El Clásico // FC Barcelona - Real Madrid CF - Strona 13

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Jakim wynikiem zakończą się najbliższe Gran Derby?

Zwycięstwem Barcelony
65
49%
Remisem
19
14%
Zwycięstwem Realu
48
36%
Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 05 maja 2008, 14:51

Makis pisze:ednak Gran Derby to Gran Derby i nie mozna przejsc kolo nich obojetnie
tymbardziej ze jest szansa dokonać tego co nie zdarza sie za często pokonać Barceloną 2x w GD w jednym sezonie :twisted:

w Realu nie zgrają zapewne: Heinze i Cannavaro
wiec myśle ze na środku obrony bedzie duet Metzelder - Pepe
słaby mecz Savioli spowoduje pewnie że RVN zagra od początku, swoją szansę na dłuższą grę dostać moze wczorajszy bohater - Higuain

EDIT: myśle ze Ramos zagra na boku, zaś z lewej wystąpi grający wczoraj niezle M. Torres
w Dudka na bramce nie wierze. Casillias na pewno bedzie chciał grać w GD. A nie sądze by Bernd chciał robić jakieś roszady w tym meczu

Awatar użytkownika
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 05 maja 2008, 15:03

Berni nie raz juz zaskakiwal, wiec co do obsady bramki nie mozna byc do konca pewnym :wink:

Jesli chodzi o obrone, to rowniez wolalbym, aby w srodku zagrali Metze i Pepe a na lewej Torres, ktory ma wieksze szanse na skuteczna walke z Messim. Oczywiscie istnieje rowniez wariant, ze Sergio wejdzie do srodka i jego miejsce na prawej zajmie Salgado, ale jego pojedynkow z Henrym nie chce sobie nawet wyobrazac :wink:

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 05 maja 2008, 15:09

Makis pisze: Wiadomo tez, ze Joan Laporta jako jeden z pierwszych zadzwonil wczoraj do Calderona i pogratulowal mu tytulu oraz zapowiedzial, ze pilkarze Blaugrany odpowiednio uhonoruja nowych/starych mistrzow.
.
Mam nadzieje ze wejdzie na murawe i rowniez poklaska razem z Ryjkiem w pierwszym rzedzie. aaaa i caly sztab medyczny zaraz za nimi

Moofasa
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Moofasa » 05 maja 2008, 17:28

Ten mecz to z jednej strony mecz o honor z drugiej o pietruszke. W Barcie dużo ubytków kadrowych co znacznie zmniejszy ilość pięknej gry w Gran Derby. Może w końcu Bojan strzeli coś Realowi jak na przyszłą legendę klubu przystało :wink: Ucieszę się jak wygra Barcelona ale też nie będe rozpaczał jak dostaniemy od Realu po dupie. Ogólnie chciałbym tylko oglądnąć zajebisty i emocjonujący mecz. Taki jak Inter-Milan w pierwszej części sezonu :wink: Jak się nie mylę ot chyba 5-4 było :think:

Awatar użytkownika
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 06 maja 2008, 20:42

Hiszpanski Zwiazek Pilki Noznej cofnal Heinzemu kartke i Argentynczyk bedzie jednak mogl wystapic w jutrzejszym spotkaniu. Zagramy wiec w niemal najsilniejszym skladzie. Gabi stworzy duet srodkowych obroncow z Pepe, a jego miejsce na lewej stronie zajmie Torres.
Watpie by od poczatku zagral Van Nistelrooy, ale spodziewam sie, ze wejdzie na boisko w drugiej polowie.

hapo13
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Real - Barca

Post Wyświetl pojedynczy post autor: hapo13 » 06 maja 2008, 21:11

To jest mecz o nic, ale jeśli Barcelona go nie wygra to będzie już kompletnie przegrana. Nie dość, że w Primera Division grają bardzo słabo (prawdopodobnie nie zdobędą nawet wicemistrzostwa), to jeszcze odpadli w półfinale Ligi Mistrzów z ManUtd. Więc ten mecz będzie o honor "Dumy Katalonii". Co prawda Real wygrał LFP, ale zawiódł w Champions League. To też sprawia, że w Madrycie czują lekki niedostyt.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 06 maja 2008, 22:27

Dziwnie. Gran Derby to zawsze moment na który czeka się pól roku, ale tym razem dla mnie jest jakoś inaczej. Real ma już mistrza, Barcelona kolejna porażka (mowa o całym sezonie w naszym wykonaniu) i gramy w zasadzie tylko o honor. Szkoda, że będziemy mocno osłabieni. Nie wiem czego się spodziewać. Ciekawe czy (jak bardzo?) piłkarze Realu zabalowali :think: Oby to był przynajmniej dobry mecz...

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2415
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 06 maja 2008, 22:43

Mogli lekko zabalowac w nocy z niedzieli na poniedzialek, ale to raczej bedzie bez znaczenia dla przebiegu spotkania.

