Juventus cz.2 (zbiorczy) - Strona 121

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Juventus w lidze?

1
7
35%
2
5
25%
3
1
5%
4
3
15%
Poniżej 4
4
20%
Awatar użytkownika
Berele Lewartow
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 701

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 05 mar 2007, 12:29

maciek_88 pisze:Nie wiem czemu, ale jakoś nie mam zaufania do Barzagliego...
Syndrom Legrottagliego. Dlatego wolałbym jakiegoś piłkarza ogranego nie tylko w Serie A, ale i w europejskich pucharach. wątpie zeby taki był na wolnym transferze.

A i jeszcze nawiazujac do tych pomocników- Lucho Gonzalez 8)

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 05 mar 2007, 12:55

O Barzagliego ja bym się nie obawiał bo to jest już naprawdę doświadczony zawodnik, ostoja defensywy Palermo a i wcześniej też błyszczał w Chievo, zresztą Barzagli to reprezentant Włoch i klasowy zawodnik (chyba na tej pozycji obok Matrixa w Serie A najlepszy gracz w tym sezonie) a Legrottalie był piłkarzem który nagle błysną zaczęli wszyscy o niego walczyć i okazało się dopiero potem że nie było warto....

A co do środka pomocy to ja mam dwie kandytury: Sulley Muntarii i Yaya Toure, choć przydał by się też jakiś bardziej kreatywny, techniczny i kreatywny piłkarz jak Simir Nasri albo David Silva i gdyby do JUVE trafił duet Muntarii Nasri to ja bym był wniebowzięty

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 788

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 10 mar 2007, 15:53

Po 1 połowie Brescia-Juventus :roll: i mam (nie)przyjemnośc oglądac to spotkanie. Dostajemy 3:1 a gole to :lol: - najpierw Buffon przelobowany gdzieś z 40 metrów, potem Alex wyrównuje po wrzutce, której nikt nie przeciął. Potem nasza obrona znów pokazała klasę, Chiellini z Boumsongiem prawie się zabili w walce o piłce i przez ich nieporozumienie był rzut rożny, po którym z kolei Serafini strzela swojego 2 gola pięknymi nożycami. Ale to i tak nic w porównaniu do bramki tuż przed zejściem do szatni. Z ok 30 metrów uderzył z powietrza wspaniale i mimo że Gigi wyciągnął się jak struna to piłka wpadła odbijając się od słupka. Strzelec - Serafini :roll:. Gra jeszcze gorsza od wyniku. Pochwalic względnie mogę tylko Balzarettiego i Alexa. GG jak tak będzie grał to wyleci z boiska a Zanettiego na murawie zobaczyłem dopiero gdy wyciął jakiegoś zawodnika gospodarzy. Ogólnie żal.pl i jeżeli nie zobaczę od początku jakiegoś napastnika (nie Zalayetę) z ławki to się trochę zdenerwuję.

A Napoli wygrywa...

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8682
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 10 mar 2007, 15:59

Ha ! Brescia wymiata 8)
A kursik 10.00 :P

Poza tym Juventus w tym sezonie przegral tylko raz ... w Mantovie, tam tez dzis graja :P

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 10 mar 2007, 16:02

W sumie jeżeli szukac jakiegos wariata na bardzo duży kurs, to mecz pasuje jak ulał. Brescia zmieniła niedawno trenera, wygrała ważny mecz na wyjeździe 3:2 a Juventus mimo ostatnich wysokich wygranych nic szczególnego nie gra.

Graty za typ, który jednak pechem nie wejdzie :)

EDIT

...i wszedł :?. Zbyt dużo o 2 połowie nie napiszę, bo ,,przerwało łącznośc" :lol: i widziałem ostatnie 10 minut. DD zaryzykował i wpuścił Palladino za Balzarettiego, Marchionniego za beznadziejnego Camora i Bojinova... nie wiem za kogo ale chyba GG. Z tego co mówił komentator, to w 2 połowie Buffon był bezrobotny, problem w tym, że z tego co ja widział, bramkarz Brescii też dużo pracy nie miał. Można z tego wyciągnąc pozytywy :?: Można - Napoli zremisowało, czyli zostajemy na czele a takie mecze przypominają zarządowi, że jeśli nie chcemy bic się za rok o miejsce z Ascoli, to wzmocnienia są konieczne.

