Eliminacje MS 2018 Rosja - Strona 13

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

Kogo wolimy na MŚ

Argentynę
5
36%
Peru
9
64%
Awatar użytkownika
matt_
Moderator
Moderator
Reputacja: 4039

Eliminacje MS 2018 Rosja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: matt_ » 07 paź 2017, 0:07

Krok 1 - Początek meczu dzisiaj o 1:35 naszego czasu, Panama wygrywa u siebie z USA.
Krok 2 - 3:30, Meksyk rozgrywa spotkanie z Trynidadem i Tobago.
Krok 3 - Jutro o północy, Kostaryka niszczy gości z Hondurasu.

Efekt? Panamczycy i Kostarykanie cieszą się z awansu na Mundial :peace:

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2333
Kontakt:

Eliminacje MS 2018 Rosja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 07 paź 2017, 0:39

matt_ pisze: Panama wygrywa u siebie z USA.
Dobry wieczór. Myślę, że nie.

Awatar użytkownika
matt_
Moderator
Moderator

Eliminacje MS 2018 Rosja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: matt_ » 07 paź 2017, 0:50

Magnum pisze:
matt_ pisze: Panama wygrywa u siebie z USA.
Dobry wieczór. Myślę, że nie.
Zobaczymy. Póki co, w tych eliminacjach obydwie drużyny są siebie warte i Panama gra u siebie.

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1802
Kibicuję: Internazionale Serie A

Eliminacje MS 2018 Rosja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 07 paź 2017, 0:52

To USA gra u siebie :wink:

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Eliminacje MS 2018 Rosja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 07 paź 2017, 0:53

Ano właśnie, w tym sęk. :mrgreen:

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8783
Kontakt:

Eliminacje MS 2018 Rosja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 07 paź 2017, 0:53

A to ten mecz nie jest w Orlando w USA? Poza tym będzie remis.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Eliminacje MS 2018 Rosja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 07 paź 2017, 0:54

Jest dokładnie jak mówisz w pierwszym zdaniu.

Awatar użytkownika
matt_
Moderator
Moderator

Eliminacje MS 2018 Rosja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: matt_ » 07 paź 2017, 0:55

Przepraszam, rzeczywiście. Ale to nie zmienia faktu, że idą łeb w łeb :p

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Eliminacje MS 2018 Rosja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 07 paź 2017, 1:57

Pulisić pozamiatał. :]

Awatar użytkownika
matt_
Moderator
Moderator

Eliminacje MS 2018 Rosja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: matt_ » 07 paź 2017, 2:23

Nie spodziewałem się takiej biedy po Panamie, Amerykanie dzisiaj zdecydowanie lepsi.

Mam nadzieję, że to rzucanie przedmiotów na murawę nie będzie kontynuowane.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6751

Eliminacje MS 2018 Rosja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 07 paź 2017, 23:04

Spoiler:
Tak sobie to żem przewidział. Jako, że przed nami ostatnia tura, małe podsumowanko:

A) Francuzi punkt przed Szwedami, ale nie oszukujmy się, wygrać w Paryżu z Białorusią to nie powinien być problem. Co prawda pogubili już punkty w Mińsku oraz z Luksemburgiem, ale nie wierzę w scenariusz w którym Francuzi nie wygrywają grupy. Z drugiego miejsca Szwedzi, bo tak jak pisałem, nie przegrają siedmioma bramkami.

B) Chora grupa, w której 27 punktów może nie dać awansu. Ciekawe czy Szwajcarzy udźwigną presję i nie przegrają w Portugalii. IMO dadzą radę, to od dawna jest solidny zespół. Zdecydowanie dużo bardziej teraz doceniam naszą wygraną na Euro nad nimi. Ładna zdobycz punktowa Wysp Owczych, Cement pewnie będzie miał informacje, czy to są rekordowe dla nich eliminacje?

C) Niemcy się po wszystkich przejechali, z drugiego miejsca Irlandia Północna. To też pokazuje, że te zespoły z którymi graliśmy niedawno na turnieju to nie były ich przypadkowe wyskoki, ale stała, dobra forma.

D) Chyba największa niespodzianka czyli Serbowie, którzy wygrywając u siebie z Gruzją pojadą na mundial. Słabiutko Austria, a tak im poprzednie eliminacje rewelacyjnie szły. O drugie miejsce w bezpośrednim pojedynku powalczy Walia z Irlandią. IMO Walijczycy u siebie nie przegrają.

E) Ogrywamy Czarnogórę i bez żadnych kontrowersji z 25 punktami jedziemy do Rosji jednocześnie zamykając sprawę drugiego miejsca. Za dużo zostało w tych eliminacjach zrobione, żeby to zepsuć na finiszu.

F) Anglicy sobie poradzili, chociaż oni zawsze sobie radzą i wyglądają dobrze w eliminacjach. Szkoci muszą wygrać w Słowenii bo Słowacy wysoko ograją Maltę. Coś czuję jednak, że drugie miejsce zajmą nasi południowi sąsiedzi.

