Arka Gdynia (zbiorczy) - Strona 13

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Awatar użytkownika
mlody_
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mlody_ » 19 lis 2005, 23:27

Noi 1:0 :evil: . ehhhhhh. Nawet szkoda pisać na temat tego meczu.

Prezes też skakał ? :lol: :lol: :lol: :roll:.

Awatar użytkownika
kama_reda
Rodowity Bawarczyk

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kama_reda » 19 lis 2005, 23:49

Ten kto widział mecz przyzna mi racje.

Arka była przez niemal całe spotkanie stroną dominującą i wygrała zasłużenie. Dopiero po stracie gola Wisła zaatakowała, mogła wyrównać, ale szczeście było po stronie Arki. Wisła miała jeszcze w pierwszej połowie dwie sam na sam chyba, ale Nitkowski obronił. Arka była w tym meczu po prostu lepsza.

Na trybunach wspaniała atmosfera :D Szkoda, że bez kibiców gości :x

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 19 lis 2005, 23:51

kama_reda pisze:Arka była przez niemal całe spotkanie stroną dominującą i wygrała zasłużenie. Dopiero po stracie gola Wisła zaatakowała, mogła wyrównać, ale szczeście było po stronie Arki. Wisła miała jeszcze w pierwszej połowie dwie sam na sam chyba, ale Nitkowski obronił. Arka była w tym meczu po prostu lepsza
Dokladnie Arka zasluzenie wygrala - zreszta pisalem to juz w temacie Wisly
Fakt w koncowce Wisla byla bliska strzelenia gola ale brakowalo im szczescia, troche dziwne zachowanie sedziego w 93min
A tak to Kuzba niewidoczny, Brozek nie panowal nad emocjami - jedynie co mozna dobrego powiedziec lub pochwalic to powrot Blaszczykowskiego

W Arce podobala mi sie gra Gorzada no i oczywiscie wejsce Smoka - Pilcha

kama_reda to nie jest Niktowski tylko Witkowski

Awatar użytkownika
kama_reda
Rodowity Bawarczyk

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kama_reda » 20 lis 2005, 0:20

czeher pisze:troche dziwne zachowanie sedziego w 93min

O co dokładnie chodziło :?: Bo wiem, że było wielkie zamieszanie, a potem to widziałem jak się rzucili piłkarze Wisły na sędziego :lol:
czeher pisze:to nie jest Niktowski tylko Witkowski

Przecież wiem, pomyliło mi się :wink:

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 20 lis 2005, 0:31

kama_reda pisze:O co dokładnie chodziło Bo wiem, że było wielkie zamieszanie, a potem to widziałem jak się rzucili piłkarze Wisły na sędziego
chodzilo o to ze sedzia prawdopodbnie zakonczyl spotkanie podczas gdy Wisla wykonywala rzut rozny a konkretnie w trakcie uderzenia Cantoro czy Baszcza a przed interwencja Witkowskiego
Ale akcja ladna byla - ochroniarze itp

Awatar użytkownika
artur.makaveli
Żenujący nabijacz :/

Post Wyświetl pojedynczy post autor: artur.makaveli » 20 lis 2005, 12:02

Bylem na meczu, Arka grala kapitalnie, Wisla zagrala slabiutka pilke, gdy Wisla sie nie podniesie mistrzostwo jedzie do Legi.

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 20 lis 2005, 14:15

Cholera widziałem tylko drugą połowę i jestem załamany poziomem obu drużyn (dobrze, że po ty meczu leciał mecz Juve :P ). Wisła grała dno dna, poprostu gorzej być nie mogło. Arka też grała beznadziejnie, ale po błędach zdołali strzelić bramkę. Nie mam pojęcia jak Wisłą mogła nie wykorzystać sytuacji z 10 cm od bramki. Wszystko leciało w bramkarza :roll: Niby Arka wygrała i kibice się cieszą, ale poziomem swoich pupili powinni być załamani. Nie spodziewałem się tego, ale w tym sezonie mistrzem zostanie Legia... :roll:

Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 20 lis 2005, 14:25

Tomusmc pisze:Cholera widziałem tylko drugą połowę i jestem załamany poziomem obu drużyn (dobrze, że po ty meczu leciał mecz Juve
Dokladnie :lol: mialem to samo. a wrazenie zostalo jeszcze spotegowane, jak sie przerzucilem na Gran Derby... i komentarz mojego kolegi, jak zaczelismy ogladac Hiszpanow: "Ty, jak oni tu graja w pilke, to w co grali przed chwila w Gdyni??" :lol:
Poziom - porazka. moze snieg, zmrozona murawa, swieto zmarlych miesiac temu... nie wiem i chyba nie chce wiedziec :roll: Wisla - tragicznie. Z taka gra to nie tylko z Legia bedzie im ciezko ale w derbach tez... Czyzby Wisla stawala sie polskim Realem? jakas tam analogia jest... Mam nadzieje na przbudzenie, bo nie chcialbym widzec jak Legia wygrywa w Krakowie. czuje jakas antypatie do tej druzyny... ciekawe czego :lol:
A co do akcji po gwizdku :shock: myslalem, ze Baszczu dostanie za chwile pala przez plecy... mimo wszystko - jak dla mnie przegiecie ze strony organizatorow i ochrony...