Awatar użytkownika
mejgus
Skład B
Skład B
Reputacja: 0
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mejgus » 10 mar 2007, 20:35

maciek_88 pisze:Zbyt dużo o 2 połowie nie napiszę, bo ,,przerwało łącznośc"

ja widzialem caly meczyk i wcale sie z tego nie ciesze. To byla masakra. Na początku jakos nie moglismy sie wczuc. Potem stracona bramka. Boumsong wraz z Giorgio odebrali by mu pile ale coz zachcialo sie Buffonowi wychdozic na 18 metr i facet go ladnie przelobowal. Potem nasi sie obudzili 2 ladne akcje i rzut wolny. Tylko ze gol Del Piero to zwykly fart. Wrzutka zamienila sie w gola bo nikt toru lotu pilki nie przecial. Ale potem bramka na 2-1. Najlepsze jest to ze Anal by ja przecial bez problemu ale jakos nie chcialo mu sie odwrocic za siebie i przeciac pilki a tak to kolejny gol pada... 3-1 to juz fatalny blad Zebiny facet przejmuje pilke a Boumson tylko sie przyglada i czeka(na co kurde czekal??) a ten sobie kropnal z calej sily i po wszystkim... oczywiscie miedzy czasie moglismy stracic czwartka bramke no bo pan o wdziecznym naziwsku "santakrocze" chyba o kilka cm... Druga polowa to wejscie Marco ktory w sumie niczym nie zablysnal... Czasami bałem sie o GG bo faulowal a mial juz zolta kartke. Atakowalismy nie mrawo. Palladino rozruszal troche atak. Ale coz jak sie Brescia zamknela sama na wlasnej polowie i z kazda minuta byla coraz bardziej cofnieta... poprostu zal.. brakowala pilkarza ktory wbilby sie pomiedzy 2 zawodnikow Bresci i popedzil troche sam Raffaele to za malo. Trezegol?? grał piach kompletne dno.... chyba Zalayeta by sie lepiej spisal... pytanie czemu nie zostal zastapiony juz o wiele wczesniej przez Bożinowa?? Ciekawe ustawienie robil DD zmieniajac dwoch bocznych obroncow na napastnikow... i w pewnym momencie wyszlo na to ze wszyscy stoja przy polu karnym Bresci a sam Boumsong musi dryblowac przy lini bocznej bo pomiedzy obrona na atakiem zrobila sie kilkudziesiecio metrowa dziura...

pewne jest to ze technicznie mamy przewage nad kazdym rywalem (dzisiaj chlopaki pokazali kilka sztuczek) ale psychicznie chyba czegos nie ma.... Zabraklo chyba troche wiary... i zrozumienia bo nie musze mowic o nieporozumieniach ktore kilka razy wystapilo. Cos trzeba z tym zrobic. Kazda z bramek padła po kluczowym bldzie pilkarza Juve bo te akcje wcale nie byly kapietalne... wystarczylo lepsze ustawienie i koncentracja Juventinich. A tak to musimy nadrabiac zamiast budowac przewage...

Nie potrafimy sie ustawiac i kryc przeciwnikow DD musi to naprawic na treningach a koncentracja niech sie psycholodzy zajma bo w Serie A bedzie trudniej

Brescia - Juve 3-1 :evil:

Forza Juve!!!

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 13 mar 2007, 17:12

Juventus-Treviso 1:0

O 1 połowie lepiej nic nie pisac, bo to było trochę kompromitujące... Jak zwykle atmosferę ożywił Buffon, który pokazał pomocnikom jak się drybluje :D. Ogólnie doszedłem do wniosku, że z naszej pomocy nikt poza Nedvedem nie jest w stanie PODAC gorszą nogą. Ja tu nie mówię u o przerzutach, po prostu gdy przeciwnik blokował prawą nogę naszych pivotów, to musieli oddawac do tyłu.

