Wybory parlamentarne - Strona 13

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.

Na kogo by? dziś zag?osowa? w wyborach do Sejmu?

1. Prawo i Sprawiedliwoś?
16
15%
2.Sojusz Lewicy Demokratycznej
7
6%
3. Platforma Obywatelska
50
46%
4. Polskie Stronnictwo Ludowe
3
3%
5. Socjaldemokracja Polska
4
4%
6. Liga Polskich Rodzin
4
4%
7. Unii Pracy
0
Brak głosów
8. Partia Demokratyczna
10
9%
9. Unia Polityki Realnej/PJKM
14
13%
kostek
szara strefa pilka.pl
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kostek » 20 wrz 2005, 19:50

W piątek o 20.50 na TVP3 - regionalna, odbędzie się spotkanie z JKM w programie "Młodzież kontra". Prosimy o poinformowanie wszystkich znajomych!
Jak wiemy zmowa milczenia, brak zapraszania nas do debat świadczy o wielkiej obawie wobec naszego programu. Nadarzająca się okazja, aby w piątkowy wieczór można było posłuchać Janusza Korwin-Mikke, jest niepowtarzalna. Dlatego prosimy o poinformowanie jak największej ilości osób o tym wydarzeniu.
Heh pokażą JKM dzień przed wyborami w tvp3. Bezczelna ta telewizja partyjna ...

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8705
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 20 wrz 2005, 19:59

kostek pisze:
W piątek o 20.50 na TVP3 - regionalna, odbędzie się spotkanie z JKM w programie "Młodzież kontra". Prosimy o poinformowanie wszystkich znajomych!
Jak wiemy zmowa milczenia, brak zapraszania nas do debat świadczy o wielkiej obawie wobec naszego programu. Nadarzająca się okazja, aby w piątkowy wieczór można było posłuchać Janusza Korwin-Mikke, jest niepowtarzalna. Dlatego prosimy o poinformowanie jak największej ilości osób o tym wydarzeniu.
Heh pokażą JKM dzień przed wyborami w tvp3. Bezczelna ta telewizja partyjna ...
hehe, dobre i to :lol:
znowu bedzie mozna sie niezle usmiac :lol:
juz nie umiem sie doczekac :lol:

pozdro

kostek
szara strefa pilka.pl

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kostek » 20 wrz 2005, 20:44

Frasyniuk i Lityński mają przeprosić Rokitę
Władysław Frasyniuk i Jan Lityński (Partia Demokratyczna - demokraci.pl) mają przeprosić Jana Rokitę (PO) za nieprawdziwe wypowiedzi pod jego adresem - zdecydował we wtorek Sąd Okręgowy w Krakowie.
Rozprawa odbywała się w trybie wyborczym. Postanowienie nie jest prawomocne. Pełnomocnik polityków PD zapowiedział złożenie sprzeciwu do sądu wyższej instancji.

Sąd zakazał politykom PD rozpowszechniania informacji, jakoby Rokita kłamał mówiąc, iż z dokumentów IPN wynika, że inwigilacja Ruchu Wolność i Pokój została przerwana dopiero w maju 1990 r. Sprostowanie oraz przeprosiny za naruszenie dobrego imienia Rokity mają być opublikowane w "Rzeczpospolitej", "Gazecie Wyborczej" i "Dzienniku Polskim". Politycy PD mają też ponieść koszty postępowania - 360 zł.
PeDe w rozpaczy ucieka się do rozpowszechniania nieprawdziwych informacji dotyczących konkurentów. :lol:

Cloner, wygląda na to, że na samym dole podpisu masz oksymoron :rotfl2:

