Prison Break - Strona 13

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.
Awatar użytkownika
berni
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: berni » 03 lut 2007, 14:22

futbolowa pisze:Phi tam. Ja staram się nie wybrzydzać
Myślę, że wersja oryginalna bardziej przypadłaby ci do gustu, ale skoro oglądasz na Polsacie, to już twój wybór. Dobrze, że wogóle zdecydowałaś się na obejrzenie tego wspaniałego serialu :D

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Reputacja: 2239
Kibicuję: RKS Raków + ManUTD
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 03 lut 2007, 14:29

Zdecydowałam się, bo tu widzę całe rzesze fanów tego serialu. Nie mówiąc już o tym, że sama reklama mnie baaaardzo zachęciła. Teraz to już nawet temat numero uno w mojej klasie. Ale dziwi mnie tylko, że wśród dziewczyn. Faceci w ogóle o tym nie słyszeli :|

Awatar użytkownika
berni
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: berni » 07 lut 2007, 11:01

Jak tam po 16. odcinku? :D Jak dla mnie chyba jeden z lepszych, jak nie najlepszy z drugiej serii :) Tak trzymać!

Awatar użytkownika
spyrczak
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: spyrczak » 07 lut 2007, 11:02

wlasnie!! moze ktos zapodac linkami do 16 odcinka :>

Awatar użytkownika
limansky
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: limansky » 07 lut 2007, 11:08

Boje się, żeby PB nie stał się jakimś tasiemcem. Narazie jeszcze nie odnoszę takiego wrażenia, ale zobaczymy jak będzie się kończyła druga seria. No i szkoda Haywire :(

Awatar użytkownika
Bonso
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bonso » 07 lut 2007, 12:44

Ostatnio zmieniony 07 lut 2007, 16:17 przez Bonso, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
berni
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: berni » 07 lut 2007, 15:44

Bonso pisze:powoli robi się z tego farsa
Farsa? Hmm.... Nie wiem co powiedzieć. Jak dla mnie serial trzyma poziom i jakoś jeszcze mi się nie znudził. Wg mnie 10 sezonów nie zrobią, więc nie martwcie się o to, że zrobi się z tego 'Moda na sukces'. Serial do tej pory jest bardzo ciekawy i myślę, że tego nie zepsują w kolejnych odcinkach.

Paszti
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Paszti » 07 lut 2007, 15:47

Bonso pisze:Polecam Heroes, zdecydowanie lepszy od drugiego sezonu PB Krzywy
Też oglądam, ale prawdziwy hit to "Dexter" - obowiązkowa pozycja :) Polecam :twisted:

Awatar użytkownika
Bonso
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bonso » 07 lut 2007, 15:54

berni pisze:Jak dla mnie serial trzyma poziom
trzyma poziom tym, że coś się dzieje, racja. Lecz robi sie tak absurdalny, że głowa mała. To jest tak, jakby 3/4 Amerykanów nie miało TV, nie wiedzialo co sie dzieje. Uciekinierzy chodzą sobie po świecie, nikt nic im nie robi. T-Baga nikt nie rozpoznaje, braci też. Haywire normalnie rozmawia z ludźmi, nikt nawet go nie podejrzewa o nic. Co przyjedzie policja, to wszyscy nagle uciekają. C-Note spokojnie siedzi w barze, nikt go nei rozpoznaje. Już nie mówiąc o tym, że T-Bag w kilkadziesiat sekund, odrywa sobie ręke, postrzelony człowiek, nastepnego dnia biega, zabija i nic go nie boli. No przepraszam bardzo, co to ma być :/ Ciągła akcja i wątek Kellermana ratuje drugi sezon, ale w porównaniu do pierwszego nie ma się co równać.

