F.C. Barcelona (zbiorczy) - Strona 121

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
Awatar użytkownika
zizou888
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: zizou888 » 16 sie 2005, 23:47

mam pytanie!!!

czy w piłce nożnej po za określeniami "pivot" i "mediapunto" są jeszcze jakieś inne (oczywiście tego typu) jak wiecie to napiszczie mi. z góry dziękuje.

Awatar użytkownika
Smithu
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Smithu » 17 sie 2005, 6:59

Jezeli masz na mysli tylko hiszpanie to powinienes wiedziec co znaczy pichichi i trofeo zamora, czyli trofea dla najlpszego strzelca i bramkarza ligi. Poza tym Goleador to chyba jasne, el crack to wielka gwiazda grajaca w jakims klubie np. Zidane w Realu czy Ronnaldinho w Barcy. Wiesz pewnie co znaczy libero? To taki srodkowy obronca nastawiony ofensywnie.

a tak w ogole to sorki za off topic

Awatar użytkownika
Dombroś
Grafomania zaawansowana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dombroś » 18 sie 2005, 22:45

Nie jestem moderatorem ale:
Do Frika23 oraz zizou888:
Macie przecież topic o Realu Madryt i tam możecie zaśmiecać go swoimi postami ... :x :x :maruda:
Do innych Cules i ludzi interesujących się Barceloną:
Dzisiaj mija 7 lat od pierwszego meczu Xavi-ego w barwach Blaugrama. Nie wątpliwie przez te siedem lat on jak i cała Barca miała lepsze i gorsze dni, ale nie ma co wspominać przeszłości, i pisać o terażniejszości :D . ja ciesze się że Xavi jest wierny Barcie i nie chce przechodzić do innego klubu (podobno miał propozycje z Chelsea). Ja życze Mu (i wszystkim Cules) aby grał w kataloni conajmniej następne siedem lat, i aby każdy sezon kończył się tak jak ten ostatni :wink: (może z drobnymi dodatkami typu Champions League lub Puchar Hiszpani)

Awatar użytkownika
snake
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: snake » 20 sie 2005, 14:12

Tak sobie mysle i czekam i jak narazie nie umie sie doczekac zeby Ronaldinho podpisal nowy kontrakt z Barcelona. Czemu jeszcze tego nie zrobil. Wszyscy mowia ze kontrakt ma byc podpisany juz niedlugo, ale jakos go jeszcze nie ma. Dopiero co przedluzyli swoje kontrakty Valdes, Deco, Xavi i Eto'o. Ronaldinho pewnie tez juz niedlugo to zrobi.

Dzisiaj FC Barca gra mecz z Bets Sevilla, czyli rewanzowy mecz o Superpuchar Hiszpani. W pierwszym meczu Catalunczycy wygrali 3:0, wiec mysle ze niestety puchar trafi na Camp Nou, ale coda sie zdazaja :P

W srode mecz z Juventusem o Trofeo Joan Gamper, czyli taki maly puchar Joana Gampera. Mysle ze bedzie ciekawe widowisko. :)

Awatar użytkownika
Nurni Flowenol
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Nurni Flowenol » 20 sie 2005, 14:42

snake pisze:Tak sobie mysle i czekam i jak narazie nie umie sie doczekac zeby Ronaldinho podpisal nowy kontrakt z Barcelona. Czemu jeszcze tego nie zrobil. Wszyscy mowia ze kontrakt ma byc podpisany juz niedlugo, ale jakos go jeszcze nie ma. Dopiero co przedluzyli swoje kontrakty Valdes, Deco, Xavi i Eto'o. Ronaldinho pewnie tez juz niedlugo to zrobi.

nie podpisze w ogole, bo przechodzi do Realu :*

wedlug ostatnich informacji, ma podpisac w poniedzialek ;p

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 20 sie 2005, 19:53

Tymon Jagła (Deco_10) pisze:
snake pisze:Tak sobie mysle i czekam i jak narazie nie umie sie doczekac zeby Ronaldinho podpisal nowy kontrakt z Barcelona. Czemu jeszcze tego nie zrobil. Wszyscy mowia ze kontrakt ma byc podpisany juz niedlugo, ale jakos go jeszcze nie ma. Dopiero co przedluzyli swoje kontrakty Valdes, Deco, Xavi i Eto'o. Ronaldinho pewnie tez juz niedlugo to zrobi.

nie podpisze w ogole, bo przechodzi do Realu :*

wedlug ostatnich informacji, ma podpisac w poniedzialek ;p
Wow! Ronadliho do Realu! Najbardzej sensacyjny transfer w historii. Największy zdrajca świata!!!!!!!! :twisted: :twisted: :twisted: :wink: :wink: :wink:

Awatar użytkownika
WestCoast
Żenujący nabijacz :/

Post Wyświetl pojedynczy post autor: WestCoast » 21 sie 2005, 14:48

nio a rul z casiasem do barcelon a maldini do interu a...... :D

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 21 sie 2005, 16:08

Niggaz pisze:
Anka pisze:Jaka to strona? Bo mam wtyki we wszystkich polskich stronach o FCB...
Pewnie blaugrana ale z gromkiem to sobie na pewno nie podyskutuje :lol:
Ale dziwne, że tak szybko bana dostał. Może założyłeś drugie konto albo napisałeś coś naprawdę niestosownego :?:
Akurat z Gromkiem da sie podyskutowadc ale polecam rozmawiac z nim osobiscie.
Rossi zglos sie do redaktorow i wyjasnij to sprawe?a jeszcze jedno wiesz kto ci dal bana?

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 21 sie 2005, 20:45

Bienias pisze:Akurat z Gromkiem da sie podyskutowadc ale polecam rozmawiac z nim osobiscie.
Nie twierdzę, że nie. Raczej chodzi mi o to, że Rossi nie został zbanowany bez powodu (chyba, że nastąpiła pomyłka) a jeżeli chce za wszelką cenę dyskutować to nawet jeśli ta dyskusja się odbędzie to raczej niewiele mu da o ile nie ma 100% racji. Mówiąc prościej jeżeli wina leży po stronie Rossiego to taki 'przykładowy' Gromek nie pozostawi na nim suchej nitki.

Awatar użytkownika
Rossi
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rossi » 21 sie 2005, 21:23

Juz nie pamietam swojej wypowiedzi ale było cos w tym stylu.

Dlaczego okłamujecie czytelników news jest z prze 1, 5 roku ( tu podałem odnosinik do newsa w MD) jestem zażenowany tym co zrobilisice .

Moze to nie było miale ale na bana chyba nie zasłgiwało i jeszcze ten koment wyrzucili . Przeciez napisałęm sama prawde i nie wiem kto mi bana dał

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 22 sie 2005, 10:51

A czym tu byc zazenowanym??
Redakcja BO przeszla zmiany wiec trzeba dac nowym troche szans poza tym jak mozesz to podaj mi linka do tego newsa z BO i z MD.
Jaki miales nick na BO? Postaram sie dowiedziec za co dokladnie ten ban

Awatar użytkownika
snake
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: snake » 22 sie 2005, 13:49

No i FC Barcelona przgrala z Betisem na Camp Nou 2:1, ale wygrali Superpuchar Hiszpani, dlatego ze w pierwszym meczu bylo 3:0 dla Barcelony. Mecz nie byl zbyt ciekawy. Pierwsza polowa miala troche ladnych akcji i oczywiscie goli. Juz w 14 min gola dla barcy strzelil Eto´o i wszyscy wiedzieli ze Barca juz ma tytul w kieszeni, ale nagle pojawil sie Dani ktory dwa razy wbilal pilke do bramki Barcelony w pierwszej polowie.
Myslalem wtedy ze Betis moze jeszcze wygrac, ale nic z tego. Jedyna dobra wiadomosc to jest to ze Barca przegrala na Camp Nou i liga bedzie bardziej emocjonujaca bo Catalunczycy wiedza ze musza grac lepiej.

Awatar użytkownika
bobi
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bobi » 22 sie 2005, 14:23

No ale liczy sie ze maja Superpuchar :!: :D W drugim meczu moze juz nie zagrali ta super ale tez okolicznosci tegonie wymagaly. Skoro w pierwszym meczu wygrali 3:0 to teraz juz nie dali z siebie wszystkiego :D

Awatar użytkownika
WestCoast
Żenujący nabijacz :/

Post Wyświetl pojedynczy post autor: WestCoast » 22 sie 2005, 14:24

a w jakim skladzie grali???

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 22 sie 2005, 15:32

Olali ten mecz i tyle. Strzelajac bramke chyba w 15 minucie i prowadzac w dwumeczu 4:0 juz im sie nie przykladali. Ronaldinho jak tylko mial pilke to sie popisywal a do tego trzeba dodac nieskutecznosc naszych zawodnikow w II polowie. Mysle ze w lidze nie beda tak grac choc nawet w takim slabym stylu ogrywaliby wiekszosc ekip PD.

Zablokowany

Wróć do „Hiszpania”