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 20 wrz 2005, 21:00

kostek pisze:Cloner, wygląda na to, że na samym dole podpisu masz oksymoron :rotfl2:
ale smieszne :lol:
jesli chodzi Ci o ta sytuacje z przedstawicielami PD, to normalna sytuacja przed wyborami :lol:
tak sie robi co wybory :lol: (cel uswieca srodki)

hmmm, wiem, ze pewnie Cie to malo zainteresuje, ale wiesz moze co Zycie Warszawy opublikowalo nie dawno :?: :lol:
[oczywiscie sprawa dot. Tuska, a wyciagnal ja na 99% Kaczynski (oczywiscie zaprzecza) :lol:

pozdrawiam i zycze szczescia w wyborach :lol:

kostek
szara strefa pilka.pl

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kostek » 20 wrz 2005, 21:31

cloner pisze:
kostek pisze:Cloner, wygląda na to, że na samym dole podpisu masz oksymoron :rotfl2:
ale smieszne :lol:
jesli chodzi Ci o ta sytuacje z przedstawicielami PD, to normalna sytuacja przed wyborami :lol:
tak sie robi co wybory :lol: (cel uswieca srodki)
No to w fajnej normalności żyjesz :rotfl2: nie dziwie się więc, że popierasz PeDe :lol:
cloner pisze:hmmm, wiem, ze pewnie Cie to malo zainteresuje, ale wiesz moze co Zycie Warszawy opublikowalo nie dawno :?: :lol:
[oczywiscie sprawa dot. Tuska, a wyciagnal ja na 99% Kaczynski (oczywiscie zaprzecza) :lol:
Chciałeś zaszpanować wiedzą, ale Ci nie wyszło...nie jesteś na bierząco, bo ten, który za tym stoi już kilka godzin temu się ujawnił :rotfl2:

cloner pisze:pozdrawiam i zycze szczescia w wyborach :lol:
Heh również pozdrawiam, ale szczeście będzie potrzebne przede wszystkim PeDe, która pimimo tak wielkiej kampanii medialnej może nie przekroczyć 5% :rotfl2:

Ja tak jak pisałem wyżej - nie będę płakał, jak zobacze wynik PJKM 0,5%. Raz, że w przeciwieństwie do przykładowo PeDe nie wyciąga pieniędzy na bilboardy itd z portfeli obywateli, a dwa że oglądają nieudalne (choć życzłbym sobie, żeby było inaczej) rządzy POPIS, będę mógł śmiać się z tych, którzy na nich głosowali...

Awatar użytkownika
pippen
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pippen » 20 wrz 2005, 21:39

a cóż sie tak kostek kładziesz ze śmiechu ??

kostek pisze:Heh pokażą JKM dzień przed wyborami w tvp3
pokazują wszystkich, wy jesteście w przedostatnim odcinku

cloner pisze:hehe, dobre i to Laughing
znowu bedzie mozna sie niezle usmiac Laughing
juz nie umiem sie doczekac Laughing
oj bedzie wesoło :D:D:D:
kostek pisze:PJKM 0,5%
ja stawim 0.3 :D:DD:d

kostek pisze:rządzy POPIS, będę mógł śmiać się z tych, którzy na nich głosowali

no to musisz uważać na ulicy żeby po ryju nie dostać

kostek pisze:Rotfl2

z jakiego powodu ci tak wesoło? chyba nie z powodu wzrostu poparcia dla Korwina?

dla was progiem nie jest 5 % ale 0.5 %

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Awatar użytkownika
Baqu
Warrior of Light
Warrior of Light

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Baqu » 20 wrz 2005, 21:49

pippen pisze: a cóż sie tak kostek kładziesz ze śmiechu ??
bo czasem ktoś czyta Twoje posty, jest się z czego posmiać :rotfl2:
pippen pisze:
cloner pisze:hehe, dobre i to Laughing
znowu bedzie mozna sie niezle usmiac Laughing
juz nie umiem sie doczekac Laughing
oj bedzie wesoło :D:D:D:
moim zdaniem juz jest wesoło : )
pippen pisze:
kostek pisze:PJKM 0,5%
ja stawim 0.3 :D:DD:d
lepiej nie stawiaj bo Ci to czkawką wyjdzie