Szkoda, ze Metzelder jednak nie jest jeszcze na tyle sprawny, by mogl zagrac w tym meczu, bo to oznacza nie mniej, nie wiecej, tylko tyle, ze prawdopodobnie jeden z bokow obrony bedzie musial byc dosc mocno oslabiony.

Albo Ramos pojdzie na srodek i na prawej zagra Torres. Albo Heinze wystapi w srodku i Torres badz Marcelo bedzie biegac po lewej stronie. Zdecydowanie wole opcje numer jeden bo strach sie bac wystawiac ktoregos z tych dwoch panow naprzeciw Messiego :roll:

Saviole sie wszedzie nachwalili za jeden mecz, a teraz wraca na trybuny :lol:

Powinno byc ciekawie.

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 06 maja 2008, 22:46

RealFan pisze:Mogli lekko zabalowac w nocy z niedzieli na poniedzialek, ale to raczej bedzie bez znaczenia dla przebiegu spotkania.
Gram w juniorach starszych i z własnych doświadczeń wiem że na lekkim kacu gra mi się lepiej :P Wszystko wychodzi i jakoś tak gra się odważniej :D

Awatar użytkownika
corttez
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: corttez » 06 maja 2008, 23:14

iHala Madrid!

Awatar użytkownika
MeToYou
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 35

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MeToYou » 06 maja 2008, 23:34

corttez pisze:iHala Madrid!
No i Hala ! :lol:
Barca bardzo osłabiona... ale z Valencia też nie graliśmy w pierwszym składzie i jakoś to wyszło. Wiem że nie ma co porównywać Valencii do Realu, 3 półki wyżej są nasi Mistrzowie ;) No ale nie przerażają mnie te absencje kilku piłkarzy. Najważniejsze ze jednak zagra Yaya, w środku jest Xavi, a obok niego ? Może Gudi :roll: Wątpie żeby Ryj wypuścił w pomocy Marqueza i Yaya. Mecz o prestiż , ale i o wicemistrzostwo jakby nie patrzeć też. Mimo że Barca traci 4pkt do Villarrealu... Real napewno nie będzie chciał odpuścić tego spotkania, ucieszyli kibiców wygraniem la liga to i beda chcieli dać im kolejny powód do radości.

Licze na bramki Bojana ;) Wkońcu jego obecny sezon jest lepszy niż debiut Raula :twisted: trzeba to udokumentować jeszcze mocniej.

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 07 maja 2008, 18:44

Krążą plotki że Barca nie zachowując się jak na taki klub przystało, jednoznacznie 'OLEJE' Szpaler pod pretekstem wyjścia na boisko w koszulkach wspierających Gabiego Milito :twisted:

Powiem krótko :lol: \o/

------edit:

No chyba że zrobią go w tych koszulkach ukrywając swoje prawdziwe barwy :D , ale to też by było żałosne :think:

----------edit2:

No to może niech wogole nic nie robią ...

Awatar użytkownika
Marcin87
Niereformowalny :/

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marcin87 » 07 maja 2008, 18:51

Ja bym się nie zdziwił jakby Rijkaard dał grać dublerom.Ale nie.Nie wydaje mi się żeby Katalończycy olewali ten mecz.Mogą co najwyżej pokonać Real.Wtedy wyjdą z twarzą z pojedynku

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 07 maja 2008, 20:08

Eto'o s[ecjalnie chcial dostac kartke, gdyby jeszcze mial gratulowac ibic brawa zawodnikom Realu na ich stadionie. :lol: Troche szkoda, bo fajnie by wygladali z Deco, a Ronaldinho moglby im kwiaty np. wreczyć.

Czy to upokorzenie dla Barcelony, mzoe. Wiekszym była porazka na CN z Realem. Skoro Inter gratulował Milanowi, to dlaczego Barca ma tego nie zrobić.

Sam mecz dla mnie jest tak samo wazny jak ten z Valencia, totalnie mnie wali. Czy on cos zmieni, zcy jesli Barca wygra bedzie na jakis plus, przeciez i kibice Realu powiedza to my jestesmy mistrzami. Dla mnie Barcelona nie gra o twarz, honor i inne rzeczy, to przegrali w Manchesterze i 5-0 z Realem tego nie zmieni. Oby tylko mecz był ciekawy.

rdz
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rdz » 07 maja 2008, 20:18

Jarzinho pisze:Sam mecz dla mnie jest tak samo wazny jak ten z Valencia, totalnie mnie wali. Czy on cos zmieni, zcy jesli Barca wygra bedzie na jakis plus, przeciez i kibice Realu powiedza to my jestesmy mistrzami. Dla mnie Barcelona nie gra o twarz, honor i inne rzeczy, to przegrali w Manchesterze i 5-0 z Realem tego nie zmieni. Oby tylko mecz był ciekawy.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”