G) Grupa bez historii, Hiszpanie długo nic, Włosi długo nic i reszta stawki.

H) Belgowie długo nic i reszta stawki. Grecy mają u siebie Gibraltar, no tego nie da się zepsuć. Sporo punktów nałapała Estonia, która może skończyć nawet przed Cyprem.

I) Najlepsza grupa, ale to było wiadomo od początku. Islandczycy czapki z głów, Kosowo to banda amatorów i tacy fajterzy jak wyspiarze nie dadzą sobie tego wydrzeć. Mecz w Kijowie o drugie miejsce zapowiada się naprawdę emocjonująco. Ukraina to nieprzewidywalna drużyna, strasznie chimeryczna, ale jak wejdą w mecz to są groźni dla każdego. Z drugiej strony Chorwaci to zespół indywidualności, z których każda może jednym zagraniem rozstrzygnąć mecz. No ale nie mają trenera. Ja postawię jednak na Ukraińców.

Inna sprawa, że tak jak pisałem, przy remisie w tej grupie to najprawdopodobniej Chorwacja i tak nie załapie się do baraży [WYJAŚNIAMY]:

W tym momencie mają 11 punktów, tyle samo co Szkoci i Walijczycy.

Jak Szkoci wygrają to będą mieli punktów 14. Szkoci przy remisie tracą miejsce na rzecz Słowaków, którzy ugrają 12 punktów, ale mają lepszy bilans bramkowy niż Chorwaci i Walijczycy.

Walijczycy jak ugrają remis z Irlandią to będą mieli 12 punktów i przy remisie Chorwacji z Ukrainą bilans bramkowy mają taki sam, liczyć się będą więc gole strzelone. Tu póki co lepsza jest Walia, ale np. w przypadku 2-2 w Kijowie i 0-0 w Cardiff to Chorwaci zagrają w barażach, a Walijczycy nie.

W przypadku 1-1 w Kijowie i 0-0 w Cardiff o miejscu w barażach będzie decydować... klasyfikacja fair-play, do której nie dotarłem :?

A może się w ogóle skończyć tak, że wszystkie zainteresowane drużyny wygrają swoje mecze i wtedy z baraży wypadnie Grecja.

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2469

Eliminacje MS 2018 Rosja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 08 paź 2017, 8:12

Boromir pisze: Ogrywamy Czarnogórę i bez żadnych kontrowersji z 25 punktami jedziemy do Rosji jednocześnie zamykając sprawę drugiego miejsca.
czemu dałeś polskę na drugim miejscu?

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6751

Eliminacje MS 2018 Rosja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 08 paź 2017, 10:23

League pisze: czemu dałeś polskę na drugim miejscu?
Bo to moje przewidywania sprzed dwóch lat, z pierwszej strony tego tematu :wink:

Zresztą na temat naszej grupy pisałem tak:
Grupa fajna. Najgroźniejsi chyba Duńczycy, chociaż to nie jest ta Dania co jeszcze kilka lat temu regularnie łapała się do turniejów. W regularność i odrodzenie rumuńskiej piłki trudno mi wierzyć, a Czarnogóra pomimo paru indywidualności jest przereklamowana. Myślę, że jeśli Nawałka utrzyma zespół w formie to można walczyć o awans. Armenia i Kazachstan chłopacy do bicia, ale komuś mogą punkty urwać. Tak czy siak mogło być gorzej, obok grupy D chyba najsłabsza grupa.

Awatar użytkownika
matt_
Moderator
Moderator

Eliminacje MS 2018 Rosja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: matt_ » 08 paź 2017, 14:00

Wczoraj Kostaryka zapewniła sobie awans. I połowa była nudna, dopiero w II zaczęło się dziać. Najpierw w 66. minucie na prowadzenie wyszedł Honduras i gdy wydawało się już, że goście wywiozą wygraną, w 5. minucie doliczonego czasu gry gospodarze wyrównywali. Mecz potrwał jeszcze chwilę a po nim, szał radość Kostarykanów :)

Awatar użytkownika
HMK
Toni Kroos
Reputacja: 2493
Kibicuję: Real Madryt i Urugwaj
Kontakt:

Eliminacje MS 2018 Rosja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: HMK » 08 paź 2017, 21:15

Czyli na ten moment na Mundialu już na 100% są:
Rosja, Niemcy, Polska, Anglia, Hiszpania, Belgia
Egipt, Nigeria
Iran, Korea Południowa, Arabia Saudyjska, Japonia
Brazylia
Meksyk, Kostaryka

Z Afryki w tym roku może być bardzo fajny zestaw, Tunezji dawno nie było, Maroko ma w składzie Hakimiego, a Senegal to moja ulubiona afrykańska drużyna. A i Egiptu na MŚ jeszcze nie oglądałem.
Oby tylko Peru nie dało ciała i wygrało z Kolumbią.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”