Bayern München - Real Madrid - Strona 13

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
ODPOWIEDZODP

Kto awansuje?

Real
62
60%
Bayern
42
40%
Awatar użytkownika
olson
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: olson » 07 mar 2007, 9:45

Ponoc Cannavaro ma nie zagrac. Nie wzial udzialu we wczorajszym treningu na AA, ostatnim przed dzisiejszym spotkaniem. Sprawa z Brazzo i Lucio nieco sie wyjasnila. Lucio najprawdopodobniej zagra, natomiast problemy moga byc z kolanem Salihamidzica. Mam nadzieje, ze Bosniak zagra, bo ostatnio prezentuje sie naprawde dobrze.

Jestem jakos dziwnie spokojny o wynik meczu. Nerwy niedlugo zaczna dopadac, bedzie ciezko, bo dzisiaj dwa sprawdziany :?.

Awatar użytkownika
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 07 mar 2007, 9:58

olson pisze:Ponoc Cannavaro ma nie zagrac. Nie wzial udzialu we wczorajszym treningu na AA, ostatnim przed dzisiejszym spotkaniem.
Mi tez obilo sie to o uszy. Jesli tak rzeczywiscie by sie stalo, to jego miejsce w srodku zajmie Sergio Ramos, a na prawej stronie wystapi mlody Torres (bo watpie, by Fabio postawil na Salgado). Akurat brak tego pilkarza majac na wzgledzie to, jak sie prezentuje w tym sezonie, nie jest jakims wielkim oslabieniem :wink:

Awatar użytkownika
assurbanipal
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: assurbanipal » 07 mar 2007, 10:02

No mnie akurat brak Beckhama napawa optymistycznie, co prawda zagrał bardzo dobrze w pierwszej połowie pierwszego meczu, ale już później jego wrzuty na drewnianego RvN nie były zaskoczeniem dla również sałbej jak nasza obrony bawarczyków. Kilka słów o RvN to zwolennicy twierdzą, że przecież strzelił sporo goli, ale w lidze głównie początkiem, gdy jego gra była pewnym zaskoczeniem dla hiszpańskich obrońców. Poźniej już jednak jak strzelał to wyłącznie z karnych i po dobitce z 1 metra :) .....no ale nie bede sie wymądrzał ....... Fabio wie lepiej i nad wszystkim panuje :D

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 07 mar 2007, 15:12

Brak Cannavaro może być wzmocnieniem dla Realu :P
Dzisiaj mecz na który tyle czekałem, dlatego uznałem, że szkoła również na mnie poczeka i zjawię się w niej najprędzej w czwartek :P Z naszej strony wszscy trenowali, oprócz (wiadomo) Ismaela. Chyba możemy się spodziewać najsilniejszego składu, może z małą korektą w postacie Andiego (Gorlitz'a) na prawej stronie, jeśli Sali nie będzie w stanie zagrać pełnych 90 min. Ze strony Capello spodziewam się defensywnego ustawienia i nie przekonują mnie jego stwierdzenia, że Real sam będzie probował strzlić bramkę :roll: będą grali na 0 z tyłu. Nie uda im się :P . Dziwi mnie też wypowiedź Kahna, że jak strzlimy bramkę na 1:0 to totalna defensywa mode on. Nie tak nie może być, musimy wtedy od razy poszukać drugiej bramki, żeby mieć trochę więcej spokoju. Bo jak nasza obrona gra to kazdy wie, choć jest lepiej niż za Magatha :wink:
Czemu ten mecz jest tak późno :think: :P ja już żyję tym meczem i niemal o niczym innym nie potrafię teraz mówić. Emocje wzięły górę, zobaczymy jak będzie po meczu :wink: Oby dobrze, czyli wygrana Bayernu.

Awatar użytkownika
Mundialito
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mundialito » 07 mar 2007, 17:59

naszych kibiców w Monachium 4 tysie, konkret :shock: to duuuże wsparcie, nie raz powinni się przebić z dopinigiem, powinno być to łatwiejsze przy dobrej grze naszych, DO BOOOOOJU BLANCOS !!!

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 07 mar 2007, 18:11

Mundialito pisze: to duuuże wsparcie, nie raz powinni się przebić z dopinigiem,
ja powiem, że jak raz się przebiją to będzie dobrze, na Allianz Arena kibice niemal ciągle dopingują Bayern nie dając szans kibicom innych klubów. A na SB pięknie brzmiało kiedy to kibice Realu byli cicho i słychać było "Bayern :!: , Bayern :!: " dziś będzie jeszcze głośniej :faja:

Awatar użytkownika
Toudinho
Hala Madrid

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Toudinho » 07 mar 2007, 18:15

Akarin pisze:dziś będzie jeszcze głośniej Fajka
Od płaczu :wink: Niech krzyczą jak chcą, co chcą i kiedy chcą, ważne jest to co dzieje się na boisku. Moim zdaniem Real jest nieprzewidywalny, nie wiemy jak zagra...moze to być piękna gra której dawno nie widzieliśmy, a moze dno...do którego jestesmy przyzwyczajeni. Zobaczymy co pokaze Robinho...moim zdaniem najgroźniejszy wśród Blancos

Boisko pokaze wszystko.

