Real Madryt (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1203

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Największy błąd Realu po 2000?

Zwolnienie Del Bosque
0
Brak głosów
Oddanie Robbena
4
29%
Oddanie Sneijdera
1
7%
Zatrudnienie Beniteza
1
7%
Zwolnienie Xabiego
6
43%
Zatrudnienie Mourinho
2
14%
miguel indurain
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Re: Real Madryt (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: miguel indurain » 26 maja 2010, 21:47

jesli ktos pamieta poczatki pereza to chyba doskonale zdaje sobie sprawe, ze te jedyne 3 powazne tytuly sa zasluga sanza, faceta od ktorego pan perez przejal paleczke. sanz zbudowal kapitalna ekipe, a perez odebral idelanie naoliwionego gotowca. kiedy sam zaczal dzialac nie zdobyl juz nic. kompletnie nic.

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 26 maja 2010, 21:57

Z jednej strony do ówczesnych "Galacticos" sprowadził Ronaldo (there's only one Ronaldo :wink: ) i Beckhama, ale z perspektywy czasu widzę, że już wtedy transfery (w szczególności przez osobę Beckhama) były zorientowane na pozaboiskowe zyski związane z reklamami, koszulkami, pamiątkami itp. Pewnie chciał upiec dwie pieczenie na jednym ogniu, wyszło jak każdy widział. Drużynie jest potrzebna stabilizacja, nie ciągłe roszady i zmiany trenera, a co za tym idzie zmiana systemu gry. Piłkarze zwyczajnie nie nadążają.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2323
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 27 maja 2010, 0:08

pasza pisze:
Etus2 pisze:jakbyś nie wiedział na SopCaście są teraz kanały które mają jakość 1080 czyli są w HD
gowno prawda

Pewnie nie ma w jakosci HD z TV ale sa na pewno kanaly z jakoscia SD z normalnego TV... 'wystarczy' miec szybki internet..

stary rupieć
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: stary rupieć » 27 maja 2010, 6:24

Etus2 pisze:jakbyś nie wiedział na SopCaście są teraz kanały które mają jakość 1080 czyli są w HD ,
hd na sopcascie :boruta:

ciekawe kiedy bedzie można oglądać mecze w 3d na sopcaście, podobno niebawem

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 27 maja 2010, 10:32

Pewnie nie ma w jakosci HD z TV ale sa na pewno kanaly z jakoscia SD z normalnego TV... 'wystarczy' miec szybki internet..
mam szybki internet a i tak wole ogladac mecze w pubie czy tez na duzym dobrym telewizorze wlasnie ze wzgledu na jakosc obrazu. No chyba ze niektorzy lubia ogladac mecze z piksalami na swoich 22 calowych monitorach.

Etus2
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Etus2 » 27 maja 2010, 10:50

przesadziłem z tym HD ale jakość jest conajmniej dobra. Nie każdy widocznie woli siedzieć w pubie pozatym nie o tym była rozmowa , rozmowa była o ocenie gry Gutiego i ktoś tutaj sugerował że na telewizorze lepiej widać jego poczynania :roll:

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 27 maja 2010, 14:37

http://www.eurosport.pl/pilka-nozna/pri ... tory.shtml
Manuel Pellegrini ostro atakuje Real

- Władze Realu nie szanują autorytetu trenera i nie pozwalają im decydować o czymkolwiek. Chciałem, aby w zespole zostali Sneijder i Robben, ale mnie nie posłuchano - stwierdził w rozmowie z radiem Cadena Ser zwolniony właśnie z madryckiego klubu trener Manuel Pellegrini.

- Przyszedłem do zespołu z dużymi nadziejami i z wielką dumą, że będę mógł prowadzić tę drużynę. Niestety, nie dane mi było zrobić tego co chciałem i od początku sezonu pojawiały się różnice między mną, a władzami klubu - mówił Pellegrini w radiu Cadena Ser.

- Było wiele nieporozumień w klubie. Prosiłem ich o zatrzymanie Wesleya Sneijdera i Arjena Robberna, którzy dla mnie byli bardzo ważnymi zawodnikami. Brakowało mi normalnej debaty o sporcie, takiej razem z trenerem.

- Tak jak już kiedyś powiedział Vicente Del Bosque (były trener Realu, a obecnie selekcjoner Hiszpanii - przyp.red.), w klubie nie mają respektu dla pozycji szkoleniowca i nie dają mu żadnej władzy na wewnątrz i zewnątrz klubu. Projekt Florentino Pereza jest niezwykły, ale myślę, że sposób w jaki chce go wykonać jest zły.

