Real Madryt (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1195

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Największy błąd Realu po 2000?

Zwolnienie Del Bosque
0
Brak głosów
Oddanie Robbena
4
29%
Oddanie Sneijdera
1
7%
Zatrudnienie Beniteza
1
7%
Zwolnienie Xabiego
6
43%
Zatrudnienie Mourinho
2
14%
Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Re: Real Madryt (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 05 maja 2010, 20:33

Sevilla prowadzi 2-0 i pewnie wygra, to cieszy bo sprawia że Mallorca nie będzie się oszczędzała i musi wygrać. 2 sezony temu liczyłem bardzo na nich wtedy zawiedli dzisiaj mam nadzieje, że będzie inaczej i przynajmniej zremisują. Remis wystarcza, a poprzednie spotkanie pokazało, że nawet w Madrycie przeciętniak spokojnie może konstruować kilka świetnych sytuacji przeciwko Realowi.

naprawdę ogromna strata, bez Gutiego filmiki Crakovi to nie to samo.
Ostatnio zmieniony 05 maja 2010, 21:04 przez Jarzinho, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
wianuch
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 38

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wianuch » 05 maja 2010, 21:03

Jarzinho pisze:Sevilla prowadzi 2-0 i pewnie wygra, to cieszy
To cieszy, bo jest szansa że się nie sprostytuują w meczu z Barceloną tak jak uczynił to chociażby Villareal gdzie Nilmar nie potrafił trafić z 20 metrów do pustej bramki gdzie o dziwo nie było VV :D , a po kolejnych kilku minutach nie trafił w bramkę w sytuacji sam na sam. Jeżeli się nie chce wygrać spotkania to się go nie wygra niestety.

Już za godzinę mecz z Mallorca, skład do przewidzenia, chociaż gdyby bardziej defensywny i stonowany Diarra zagrał w miejsce Gago nie byłbym załamany.

Casillas-Arbeloa, Garay, Albiol, Ramos-Xabi,Gago, Guti, Kaka-Ronaldo, Higuain
Ostatnio zmieniony 05 maja 2010, 21:14 przez wianuch, łącznie zmieniany 1 raz.

cruel
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 332

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cruel » 05 maja 2010, 21:14

Ciekaw jestem strasznie tego meczu, rownie dobrze moze sie skonczyc 1:0 jak i 2:3. Ramos od dawna zadnej zółtej nie dostał, wiec pewnie dzis mu cos wleci, i oby na żółtej sie skonczylo. I naprawde mam nadzieje na lepsza gre niz z Osasuna.

Ale, logicznie rzecz biorac, raczej tutaj dzisiaj nie wygramy. Sie zobaczy.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2415
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 05 maja 2010, 21:15

Cicho. Wygramy.

A w weekend Sevilla pyknie Barkę.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 05 maja 2010, 22:53

Nie dość, że gramy totalne dno w każdym względzie, to jeszcze ukradliśmy prawidłową bramkę Mallorci i nie przegrywamy :lol:

W pomocy kreatywności i ruchu brak, rozciągnięcia gry brak, wszyscy biegają w tym samym miejscu, a w obronie takie babole, że wstyd.

Ale i tak wygramy, bo to Real Madryt i Cristiano jest po naszej stronie.

Awatar użytkownika
Pelart
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pelart » 05 maja 2010, 22:54

Normalnie Galacticos, chyba powinno się zakazać nazywania tego Realu (czyt. Ronaldo plus 10) tym terminem. Oba zespoły nie grają nic ciekawego. Liczę, że w 2 połowie pojawi się Guti.

Gra Higuaina ostatnimi czasy to jakaś kina, tak samo jak robienie z Gran Canterano skrzydłowego- playmakera(?)

Awatar użytkownika
brylancik
Oleguer Fan
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brylancik » 05 maja 2010, 22:58

Mam poważne wątpliwości czy rzeczywiście nie było spalonego. No ale skoro piesek leszek tak powiedział...

Gramy słabo i potrzebujemy Gutiego w formie od pierwszej minuty drugiej połowy. Wydaje mi się że się zaczął rozgrzewać ok 30. minuty bo słyszałem lecące maricony z trybun, tak że mam nadzieję że wejdzie. No i Benzema za Kakę, bo to co robi Brazylijczyk woła o pomstę do nieba. Ogólnie to nie wiem jak to strzelił Ronaldo, prze [ch**] po prostu. :shock:

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 05 maja 2010, 23:01

Prawdę mówiąc jeśli Mallorca by strzeliła, a raczej gdyby jej uznano wcześniej bramkę to pewnie samo spotkanie dużo by się nie różniło. Jak dla mnie to Mallorca powinna prowadzić wysoko, w pierwszym kwadransie mieli 3 świetne sytuacje, później po bramce także ze 2-3, ale macie Ronaldo w ataku i Ikera w bramce. Być może Real i wygra, ale napiszę to samo co po pierwszym spotkaniu w tym sezonie Realu- obronę to macie do dupy. Nic w tej kwestii się nie zmieniło, każdy przeciętniak może sobie spokojnie stworzyć kilka sytuacji, każdy. :lol:

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 05 maja 2010, 23:44

ogladalem tylko 2 polowe i Mallorca nie zasluguje na puchary. To co oni wyprawiaja wola o pomste do nieba. nawet 3-4 podan nie potrafia wymienic. A srodkowi pomocnicy to wogole sa na boisku? Tak zle grajacej druzyny walczacej o LM jeszcze nigdy nie widzialem.

