Lost - Zagubieni [serial] - Strona 13

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.
Awatar użytkownika
Baqu
Warrior of Light
Warrior of Light
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Baqu » 30 sty 2006, 23:01

ostry66 pisze:
Szkoda tylko ze kolejny 13 epizod bedzie dostepny po 8 lutym, a na pozostale 10 (w sumie 2 seria ma 23 odcinki, ostatni podobno trwa 2h) przyjdzie nam poczekac jeszcze kilka miesiecy.
skąd te informacje, że na pozostałe, trzeba będzie czekać kilka miesiecy ?

z mojego źródła = http://www.tv.com/lost/show/24313/episo ... l&season=2
odcinek 14 ukaże się -> 2/15/2006 a 15 -> 2/22/2006

Awatar użytkownika
Bonso
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bonso » 31 sty 2006, 7:28

ZameR pisze:http://osiolek.com/?id=9326 Z tej strony moge se sciągną kod aby sciągać przez osiołka ale nie wiem co mam zrobić jak wejdę na tę stronę...pomóżcie....
na samym dole są dwa linki do pierwszego i drugiego odcinka po polsku, pewnie z AXN, więc klikasz na to i pojawi Ci się link, który wklejasz do wyszukiwarki emula i tak oto znajduje Ci się odcinek :D proste nie :>

Awatar użytkownika
meecik_mks
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: meecik_mks » 31 sty 2006, 9:55

to nie lepiej zamiast usuwania filmu...usunac napisy i poszukac nowych... co do polaczenia grup.

próbowałem ! ;/

wczoraj oglądnołem jeszcze 4 odcinki wieczorem i jestem teraz na 10... dziś kolejne 2...

dzieje się dużo... bardzooo dużo.... a Mr.Eko to świetna postać... ciekawa rozmowa Michaela :twisted: Spotkanie Eko z chmurą... loool :)
Gomez pisze:nikt nie choruje tylko co grzeczniejsi zostaja porywani...
tak jak napisałeś ! co grzeczniejsi zostają porywani... oni złych ludzi nie biorą tak jak to powiedział ten Godman (cyz jakos tak...) wszyscy z starego obozu mają coś na sumieniu dlatego nikogo nie porywają... a z drugiej strony, grupa Any-Lucii znajdowała się bliżej obcych... :) ciekawie się dzieje...

Awatar użytkownika
ostry66
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ostry66 » 31 sty 2006, 10:04

skąd te informacje, że na pozostałe, trzeba będzie czekać kilka miesiecy ?
z mojego źródła = http://www.tv.com/lost/show/24313/episo ... l&season=2
odcinek 14 ukaże się -> 2/15/2006 a 15 -> 2/22/2006
Masz racje, zle sie wyrazilem. Chodzilo mi o to ze teraz bedziemy mogli sciagnac sobie co najwyzej jeden odcinek w tygodniu i do konca tej serii jeszcze poczekamy te pare miesiecy bo o ile sie nie myle to w stanach jej koniec przypada w maju. O to mi chodzilo.

Awatar użytkownika
meecik_mks
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: meecik_mks » 31 sty 2006, 18:08

ja obejrzałem kolejne 2 odcinki, i były one bardzo ciekawe...

Spojler - Michaelowi troche odbiło, znowu rzucił się w pogoń za Waltem... ewidentnie wiedział gdzie idzie czyli ktoś "Walt" dał mu wskazówki jak ma iść.... spotkanie z Zeckiem (skąd Sawyer wie, że on sie tak nazywa... czy go tylko tak nazwał...), ustanowienie małej granicy... stwierdzenie, że ta wyspa jest ich... było groźnie... przez Kate stracili troche broni...

Ciekawe dlaczego Sawyer dał sobie tak imie... przecież nazywa się James Ford jak to powiedział Lock... jeszcze Charlie dostał do głowy... scena w której matka Charliego i Claire były przebrane za Maryje itp... widzieliście w lewym górnym rogu samolot... ! i 2 ptaki ! czarny i biały... to cos napewno znaczy... zobaczymy co...