W 2 połowie Didier chyba 1 raz zrobił dośc szybko odważną zmianę. Bojinov wprowadzony w 46' za Marchionniego wniósł trochę ożywienia i należy się z tego cieszyc, bo wg mnie grał lepiej od Palladino, który jednak zrobił coś o czym napiszę za chwilę :]. Na prawą pomoc przeszedł chyba Zanetti i z tego co widziałem był aktywniejszy i szarpał więcej niż Camor i Marco przez 3 mecze razem wzięci :lol:. Ciepłe słowa pod kierunkiem Alexa, trochę sędziowie gwizdali mu faule, ale kilka fajnych akcji jak np piętka do Chielliniego, który zagrał najlepiej z obrony. W 70 minucie zyskaliśmy wolny po faulu na Bojinovie, Alex pozazdrościł Giggsowi i nie czekając na gwizdek i długie wykonywanie, szybko podał do Palladino, a ten nie dał szans bramkarzowi Treviso. W sumie rywale nawet nie protestowali, więc nie ma dyskusji. Potem przez parę minut jak zwykle daliśmy postrzelac rywalom, na szczęście nic nie wpadło, ale końcówka była zdecydowanie nasza i tylko bramkarzowi i nieskuteczności naszych napastników goście wyjechali tylko z 1 bramką w plecy. Do tego Napoli remisuje 0:0, czyli o ile sie nie mylę mamy nad nimi 3 pkt przewagi. Teraz zdałoby się to powiększyc...

Awatar użytkownika
Juv
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Juv » 15 mar 2007, 18:21

JP pisze:Juventus ogłosił wysokość budżetu transferowego przeznaczonego na najbliższe Mercato, którego suma wynosi 70 milionów funtów (ok 102 miliony euro przyp redakcja).

Zarząd zagłosował za zwiększeniem budżetu, który jest teraz prawie dwukrotnie wyższy niż przewidywano. Wobec takiego stanu rzeczy, Juventus będzie miał możliwość zaoferowania w najbliższym okienku transferowym dużych pieniędzy za największe gwiazdy.

„Nasz plan rozwoju ma na celu osiągnięcie wysokiego poziomu sportowego związanego z jakością zespołu i technicznego zaplecza. Jest to potrzebne, aby zagwarantować Juventusowi możliwość konkurencji na najwyższym szczeblu. Musimy wzmocnić skład oraz zapewnić stabilność wewnątrz sztabu" - powiedziano na konferencji prasowej.

Alessandro Del Piero wystąpił jako rzecznik zespołu: „Chcielibyśmy podziękować rodzinie. Był to ważny gest dla tych, którzy zdecydowali się zostać z nami w tym trudnym sezonie.”
No, jeśli to się sprawdzi, to Juve rzeczywiście może zawalczyć w okienku transferowym. Jak dla mnie to mając takie pieniądze powinni się skupić na Diego. Może w końcu jakiś ofensywny pomocnik ?
Drugą sprawą jest sprowadzenie Barzagliego - dobry, młody, ograny w Serie A czyli akurat :wink:
Pozostaje nam czekać na Mercato :) , które może być bardzo ciekawe dla Juventinich :wink:

Awatar użytkownika
Sawyer
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 816

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sawyer » 15 mar 2007, 19:34

Juv pisze:No, jeśli to się sprawdzi
No jak ma sie nie sprawdzi jak to oficjalna wiadomość 8) Trzeba tylko dobrze pokierować ta kasa ! Żadnych Niemców, ani piłkarzy powyżej 28 lat bo sie nie opłaca (no chyba ze obronca) trzeba patrzec w przyszlosc, priorytet na to mercato to conajmniej ! dwoch obrońców i pomocników, atak nie powinien być dotykany - Musi zostac David, a do niego powoli dostawiac Palladino i Bojinova bo Alex wiecznie gral nie bedzie :/

Brawo za ten budzet dla udziałowcow i zarzadu :!:

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 15 mar 2007, 19:44

Chyba niepotrzebnie afiszowali się z tą wiadomością. Wprawdzie z jednej strony dają znak piłkarzom, że chcą silnego i potęznego składu w przyszłym sezonie, ale z drugiej teraz np Zamparini wiedząc, że mamy za co kupowac, może dac taką cenę za Barzagliego, że Secco osiwieje :lol:.

