Arsenal FC - Liverpool FC - Strona 13

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Re: Arsenal FC - Liverpool FC

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 09 lut 2014, 21:27

No tak teraz jest Chelsea na fali u ekspertów. Jeszcze kilka kolejek temu City już miało praktycznie zdobytego mistrza, większość na tym forum im przypisywała przecież nawet jak nie mieli lidera. Teraz Chelsea to już może się położyć na boisku i tak zdobędą mistrzostwo.

blackmore
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 163

Post Wyświetl pojedynczy post autor: blackmore » 09 lut 2014, 21:42

Oczywiście, że cały czas to City jest głównym faworytem. Przecież Etihad nie przestało być twierdzą. Mourinho zdobył ten obiekt, ale Obywatele i tak powinni bez problemu ogrywać swoich pozostałych rywali. Mogą być wyniki takie jak 1:0 z Crystal Palace, ale trzech punktów nikt im odbierać nie będzie.

Z kolei Chelsea to i na własnym terenie może zgubić punkty. West Ham pokazał, że wystarczy się solidnie zastawić i The Blues stają się bezradni. WBA był bliski wygranej... Arsenal i Tottenham również nie są skazani na porażkę.

Sezon jest zajebisty, to wiadomo. City jest faworytem, bo zawsze się komuś daje trochę większe szanse, ale najważniejsze, że z racjonalnego punktu widzenia szansę na majstra mają trzy inne zespoły. A rotacje na czubie tabeli tylko podkręcają tę ligę.

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 6240
Kibicuję: 4rsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 09 lut 2014, 22:14

Arsenal ponad połowę sezonu gra ponad oczekiwania i o ile uda się utrzymać taką dyspozycję do końca, to kto wie... Jak dla mnie się nie uda, mamy zbyt wąską kardę.
Chelsea jest gorsza niż sądziłem że będą, ale niesamowicie regularna i swój określony wynik na pewno osiągną.
City? Najmocniejszy zespól tego sezonu, ale zalicza za dużo wpadek ze słabiakami. Jeśli nie zostaną mistrzem, to tylko i wyłącznie na własne życzenie.

Resumując, widzę Chelsea mistrzem tylko wtedy, jeśli Arsenal spuchnie a City nie przestanie wtapiać z cieniasami. Przy czym to pierwsze wydaje się być bardziej niż pewne, zaś tego drugiego również nie można wykluczyć.

cruel
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 332

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cruel » 10 lut 2014, 10:35

Czy kiedykolwiek w historii mistrzem zostala druzyna, ktora wdupila jakis mecz w sezonie 5 bramkami? Jak dla mnie tylko City albo Chelsea, Arsenal w genach ma brak wygrywania i nie zakladam ze w tym roku sie to zmieni. Aczkolwiek jestem ciekaw gdzie byscie teraz byli, gdyby w lecie Wenger pokusil sie na pakiet Ozil + Higuain z Madrytu, a nie samego gloda

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 10 lut 2014, 11:05

cruel pisze:Czy kiedykolwiek w historii mistrzem zostala druzyna, ktora wdupila jakis mecz w sezonie 5 bramkami?
a co to ma do rzeczy? to tylko 1 mecz. United przed 2 laty dostali od City 1:6, a przegrali tytuł w ostatnich sekundach.

Awatar użytkownika
masacra
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1683

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 10 lut 2014, 12:27

Obrazek

Tak gra nowy Gazza!

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2323
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 10 lut 2014, 13:26

cruel pisze:Czy kiedykolwiek w historii mistrzem zostala druzyna, ktora wdupila jakis mecz w sezonie 5 bramkami?
Ta.

http://www.theguardian.com/football/199 ... ry.sport17

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2323
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 14 lut 2014, 16:40

Dawno nas tu nie było :lol:

Przed niedzielnym spotkaniem pojawiły się informacje kadrowe. Dalej nie jest dostępny Vermaelen, co jest wielką szkodą, wypada też Cazorla, który ma grypę. Wraca natomiast Flamini, który pewnie zastąpi Artetę w środku pola. Poza tym pewnie 2-3 zmiany dodatkowo, np. Wilshere może usiądzie, może Giroud.. liczę na występy od pierwszej minuty Podolskiego, Chamberlaina i może Bendtnera. Nawet 5 zmian mnie nie zaskoczy i nie zdziwi ani nawet nie zasmuci, bo po prostu w ostatnich dwóch meczach było żenująco źle, więc może trzeba coś pozmieniać.

Awatar użytkownika
Sesto Elemento
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 86

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sesto Elemento » 15 lut 2014, 8:25

Ja liczę na całkiem rezerwowy skład. Jebie mnie ten puchar w tym sezonie, niech się skupią na walce o Top4. Warto też, żeby zawodnicy odpoczęli przed ciężką końcówką sezonu.

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 15 lut 2014, 8:32

Przecież LFC gra tylko na dwóch frontach. Po czym macie tak odpoczywać? Zostało 12 kolejek raptem. Ja bym sie własnie skupił na tym pucharze, bo w grze zostanie zwycięzca z tej pary, oraz City/Chelsea i Everton. Tyle z rywali z górnej półki. Fajnie byłoby awansować dalej. W LM już przed dwumeczem pozamiatane jest, w lidze równie dobrze możemy być mistrzem, albo skończyć na 5 miejscu. Także są realne szanse na jakies trofeum. :wink:

Awatar użytkownika
masacra
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1683

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 15 lut 2014, 14:27

Obrazek

Zajebista postawa Gerrarda i Suareza!

Awatar użytkownika
Sergek
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 973

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sergek » 15 lut 2014, 14:57

Sesto Elemento pisze:Ja liczę na całkiem rezerwowy skład. Jebie mnie ten puchar w tym sezonie, niech się skupią na walce o Top4. Warto też, żeby zawodnicy odpoczęli przed ciężką końcówką sezonu.
Pełna zgoda z Guru. Najbliższy mecz jest za tydzień. Brendan już zapowiedział, że wystawi mocny skład. Jest szansa na pokonanie Arsenalu na Emirates, więc trzeba próbować. Wenger raczej nie zaryzykuje najmocniejszym składem przed LM. Liczę jedynie na Aggera w miejsce Kolo. Jeszcze chyba jedynie zabraknie Hendersona, bo z tego co czytałem to operację miał po meczu z Fulham. Coś z nadgarstkiem, już wtedy grał z kontuzją.

E: Ok, nie wiem czemu utknęło mi w pamięci, że z kostką.
Ostatnio zmieniony 15 lut 2014, 16:13 przez Sergek, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
edmundo
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: edmundo » 15 lut 2014, 16:11

Sergek pisze:Coś z kostką, już wtedy grał z kontuzją.
Nie z kostką tylko z nadgarstkiem. Z Fulham grał z gipsową opaską na dłoni.

Awatar użytkownika
Sergek
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 973

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sergek » 16 lut 2014, 16:04

Trzy zmiany. Za Kolo Agger, za Hendo Allen i za Mignoleta Jones. Nie pasuje mi jedynie trochę ta zmiana bramkarzy. Zobaczymy.

Awatar użytkownika
edmundo
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: edmundo » 16 lut 2014, 16:28

Dwie pierwsze można było przewidzieć. Według mnie dobrze, że Brendan zdecydował na zmianę w bramce. Simon nie był ostatnio wyróżniającym się punktem. W Arsenalu również sporo zmian z Sanogo na Szpicy, w bramce Fabiański, Jenkinson, Monreal, Podolski (nareszcie :). Brak Cazorli.
Może być ciekawie

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”