FC Barcelona - AC Milan (dwumecz) - Strona 13

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 18 kwie 2006, 12:25

O kuwa, ale jestem nakręcony już :roll: Dopiero po 12:00 a ja już ledwo mogę usiedzieć na miejscu :lol: Nie obawiam się tego meczu. Trudno powiedzieć, abym był przekonany o zwycięstwie Barcy, ale po prostu nie obawiam się tak bardzo Milanu. Są silni, ale Barcelona ma najsilniejszą ekipę od wielu lat (a może i w całej historii?) tak więc mam solidnego podstawy ku temu, aby liczyć nawet na zwycięstwo dzisiaj. Bardzo chciałbym, aby widowisko spełniło oczekiwania. Chcę zobaczyć piękną grę z obu stron. Niech to będzie taki mecz po którym kibicom obu drużyn będzie cholernie szkoda, że już się skończył. Mogliby grać 120 minut :wink: Staram się póki co odcinać od meczu rewanżowego i traktować dzisiejsze spotkanie jako najważniejszą bitwę. O motywacje w obu ekipach nie musimy się martwić. Bez sensu jest także licytowanie się na to, która drużyna jest bardziej zmotywowana i dlaczego. Wiem co zrobił Milan w ubiegłorocznym finale i domyślam się jak bardzo to boli. Pamiętajcie jednak ile lat Barca czeka na puchar. Od jak dawna rośnie ten głód. Pamiętajcie też o tym, że Ronaldinho osiągnął już praktycznie wszystko poza Ligą Mistrzów.

Toooot el camp!!!!!

Awatar użytkownika
Berik
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berik » 18 kwie 2006, 12:26

Rzur
Nie chodzi mi o murowanie sie i bronienie i z rzadka wychodzenie z kontra. Barca zagra dosc ofensywnie, jak zawsze, ale nie zapomna o grze w tylach co im sie w paru meczach zdarzalo. Nie musza wygrac za wszelka cene, ale mimo to beda starac sie utrzymywac przy pilce i nie dac pograc Kace i Pirlo.Jak mowilem, to spotkanie bedzie podobne do meczu na Stamford. Bez skomasowanych atakow. Barca wieksza uwage niz zwykle poswieci defensywie , w koncu Edmil, Motta i Iniesta lepiej sie czuja z tylu niz z przodu raczej. Ale to jednak nie oznacza, ze Barca nie bedzie atakowac. Zaatakuja, ale w swoim czasie. Beda wyczekiwac swojej okazji i ja wykorzystaja. Przewiduje, ze tak w 70 minucie zrobi sie wiecej miejsca w srodku boiska i wtedy nasza husaria z wielkozebnym Ronaldinho przetoczy sie po gospodarzach 8)

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 18 kwie 2006, 14:38

Yo Niggaz :wink: Witaj w klubie :lol: bo mnie też nosi już od rana :P I też jestem pewien swego :P Mało to razy Barca była najlepsza w histori .. a kończyła na półfinale :roll: Ancelotti wie że Barca to nie tylko Ronaldinho i to najważniejsze bo są "ważniejsze ogniwa"

Dziś dojdzie do meczu dwóch najbardzie bramkostrzelnych zespołów na świecie - licząc pięcio-gwiazdkowe ligi ... - ba nawet Milan jest tym najlepszym - W obu ekipach zabraknie "ważnych ogniw" - po stronie Barcelony nawet wieksze "straty"

"Boje" sie że mimo że oba kluby strzeliły dotychczas w tym sezonie ponad 150 bramke :!: to może w tym meczu wygrać... taktyka :roll: Ale takie mecze tez lubie :]

Popszedni mecz to była taktyka i tak zapewne bedzie i tym razem. Na Giuseppe Meazza gramy "pierwsza połowe" wazne by do drugiej byc w lepszej sytuacji .. :]

Forza Milan :]

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 18 kwie 2006, 15:15

Yo Yo Yo *_Zaza_* 8)

W samą porę chciałoby się rzec. Najwięcej do napisania dopiero będzie po I meczu, przed II meczem i po II meczu :lol: :wink: Teraz pograłem jeszcze trochę w piłeczkę na dworze coby się wyładować, ale to wciąż mało.