pippen pisze:
kostek pisze:rządzy POPIS, będę mógł śmiać się z tych, którzy na nich głosowali

no to musisz uważać na ulicy żeby po ryju nie dostać
na szczęście się nie chowa cały czas w domu tak jak Ty :boruta:
pippen pisze:
z jakiego powodu ci tak wesoło? chyba nie z powodu wzrostu poparcia dla Korwina?
ja się mogę tylko domyślić, że zapewne z Twoich pustych nic nie wnoszących postów
pippen pisze:
dla was progiem nie jest 5 % ale 0.5 %
i kto to mówi, osoba, której progiem jest sam próg ? : )) lolly

Awatar użytkownika
pippen
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pippen » 21 wrz 2005, 0:51

ale ty baqu to jesteś jego adwokatem? przeciez nie zapytałem ciebie o to.
nie pyskuj tutaj i radze ci zaczać się wypowiadać na temat

pozatym jakbyśnie zauwazył, to kostek wyśmialm clonera a nie mnie

a ja sie ciesze ze odsetek szaleńców - korwinowców w Polsce jest malutki ( 0.3%)

Pozdrawiam serdecznie

Awatar użytkownika
dzidzius
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzidzius » 21 wrz 2005, 7:41

Dyskusja na solidne argumenty widze, lepsza od niejednej debaty.
pippen pisze:a ja sie ciesze ze odsetek szaleńców - korwinowców w Polsce jest malutki ( 0.3%)
Skąd to wiesz jakie poparcie ma JKM w Polsce?
cloner pisze:hehe, dobre i to :lol:
znowu bedzie mozna sie niezle usmiac :lol:
juz nie umiem sie doczekac :lol:
Bardziej śmieszne jest jednak to (a w zasadzie żałosne), że pomimo ogromnego promowania w mediach i przez media PD najpewniej nie wejdzie do sejmu.
pippen pisze:no to musisz uważać na ulicy żeby po ryju nie dostać
Wow. A to rozumiem pod wpływem promowanej doktryny przez Prawo i Sprawiedliwość? Czyli w zasadzie Prawo Pięści i Moja Sprawiedliwość?

Awatar użytkownika
Smithu
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Smithu » 21 wrz 2005, 10:12

No prosze, prosze kto tu sie nam do dyskusji wlaczyl. Wrecz niesamowite.

Skoro i boss sie udzielil to ja tez sprobuje.

Wybory juz tuz tuz, a najlepsze jest to ze ja w dalszym ciagu nie wiem na kogo mialbym glosowac. PO to partia wedlug mnie jednego czlowieka obecnie, Jana Rokity. On tam stanowi prawo i bezprawie, a jego ambicje owczym pedem prowadzaca ich do parlamentu. Co z tego bedzie dalej, moze byc wiele, a moze byc jak zawsze wielkie gowno, z ta jednak roznica ze tym razem caly smrod poleci od centroprawicy. To wlasnie PO byla moim prywatnym liderem w rankingach, ale gdy Tusk zostal wybrany kandydatem na pierwszego troche stracili w moich oczach. Tak wiec obecnie naprawde nie wiem na kogo oddam swoj zaszczytny obywatelski glos. Mozliwe ze to bedzie PO, a moze Samoobrona, tak na zlosc calemu swiatu :twisted: :lol:

Awatar użytkownika
Baqu
Warrior of Light
Warrior of Light

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Baqu » 21 wrz 2005, 13:04

pippen pisze: ale ty baqu to jesteś jego adwokatem? przeciez nie zapytałem ciebie o to.
Jak czytalem pare stron nizej kostek dodal cie do listy ignorowanych, wiec nie bedzie mu dane przeczytanie tych bredni o zerowej wartości merytotrycznej.
pippen pisze:nie pyskuj tutaj i radze ci zaczać się wypowiadać na temat
i vice versa
pippen pisze:pozatym jakbyśnie zauwazył, to kostek wyśmialm clonera a nie mnie
Kostek nikogo nie wyśmiał tylko podał rzeczowe argumenty, to takie trudne słowo - argument, Tobie chyba obce
pippen pisze: a ja sie ciesze ze odsetek szaleńców - korwinowców w Polsce jest malutki ( 0.3%)
a ja się cieszę, że nie znasz faktów, bo przynajmniej posmiać się można :D
wiec przypominam => Bochnia 8 % / Wrzesnia 6 % / sondarze 3 %

