Pytania Techniczne - Strona 13

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.
Awatar użytkownika
darekel
Skład C
Skład C
Reputacja: 0
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: darekel » 09 paź 2005, 18:58

Mazurek: Mam dysk Maxtor, ponad 2 lata.

Tomusmc: A z tym caps lockiem jak to napisał zawdi to jutro sprawdzę (dzisiaj nie chcę znowu zaczynać z tym włączaniem) Ale to chyba nie przez monitor, bo zawsze jak menadżera włączam to komputer zaczyna coś pracować (miga czerwone światełko :D ) a jak się zawiesi to nic nie miga, wogóle nie pracuje, tylko świeci się zielone.

Awatar użytkownika
Mazurek
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mazurek » 09 paź 2005, 19:24

Monitor na 100% nie.
Ja bym najpierw zdiagnozował dysk twardy TYM programem (jest to program z oficjalnej strony Maxtora do testowania ich dysków twardych). Jeśli wyjdzie wszystko ok to wymieniłbym taśmę łączącą dysk twardy z płytą główną. Jeśli nie jest regułą, że np za każdym razem za trzecim razem się odpala poprawnie i jeśli format nic nie pomógł wina na 100% leży po stronie hardware'u. Jeszcze takie pytanka:
Czy podczas instalacji systemu operacyjnego wystąpiły jakiekolwiek komplikacje ? Typu komputer się zawiesił, czy też zaczął dublować dane instalowane na dysk ?
Czy komputer czasami się resetuje sam ?
Czy probowałeś instalowac inne oprogramowanie ?
Czy czasami "giną" ci pliki na dysku ?

Awatar użytkownika
mimek
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mimek » 09 paź 2005, 20:17

darekel Ja mialem ten sam problem, to prawdopodobnie wina plyty glownej lub pamieci. Zapraszam na gg wszystko ci objasnie 6614924

Awatar użytkownika
darekel
Skład C
Skład C
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: darekel » 09 paź 2005, 20:35

Zdiagnozowałem go tym programem (szczegółowy skan) i nic nie wykazało.
Przy instalacji nie było komplikacji.
Resetuje się czasami sam. Np. dzisiaj (za drugim razem nie zawiesił się tak jak zwykle tylko zresetował).
Nie giną pliki. Mam też zainstalowanego Linuxa ale po formacie nie mam jakoś do niego dostępu. (LILO się nie pojawia przy włączaniu).

Awatar użytkownika
Mazurek
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mazurek » 09 paź 2005, 20:42

OK. Czyli dysk twardy masz w porządku.
Resetuje się czasami sam. Np. dzisiaj (za drugim razem nie zawiesił się tak jak zwykle tylko zresetował).
Przyczyną może być zasilacz. I tutaj dwie wersje:
1. Jeśli ostatnio wymieniałeś coś w kompie na nowsze całkiem możliwe, że potrzebny jest silniejszy zasilacz.
2. Zasilacz może być uszkodzony. Proponuje pożyczyć od jakiegoś kumpla i potestować przez kilka godzin.

Handsome Boy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Handsome Boy » 09 paź 2005, 21:17

wlasnie.. to prawie na pewno problem sprzetowy... sam powinienes zdiagnozowac jaka to czesc, nikt tego za ciebie nie zrobi...

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 15 paź 2005, 14:45

Ma problem dotyczący głośników. Kupiłem głośniki Creativa 5.1 i mam także karte obsługującą taki zestaw (5.1), ale trzy z nich nie działają :? Zna ktoś może tego przyczynę?

Awatar użytkownika
BartekTS
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BartekTS » 15 paź 2005, 17:54

Mam straszny problem z GG!! Sformatowałem kompa i instaluje GG a ty taki mik niedziala niewiem czemu pisze ze musze byc zalogowany:/ Pomóżcie prosze was bo nerwy mi sie powoli KończĄ!!

