Siatkówka - Strona 13

Dewiza tego działu to: 'Nie samą piłką człowiek żyje". Dyskusje na temat wszystkich dyscyplin sportowych, od ping-ponga poczynając, na curlingu kończąć.
Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 16 lip 2005, 13:18

no dzis walczymy o awans z Bułgaria jesli wygramy jedziemy na mistrzostwa a jutrzejszy mecz z Rosja jest tylko o prestiz, jesli przegramy mamy marne szanse na wejscie do MŚ z tego turnieju.
Niepokoji słaba zagrywka, nie równe przyjecie oraz forma psychiczna naszych orłow ale nasi nie raz, nie dwa, nie dziesięć(pozwole sobie zacytowac s.p Ambroziaka)pokazywali ze w siatkowke potrafia grac wysmienicie.
Trzymajmy kciuki za naszych
pozdro.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 17 lip 2005, 21:50

No i stało się - Polacy pokonani.
Mecz stał momentami na bardzo wysokim poziomie.
Początek meczu był wyrównany - do stanu po 18, kiedy to Rosjanie zdobyli 4 pkt z rzędu i póżniej już łatwo wygrali tego seta.
W drugim secie Rosjanie zaczęli bardzo odwaznie i po chwili prowadzili już 6:0 - i właśnie dlatego Polacy, którzy grali źle całego seta - przegrali go wysoko (chwilami przewaga Rosjan sięgała 10 pkt)
W trzecim secie zaczął sie koncert Polaków - zaczęliśmy grać bardzo dobrze - poprawiliśmy wszystkie elementy gry i wygraliśmy pewnie.
Było 2:1 dla rosjan i ciągle mieli przewagę - zaczął sie najlepszy (pod względem emocji set). Najpierw Polacy objeli wysokie prowadzenie 10:5 i wydawało się, że doprowadzą szybko do Tie - Break'a, niestety na zagraywceu Rosjan stanął Ushakov i nagle zrobił się remis (chyba po 15) ale póxniej znów Polacy sie przebudzili i wygrali seta do 20.
W tie - break'u Rosja dobrze grała blokiem - i osiągnęła przewagę 4:1, później Polacy wyrównali - po 9. I agle jakbyśmy stanęli - Rosjanie zdobyli 3 pkt z rzędu - i mecz wydawał się już przegrany. Ale walczylismy - nawet Murek miał piłkę w górze przy stanie 13:12 dla nich ale nie trafił dobrze, piłka meczowa i Ushakov zakończył mecz asem serwisowym.

Brawo Polacy za to, że umieli się podnieść po 2 przegranych setach i że powalczyli.

Awatar użytkownika
maly_1236
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maly_1236 » 17 lip 2005, 21:58

Było 2:1 dla rosjan i ciągle mieli przewagę - zaczął sie najlepszy (pod względem emocji set). Najpierw Polacy objeli wysokie prowadzenie 10:5 i wydawało się, że doprowadzą szybko do Tie - Break'a, niestety na zagraywceu Rosjan stanął Ushakov i nagle zrobił się remis (chyba po 15) ale póxniej znów Polacy sie przebudzili i wygrali seta do 20.
Bylo 19-14 dla nas i wtedy na zagrywke poszedl Uszakov i po naszych bledach byl remis po 19, ale pozniej Polacy pokazali swietna gre.
Ale walczylismy - nawet Murek miał piłkę w górze przy stanie 13:12
To chyba nie byl Murek tylko Szymański, no ale faktem jest ze przegralismy z kacapami

Awatar użytkownika
Uchi_
Polski Przyjaciel Piwa

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_ » 17 lip 2005, 23:32

Nie ma panowie tragedii, bo ja liczyłem tylko na ładny mecz Polaków.Pierwsze dwa sety :arrow: hmm, a w szczególności drugi n/c.I gdy moje ziomki już były gotowe iść, to sobie pomyślałem " Serby mogą a My nie ? A będzie 2-3 dla Naszowatych".I prawie by się stało.Szkoda, ale ważny jest awans.Porażką się raczej nie podłamią, ale wygrana 3:2 i LŚ idzie w nie pamięć.Teraz przed Naszymi wakacje i ME.Cóż, cel jak zwykle ten sam, w tym roku bardzo prawdobny.Pierwsza czwórka a już medal na banka.I to jest w naszym zasięgu.Coś wierzę w Raula i jego instykt, który mnie zawiódł trochę w Belgradzie, ale Nasi już lepiej sobie radzą.Włochy, Rosja, Serbia ... może Francja, Polska.To będą faworyci.Do końcowego tryumfu najbardziej widzę nomen omen Ruskich.