Co do tego, że będzie to spektakl także pod względem taktycznym nie ma wątpliwości. Myślę, że każdy znajdzie dzisiaj coś dla siebie. Dyscyplina taktyczna nie musi ograniczać efektownej gry :]

Visca el Barca :]

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 18 kwie 2006, 15:29

Zaza jak faza nadchodzi gdy sie jej domagasz :lol:

Co racja to racja 8) Jedno nie elminuje drugiego. Pierwszy mecz bedzie bardzie taktyczny. Ze wzgledu na to ze oba klubu mają świadomośc wagi spotkania. Barca i Milan mają do zaoferowania wiele oby tak sie stało. Oba kluby swiadome swojej siły i szansy. Milan nie może pozwolić na to by bardzie grała swoje. Na Giuseppe Meazza nie będa Katalonczycy grali tak szeroko :P Oba kluby pewnie postawia sobie jeden cel wygrać ... ale nie za wszelka cene bo jeszcze rewanz. Może przed meczem pisać wiele a można napisac tylko Milan : Barcelona i to w zasadzie wszystko w temacie :] Klasyka dla której warto zyć :!: 8)

Chciało by sie powiedzieć czemu to nie finał ? :? ale z drugiej strony zobaczymy dwa "finały" 8)

Pozdrawiam :!:

Forza Milan

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 18 kwie 2006, 15:36

Dokładnie tak. Pierwszy mecz ustawi drugi. Zwłaszcza jeśli chodzi o Milan bo Barcelona na Camp Nou będzie tak czy inaczej grała swoje. Różne może być tylko natężenie ataków w zależności od wyniku dzisiejszego meczu. Milan z kolei jeżeli dziś nie osiągnie korzystnego rezultatu to sam nie wiem jak zagra w rewanżu. Teoretycznie powinni w takim wypadku zagrać bardziej ofensywnie, ale to nie takie proste. Woda na młyn dla Barcy 8) Jeszcze będzie czas by o tym dyskutować :wink:

Awatar użytkownika
Janio
Boondock Saint

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Janio » 18 kwie 2006, 16:11

:shock: Zaza :shock:
Tak coś przeczuwałem, że żadna siła nie byłaby w stanie odciąć Cię od kompa w obliczu takiego meczu 8) To dobra wiadomość - zła jest taka, że któryś z nas może dzisiaj mieć podły humor, a sznuta mówi mi, że nie będę to ja :twisted:
A tak na poważnie fajnie widzieć Cię z powrotem :wink:

Od rana raczę się pociesznym teledyskiem z serii Barca Toons - tym razem Disco retro :lol: -> Barca Toons Disco

Vamos Blaugrana! Już tylko 4,5 godziny!

Awatar użytkownika
jaget
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jaget » 18 kwie 2006, 16:12

Ja będe dzisiaj za Milanem szkoda ze Inzagi nie gra może Gilardinho cos pokarze...
MILAN 3-0 BARCELONA
BARCELONA 2-0 MILAN

Awatar użytkownika
Kendo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kendo » 18 kwie 2006, 16:23

jaget pisze:Ja będe dzisiaj za Milanem szkoda ze Inzagi nie gra może Gilardinho cos pokarze...
Chyba Inzaghi i Gilardino to nie brazylijczyk.
Prawdopodobne "11":

MILAN: Dida; Stam, Nesta, Kaladze, Serginho; Gattuso, Pirlo, Seedorf; Kakà; Gilardino, Shevchenko.

BARCELLONA: Valdes; Oleguer, Marquez, Puyol, Van Bronckhorst; Van Bommel, Edmilson, Iniesta; Giuly, Eto'o, Ronaldinho.

Stam. Nie wiem czy to dobry pomysł. Przed kontuzją prezentował się dobrze. Hasał prawą flanką niczym Cafu za najlepszych lat. Ja bym nie ryzykował. Niech się spokojnie wykuruje na rewanż. Nie ma co ryzykowac odnowieniem urazu.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 18 kwie 2006, 16:25

Witam Cie Janio :!: Pozdro :!: trudno by działała jakaś siła jak on będzie z Milanem na Giuseppe Meazza :] Moc światyni Calcio

Sznuta działa mówisz ? :roll: hehe moje sznuta ostatnio zadziwiajaco dobrze funkcjonuje. to nie bedzie tylko pojedynek gigantów footballu. :lol:

Tak jak Niggaz napisał bedzie czas by podsumować to i owo. Bo o 23 bedziemy mądrzejsi. Niech wygra lepszy :!: a pamietać trzeba ze to pierwsza połowa ...

Jaget Oj ile ja bym dał byś miał racje. :twisted:

P.S.