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 21 wrz 2005, 14:51

kostek pisze:No to w fajnej normalności żyjesz nie dziwie się więc, że popierasz PeDe
a Ty w jakiej zyjesz :?:
przciez Korwin to jeszcze wiekszy populista od Leppera :lol:
kostek pisze:Chciałeś zaszpanować wiedzą, ale Ci nie wyszło...nie jesteś na bierząco, bo ten, który za tym stoi już kilka godzin temu się ujawnił
hmm, no bywa tak, nie zawsze z wszystkimi newsami musze byc na biezaco
kostek pisze:Heh również pozdrawiam, ale szczeście będzie potrzebne przede wszystkim PeDe, która pimimo tak wielkiej kampanii medialnej może nie przekroczyć 5%
Ja tak jak pisałem wyżej - nie będę płakał, jak zobacze wynik PJKM 0,5%. Raz, że w przeciwieństwie do przykładowo PeDe nie wyciąga pieniędzy na bilboardy itd z portfeli obywateli, a dwa że oglądają nieudalne (choć życzłbym sobie, żeby było inaczej) rządzy POPIS, będę mógł śmiać się z tych, którzy na nich głosowali...
dzieki za pozdrowienia :)

gdyby partie zyskiwaly poparcie tylko przez to, ze sa pokazywane w TV oraz przez to, ze maja billboardy to we wszystkich telewizjach pokazywaliby tylko polityke, partie i ich programy :lol:

zastanow sie dlaczego PJKM nie ma szans na wejscie do Parlamentu :?: pomysl, obiektywnie (jesli potrafisz) i daj znac do jakich wnioskow doszedles :lol:
pippen pisze:a cóż sie tak kostek kładziesz ze śmiechu ??
dokladnie, dziwne to zachowanie, ze ludzie klada sie na ziemi ze smiechu :lol:
ja stawim 0.3
ja podam wersje optymistyczna - ok. 1,2% :lol:
dzidzius pisze:Dyskusja na solidne argumenty widze, lepsza od niejednej debaty.
szkoda, ze Ty nic swoim postem nie wniosles do dyskusji :lol:
dzidzius pisze:Bardziej śmieszne jest jednak to (a w zasadzie żałosne), że pomimo ogromnego promowania w mediach i przez media PD najpewniej nie wejdzie do sejmu.
przeczytaj to - co odpisalem kostkowi :lol:

baqu pisze:a ja się cieszę, że nie znasz faktów, bo przynajmniej posmiać się można
wiec przypominam => Bochnia 8 % / Wrzesnia 6 % / sondarze 3 %
po 1. - jesli bierzemy pod uwage prawybory - to PD tez nie ma problemow z przekroczeniem progu wyborczego
po 2. - nie 'sondarze' tylko 'sondaże' :lol:

i pozniej tacy niedoksztalceni ludzie maja glos wyborczy :lol:

pozdrawiam

Awatar użytkownika
Baqu
Warrior of Light
Warrior of Light

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Baqu » 21 wrz 2005, 15:00

cloner pisze: i pozniej tacy niedoksztalceni ludzie maja glos wyborczy :lol:
hmm jeżeli osobę po liceum oraz w trakcie robienia magistra ( a już jestem dalej niż bliżej ) nazywasz niedokształconą to gratuluje pomysłu - czyżby rósl nam klon Leppera :?: :!: :roll:

kostek
szara strefa pilka.pl

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kostek » 21 wrz 2005, 15:01

cloner pisze:
kostek pisze:No to w fajnej normalności żyjesz nie dziwie się więc, że popierasz PeDe
a Ty w jakiej zyjesz :?:
przciez Korwin to jeszcze wiekszy populista od Leppera :lol:
No to widze, że nie mamy oczym rozmawiać.

