FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1195

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
6%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
6%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
16
52%
Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 25 sie 2010, 22:36

Wygwizdano Ibrę ?

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 25 sie 2010, 22:49

A za co niby miano by go wygwizdać. Ma wsparcie fanów (ostatnio pojawiały się nawet transparenty) a poza tym wystarczy szczypta pomyślunku, aby pojąć, że jego sprzedaż/wypożyczenie ze sportowego punktu widzenia byłoby złą decyzją. Z ekonomicznego pewnie też bo Milan na pewno nie przedstawi naprawdę korzystnej oferty.

Ale popaprany koniec okienka ['] Masakra po prostu. Za rok pewnie będziemy się modlić, aby Pep przedłużył umowę albo... a zresztą nawet mi się [k****] pisać odechciewa.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 25 sie 2010, 22:51

Mentorze moj wpis o Dinho był zartobliwy. Gwarantuje Ci ze dla znacznie wiekszej grupy fanów Barcy jest on naj ever niz Fletcherem najlepszym DM dla fanów MU.To tak na marginesie.Damianie czasie sie zmieniaja i od DM wymaga się czegos więcej niż przerywania akcjii chyba ze robisz to tak jak Makelele.Dlatego DF jest ogolnie lepszym graczem niż Javier i wiecej daje drużynie.Jesli sprzedacie go a w zamian byscie kupili Parkera z WHU to wiele nie stracicie bo ten to chyba 2 najlepiej grajacy wslizgiem pilkarz na wyspach.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 25 sie 2010, 22:57

MGiggs, ani Ty mnie nie przekonasz do swoich racji, ani ja Ciebie do swoich. :P

Parker byłby fajnym następcą Mascherano, kiedyś nawet o tym pisałem. Problem w tym, że Sullivan chce go za wszelką cenę zatrzymać w Londynie.

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 200

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 25 sie 2010, 23:07

Podobno Ibra powiedzial, ze Guardiola nie rozmawial z nim od 6 miesiecy.

W tym samym wywiadzie Szwed stwierdzil, ze chcialby grac razem z Ronaldinho. Czyli co sprowadzacie Brazyljczyka z powrotem do Barcelony? :lol:

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 25 sie 2010, 23:13

Maciek (interista) pisze:Podobno Ibra powiedzial, ze Guardiola nie rozmawial z nim od 6 miesiecy.
Słyszałem właśnie, ale to jakaś bzdura jak dla mnie. Jak się Szwedowi stęskniło to będzie miał pogadankę bo Pep już zapowiedział, że porozmawia z nim dlaczego nie świętował z resztą zespołu.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 25 sie 2010, 23:46

Kod: Zaznacz cały

Ibrahimović po meczu z Milanem: "Przez ostatnie pół roku rozmawiałem z Guardiolą dwa razy. Nie wiem dlaczego mnie nie chce. (…) Nie mogę się wypowiadać na temat Milanu, bo jestem piłkarzem Barcelony. Nie wiem skąd ten problem, nie wiem jaki jest problem, nie rozmawiam o Guardioli. (…) Kiedy rozmawiam z zarządem, to mówią, że nie chcą mnie sprzedać, nie wiem co myśli Guardiola”.

Wypowiedź Raioli dla szwedzkiej TV4: „Rozmawialiśmy przez całe popołudnie, ale w tym momencie Ibra na 99,999% zostaje w Barcelonie”.

Guardiola po meczu z Milanem: „Dla dobra instytucji nie wypowiadam się na temat Zlatana Ibrahimovicia. Porozmawiamy 31 sierpnia. Jeżeli Ibra zostanie, to postaram się wyciągnąć z niego to, co najlepsze. Zobaczymy co się wydarzy do 31 sierpnia".

Pep, jak się naprawia taką sytuację? „Poprzez rozmowę”.

Guardiola: „Skoro rozmawiałem z Ibrą tylko dwa razy przez ostatnie pół roku, to jakiś powód musi być. Zawsze jest jakiś powód. Porozmawiam z nim”. Czy sytuacja z Ibrą to kwestia feelingu? „Jakie to urocze... Sytuacje Eto'o i Ibry są zupełnie inne”.