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 07 lut 2007, 17:06

Ok, to co napisze to w sumie bedzie jeden wielki spoiler, ale co mi tam :D

Otoz nie zgodze sie z Bonso, wg mnie odcinek byl naprawde swietny. Pomijam takie fakty jak nieznajomosc Micheala przez tego goscia, ktory zalatwial im oddzielny wagon i jego idiotyczne pytanie, to, ze nikt nie rozpoznaje najbardziej popularnych wiezniow w Ameryce, bo ogladajac taki serial trzeba sie liczyc z tego typu bledami, a raczej niedociagnieciami. czasami po prostu nalezy przymknac oko.

za to mistrzowsko umieraja nasi scigani :) smierc Abruzziego, nad ktora dlugo, dlugo ubolewalem byla przeswietnie nakrecona. tego chlopaczka tez byla dla mnie zaskoczeniem, moze nie smierc, ale sam fakt, ze okazal sie byc calkiem rowny i zmylil poscig. i teraz Patoshik. naprawde, choc to postac dziwna - polubilem ja, kibicowalem mu wrecz. ale zginal. i to jak. swietna muzyka, naprawde niesamowicie nakrecona scena. i nawet nie stracilem sympatii do Mahonea. powraca Bellick, wiec moje ulubione bydlo tego serialu. niech zginie tym razem :)

Awatar użytkownika
limansky
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: limansky » 07 lut 2007, 17:10

Dokładnie Bonso muszę się z Tobą zgodzić co do tej bezkarności w poruszaniu. Chociaż z drugiej strony bez sensu bylby motyw jakby co chwile ktoś ich rozpoznawał na ulicy... Moim zdaniem wszystko jest fajnie pomyślane, Apolskis wpadł, Haywire nie żyje, Abruzzi też. Ewidentnie sezon zbiliża się ku końcowi, teraz tylko C-Note i T-Bag muszą się wykruszyć, bo podejrzewam, że braciom się uda.

Ma ktoś jakieś info czy będzie 3 sezon?

Awatar użytkownika
berni
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: berni » 07 lut 2007, 19:30

limansky pisze:Ma ktoś jakieś info czy będzie 3 sezon?
Gdzieś już chyba czytałem, że trzeci sezon będzie, ale nie wiem czy jest to na 100 procent pewnie. Ale najprawdpodobniej tak. Jeśli będzie, nie będę narzekał.

A co do tych zarzutów, że oni sobie chodzą bezkarni, to cóż - coś w tym prawdy jest, ale przecież tyle rzeczy w tym 2. sezonie się dzieje, tyle jest niespodziewanych zwrotów akcji, że wg mnie akurat to, że ich nie rozpoznają, nie sprawia większego problemu. Tobie tak, ale myślę, że większość oglądających jednak przymyka na to oko, bo w sumie nie wiem czy jest za co obwiniać scenarzystów za takie a nie inne zachowanie 'cywilów'. Ja 'problemu' nie widzę, bo mi się podoba jak się akcja rozkręca.

Awatar użytkownika
No_Name
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: No_Name » 08 lut 2007, 10:20

Mógłby mi ktoś powiedzieć co się dzieje z Sarą w II sezonie? Przeżyła wogóle ?;)

Awatar użytkownika
spyrczak
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: spyrczak » 08 lut 2007, 10:57

berni pisze:Jak tam po 16. odcinku?
No ja jestem zadowolony ;) bardzo fajny odcinek, licze powoli na metamorfoze Kellermana, fajnie wyczail podstep Kima, moze rzeczywiscie juz na stale stanol po stronie dobra :think: nie moge przebolec Patoszika :? zupelnie nie grozna postac, z dobrym gustem (Oranje 8)) a tu taki final :? Bellick znowu na sluzbie czyli Scofield ma przechlapane :P ogolnie bardzo fajny odcinek :twisted:

Paszti
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Paszti » 08 lut 2007, 16:50

paku pisze:Mógłby mi ktoś powiedzieć co się dzieje z Sarą w II sezonie? Przeżyła wogóle ?;)
Żyje.. :)

A właśnie obejrzałem nowy odcinek "Heroes" (ten co Bonso wspominał) - totalnie wszystko zakręca, teraz się chyba wszystko zacznie =]

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”