Awatar użytkownika
maly_1236
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maly_1236 » 18 lip 2005, 10:29

Ja bym postawil na Włochów, ME odbywaja sie w Rzymie, wiec Wlosi beda chcieli sie pokazac przed swoja publicznoscia i udowodnic wszystkim, ze rozgrywki Ligi Swiatowej to byl wypadek przy pracy. Czarnym koniem moze byc zespol z Bulgarii, ktory ma bardzo silna reprezentacje. Polska zajmie gdzies miejsce w granicach od 3-5, gdzie bardzo realny jest medal.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 18 lip 2005, 12:19

proponuje zmiane nazwy postu na Siatkówka - bedzie ten temat w którym bedzie można komentowac wszystkie sprawy dotyczace Reprezentacji POLSKI męskiej jak i żeńskiej.A okazji do komentowanie nie bedzie brakować ME meżczyzn i kobiet, Memoriał H.Wagnera

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 15 sie 2005, 19:15

Do moderatorów:
fanfci18 pisze:proponuje zmiane nazwy postu na Siatkówka - bedzie ten temat w którym bedzie można komentowac wszystkie sprawy dotyczace Reprezentacji POLSKI męskiej jak i żeńskiej
Ponawiam prośbe i chciałbym abyście sie przychylili sie do niej!
A pisze to dlatego ze jest podana SENSACYJANA KADRA na wrześniowe ME w Rzymie.Oto ona:

Rozgrywający:

Zagumny
Żygadło

Środkowi:

Gołaś
Grzyb
Pliński

Atakujący:

Szymański
Wlazły

Przyjmujący:

Winiarski
Gruszka
Murek
Świderski

Libero:

Gacek

Zabranie na ME etatowego libero Ignaczaka oraz wyrózniajcego sie w LŚ środkowego Kadziewicza(zastąpi go Pliński).Brak miejsca takze dla Stelmacha którego wygryzł dobrze spisujacy sie Łukasz Żygadło.Jest to zaskakujaca 12.Pozostaje mieć nadzieje ze Lozano wie co robi.

Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 15 sie 2005, 19:28

Wg mnie trafne decyzje - graja ci, ktorzy sa obecnie w najlepszej formie. po Ignaczaku juz w meczu z Holandia bylo widac, ze cos jest nie tak. a Lozano ogladal ich przeciez na codzien, widzial jak sie prezentuja i pracuja na treningach i widocznie uznal, ze to jest optymalny sklad.
trzeba go pochwalic za odwage i wprowadzenie zdrowej rywalizacji - jestes slabszy - nie grasz, nawet jak "masz nazwisko". to jest to czego brakuje u Janasa - taki Kosowski nie zagral dobrego meczu juz dwa lata a i tak ciagle go powoluje...

Awatar użytkownika
maly_1236
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maly_1236 » 15 sie 2005, 19:29

Te zmiany chyba wyjda na dobre. W niedawno zakanczonym Turnieju im. Huberta Wagnera Plinski zaprezentowal sie swietnie na bloku. Ignaczak w tym turnieju byl wedlug mnie najslabszym punktem Polski, a Gacek ze slabiutka Norwegia zagral przyzwoicie. A Stelmach i Zygadlo grali prawie na rowni ( lepiej troche Zygadlo) i Lozano chyba wybral Lukasza ze wzgledu na wiek, bo on jest o 7 lat mlodszy.

Awatar użytkownika
kama_reda
Rodowity Bawarczyk

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kama_reda » 01 wrz 2005, 21:14

Już chyba kazdy wie jaki był prawdziwy powód nie zabrania na Mistrzostwa tej trójki (Ignaczak, Kadzieiwcz, Stelmach) :lol: I Bardzo dobrze, muszą ponosić konsekwencje za swoje zachowanie :twisted:

No to już w sobote rozpoczynamy ME w siatkówce, na pierwszy ogień idzei Chorwacja, drużyna, z którą po prostu musimy wygrać, jeżeli chcemy walczyć o medal, a z pewnością chcemy.