Pep, boli cię, że Ibra przemówił w ten sposób po meczu? „Przynajmniej nie mówił nic jego agent”.
:lol: Jak dzieci, zaczynają sobie wrzucać do ogródka kamienie. Pep chyba dość mocno wziął do siebie agenta Szweda i jego pier...enie. To widać decyzja Guardioli, trochę dziwi, ale ja już dawno stwierdziłem, że Pep zawiódł się na Zlatanie i to mocno, choć dziwię się, że nadal mu tak ufał w drugiej części sezonu.
Raiola mówi o 99,....% czyli Ibra odejdzie. :lol:

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 25 sie 2010, 23:57

Na tym nie koniec. Podobno Pep mówił o Ibrze per Pan Ibrahimović :| ... :lol: ... :|

Kwas i tyle. Niestety z tej sytuacji nie ma dobrego wyjścia. Mimo wszystko mam nadzieję, że zostanie. Poza tym Pep stwierdził, że ze sportowego punktu widzenia nie ma mu nic do zarzucenia.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 26 sie 2010, 0:02

Mielismy Eto i zjebalismy tzn Pep.
Jak takie kwiatki wyszly to az zal slow na komentowanie ich zachowania. Ponadto Pep powinien miec zakaz sprowadzania na wlasne zyczenie pilkarzy bo jego wybory nie sa zbyt trafne.

Awatar użytkownika
jordan20
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jordan20 » 26 sie 2010, 0:09

co do samego meczu:
1 - jeffren-nic juz niego nie bedzie-zwykly przecietniak dobry na malage czy racing-totalny jezdziec bez glowy-gra jakby mial za szybkie buty-glowa w dol-pilka do przodu i tak az wpadnie na jakiegos obronce-jako 6-sty (lub nie daj boze 5-jak odejdzie zlatan) w kolei napastnik moze byc -pogra sobie ok 5 meczow ligowych + 2 pucharu krola

2 - dos santos to ma pecha-gra 4 mecz towarzyski i znowu musial grac jako def pomocnik-szkoda,ze nie mial okazji zagarc na pozycji xaviego bo widac ,ze wizje gry,przeglad pola ma duzy

3 - bojan-strasznie kiepska forma-przegrywa 90% pojedynkow,strzela jakos anemicznie-z formy pod koniec sezonu juz nic nie zostalo-na srodku ataku grac nie bedzie bo tam lepsi sa messi,villa czy zlatan-a i na boku szalu nie robi

4 - ogromna szkoda,ze fontas tak dlugo leczyl kontuzje i dzis zagral dopiero po raz pierwszy 30 min w seniorskiej druzynie-bardzo fajnie wyprowadza pilke- 5-7 (ok 500 minut)meczow w sezonie moze zagrac

5 - adriano zdecydowanie lepiej czuje sie na lewej obronie-lepsze wrzutki,gra w obronie-w pierwszej polowie grajac na prawej stronie w 10 minut strasznie byl objezdzany-ma pecha ,ze na lewej stronie ma taaka konkurencje

6- thiago to taka szybsza wersja deco-kapitalna technika i ciag na bramke- fajnie gral na 1 kontakt z messim-umie znalezc sie pod bramka

i na koniec-po tym jak slabiutko prezentuja sie (narazie) bojan i jeffren trzeba sie modlic by zlatan jednak zostal-bo jak odejdzie to bedzie mega silny podstawowy atak (pedro-messi-villa) i dwoch lebkow na lawie-a kontuzje czy kartki w takim kwietniu czy maju moga wystapic i na grand derby czy polfinal lm moze zajsc potrzeba wystawienie takiego jeffrena,bo myslenia to on sie raczej nie nauczy

wole tego uniknac

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 26 sie 2010, 0:28

Ja mam tylko jedno pytanie - gdzie bylismy przez 2 ostatnie miesiace? Naprawde nie dało się tego wszystkiego wczesniej załatwic i musielismy czekac do ostatniej chwili? Poki co brak bilans zarzadu jest kiepski:

- nieudany transfer Fabregasa
- przedłużanie się transferu Mascherano, kiedy lepszych warunkow juz byc nie moglo
- proba wypchniecia Zlatana z zespolu na koniec okienka.