To na tyle... pewnie coś przeoczyłem, ale jak coś to wspomne jeszcze o czymś... ;)

Awatar użytkownika
Baqu
Warrior of Light
Warrior of Light

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Baqu » 31 sty 2006, 23:34

meecik_mks pisze:
wczoraj oglądnołem jeszcze 4 odcinki wieczorem i jestem teraz na 10... dziś kolejne 2...

dzieje się dużo... bardzooo dużo.... a Mr.Eko to świetna postać... ciekawa rozmowa Michaela :twisted: Spotkanie Eko z chmurą... loool :)
tia 10 odcinek ... ale powiem Ci kompletnie nie zrozumiałem przesłania tej czarnej chmury... czy własnie o to chodzilo aby spalic zwłoki ( wtedy palił się czarny dym z samolotu ) sam nie wiem, to przeciez nie takie banalne... no ale czarny dym to przecież symbol "ich" tych "innych" palił się również wtedy gdy niby mieli nadejsc... "nie czaje bazy" : /

bardzo ciekawa historia o Mr Eko, mam nadzieję, że będzie jeszcze troszke rozwinięta, gdyż nadal nie wiadomo jak znalazl się on w tym samolocie, zresztą tak samo jak Ana Lucia... no i ten nowy "romansik" Hurleya : ))) ogólnie patrząc to był to odcinek również o zarzyłosciach 2 osob - Kate & Sawjer, Mr Eko i brat, i tej blondyneczki z tym jakno muzykantem ;) ciągle nie pamiętam ich imion...

jutro 11 ocinek : )

Awatar użytkownika
Pisakk
Wraca do meritum

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pisakk » 31 sty 2006, 23:46

meecik_mks pisze:spotkanie z Zeckiem (skąd Sawyer wie, że on sie tak nazywa... czy go tylko tak nazwał...),

Zeke to postać z Muppetów Jima Hensona. Poszukaj sobie jej zdjęcia w internecie to zrozumiesz dlaczego Sawyer go tak nazwał :wink: :lol: .

Z drugiej strony wydaje mi się, że ten brodacz to jest ten koleś z tego filmu, który ogladali na projektorze. Ten, który razem z żoną zapoczątkował cały ten program. Jest do niego bardzo podobny.

Rzeczywiście skomplikowana sytuacja z tym czarnym dymem. Kiedy zatrzymał się przed Eko widać w nim było ciekawe obrazki. Był brat Eko, byli ci dwaj, którym poderżnął gardło jednym ruchem, później pojawił się obraz Jezusa na krzyżu (być może to ten z jego łańcuszka)...Robi się ciekawie...

Dzisiaj obejrzałem ostatni, 12 odcinek. Teraz trzeba czekać tydzień... :roll: :?

Jeśli ktoś chce wymienić się poglądami nt. teorii dotyczących tego serialu to piszcie! Ja spotkałem się z dwoma bardzo ciekawymi (być może Wy też już je znacie - tym lepiej, będzie można wymienić poglądy) i mógłbym je tutaj przedstawić (oczywiście napisałbym o co chodzi - Ci co by nie chcieli to by nie czytali).

Pozdro :wink:

Awatar użytkownika
Bonso
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bonso » 31 sty 2006, 23:54

Niestety jestem trochę zacofany w porównaniu do was, bo przed chwilką skończyłem odcinek 9 i naprawde bardzo dobry....Ciekawe co wyniknie z rozmowy Michaela, jakoś nie wydaje mi się, żeby to naprawde był Walt, ale myślę że rozmawia z "Innymi". Ehh...10 odcinek może będę miał jutro, ale nie wiem....mam nadzieję, że uda mi się dogonić Was, przed emisją 13 odcinka w stanach, mam równy tydzień i 3 odcinki do obejrzenia...będzie ciężko, ale mam nadzieję, że się uda ;)

