrzostwo 8) 8) dzisiaj na wyróżnienie zasłużył Ballack oraz Drogba, ale Ricardo Carvalho na wyśmianie bo w dziecinny sposób oddał piłkę przeciwnikowi :D :D ale mimo to i tak cieszy wynik :D teraz tylko liczę na odpadniecie Manchesteru z CL :D wolę grać w finale z Barceloną 8)

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 26 kwie 2008, 16:26

guru pisze:Zanim oni zdobędą tyle mistrzostw co my, to mnie na tym świecie już nie będzie, a MU zdobędzie już swoje 17... Wink Poza tym nie ma już Jose i jak Chelsea wygra mistrzostwo z Grantem, to trochę mu mina zrzednie. Krzywy
Mimo wszystko Chelsea to dla mnie klub na tyle podrzędny, aby nigdy w życiu nie powiedzieć, że to właśnie im kibicuję w jakimś meczu.

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 26 kwie 2008, 16:28

Hanni pisze:W ogóle te Wasze transfery coś nietrafione: Schevchenko i Anelka tragedia...

No Szewą to mnie zaskoczyłeś. :o Anelka nietrafiony? Źle nie gra, chociaż większość (w tym ja) spodziewała się po nim więcej.
romantyk_emil pisze:wolę grać w finale z Barceloną Cool
Nie wiedziałem, że Chelsea jest już w finale. :o

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 26 kwie 2008, 16:28

Dobrze, ze Chelsea jeszcze przed przerwa strzelila bramke, bo rzygac mi sie juz chcialo tym drugim z rzedu catenacio ['] Manchesteru.

Awatar użytkownika
Giggsy King
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Giggsy King » 26 kwie 2008, 16:28

Roma sama siebie zmiażdżyła. Zmiażdżenie nastąpiło w ubiegłej edycji LM jak dostaliście 3:0.
No tak, wszak wygranie 3 bramkami jest o wiele większym wyczynem niż wygranie sześcioma.

Awatar użytkownika
romantyk_emil
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: romantyk_emil » 26 kwie 2008, 16:33

Hanni pisze:Swoją drogą... te zmiany Avrama tragiczne. W ogóle te Wasze transfery coś nietrafione: Schevchenko i Anelka tragedia...

Avram to bardzo zdolny taktyk <wyśmiewacz> zdjął Kalou który był większym zagrożeniem dla rywali niż Joe Cole, który dziś nic nie pokazał oprócz strzału w spojenie słupka z poprzeczką...

Anelka się przebudzi w przyszłym sezonie, po prostu Avram nie umie dopasować do niego taktyki, ustawia do zawsze na skrzydle albo jako wysuniętego napastnika,który niema wsparcia u partnerów bo w Boltonie grali dwójką napastników. A Ukrainiec to faktycznie niewypał...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”