Awatar użytkownika
Pelart
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pelart » 05 maja 2010, 23:51

Spójrz na ilość punktów zdobytych przez Real i Barce, czego się spodziewasz po reszcie? Popłynęła Mallorca, katusze przedłużone zatem

Swoją drogą Higuain i Ronaldo trafiali w tym sezonie 51 razy !

Pomogliśmy Sevilli, niech Andaluzyjczycy w geście rewanżu przynajmniej w sobotę powalczą.
Ostatnio zmieniony 05 maja 2010, 23:54 przez Pelart, łącznie zmieniany 1 raz.

Etus2
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Etus2 » 05 maja 2010, 23:53

CR - el crack total ;P tyle w temacie.

na szczęście w 2giej połowie się ogarneliśmy i Mallorca nie pograła sobie tak jak w pierwszej.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 06 maja 2010, 0:26

:mike:

Wielki Cristiano :rydzyk: Ramos też dwie naprawdę znakomite asysty - nie można o tym zapominać.

Druga połowa zdecydowanie lepsza. Nie wiem co się stało z obroną, bo był już okres w tym sezonie, gdy pod tym względem Real wyglądał co najmniej solidnie i nagle wszystko się posypało, zaczęły się masowo tracone bramki... W następnym sezonie wróci Pepe i będzie czyścił jak zawsze.

Wejście Gutiego naprawdę sporo zmieniło. Z Osasuną był słaby, ale tym razem zmienił słabiutkiego w tym meczu Kakę i gra w środku pola zaczęła się układać. Do tego ta asysta do Higuaina, miodzio. A propos Pipity, to super, że się w końcu przełamał i trafił do siatki, bo jego postawa w ostatnich meczach była niepokojąca. Każdemu może się zdarzyć obniżka formy, ale trochę było już tego wszystkiego za dużo. Dzisiaj też frustrujących strat mu nie zabrakło, ale kilka razy znalazł się tam gdzie trzeba i w końcu coś strzelił. Może teraz będzie tylko lepiej.

Druga połowa o wiele lepsza i dobrze, bo źle się oglądało pierwsze 45 minut. Real zaczął grać swoje i od razu wpadło kilka bramek. Pozostaje robić swoje do końca i trzymać kciuki za Sevillę, która mam nadzieję, zabierze punkty Barcelonie. Kuźwa, 92 punkty już są... w każdym innym sezonie byłby już majster...

Awatar użytkownika
SexyBitch
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: SexyBitch » 06 maja 2010, 0:49

Kuźwa, 92 punkty już są... w każdym innym sezonie byłby już majster...
:shock:

Szczerze nie wiem czy na waszym miejscu bym sie cieszyl . Z jednej strony fajnie bo reszte jedzie sie jak bure suki , z drugiej przez to poziom ligi spada . A nic nie zapowiada ze slabsze druzyny troszke sie "podciagna".

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 06 maja 2010, 2:21

SexyBitch pisze:Szczerze nie wiem czy na waszym miejscu bym sie cieszyl . Z jednej strony fajnie bo reszte jedzie sie jak bure suki , z drugiej przez to poziom ligi spada . A nic nie zapowiada ze slabsze druzyny troszke sie "podciagna".
Poziom ligi akurat się nie obniżył. 3 i 4 zespół zakończy swój udział z podobnymi osiągami jak np. w poprzednim sezonie. To Barca i Real zrobiły postęp. Gdyby w poprzednim sezonie tego wymagała tabela, to być może byłaby podobna sytuacja.

Co do meczu to zastanawiałem się czy Mallorca wytrzyma. Pierwszą połowę mieli świetną, druga to masakra praktycznie nikt nie pracował tak jak w pierwszej. Borja najlepszy zawodnik w pierwszej części w drugiej go nie było kompletnie widać. Sytuacji mieli masę i sami są sobie winni. W meczach z takimi drużynami jak Real zespół o coś walczący musi wykorzystać do maksimum to co sobie wykreował. Jak nie to się tak kończy, Ronaldo sam może wybiegać i tylko mu dać Ikera do bramki.

Premo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Premo » 06 maja 2010, 11:58

Premo pisze:Naiwnie to zabrzmi, ale liczę na przebłysk geniuszu Crisa.
Dziękuję, dobranoc :jupi: :beer:

Jeśli ktoś ma namiary na jakiś obszerny skrót, to poprosiłbym :wink:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”