Awatar użytkownika
meecik_mks
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: meecik_mks » 01 lut 2006, 13:39

Pisakk pisze:Zeke to postać z Muppetów Jima Hensona. Poszukaj sobie jej zdjęcia w internecie to zrozumiesz dlaczego Sawyer go tak nazwał

tak jak pan Proper vel Locke :D heh, ogólnie ciekawi mnie też dlaczego Sawyer sie tak nazwał... być może specjalnie, a być może.... :roll:

Pisakk pisze:Z drugiej strony wydaje mi się, że ten brodacz to jest ten koleś z tego filmu, który ogladali na projektorze. Ten, który razem z żoną zapoczątkował cały ten program. Jest do niego bardzo podobny.
hmmm nie wiem być może... wkońcu powiedział, że ta wyspa jest ich...interesujące jest to jak wypowiedział się na temat tego co powiedział Jack o Ethanie... Zeke wtedy powiedział "interesująca teoria..." był lekko zdziwiony...

Tu nie jest 1 grupa innych... tu może bych ich kilka... wszystko wiąże się z tym filmem... na tej wyspie było bodajże 6 stacji badawczych i każda zajmowała się czymś innym...: Psychologia , Zoologia(niedźwiadki..) , Magnetyzm (właz...) i jeszcze jakieś czyli jak na moje na tej wyspie jest kilka takich bunkrów...

można jeszcze wrócić do sytuacji jak Ethan wyszedł od strony morza... jak to zrobił ?! być może jedna z stacji badawczych znajduje się pod wodom... i tam być może znajduje się Walt, który ukazywał się Shannon cały mokry i wogóle.... i wypowiadał słowa "nie naciskaj klawisza" ( o tych słowach, przeczytałem w necie...)
Pisakk pisze:Rzeczywiście skomplikowana sytuacja z tym czarnym dymem. Kiedy zatrzymał się przed Eko widać w nim było ciekawe obrazki. Był brat Eko, byli ci dwaj, którym poderżnął gardło jednym ruchem, później pojawił się obraz Jezusa na krzyżu (być może to ten z jego łańcuszka)...Robi się ciekawie...
Też to zauważyłem...
Baqu pisze:tia 10 odcinek ... ale powiem Ci kompletnie nie zrozumiałem przesłania tej czarnej chmury... czy własnie o to chodzilo aby spalic zwłoki ( wtedy palił się czarny dym z samolotu ) sam nie wiem, to przeciez nie takie banalne... no ale czarny dym to przecież symbol "ich" tych "innych" palił się również wtedy gdy niby mieli nadejsc... "nie czaje bazy" : /
być może coś w tym jest... jak widzieliśmy potem Eko zaufał Charliemu i dał mu jedną figurke... co się okazało błędem... ale później go i tak Lock wybadał....

Mam jeszcze jedną swoją teorie, tylko musicie mi powiedzieć czy Desmond , mówił jak zmarł jego partner ?! bo nie pamiętam... mam podejrzenia, czy też tym partnerem Desmonda nie był Ethan... ale to raczej wątpliwe...

i jeszcze jedno... zauważyliście, że ten koleś mówił, żeby nie używać tego komputera do komunikacji z innymi stacjami tylko do wbijania kodu... coś tam powiedział jeszcze i znowu się urwało troszke... czy mi się tak tylko wydawało...

Edit: zapomniałem jeszcze wspomnieć o słowach Jacka na koniec... "ile czasu ci potrzeba żeby wyszkolić armie..." po tych słowach widac, że Jack ma pewne obawy i chce zacząć działać... zobaczymy !

Jeśli ktoś ma swoje teorie albo coś niech pisze !!

Pozdrawiam fanów Losta !