Awatar użytkownika
darekel
Skład C
Skład C
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: darekel » 15 paź 2005, 18:13

Najlepiej zrezygnuj z GG. :D
AQQ jest dużo lepsze.
Ja się przerzuciłem na aqq jakiś rok temu i nie ma żadnych problemów. :)

Awatar użytkownika
mlody_
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mlody_ » 15 paź 2005, 18:49

A ja mam taki problem w Windows Movie Maker, że czasem mi sie pojawia coś takiego :

http://img429.imageshack.us/img429/3518/problem8qn.png

i daje nie wysyłaj, potem cały program mi sie wyłącza. Dzieje sie tak jak importuje tam jakiś dłuższy filmik, albo też mam takie dwa krótkie filmiki, przez które też mi sie pojawia taki komunikat :?.
Wie może ktoś jak temu zaradzić ?

Awatar użytkownika
Mazurek
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mazurek » 16 paź 2005, 16:01

Tomusmc pisze:Ma problem dotyczący głośników. Kupiłem głośniki Creativa 5.1 i mam także karte obsługującą taki zestaw (5.1), ale trzy z nich nie działają Zna ktoś może tego przyczynę?
1. Jaki system operacyjny ?
2. Zainstalowałeś sterowniki ?
3. W menadżerze urządzeń w rozwijanej liście "Kontrolery Dźwięku" powinien Ci się pokazać nowy kontroler, którego nazwy ci nie podam, bo niestety mam tylko 2 głośniki, więc nie wiem :P W każdym razie w tym kontrolerze powinieneś zmienić (któraś zakładka - nie pamiętam).
BartekTS pisze:Mam straszny problem z GG!! Sformatowałem kompa i instaluje GG a ty taki mik niedziala niewiem czemu pisze ze musze byc zalogowany:/ Pomóżcie prosze was bo nerwy mi sie powoli KończĄ!!
No to faktycznie opisałeś problem.. :? . troszkę więcej szczegółów podaj. Napisałeś, że wyskakuje jakiś komunikat - przytocz go dosłownie ...
BTW polecam poczytanie FAQów na stronie GG
darekel pisze:AQQ jest dużo lepsze
Najlepsze :D Sam używam jeszcze za czasów gdy należało do mportalu a nie do wapstera i szczerze mówiąc nadal używam tamtej wersji IHMO jest dużo lepsza i bardziej dopracowana.
(Mój numer to 44444 :D:D:D)
mlody10 pisze:A ja mam taki problem w Windows Movie Maker, że czasem mi sie pojawia coś takiego :

http://img429.imageshack.us/img429/3518/problem8qn.png

i daje nie wysyłaj, potem cały program mi sie wyłącza. Dzieje sie tak jak importuje tam jakiś dłuższy filmik, albo też mam takie dwa krótkie filmiki, przez które też mi sie pojawia taki komunikat .
Wie może ktoś jak temu zaradzić ?
A próbowałeś reinstalować program ? To pierwsze co powinieneś zrobić.

Awatar użytkownika
Uchi_
Polski Przyjaciel Piwa

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_ » 16 paź 2005, 17:16

No to faktycznie opisałeś problem.. . troszkę więcej szczegółów podaj. Napisałeś, że wyskakuje jakiś komunikat - przytocz go dosłownie ...
BTW polecam poczytanie FAQów na stronie GG

Zapewne podałeś złe hasło do serwera ;].Sam tak miałem, ale wyszło na to, że siostra je zmieniła.A więc, wychodzi na to, że albo wpisałeś złe, albo poprostu masz już inne :D.

Tak mi się wydaje, może problem leży gdzie indziej, ale przypuszczalnie chodzi o hasło :).

Awatar użytkownika
wazi
Bundesliga? To co najlepsze.

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wazi » 16 paź 2005, 17:45

Ja tez mam głośniki Creative 5+ subufer i zawsze jeden nie działa, środkowy, wiecie co jest może nie tak... Ktoś mi kiedys mówił, że on sie włacza podczas filmów... ale sie nie włacza.

Paszti
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Paszti » 22 paź 2005, 14:34

wie ktoś może gdzie w wordzie można zmienić żeby drukowało stronę jako odbicie lustrzane??

Awatar użytkownika
mlody_
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mlody_ » 29 paź 2005, 14:09

Mam pytanie :), czy da sie tak zrobić, że jak mam jakiś filmik i chce tylko z niego muzyke (żeby przerobić to na piosenke)? Jeśli tak to prosze o pomoc :)
Dzięki

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”