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 07 mar 2007, 18:21

Toudinho pisze:Od płaczu
kibiców Realu :P
mecz coraz bliżej to i ponapinac trzeba :P Robinho albo zagra totalne dno, albo świetnie wątpię, żeby zagrał przeciętnie :wink: ale zgadzam sie, ze to może być największe zagrożnie ze strony Realu. W meczu z Getafe był najlepszy na boisku. A i zawsze trzeba uważać na 'dostaw nogę'. Ciekawi mnie jak podejdzie do tego meczu Ottmar, wątpię żeby kazał się rzucić na Real i w pierwszych 15 min strzelić bramkę a potem bronić wyniku. To nie w jego stylu, On będzie chciał zdobyc przewagę pograć trochę spokojniej, zagrać raczej atakiem pozycyjnym, Hitzfeld dokładnie wie, że mecz trwa 90 min i dopuki sędzia nie zagwiżdże ostatni raz to wszstko jest możliwe. Jemu tak jak wszystkim Bawarczykom dalej siedzi w głowie wspomnienie z 1999 roku, z finału LM z ManU. Wszsytko może się zdarzyć podczas tych 90 min, nigdy nie należy cieszyć się zbyt wcześnie lub tracic nadziei. :wink:

Awatar użytkownika
Toudinho
Hala Madrid

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Toudinho » 07 mar 2007, 18:26

Wydaje mi się jednak, żę Robson powoli powraca do formy. Mam nadzieje że dziś błyśnie pełnym blaskiem. Może w końcu Gago zagrą dobry mecz i pokaże ze wart był tej kasy bo jak narazie jest bardzo słaby w tym co robi...Młody Torres na prawej stronie :) S'Stiger nie będzie miał łatwo o ile on gra na lewej :wink:

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 07 mar 2007, 18:31

Toudinho pisze: S'Stiger nie będzie miał łatwo o ile on gra na lewej
Schweinsteiger :wink: tak on gra na lewej, na środku zaczął go próbowac Magath, ale coś mu nie wyszło. Po odejściu Felixa Ottmar dał mu zagrać na środku parę meczy, ale potem został przesunięty sporwotem na flanke :wink: zajrzyj na poprzednią :?: stronę tam napisałm dla kibicó realu jakiej 11-stki ze strony Bawarczyków można się spodziewać :wink:

Awatar użytkownika
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 07 mar 2007, 18:54

Akarin pisze: Schweinsteiger :wink: tak on gra na lewej
Nie zapominajmy, ze tuz za nim bedzie Lahm, ktory lubi wlaczac sie w akcje ofensywne. Raul (bo obstawiam, ze on zagra na prawym skrzydle), bedzie musial wspomagac Miguela w obronie. Lahm i Steiger to IMO najgrozniejsi pilkarze Bayernu i trzeba im maksymalnie utrudniac gre.

Awatar użytkownika
olson
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: olson » 07 mar 2007, 19:28

makis pisze:Lahm i Steiger to IMO najgrozniejsi pilkarze Bayernu i trzeba im maksymalnie utrudniac gre.
Szczegolnie, gdy obaj sa w formie stanowia mieszanke wybuchowa. Mam nadzieje, ze dzisiaj ich wspolpraca bedzie wygladac jak na MS :glass:. Uwage nalezy zwrocic tez na Poldiego. W ostatnim meczu ligowym mial ogromny udzial przy wszystkich 3 bramkach dla Bayernu. Chcialbym, zeby Podolskie nie spalil sie jak na meczu na SB, kiedy zagral po prostu bardzo zle. Ma mozliwosci pokazac dzisiaj kawal dobrego futbolu i wierze, ze to zrobi. Czuje w kosciach, ze Prinz Poldi dzisiaj trafi :P.

Awatar użytkownika
Toudinho
Hala Madrid

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Toudinho » 07 mar 2007, 19:39

olson pisze:Ma mozliwosci pokazac dzisiaj kawal dobrego futbolu i wierze, ze to zrobi.
Nie wierze w to. Dla mnie jest to słaby zawodnik. Nie prezentuje nic pięknego. I raczej się to nie zmieni.

Obawiam się Owena, który daje z siebie wszystko, no i lewej strony...Roy też moze namieszać bo jest świetnym napastnikiem ale ostatnio mu nie idzie tak jak w Depor :lol: i dobrze :wink:

Awatar użytkownika
brylancik
Oleguer Fan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brylancik » 07 mar 2007, 19:49

olson pisze:czuje w kosciach, ze Prinz Poldi dzisiaj trafi
A ja jestem ciekawy czy odda choć jeden celny strzał na bramkę :lol: Swego czasu Perez w swoich planach odbudowy chciał ponoć go sprowadzić ;)

Ja najbardziej boję się Owena i Roya. Ten drugi już nam parę bramek nastrzelał i boję się żeby tego dzisiaj nie powtórzył... Jak stracimy pierwsi bramkę to będzie przrąbane bo co jak co ale Capello wyniku nie potrafi gonić. Spodziewam się raczej murowania bramki od samego początku i czekanie na kontry z drewnianym Ruudem na szpicy :? Ciekawi mnie zestawienie środka bo Fabio ma dzisiaj wyjątkowo duży wachlarz możliwości. Jak zagra Emerson z Diarrą to [']

Awatar użytkownika
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 07 mar 2007, 19:49

Meczowe jedenastki sa juz znane:

Bayern Monachium: Kahn - Sagnol, Lucio, van Buyten, Lahm - Salihamidžić, van Bommel, Hargreaves, Schweinsteiger - Makaay, Podolski

Real Madryt: Casillas - Torres, Ramos, Helguera, Carlos - Emerson, Gago, Diarra - Raúl, Higuaín - van Nistelrooy

Osobiscie jestem zdziwiony obecnoscia Higuaina i Emersona w skladzie, myslalem, ze zagraja Guti i Robinho. Oby to defensywne zestawienie sie nie zemscilo :roll:
Po zwyciestwo panowie :!:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”