Real Madryt (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1196

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Największy błąd Realu po 2000?

Zwolnienie Del Bosque
0
Brak głosów
Oddanie Robbena
4
29%
Oddanie Sneijdera
1
7%
Zatrudnienie Beniteza
1
7%
Zwolnienie Xabiego
6
43%
Zatrudnienie Mourinho
2
14%
Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Re: Real Madryt (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 08 maja 2010, 4:00

http://www.realmadrid.pl/index.php?co=a ... i&id=29591

Niesamowity gracz \o/\o/\o/

Ale nie przepraszam to jest sztuczny/fałszywy Ronaldo :lol:

cruel
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 332

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cruel » 08 maja 2010, 21:44

Ależ znakomity popis gry obronnej dal Real przed chwila, przeciwko grajacemu w 10 Bilbao. Brawo.

Awatar użytkownika
Toudinho
Hala Madrid
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Toudinho » 08 maja 2010, 22:01

Będę w niemałym szoku jak Perez ocali Pelle. Choć lepiej będzie jak zostanie. Trzeba delikatnych ruchów transferowych i stabilizacji na ławce i za rok walka o tytuły, które muszą przyjść ;)

Awatar użytkownika
Pelart
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pelart » 08 maja 2010, 22:57

31 wygranych meczów i wicemistrzostwo. Ah jo. trzeba było się spiąć w GD albo przynajmniej wygrać w Bilbao.za tydzień strzelamy 8 bramek w Maladze i przynajmniej jeden rekord zapiszemy na swoim koncie.

Będzie trzeba ratować Canalesa bo nasze nowe bożyszcze spada do Segunda. Maricon odchodzi podobno, Siete się nie zadeklarował jeszcze, mamy drużynę z potencjałem, w przyszły sezon trzeba wejść na takiej kurwie że nawet Barca powinna się obawiać. Co do gry defensywnej Realu to brak słów.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2415
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 09 maja 2010, 0:30

Był to ostatni mecz Gutiego na Bernabeu w barwach Realu. Szkoda, że odchodzi akurat teraz, gdy gra na prawdę dobrze. Na 99,(9)% nie zdobędzie mistrzostwa na pożegnanie, ale i tak należą mu się wielkie podziękowania. Grał w tym klubie całą karierę, zabrakło tylko zakończenia jej w białej koszulce.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 09 maja 2010, 1:32

Nie wiem jak kibice przeżywają vice-mistrzostwo, które jest bardzo blisko. Dla mnie kibice Realu powinni być cholernie zadowoleni. Naprawdę to jest dla was ogromny sukces.
Powiedzcie gdzie był Real w momencie kiedy Barca wypruwała się na na Sanchez Pijuan w 1/8, gdzie był Real Madryt kiedy Barca ogrywała Arsenal w ćwierćfinale Ligi Mistrzów, gdzie byli Królewscy kiedy Blaugrana do ostatniego gwizdka walczyła o finał z Interem Mediolan. Ostatnie gdzie byli Galacticos kiedy Barca ogrywała Real na Santiago Bernabeu. :?: Real niczym sobie nie zasłużył na tytuł. Sorry ale największą radość sprawił wam(większości) nie Real a Barcelona- odpadając z Interem. Trochę to dziwne. 2 lata temu przynajmniej lepszy bilans spotkań z Blaugrana mieliście dzisiaj nic za kandydaturą Realu nie przemawia. Mocno bym był rozgoryczony gdyby Barca nie załatwiła sprawy w ostatniej kolejce.

Awatar użytkownika
Pelart
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pelart » 09 maja 2010, 7:16

Jarzinho - nie wiesz , że apetyt rośnie w miarę jedzenia?

W lidze graliśmy niesamowicie jeśli chodzi o efektywność, przegraliśmy z najlepszą Barcą od lat, może w historii, drużyną budowaną od dłuższego czasu i zgraną, mającą w składzie genialnych Xaviego i Messiego.

Z palcem w tylnej części ciała tłukliśmy mistrzów Francji by później odpaść z Lyonem, tu zawiniła psychika, nad tym niestety trzeba pracować.

Z Alcorcon to była hańbiąca porażka.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 09 maja 2010, 9:09

Pelart pisze:W lidze graliśmy niesamowicie jeśli chodzi o efektywność, przegraliśmy z najlepszą Barcą od lat, może w historii, drużyną budowaną od dłuższego czasu i zgraną, mającą w składzie genialnych Xaviego i Messiego.
Równie dobrze patrząc na ilość punktów zdobytych przez Real (+3 za następną kolejkę) można powiedzieć, że mieliście najsilniejszą ekipę w historii.

Pellegrini poleci jeśli tylko Inter wygra LM. Wtedy Mou zawita do Madrytu i rozpocznie się napinka jakiej świat nie widział.

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 09 maja 2010, 10:30

Mentor pisze:
Pelart pisze:
Pellegrini poleci jeśli tylko Inter wygra LM. Wtedy Mou zawita do Madrytu i rozpocznie się napinka jakiej świat nie widział.
Też mam takie dziwne wrażenie :lol:
Jeśli Mourinho wygra 3 koronę, będzie to najlepszy moment do odejścia z podniesionym czołem. A wiadomo nie od dziś jak uciążliwe jest dla Portugalczyka włoskie Calcio. Po za tym jego celem jest tryumfować we wszystkich najlepszych ligach Europy.
Aczkolwiek może będzie chciał powtórzyć wyczyn Barcy sprzed roku ;)

Cały czas łudzę się że Gutek jednak zostanie na nowy sezon, chodź wiem że to daremne.
Od kilku lat jest moim ulubionym zawodnikiem z Madrytu. Apogeum osiągnął w 2002-2003 sezonie, i kto wie jak dalej potoczyłą by się jego kariera gdyby nie przyjście Becksa :cry:

- Polecam obejrzeć każdemu kto jeszcze nie kojarzy jego charakterystycznych zagrań

Awatar użytkownika
Pelart
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pelart » 09 maja 2010, 11:20

Mentor pisze: Równie dobrze patrząc na ilość punktów zdobytych przez Real (+3 za następną kolejkę) można powiedzieć, że mieliście najsilniejszą ekipę w historii.
Ale zgrania i wypracowanego stylu jeszcze nie mamy, w każdym razie nie takich jak Barca. Niczego Blaugranie nie ujmuję, po prostu staram się dostrzec przyczyny porażek w istotnych meczach.

Rafał Stec zakładał się na blogu, że Portugalczyk wyląduje w Realu po zdobyciu LM, widzę, że na forum podobne klimaty. pożyjemy zobaczymy, dla mnie zarówno opcja z Pellegrinim jak i z Mourinho wydaje się korzystna, pewnie Real grałby lepiej w pucharach pod wodzą Portugalczyka.

Wiekim wzmocnieniem będzie powrót Pepe, ksi mnie oglądanie Klepera u boku Ramosa, taka para stoperów gwarantuje ewentualny spokój w tyłach ( Kogo próbuję oszukać), pozycja lewego obrońcy oraz zawodnika do pomocy obdarzonego umiejętnościami kreacji wymaga wzmocnienia. Czyli Silva plus pan X

Maryśkę trudno będzie zastąpić, mało kto potrafi tak podawać, śmiem twierdzić, że lepszą wizją dysponuje tylko Xavi.
Ostatnio zmieniony 09 maja 2010, 11:43 przez Pelart, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 09 maja 2010, 11:29

Pelart pisze:Ale zgrania i wypracowanego stylu jeszcze nie mamy, w każdym razie nie takich jak Barca. Niczego Blaugranie nie ujmuję, po prostu staram się dostrzec przyczyny porażek w istotnych meczach.
Wiadomo, ale to nie jest tak, że trzeba być idealnym zespołem, aby zdobywać tytuły. Real ma swoje wady, ale i tak w każdym innym sezonie byłby mistrzem bo jest okrutnie silny. Dla mnie jako kibica Barcelony ewentualne mistrzostwo będzie smakowało doprawdy wybornie bo choć mówi się o słabości ligi jako takiej to pokonać Real na długim dystansie jest szalenie trudno.

Nie potrzebujecie wielu wzmocnień a więc kolejny sezon zapowiada się znowu szalenie emocjonująco. Wpierw jednak trzeba zakończyć ten. Autentycznie obawiam się meczu z Valladolid, ale walnę browar i mi przejdzie na jakiś czas :lol:

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 09 maja 2010, 11:34

Może przeniosę ten wątek z tematu Interu tutaj.

Zacznę może od tego, że o następcach Pellegriniego to mówi się ze zmienną intensywnością przez cały sezon. Ale mówi o tym tylko jedno źródło - Marca. As o tym nie pisze ani słowa i to o czymś świadczy. Marca się trochę kompromituje w tym względzie, bo kilka razy robili już sondy, kto powinien być trenerem Realu w kolejnym sezonie, czy też, czy należy zwolnić trenera. Kiedy jedną z opcji do wyboru był Pellegrini, wygrał on mając o ile dobrze pamiętam ponad 70% głosów. Nie pasowało to do działań prowadzonych przez gazetę, więc sonda zniknęła tak szybko, jak się pojawiła. Po jakimś czasie ponowili ankietę, ale tym razem Pellegrini nie był już możliwy do wyboru. Wtedy następnego dnia Marca mogła umieścić ma swojej okładce wyniki, że kibice chcą tego i tego (nie pamiętam, kto wygrał, chyba Mourinho właśnie), a Pellegrini jest be. :lol:

Marca w ciągu tego sezonu już kilkukrotnie domagała się zwolnienia Pellegriniego, ale w swoich żądaniach jest osamotniona i dlatego należałoby poczekać ze stwierdzeniami, że Chilijczyk już w Madrycie pracować nie będzie. Będąc pewnym takiej tezy, sporo się ryzykuje. Zwłaszcza, że Valdano ostatnio bardzo wyraźnie, kilka razy w ciągu jednego wywiadu, podkreślał, że chce stabilizacji.

Trudno powiedzieć, co im (Marce) nie pasuje w Pellegrinim. Może to, że nie jest ich faworytem sprzed sezonu, może to, że to bardzo spokojny człowiek, w okół którego nie ma żadnych kontrowersji, a wszystko wskazuje na to, że piłkarze go lubią. Potrafi problemy rozwiązywać po cichu, nawet jak media usiłują robić szum. Było trzeba, to utarł noska Riquelme, pyskował Guti, to wylądował na ławce, coś nie pasowało Lassowi, to również po cichu wylądował na ławce. Wielu obawiało się, że rola Raula nadal będzie zbyt duża. Pellegrini go posadził i nie ma żadnego problemu.

Mourinho jest fajny, lubię go, pewnie nie raz powiedziałby coś ciekawego. Teraz muszę zdementować to, że mogłoby dojść do konfliktu pomiędzy nim, a Perezem. W tym sezonie sam Perez trzyma się na uboczu, ma niewielki kontakt, czy to z piłkarzami, czy z trenerem, tymi rzeczami zajmują się Valdano i Pardeza. Z tego co mi wiadomo, w Realu jest też przykaz z góry, by nie mówić zbyt dużo o sędziach, a to nie byłoby na rękę Mou. :lol: Kwestia transferów - podejrzewam, że gdyby Real chciał sprowadzić akurat Jose, to sporą władzę w tej kwestii, musiałby mu dać. Jest to jeden z tych trenerów, którzy na innych warunkach nie zgodziliby się pracować. Mimo to uważam, że odejście Pellegriniego wcale nie jest takie pewne. Drużyna gra ofensywnie, na kolejkę przed końcem sezonu ma 95 punktów i 101 strzelonych bramek. W pucharach nie wyszło, w GD też nie, obrona w pewnym momencie zaczęła grać źle i do tej pory się nie ogarnęła (wraca profesor Pepe), ale mimo to wyniki są imponujące, jak na pierwszy sezon nowego trenera, z zupełnie innym pomysłem na grę niż poprzednicy i przy tylu nowych piłkarzach. Osobiście chciałbym zobaczyć, jak by to wszystko wyglądało w drugim sezonie Pellegriniego, bo na pewno jest duża szansa, że może być lepiej. Na dobrą grę za Capello trzeba było czekać pół sezonu, nie ma żadnej gwarancji, że Mourinho wprowadziłby swoje pomysły szybciej. Pellegriniemu został tylko rok kontraktu, chyba warto dać mu się w nim wykazać i dopiero wtedy myśleć ewentualnie nad kimś innym. Wyniki Pellegriniego i atmosfera w drużynie są na tyle dobre, że nie ma tu zbyt dużego ryzyka i sądzę, że wielu ludzi w Madrycie uważa podobnie.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 09 maja 2010, 12:13

Pelart pisze:ksi mnie oglądanie Klepera
Kogo? :P

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 09 maja 2010, 12:24

Daaaamian pisze:Kogo? :P
Kleper Laveran Lima Ferreira bardziej znany jako Pepe :P

Etus2
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Etus2 » 09 maja 2010, 13:09

mam nadzieje ze jego powrot bedzie dla nas zbawienny w skutkach. bo to co sie dzialo w drugiej polowie sezonu wołało o pomste do nieba.

w ogóle ponoć wszyscy nasi def. pomocnicy mają oferty z zagranicy , jak się rozpatrujecie na ich obecność w zespole? ja sam nie wiem , Diarra jest solidny i jak by przepracował porządnie okres przygotowawczy to może wrócił by do formy , Lass ostatnio spora zniżka formy i nie wiadomo co z nim w zasadzie , Gago zaś ostatnio wrócił do pierwszej jedenastki ale gdyby wpłyneła dobra oferta myślę że klub bardzo chętnie by go sprzedał (ponoć Man City nadal go chcę) a pewnie i sam zawodnik nadal myśli o odejściu.

obecnie żaden z def. pomocników nie prezentuję poziomu godnego gry dla nas i jeżeli sprzedamy dwóch z trzech to możliwe że wtedy przyszedłby ktoś nowy. Tylko kto ?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”