Awatar użytkownika
Scyzoryk
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Scyzoryk » 01 lut 2006, 14:38

Widze ze tu ludzie po mału zacznają kończyć II serię :lol: a ja dopiero 2 odcinki obejżałem 2 mnie troche zawiódł , teraz czekam do niedzieli na 3 odcinek . Zastanawiałem sie czy nie zacząć sciągać kolejnych odcinków ale wole żyć systemem niedziela-niedziela :)

Awatar użytkownika
Gomez
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gomez » 01 lut 2006, 16:24

ciekawe teorie panowie :D Meecik to z tym Waltem i morzem calkiem sensowne...do tego dochodzi sprawa uzywania kompa do innych celow...

ostatnio sie zastanawialem nad jednym aspektem...

Mianowicie w czesci 1 Claire zostaje porwana, potem wraca...za wszystkim stoje Ethan...natomiast w ostatnich odcinkach Claire przypomina sobie francuzke, i slad na jej rece...dziwne :x :idea:

Awatar użytkownika
Baqu
Warrior of Light
Warrior of Light

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Baqu » 01 lut 2006, 16:32

Gomez pisze:Mianowicie w czesci 1 Claire zostaje porwana, potem wraca...za wszystkim stoje Ethan...natomiast w ostatnich odcinkach Claire przypomina sobie francuzke, i slad na jej rece...dziwne :x :idea:
mi się wydawało, że ta francuska ją ocaliła

meecik_mks pisze: ogólnie ciekawi mnie też dlaczego Sawyer sie tak nazwał... być może specjalnie, a być może.... :roll:
z tego co pamiętam wziął imie od kolesia który "zabił" jego rodziców
było to wyjaśnione gdzieś w połowie pierwszego sezonu, miedzy innymi wtedy Kate rozmawiała z nim o tym liscie który trzymał.

12 odcinek

albo kompletnie go nie zrozumiałem, albo był najbiedniejszym odcinkiem z serii...

Mazi1993
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mazi1993 » 01 lut 2006, 16:44

e na AXE leci druga częśc

<<HALA MADRYT>>
<<HALA ROBINHO>>
<<HALA CICINHO>>
<<HALA CARO>>

Awatar użytkownika
Gomez
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gomez » 01 lut 2006, 16:45

Baqu pisze:
albo kompletnie go nie zrozumiałem, albo był najbiedniejszym odcinkiem z serii...
schizy Charliego niewiele mi mowia...chociaz cos tam na ten temat wspominal Eko...i wogole ochrzcil chlopaka...moze uchroni to go przed porwaniem...

a ten czarny kon...to nie czaje bazy...cos w sumie z Kate to ma wspolnego, chociaz Sawyer rowniez go widzial.

Awatar użytkownika
meecik_mks
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: meecik_mks » 01 lut 2006, 17:02

Baqu pisze:Gomez napisał:
Mianowicie w czesci 1 Claire zostaje porwana, potem wraca...za wszystkim stoje Ethan...natomiast w ostatnich odcinkach Claire przypomina sobie francuzke, i slad na jej rece...dziwne

mi się wydawało, że ta francuska ją ocaliła

ta francuzka próbowała wyrwać dziecko Claire... to było wtedy jak Claire niby śniła, a to sie działo naprawde....

Baqu pisze:meecik_mks napisał:
ogólnie ciekawi mnie też dlaczego Sawyer sie tak nazwał... być może specjalnie, a być może....

z tego co pamiętam wziął imie od kolesia który "zabił" jego rodziców
było to wyjaśnione gdzieś w połowie pierwszego sezonu, miedzy innymi wtedy Kate rozmawiała z nim o tym liscie który trzymał.

aha dzięki ! nie pamiętam tego...

Obejrzałem sobie 12 odcinek... i ciekawi mnie po co Eko zaznaczał drzewa.... :?: a tak wogóle to faktycznie, 12 odcinek był troche słaby

Gomez tylko jest cos co burzy moją teorie... skoro Walt był by w tej stacji pod wodą, to gdzie szedł Michael (licze, że Michael rozmawiał z Waltem...), bo jesli nie, to ten ktoś specjalnie go zwodził... zobaczymy...

EDIT:

Gomez...

Sawyer widział konia, tak jak Said widział Walta... :/

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”