[quote="Osadzony "Klama" - cela nr 6 - zachodnia strona ZK"] Uzbrojony strażnik więzienny zabarykadował się w wieży aresztu w Jeleniej Górze. Wcześniej oddał pięć strzałów z broni automatycznej w ziemię. Wiadomo, że strażnik jest fanem Barcelony i jak powiedział tylko zna już wynik meczu wiec ... [/quote]

:roll: :twisted:
Ostatnio zmieniony 18 kwie 2006, 16:38 przez Zaza, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 693
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 18 kwie 2006, 16:37

Po prostu niesamowity pojedynek.Milan w rozgrywkach ligowych zdobył 75 bramek (w 34 meczach), Barcelona - 73 (w 33). Ukraiński piłkarz z Mediolanu, Andrij Szewczenko w 10 występach w LM strzelił dziewięć bramek, Brazylijczyk Ronaldinho z Barcy - siedem. Kibicuje oczywiscie barcy i jestem pewien że dzisiejszy 1/2 finał dostarczy nam niesamowitych wrażeń i emocji.Szkoda tylko, że Filippo Inzaghi się dzisiaj nie pokaże na stadionie w Milanie ale za to zobaczymy równie dobrego Alberto Gilardiego:) Mam nadzieje, że Rijkaard odrzuci wszystkie sentymenty dodytącze drużyny AC MILAN i pokaże majsterszyk w swoich rozwiązaniach taktycznych. Barca ma odmłodzony zespół i myśle, że o ile nie ma faworyta w tym meczu to właśnie Katalończy będą dyktować warunki przez cały przebieg meczu, pomimo że także zabraknie wsród nich takich osobowości jak chociażby Deco albo Henrik Larsson. Messi też ponoć nie miewa sie najlepiej, więc jego występ stoi pod znakiem zapytania. Pozostaje tylko pytanie; co dzisiaj zwycięzy? Głód zwycięsta czy doświadczenie? Jedno jest pewne; nie odejde od TV dzisiaj ani na chwile i kibicując Barcy będe oglądal ten (mam nadzieje) kosmiczny mecz :) [/i]

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 18 kwie 2006, 17:22

Kosmiczny mecz :lol2:
Umarłem [']

BaSSu jakbyś był nieco lepiej zorientowany w temacie to wiedziałbyś, że Messi nie zagra prawdopodobnie do końca sezonu. Obecnie nie ma go w Europie nawet o ile się nie mylę.

O godzinie 17:40 spadam z kompa i przed meczem już mnie nie będzie tak więc to chyba będzie mój ostatni post przed pierwszym starciem. Nie wiem czy uda mi się napisać coś jeszcze dziś po meczu. Powroty do domu bywają trudne i w ogóle wiecie o co kaman :lol: Wynik też będzie miał na to wpływ, ale zdecydowanie mniejszy. Tak czy inaczej postaram się wbić tutaj jeszcze dziś a jak nie to jutro po południu na pewno coś wyrzeźbię :wink:

janiofcb chyba masz identyczne przeczucie jak ja co oznacza, że prawdopodobieństwo błędu spada :lol: :wink:

Vamos Blaugrana :!:

Awatar użytkownika
AgaM
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: AgaM » 18 kwie 2006, 18:03

Chyba ciśnienie mam już 160/100, a dopiero 18.00. :lol: Autentycznie, na niczym nie potrafię sie skupić i nic zrobić. Ja w pracy dzrf powiedział żebym została na 12.00 godzin :evil: :shock: to nawet moi pracownicy buchnęli śmiechem. Na szczęście odmyśliło się mu 8) .
Kendo mnie tam przekonuje Stam w podstawowej 11, potrzeba nam takiego wiekiego... żubra ( :wink: akurat patrzę na piwko), szczególnie na prawej stronie. Ponadto obawiam się rzutów rożnych, wolnych, itp. i moim zdaniem lepiej "główką" pracuje Stam. Cafu jak dla mnie trochę za szybko może stracić siły.
Na razie jestem na etapie odprawiania egzorcyzmów nad Gilą :roll: i Pirlo, bo przydałoby się Shevę trochę odciążyc szczególnie ze strony Bercika. Za 2 godziny zaczyna się studio na Polsacie Sport, i do dzieła[/i]

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 693
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 18 kwie 2006, 18:11

Niggaz pisze:Kosmiczny mecz
no chyba dobrze określiłem miano tego meczu hehe:P

A co do Messiego to przepraszam za błąd, coś mi sie pokręciło :?

Awatar użytkownika
Kendo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kendo » 18 kwie 2006, 18:12

AgaM na lewej flance pewnie zagra Ronaldinho. Więc jeśli Stam zagra na prawej to chyba wiesz co Ronnie robi z takimi żubrami po kontuzji- wkręca w ziemie jak kołki.Dla mnie na prawej powinien zagrać Cafu który jest szybszy od Stama, zna zwody Ronaldinho.Ja też już nie moge wysiedzieć :P

FORZA MILAN

Zablokowany

Wróć do „Puchary Europejskie”