Lepiej wieczorem zmów modlitwe do wielkiego fachowca Hausnera, który rządził przez ostatnie lata, a teraz nagle mówi, co w Polsce trzeba zrobić, by było lepiej.
cloner pisze:
kostek pisze:Chciałeś zaszpanować wiedzą, ale Ci nie wyszło...nie jesteś na bierząco, bo ten, który za tym stoi już kilka godzin temu się ujawnił
hmm, no bywa tak, nie zawsze z wszystkimi newsami musze byc na biezaco
No jak nie jesteś na bierząco to nie zabieraj głosu w dyskusji.
cloner pisze:gdyby partie zyskiwaly poparcie tylko przez to, ze sa pokazywane w TV oraz przez to, ze maja billboardy to we wszystkich telewizjach pokazywaliby tylko polityke, partie i ich programy :lol:
Oj mało wiesz o naszym kraju, bardzo mało...

cloner pisze:zastanow sie dlaczego PJKM nie ma szans na wejscie do Parlamentu :?: pomysl, obiektywnie (jesli potrafisz) i daj znac do jakich wnioskow doszedles :lol:
Mam to skomentować?
cloner pisze: ja podam wersje optymistyczna - ok. 1,2% :lol:
Lepiej zajmij się popraciem PD.
cloner pisze: szkoda, ze Ty nic swoim postem nie wniosles do dyskusji :lol:
Zapewniam Cie, że więcej niż Ty, pisząc, że będzie można się pośmiać. Chyba pomyliłeś PJKM z PeDe.
cloner pisze:
dzidzius pisze:Bardziej śmieszne jest jednak to (a w zasadzie żałosne), że pomimo ogromnego promowania w mediach i przez media PD najpewniej nie wejdzie do sejmu.
przeczytaj to - co odpisalem kostkowi :lol:
Nie wiem co Ci tak wesoło - te brednie, które napisałeś Cie tak smiesza?
cloner pisze:i pozniej tacy niedoksztalceni ludzie maja glos wyborczy :lol:
No właśnie, kto Ci dał takie prawo?

Turlałem się ze śmiechu, gdyż chciałem się wpisać w Twoją retorykę odpowiedzi.
Ostatnio zmieniony 21 wrz 2005, 15:04 przez kostek, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 21 wrz 2005, 15:03

cloner pisze:gdyby partie zyskiwaly poparcie tylko przez to, ze sa pokazywane w TV oraz przez to, ze maja billboardy to we wszystkich telewizjach pokazywaliby tylko polityke, partie i ich programy
Kpisz czy o droge pytasz? dzisiaj wszystko opiera sie na reklamie, polityka nie jest odosobniona. znam wiele osob, ktore nie maja szans zaglosowac na PJKM bo... w ogole nie wiedza o jej isnieniu. a twoja PD - wchodze na onet - Bochniarz, wychodze z domu - bilboard, otwieram gazete - demokraci.pl, czekam na autobus - przejezdza usmiechniety Frasyniuk przyczepiony do jakiejs taksowki... sa wszedzie, a maja problemy z 5%. wiec to jest dziwne.
ciekawy jestem wynikow sondazy - "wymien partie startujace do parlamentu". PD bylaby na rowni z PO, PiS, SLD czy SDPL, a o PJKM pewnie mialaby jeszcze mniejszy wynik niz wyniki poparcia. tu nie ma co mowic ze czarne jest biale, kiedy nie jest. oczywiscie sama reklama wiele nie zdziala (co widac u Was) ale bez niej nie da sie zrobic nic. PJKM wybrala taka droge, ich sprawa. jezeli po takiej kampanii dostaliby sie do parlamentu - tylko pogratulowac.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”