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 682
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 15 mar 2007, 20:09

No to Juve zaczne prawdziwe zakupy. Respect dla zawodników, którzy zostali. Ciągle mnie tylko zastanawia czy sprzedadzą Buffona. Myślę że najwięcej kasy trzeba wydać będzie na obronę, bo to co oni robą w meczach to lekka przesada a w serie A, wręcz niemożliwością będzie taka defensywa ( z której Juve przecież słynie) Wypadałoby też odmłodzić skład i nie kupować dziaków tylko młodych głodnych sukcesów zawodników. Ciekawe co na to wszystko powiedzą Ci, którzy Juve oduścili bo słyszałem że zaczynają znowu mówić o wielkiej miłosci do Starej Damy. Osobiście jeśli mógłbym kogoś kupić to byłby to Quaresma; jest na niego chrapka w zespole więc fajnie by było:)) Przeczytałem że z Niemieckiej ligi lepiej nie kupować ale przecież taki Klose napewno by szkody nie zrobił. Wątpie natomiast czy kluby nawet za dużą kase bedą chciały pozbywać się swoich zawodników (Ronaldo from Manchester United) Nie ma sensu robić drugiego Realu z Turynu. Może jakiś talent zza oceanu lub Europy ( Kompany?). Trzeba szukać ale oby skutecznie. 8)

Pzdr.

Awatar użytkownika
Sawyer
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 816

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sawyer » 15 mar 2007, 20:57

maciek_88 pisze:za Barzagliego, że Secco osiwieje
To Secco znajdzie obronce w klubie w ktorym rzadzi ktos o zdrowych zmyslach i w klubie ktory potrzebuje pieniedzy :) Nie tylko Barzagli to dobry obronca :wink:

Awatar użytkownika
Berele Lewartow
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 701

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 20 mar 2007, 17:38

Tak przypomne,ze wczoraj to Juventus rozbił w drobny mak Triestine. Uściśle,ze 5-1 było. Niemały w tym udział Palladino, który tam hat-tricka strzelił, szczególnie pierwsza bramka pokazał,ze to raczej nie bedzie w przyszłości żadna karta przetargowa. Technika i spokuj, zachował sie tak jakby strzelał regularnie gole od 10 lat. Del Piero tez ładnie, miał kilka sytuacji na bramke,a asysta przy 3 bramce Palladnio wyśmienita. Bojinov wszedł strzeli gola, wiec tez na plus. Jak tak dalej pojdzie to Trezeguet po powrocie czeka ławka:)
A tak,zeby nie było za wesoło, to napisze tylko,ze obrona to cyrk jakis jest. Serio. Wiec zamiast tam jakis Klose czy Savioli lepiej sie skupic na defensywie. I nie mówie tutaj o Hasanie Salihamidzicu.

No i jeszcze odnosnie tego budzetu(100 mln euro) to oczywisice nie jest to budzet transferowy, tak wiec, rece na kołdre!

damianinho7
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: damianinho7 » 21 mar 2007, 22:25

Siemka witam wszystkich!!!!!!!!!!!! Jak myslicie kogo Juve postara sie sprowadzic latem???? Prosze o konkretne propozycje!!!!!!!!!!! BYL BEDZIE JEST TYSKI GKS

Awatar użytkownika
Paweuu
Pseudoforumowicz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Paweuu » 22 mar 2007, 16:51

Myślę, że jeżeli Juventus awansuje po tym sezonie do Serie A
to w następnym sezonie raczej nie będzie miał szans na
zdobycie kolejnego tytułu mistrzowskiego.
Kadra została trochę odmłodzona i ta drużyna na pewno namiesza w Serie A
Podoba mi się Pomocnik Juve - Paro.
Być może to będzie symbol nowego Juventusu.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”