Post Wyświetl pojedynczy post autor: miguel indurain » 26 maja 2010, 21:47
miguel indurain

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 26 maja 2010, 21:57
Salas11

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 27 maja 2010, 0:08
Pewnie nie ma w jakosci HD z TV ale sa na pewno kanaly z jakoscia SD z normalnego TV... 'wystarczy' miec szybki internet..pasza pisze:gowno prawdaEtus2 pisze:jakbyś nie wiedział na SopCaście są teraz kanały które mają jakość 1080 czyli są w HD
Magnum

Post Wyświetl pojedynczy post autor: stary rupieć » 27 maja 2010, 6:24
hd na sopcascieEtus2 pisze:jakbyś nie wiedział na SopCaście są teraz kanały które mają jakość 1080 czyli są w HD ,
stary rupieć
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 27 maja 2010, 10:32
mam szybki internet a i tak wole ogladac mecze w pubie czy tez na duzym dobrym telewizorze wlasnie ze wzgledu na jakosc obrazu. No chyba ze niektorzy lubia ogladac mecze z piksalami na swoich 22 calowych monitorach.Pewnie nie ma w jakosci HD z TV ale sa na pewno kanaly z jakoscia SD z normalnego TV... 'wystarczy' miec szybki internet..
Bienias
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Etus2 » 27 maja 2010, 10:50
Etus2
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 27 maja 2010, 14:37
Zero zaskoczenia, ale wypadałoby wrzucićManuel Pellegrini ostro atakuje Real
- Władze Realu nie szanują autorytetu trenera i nie pozwalają im decydować o czymkolwiek. Chciałem, aby w zespole zostali Sneijder i Robben, ale mnie nie posłuchano - stwierdził w rozmowie z radiem Cadena Ser zwolniony właśnie z madryckiego klubu trener Manuel Pellegrini.
- Przyszedłem do zespołu z dużymi nadziejami i z wielką dumą, że będę mógł prowadzić tę drużynę. Niestety, nie dane mi było zrobić tego co chciałem i od początku sezonu pojawiały się różnice między mną, a władzami klubu - mówił Pellegrini w radiu Cadena Ser.
- Było wiele nieporozumień w klubie. Prosiłem ich o zatrzymanie Wesleya Sneijdera i Arjena Robberna, którzy dla mnie byli bardzo ważnymi zawodnikami. Brakowało mi normalnej debaty o sporcie, takiej razem z trenerem.
- Tak jak już kiedyś powiedział Vicente Del Bosque (były trener Realu, a obecnie selekcjoner Hiszpanii - przyp.red.), w klubie nie mają respektu dla pozycji szkoleniowca i nie dają mu żadnej władzy na wewnątrz i zewnątrz klubu. Projekt Florentino Pereza jest niezwykły, ale myślę, że sposób w jaki chce go wykonać jest zły.
Pellegrini przyszedł do Madrytu w czerwcu ubiegłego roku. Wcześniej był opiekunem Villarealu. Latem prezes wydał 250 milionów euro na Cristiano Ronaldo, Kakę i Karima Benzemę. Robben i Sneijder zostali sprzedani, aby nieco pokryć wydatki.
Pod wodzą Pellegriniego zespół odpadł w pierwszej rundzie Pucharu Króla i został wyeliminowany z Ligi Mistrzów w 1/8 finału. W Primera Division Real mimo wywalczenia aż 96 punktów zakończył rozgrywki na drugiej pozycji. O trzy "oczka" lepsza okazała się Barcelona.
- Nie rozmawiałem z Perezem od sierpnia zeszłego roku. Szanuję go jako prezesa. On ma swój sportowy projekt do którego ja nie pasuję. Nie czułem się w niego zaangażowany - dodawał Pellegrini.
Jeszcze przed końcem sezonu media informowały, że nowym trenerem Realu będzie Jose Mourinho, mimo że Pellegrini miał jeszcze rok kontraktu.
- To boli... zwłaszcza dlatego, że oni praktycznie zatrudnili nowego trenera nic mi nie mówiąc o tym. Nie chcę rozmawiać o zespole, który szkoleniowca dopiero będzie miał. To nie jest bardzo etyczne, ale Mourinho jest trenerem, który udowodnił, że jest zwycięzcą w każdym zespole w jakim pracuje - zakończył chilijski szkoleniowiec.
Mentor
Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 27 maja 2010, 14:42
fieldy
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 27 maja 2010, 14:45
Mentor
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Etus2 » 27 maja 2010, 14:49
Etus2
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 27 maja 2010, 16:49
Bienias

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 27 maja 2010, 17:00
Po pierwsze Perez nie ma tu nic do rzeczy, bo w tej kwestii o wiele ważniejszy jest Valdano, a po drugie:Mentor pisze:choć z drugiej strony nie wierzę, że Perez zupełnie się wycofa i odda zadanie budowania drużyny całkowicie w ręce Portugalczyka.
To są jednak rzeczy, które właściwie były już wiadome.Mourinho pisze:Czy pan i Jorge Valdano jesteście kompatybilni?
Całkowicie. Nie mam wątpliwości, że będziemy utrzymywać wspaniałe relacje, ponieważ Jorge Valdano, podobnie jak ja, był i piłkarzem, i trenerem. Wiem, że trzeba szanować obowiązki i sekcje innych. Nie sądzę, aby dyrektor do spraw sportowych chciał wchodzić do szatni i rozmawiać z zawodnikami. Możemy rozmawiać o transferach i o innych sprawach. Jego praca jest jasno określona. W Interze chciałem kupić Carvalho. Branca powiedział mi, że Lucio jest lepszy. Da się współpracować? Posłuchałem się jego rady. Trener jest tym lepszy, im lepiej funkcjonuje cały klub.
Guti najpierw stwierdził, że odchodzi, potem nagle zmienił zdanie, a teraz znów jest bliższy odejścia. Na pewno Mou ma tu sporo racji, że trzeba być konsekwentnym, ale nie spodziewałem się takiej wypowiedzi.Piłkarz musi być szczery wobec siebie i wobec drużyny. Dla mnie Guti jest już poza klubem. Czytałem jego deklaracje i to się dla mnie liczy. Pożegnał się z kibicami, odbył rundę honorową wokół boiska...
Jeśli dopiero teraz zmienił decyzję, to dla mnie to już się nie liczy. Lubię ludzi, którzy od początku do końca są wierni swoim postanowieniom. Raúl na przykład nigdy nic na ten temat nie mówił. Zawsze zachowywał spokój i milczenie. Gdy stawię się w Madrycie, chciałbym najpierw z nim na ten temat porozmawiać. Oczywiście jeśli sam wyrazi na to zgodę.
Kluchman
Post Wyświetl pojedynczy post autor: aveiro » 27 maja 2010, 17:25
aveiro
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Etus2 » 27 maja 2010, 17:29
Etus2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 27 maja 2010, 18:05
Kluchman
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio