Matura - Strona 13

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.
Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8672
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 08 maja 2006, 16:47

(L)egionista - a jak rozszerzenie :?: ktory temat pisales :?:
bo u mnie w szkole ogromna wiekszosc pisala temat nr 1 ;) [o unii]

ale w sumie - z tej podstawy nie poszlo tak tragicznie 8) ale chcialem lepiej ;)

Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzieciol » 08 maja 2006, 17:09

a jakie wogole byly tematy? az tak ciezko?! myslalem ze WOS zdajac Ci co nic nie umieja :P joke:)

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 08 maja 2006, 17:22

Temat nr 1 :
Skonfrontuj koncepcje programow Unii Europejskiej [wartosci i relacje pomiedzy EU, a Panstwami Czlonkowskimi] i zasady jej pomocniczego dzialania z pojeciem ojczyzny, dobra wspolnego i patriotyzmem. Czy dostrzegasz w niej zagrozenie dla tozsamosci narodu politycznego, czy szanse dla jego promocji ? Omow dwa przyklady.

Temat nr 2 :
Powolujac sie na zaprezentowane teksty zrodlowe, przedstaw jakie sa cechy jawnego zycia publicznego we wspolczesnej demokracji [omow trzy cechy]. W jaki sposob moga one pozwolic na rozwoj "prywaty i tradycyjnego polskiego indywidualizmu", a w jaki sposob pomoc w realizacji dobra wspolnego ? Wymien dwa przyklady rozwiazan mogacych zagwarantowac to ostatnie.

Powodzenia 8)

Awatar użytkownika
(L)egionista
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)egionista » 08 maja 2006, 17:28

cloner 1 temat Unia jest prosta więc myślę że mi poszło gites ale się okaże koło lipca.A u ciebie jak poszło rozszerzenie.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 08 maja 2006, 17:30

(L)egionista pisze:cloner 1 temat Unia jest prosta więc myślę że mi poszło gites ale się okaże koło lipca.A u ciebie jak poszło rozszerzenie.
jak mi poszlo rozszerzenie ?? hmm, napisalem o 16.33 :lol:

ale powtorze - kiepsko, i nie wiem na ile pkt moge liczyc :shock: :wink:

Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzieciol » 08 maja 2006, 17:35

cloner pisze:Powodzenia
faktycznie hardkor...
Nie ma co..WOS, niby taki mily na lekcjach a tu prosze...juz lepsza moja fizyka..chociaz w wydaniu rozszerzonym i ta jest hardkorowa...:) chcesz cos w zyciu osiagnac to sie ucz..:) dobrze ze ja chociaz ta matme umiem:P

Awatar użytkownika
(L)egionista
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)egionista » 08 maja 2006, 17:39

cloner przykro mi dobrze że się uczyłem od początku WOSu no i teraz umiem i zdam(chyba) nie wiem tylko jak egzeminatorzy i wogóle kto będzie sprawdzał moją prace jak mnie oceni i jak sprawdzi moja prace.

Awatar użytkownika
Marco Van Basten
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 31

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco Van Basten » 08 maja 2006, 22:08

A jutro dla mnie najtrudniejszy egzamin czyli pisemna geografia... Jakoś nie czuje sie bardzo mocny z tego przedmiotu. Miejmy nadzieje, że będzie mało rzeczy z geografii fizycznej a więcej ze społeczno-ekonomicznej. Powodzenia

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 08 maja 2006, 22:14

A ja mam pytanie czy zdaje ktos maturke z bioli :?:

Pojutrze juz bila a ja caly czas nad czwartkowym polskim mysle...Zeby tylko byla taka prosta jak na probnej to bedzie lajtowo :lol: Jakos nie widzi mi sie ze slabo ja napisze ;) Jak zdam z polaka ustna to stawiam wam browara panowie :lol: :lol: :lol:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 08 maja 2006, 22:16

Martinho pisze:A ja mam pytanie czy zdaje ktos maturke z bioli
ja zdawałem 4 lata temu, starą :P

Awatar użytkownika
Marco Van Basten
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 31

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco Van Basten » 08 maja 2006, 22:16

Martinho pisze:Jak zdam z polaka ustna to stawiam wam browara panowie Laughing Laughing Laughing
Trzymam za słowo.
Natomiast jeśli chodzi o trudność matury ustnej z j. polskiej to nie radze Ci sie przejmować. U mnie w klasie cała pierwsza grupa (12 osób) zdała spokojnie, a najsłabszy wynik wynosił 11 pkt. Więc bez nerwów. A do wybitnych inteligentów Ci ludzie nie należą.

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 08 maja 2006, 22:20

Marco_Van_Basten pisze:Natomiast jeśli chodzi o trudność matury ustnej z j. polskiej to nie radze Ci sie przejmować. U mnie w klasie cała pierwsza grupa (12 osób) zdała spokojnie, a najsłabszy wynik wynosił 11 pkt. Więc spokojnie. A do wybitnych inteligentów Ci ludzie nie należą.

Heh ale ja na 3 dni przed ustnym polakiem umie 1/2 swojej prezentacji a lektury tak ze streszczen...Wiec ciekawie u mnie nie bedzie ;) ale mam nadzieje ze na te 6 pkt to wyciagne :lol:

Awatar użytkownika
(L)egionista
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)egionista » 08 maja 2006, 22:48

Ja najberdzej boję się anglika polaka mozę pójść spoko ale anglik jak dla mnie najgorszy.Ale wszystko się okaże.

Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzieciol » 09 maja 2006, 8:50

(L)egionista pisze:Ja najberdzej boję się anglika polaka mozę pójść spoko ale anglik jak dla mnie najgorszy.Ale wszystko się okaże.
No dokladnie..boje sie ze z angola dostane zestaw w ktorym nie bede znal jakiegos slowka ..i sie bee nad nim upieral..tak ze strace te 5min czasu i juz nic nie wymysle!!!
Bedzie dobrze!!!

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 09 maja 2006, 8:54

dzieciol31 pisze:No dokladnie..boje sie ze z angola dostane zestaw w ktorym nie bede znal jakiegos slowka ..i sie bee nad nim upieral..tak ze strace te 5min czasu i juz nic nie wymysle!!!

Ja z ruska jak dostalem zestaw to nie wiedzialem co powiedziec stracilem cale 5 min ale potem jakos szla ta rozmowa...Jak tylko usiadziesz przy stoliku komisji to wszystko ci sie przypomjina :) Jak widzisz obrazek to nawijasz takie glupoty byle mowic tylko ;) U mnie tylko 1 osoba w komisji mnie sluchala, inna wyszla bo komorka dzwonila a jeszcze inna byla zajeta otwieraniem paczki z ciasteczkami :lol:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”