Inter Mediolan - FC Barcelona [faza grupowa i 1/2 finału LM] - Strona 13

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1375
Kibicuję: AC Milan

Re: Inter Mediolan - FC Barcelona [faza grupowa i 1/2 finału LM]

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 20 kwie 2010, 21:23

Sopcast kanał 80248 (PublicSport bodajże) - z genialnym inaczej komentarzem panów z N-ki.
http://www.atdhe.net/ - polecam linki z Veetle - dużo wyższa stabilność.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 20 kwie 2010, 21:33

Zaskakująco mało pokazuje Barcelona. Owszem niesamowicie utrudnia pressingiem Interowi wyprowadzenie piłki i Lucio czy Motta, nie jeden błąd przez to już popełnili, strzelili gola, ale przecież po fatalnym błędzie Maicona. Tak Barcelona bez setek podań, bez dziesiątek okazji, bez wszechobecnego Messiego czy zachwycających piłek do przodu Xaviego. Nie znaczy, to że Barca gra źle, ale nie tak dobrze jak się spodziewałem.
Inter natomiast ogólnie mi się podoba. Grają w takim ustawieniu jaki chciałem i z takim nastawieniem jakiego oczekiwałem (do przodu też cisną!) Był lepszy w pierwszej połowie, groźniejszy w ofensywie, ale Milito znów jest koszmarnie nieskuteczny (tak myślę, że to jego najgorszy okres od kiedy wrócił na włoskie boiska) i przez to Inter nie wygrywa (teoretycznie jeszcze przez sędziego, bo niesłusznie odgwizdał spalonego na samym początku, ale Milito i tak by nie strzelił :p ) Świetny Sneijder, gryzie trawę aż miło. Dobry Eto'o, bardzo podoba mi się jak rzuca się do pressingu!
Dobry mecz
Forza Calcio!

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 20 kwie 2010, 21:35

Wielkiego spotkania to Barca nie rozgrywa, choć miałem nadzieje, że będzie podobnie jak z Realem, niestety nie. Dziura jaka jest na lewej stronie jest niesamowita, sam się zastanawiam w jakim ustawieniu gra Barcelona. Messi ponownie rozgrywa sobie w środku praktycznie nie schodząc, Pedro siedzi na prawej, na lewej nie ma nikogo, albo jest Maxwell i zostawia korytarz do atakowania. Keita nie wiem od czego dzisiaj jest na boisku, bo dla mnie nic nie robi. Coś musi się zmienić, choć wynik nie jest najgorszy dla Barcy.

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 20 kwie 2010, 21:36

Na pocztku chciałbym zaznaczyć, że grają dwie najlepsze drużyny w Europie

to meritum, z punktu widzenia fana Barcy najlpeszy jest wynik, poza tym jest źle. Inter gra swoje i nie pozwala Barcy na wiele. Gra pila nie funkcjonuje, ale jak juz utrzyujemy sie przy pilce z daleka od pola karnego rywala. Oprucz gola i dośrdokowania Maxa z początku meczu nic groźnego nie stworzyliśmy.
Alves w obronie bardzo niepewny, w ofesywie trochę lepszy, Messi wspiera drugą linie, ale przez to nie może pograć pilnowya przez Cambiasso i Zanettiego.
Inter gra dobry mecz, bardzo dobry.
cieżko będzie

Awatar użytkownika
Czarna Perła
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Czarna Perła » 20 kwie 2010, 21:37

Ale Wam dobrze ze sobie mozecie oglądnąć ten meczyk - przy moim necie, prawdopodobnie na kalkulatorze by zacinało mniej niż na kompie...

Bramka na wyjeździe dużo daje, o ile Inter nie strzeli ich więcej w drugiej połowie

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 20 kwie 2010, 21:37

Ta bramka Pedro to szczyt gry w defensywie Interu. Co oni zrobili nie jest nawet smieszne. Co gorsze dla nas to byla jedyna nasza okazja w meczu i to po bledzie defensywy. Inter gra lepiej i w sumie kwestia czasu a moze gry Alvesa byla bramki. Im dluzej bedzie na murawie Alves tym mniejsze szanse mamy na wygranie. Gra straszna padake w obronie, wszystkie okazje bramkowe byly przeprowadzone nasza lewa strona, a w ofensywie jego wrzutki sa dalej mierne. Kolejny cieniutki wystep. Zmiana konieczna. W srodku rowniez nie jest dobrze bo atak wogole nie ma pilek. Inter walczy od napastnikow przez co mamy problemy z wyprowadzeniem pilek. Niech Ibra popatrzy co to walka i zaangazowanie u Eto.
Ogolnie mecz sredniawy

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1308

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 20 kwie 2010, 21:39

Trochę Szachy ale tego można było się spodziewać, mimo pressingu Barcelony Inter czasem wychodzi na czyste pozycje.Messi nie taki straszny jak go malują ale trzeba powiedzieć że już dawno tak zblokowanej Barcy to nie widziałem i tu plus dla Jose

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 201

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 20 kwie 2010, 21:40

Motta chyba pierwszy do zmiany, podaje totalnie do nikogo, mozna wpuscic Dejana za niego. Najlepszy jest chyba Cambiasso, dobrze gra tez Pandev co zmniejsza szanse Mario na gre, ale mysle, ze wejdzie na koncowke.
Inter gra na miare naszych oczekiwan ale najszybciej przegramy awans juz w pierwszym meczu.
Forza Inter :!:

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 20 kwie 2010, 21:42

Alves jeszcze nie ma kartki, to jest pozytyw, jak ją dostanie, niech sie Milito rozgrzewa. albo lepiej: niech Pep nimi wstrząsnie w przerwie, to dobrze, że nie przegrywamy.
Nie wiem jakim cudem strzliliśy gola, ale nie można tak grać. Dobrze, że Milito na razie pudłuje(i sędzia jest ślepy)

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 20 kwie 2010, 21:45

Najbardziej mam żal o tego "spalonego" z początku spotkania.

Dobra gra Interu, niewielu drużynom udaje narzucić się własne tempo z Barceloną. Milito jak nie strzelał to przynajmniej zaliczył asystę i nie pogniewałbym się gdyby uczynił tak po raz drugi.

Forza

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 20 kwie 2010, 21:50

Alves jeszcze nie ma kartki, to jest pozytyw, jak ją dostanie, niech sie Milito rozgrzewa.
juz pierwsza akcja Interu a Alves za plecami. Zmiana do k****

ed:
Pep! co! 3

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1375
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 20 kwie 2010, 22:06

Coś czułem,że w tym sezonie Inter może zaskoczyć w LM,ale to co teraz robi gorsza część Mediolanu :shock: Gdyby nie sędzia to mogłoby być 5-ka... :shock: :shock: :shock:

Awatar użytkownika
gruchalbn
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gruchalbn » 20 kwie 2010, 22:14

sędzia antybohaterem meczu (oglądam od drugiej połowy), ale już widzę że nie ogarnia spotkania i nie umie opanować presji gospodarzy
a tak przy okazji dzięki Mazur za pomoc :beer:

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 20 kwie 2010, 22:16

Inter miazdzy system :o :shock:
W sumie nigdy ich nie lubilem, nie kibicowalem, ale tym razem jestem za nimi - niech bedzie puchar :P

Postawilem dzisiaj na Inter, myslac jesli nie teraz to keidy :lol: szkoda ze tylko 40zl

Etus2
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Etus2 » 20 kwie 2010, 22:27

Maicon tak jeździł przeciwników że Messi musiał mu z wrażenia dowalić łokciem z wyskoku i robić minke w stylu "ja nic nie wiem :O"

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”