Awatar użytkownika
kama_reda
Rodowity Bawarczyk

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kama_reda » 20 lis 2005, 14:28

Tomusmc ja się z toba nie zgadzam. Arka zagrała bardzo dobrze jak na swoje możliwości. Wygrali ambicją, zaangażowaniem, walką. Przez cały mecz byli stroną przeważającą, dopiero po strzeleniu bramki cofnęli się do defensywy. Mecz stał jak na polską ligę na bardzo wysokim poziomie. Tak to wyglądało przynajmiej z trybun. Może w telewizji inaczej :wink:

Awatar użytkownika
jaget
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jaget » 16 sty 2006, 15:38

Odnawiam temat po małej przerwie...

Doszli:
-Parzy do konca sezonu z Pogoni Szcz.
-Krupski z Cartusi
-Kiczyński z Tur Turek

2 sparingi w nowym roku:
Arka-Polonia Gdansk 9:2
Arka-Catusia 2:0

Awatar użytkownika
jaget
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jaget » 06 mar 2006, 14:34

Obrazek

Nowe flagi AG :D[/img]

Awatar użytkownika
cYc86
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cYc86 » 18 mar 2006, 20:04

No to jaget teraz sie popisaleś - flagi dzisiaj odzyskane :D a poza tym gratuluje Arce zwycięstwa z Bot-em, i zycze utrzymania sie w ekstraklasie - a za 2 lata derby Trojmiasta w I lidze :twisted: :twisted:

Awatar użytkownika
kama_reda
Rodowity Bawarczyk

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kama_reda » 10 maja 2006, 21:49

Dzisiaj Amica Wronki pokonała Górnik Łęczna 6:0 :!: Jest to bardzo dobra wiadomość dla sympatyków Arki, ponieważ zwycięstwo dwoma bramkami nad Polonią w ostatnim meczu ligowym daje pewne utrzymanie zespołowi z Gdyni (zakładam oczywiście, że spada tylko jedna drużyna, a przedostatnia gra w barażach - fuzja Amici i Lecha).

Na chwilę obecną tabela przedstawia się tak:

Kod: Zaznacz cały

13.  Górnik Łęczna               29    22-31   30 pkt.
14.  Górnik Zabrze               29    29-45   29 pkt.
15.  Arka Gdynia                 29    21-32   27 pkt.
W ostatnim meczu (jak wyżej napisałem) Arka podejmuje Polonię Warszawa, natomiast Górnik Łęczna zmierzy się z Górnikiem Zabrze.
W przypadku równej ilości punktów o pozycji w tabeli decydują bezpośrednie pojedynki, a później bramki.
Arka Gdynia - Górnik Zabrze 3:0 i 0:2
Arka Gdynia - Górnik Łęczna 1:1 i 1:1
Rachunek prosty... Zwycięstwo Arki i conajmniej remis Łęcznej sprawia, że Arka wyprzedza Górnik Zabrze. Natomiast zwycięstwo Zabrza, oznacza, że Arka potrzebuje zwycięstwa dwoma bramkami nad, aby być w 100% pewnym wyprzedzenia Łęcznej lepszym bilansem bramkowym.
Oczywiście, może także wystarczyć zwycięstwo jedną bramką. :D

Czyli nie jest tak źle, jak się wydawało (przynajmniej mi). Jestem dziwinie spokojny, że Areczka się utrzyma bez konieczności rozgrywania baraży. :D

P.S
Bilety na mecz z Polonią będą w cenie 10 zł na sektory otwarte (czyt. zegar, tory). :wink:

btw, to co się stało po meczu to jest jakaś paranoja.

SpY
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: SpY » 10 maja 2006, 22:14

z tego co slyszalem przy wygranej arki z polonia i wygranej gornika zabrze nad leczna bedziemy grac z leczna na neutralnym terenie o pozycje w lidze wyzsza.

a bilety na tory po 10 to dobra rzecz :wink:

Awatar użytkownika
Marco Van Basten
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 31

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco Van Basten » 15 maja 2006, 9:08

Stawowy ma miesiąc na przygotowanie drużyny do baraży. Wg. mnie to Arka nie będzie faworytem tych 2-óch spotkań. Przedewszystkim z kim oni będą grali teraz sparingi ?? Zero rytmu meczowego, a przeciwnik wręcz coś zupełnie innego.
Miejcie nadzieje, że trener Stawowy poustawia ich jakoś na boisku przez ten miesiąc.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”