Jakby ktoś nie wiedział to podam jeszcze "polską grupę": Włochy, Rosja, Polska, Ukraina, Chorwacja, Portugalia.

Do boju Polska :!: :!: :!:

Do modów - wypadałoby usunąć z tematu "Liga Światowa" :wink:

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 01 wrz 2005, 21:26

kama_reda pisze:Już chyba kazdy wie jaki był prawdziwy powód nie zabrania na Mistrzostwa tej trójki (Ignaczak, Kadzieiwcz, Stelmach)
Zdecydowanie popieram Lozano, Ignaczak grał mecz na kacu i miał bodajze 30% przyjecie(żenada jak na libero)powinien udac sie do lekarza specjalisty.
Wracajac do mistrzostw aby walczyc o medale trzeba być w dwójce najlepszych w grupie.Trzeba pokonać wszystkich niżej notowanych i wygrac z kimś z dwójki Rosja, Włochy(najlepiej z obiema ekipami).Szkoda tylko ze nie ma Zagumnego który grał w reprezentacji swietny sezon i niescześliwie złamał ręke.Tym bardziej szkoda ze pozostali rozgrywający(Żygadło, Woicki) sa mało zgrani z kadra.Ale bedzie dobrze.Wierze w nich.
W góre serca bo Polska wygra mecz.
pozdrawiam

Awatar użytkownika
Void
Don Corleone

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Void » 01 wrz 2005, 21:34

Z Włochami i Rosją może być ciężko, ale reszta nie powinna sprawić problemów [chociaż tak samo miało byc z Estonczykami niedawno, a ci walczyli dzielnie].
Ciekaw jestem jak spisze się mało znany Woicki...
No i oczywiście mam nadzieję na medal dla Polaków :)

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 03 wrz 2005, 12:15

A ja mysle ze nie bedzie tak rozowo!!!
Brak Zagumnego fundamentalnego zawodnika kadry to znaczace oslabienie nie mowiac juz o naszych 3 muszkieterach (igla, .... itp), jezeli Polacy uklasuja sie na miejscach 4-5 to bedzie dobrze, patrzac na wyniki sparingow (ale to tylko towarzyskie) nawet moze byc duzo gorzej!!!
Ale o medalu nie ma MOWY!!!
wg mnie bedzie tak: obsada podium 1.ROSJA 2.WLOCHY 3.SERBIA a tuz za nimi MY lub FRANCJA ale o medalu nie ma mowy!!!
Bedzie tak jak zawsze!!! A Lozano to znowu nie taki specjalista uwazam ze mamy leposzych naszych trenerow, a jego 4msc w ls to spore osiagniecie ale tak naprawde to nie gralismy z jakimis dobrymi zespolami a jak juz to nie w pelnych skladach grali!!!
Ale bedziemy madrzejsci po 1 meczu jednak gramy z "chlopcami do bicia" ale zobaczymy w jakim stylu zagraja!!!

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8788
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 03 wrz 2005, 13:11

szkoda, ze nie ma tych siatkarzy wywalonych za zlamanie regulaminu :D
dobrze, ze nie ma Zagumnego :D

MOJ TYP - POLSKA - CHORWACJA 3-1 :twisted:

Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 03 wrz 2005, 13:49

Czeher dobrze pisze. bardzo sie zdziwie jak przywioza medal. Ruscy w tych skladach sa poza naszym zasiegiem, Wlosi to samo (przy czym oni jeszcze u siebie graja - dodatkowy atut), a z Serbia jak beda miali grac to pewnie na miekkich nogach na parkiet wyjda.
Co wiecej, wcale nie jestem przekonany, ze w grupie wygraja wszystkie mecze (oprocz Rosji i Wloch oczywiscie). bo Portugalczycy to nie sa kelnerzy, co pokazali w meczach LŚ w walce z Brazylijczykami.
Generalnie Lozano jako pierwszy psycholog reprezentacji robi dobra mine do zlej gry, ale szczerze mowiac nie sadze, zeby byl az takim optymista i liczyl na medal.
no ale kto wie, moze rzeczywiscie zlapali forme zycia.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne sporty”