Ide spac bo tyle nerwow co mnie kosztowal dzisiejszy dzien dawno nie mialem. Laporta wracaj.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 26 sie 2010, 0:38

mistyk pisze:Ide spac bo tyle nerwow co mnie kosztowal dzisiejszy dzien dawno nie mialem. Laporta wracaj.
Ta Laporta dałby go na wypożyczenie i po roku gościu dołączyłby do grona Hleb-Caceres, niby ktoś jest nimi zainteresowany, ale nikt za nich ofert nie składa.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 26 sie 2010, 1:05

Jedna sprawa mistyk. Mi też nowy zarząd nie odpowiada, ale radziłbym zastanowić się dwa razy przed sformułowaniem każdego zarzutu. Kwestia Zlatana jak widać została schrzaniona i w tej chwili sytuacja jest taka, że każde rozwiązanie będzie w jakimś stopniu złe. Zastanawia mnie jednak dlaczego piszesz o próbie wypchnięcia Zlatana z zespołu na koniec okienka :| Skąd Ci się to wzięło? Sam Szwed stwierdził, że zarząd nie próbuje go sprzedawać, Pep stwierdził, że przyszłość zależy od Szweda. Ja tak właśnie to widzę mianowicie Ibra będzie miał słabszą pozycję w zespole niż przed rokiem i do niego należy decyzja o pozostaniu lub odejściu. Siłą nikt go nie wyrzuci, ale jeżeli ma być jakiś kwas (a wygląda na to, że jednak nie wszystko jest tak jak powinno) to lepiej myśleć jak się go pozbyć. Zlatan i agent przez niemal całe okienko powtarzali, że nie będzie transferu aż tu nagle w ostatnim tygodniu otwierają negocjacje :roll:

Nie chce mi się pisać o tym wszystkim, ale tej teorii o próbach wypychania Zlatana przez zarząd nie łapię. Przynajmniej na tę chwilę.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 26 sie 2010, 9:31

Przed pierwszym sezonem Pep jasno określił, że nie chce współpracować z Eto'o, Ronaldinho czy Deco. Szkoda, że teraz trzeba było czekać aż do ostatniego tygodnia okienka, żeby wyszło na jaw, że musiało coś poważnego zajść na linii Ibrahimovic - Guardiola. Wcześniej być może udałoby się go sprzedać do City, teraz jakoś specjalnie nie liczę na Milan, bo cały czas myślę o transferze definitywnym. Zrobili niezłą szopkę i teraz mam nadzieje, że nie będą rozmawiać o tym przez media, bo wczoraj przebili sytuację z Eto'o. Tam także Czarnuch zarzucał trenerowi, że nie przedstawił mu swojego stanowiska i nie wytłumaczył mu pewnych sytuacji. Wtedy Samu został i jeśli Szwed zostanie to mam nadzieję, że będzie tym kim wtedy dla nas Czarna Perła, czyli w 100% profesjonalistą a Pep będzie go potrafił wykorzystać.

Na transfer nie liczę, Galliani coś tam mówił o dużej kasie czyli po prostu nie mają na ten transfer. Agent mówi, ze Ibra zostanie czyli potwierdza, że Milan kasy takiej jak chce Sandro nie wyłoży. Wątpię, żeby dzisiaj sytuacja się jakoś odwróciła, chyba, ze Pep mocno przekona Rosella.

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1375
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 26 sie 2010, 10:03

Zapominacie o jednym - jeśli Milan podchodzi do negocjacji z takim szumem medialnym to transfer zwykle dochodzi do skutku.Porażki - typu Dżeko czy Fabiano były ciche - po tygodniu przedostawały się informacje,że kluby żądały za dużo,a nie info z wielką pompa,że oto Galliani jedzie po mistrza.
Mnie zastanawia jedno - ACM zwykle nie podchodzi do negocjacji,jeśli piłkarz nie jest 'dostępny' (u nas obowiązują pewne standardy - jeszcze nigdy nie zbuntowaliśmy gracza innej drużyny jak co poniektórzy,a okazje były typu Dżeko czy ostatnio Honda).Pytanie kto zaoferował Ibrę Milanowi - agent czy sam klub?

Poza tym - jeśli piłkarz i trener publicznie zaczynają prać brudy oznacza to tylko jedno...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”