Pellegrini przyszedł do Madrytu w czerwcu ubiegłego roku. Wcześniej był opiekunem Villarealu. Latem prezes wydał 250 milionów euro na Cristiano Ronaldo, Kakę i Karima Benzemę. Robben i Sneijder zostali sprzedani, aby nieco pokryć wydatki.

Pod wodzą Pellegriniego zespół odpadł w pierwszej rundzie Pucharu Króla i został wyeliminowany z Ligi Mistrzów w 1/8 finału. W Primera Division Real mimo wywalczenia aż 96 punktów zakończył rozgrywki na drugiej pozycji. O trzy "oczka" lepsza okazała się Barcelona.

- Nie rozmawiałem z Perezem od sierpnia zeszłego roku. Szanuję go jako prezesa. On ma swój sportowy projekt do którego ja nie pasuję. Nie czułem się w niego zaangażowany - dodawał Pellegrini.

Jeszcze przed końcem sezonu media informowały, że nowym trenerem Realu będzie Jose Mourinho, mimo że Pellegrini miał jeszcze rok kontraktu.

- To boli... zwłaszcza dlatego, że oni praktycznie zatrudnili nowego trenera nic mi nie mówiąc o tym. Nie chcę rozmawiać o zespole, który szkoleniowca dopiero będzie miał. To nie jest bardzo etyczne, ale Mourinho jest trenerem, który udowodnił, że jest zwycięzcą w każdym zespole w jakim pracuje - zakończył chilijski szkoleniowiec.
Zero zaskoczenia, ale wypadałoby wrzucić :P

Pellegrini to siódmy trener zwolniony przez Pereza :lol:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 27 maja 2010, 14:42

cholera, przecież każdy średnio się interesujący piłką wie jak się traktuje trenerów w Realu i wie, że nawet sukces nie gwarantuje przedłużenia kontraktu. Że też wszyscy chca tam koniecznie pracować. Choć z drugiej strony odszkodowania pewnie dobre dostają :P
Wenger też by pewnie poszedł, bo zawsze powtarza, ze uwielbia Real, ale chyba widzi co tam się dzieje. Ciekawe czy Mourinho bedzie miał wpływ na transfery, a jak nie to interesująca będzie jego relacja z Perezem w na pierwszych stronach gazet :lol:

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 27 maja 2010, 14:45

Myślę, że zatrudnienie Mourinho musi nieść za sobą jakieś zmiany. Na pewno będzie miał większy wpływ na transfery niż taki Pellegrini choć z drugiej strony nie wierzę, że Perez zupełnie się wycofa i odda zadanie budowania drużyny całkowicie w ręce Portugalczyka.

Etus2
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Etus2 » 27 maja 2010, 14:49

no Mou postawił warunek że to wykonywanie transferów ma wyglądać tak jak w Interze , czyli on będzie konsultował i przedstawiał propozycje zawodników Valdano i Pardezie i razem mają niby podejmować te decyzje, można o tym przeczytać w wywiadzie dla AS'a

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 27 maja 2010, 16:49

Etus stara spiewka. Pelle tez tak mial miec a jak wyszlo? Perez to typ autokraty. Mowi jedno a robi drugie. CIekaw jestem jak bedzie wygladac wspolpraca Pereza Mou i Valdano. Ten ostatni to w klubie i tak jest od kablem pomiedzy prezesem a druzyna.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2430
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 27 maja 2010, 17:00

http://www.realmadrid.pl/index.php?co=a ... i&id=29879

Niby ten sam wywiad i z tego samego źródła, a "trochę" inaczej brzmi.

O pewnych kwestiach było już pisane kilka razy. To normalne, że nikt Pellegriniego nie pytał, czy woli Kakę i Cristiano, czy Sneijdera i Robbena, bo te operacje były rozpoczęte zanim Pellegrini przyszedł do klubu, a Holendrzy musieli odejść ze względów ekonomicznych. Natomiast sam Perez trzyma się zdecydowanie dalej od drużyny niż za pierwszej kadencji.

To, że Mourinho będzie miał dużo do powiedzenia w kwestii transferów jest raczej oczywiste nie od dzisiaj. Z pewnością będzie miał tego typu kompetencje wpisane również do kontraktu, bo na innych warunkach ktoś taki jak on, raczej nie zgodziłby się pracować.
Mentor pisze:choć z drugiej strony nie wierzę, że Perez zupełnie się wycofa i odda zadanie budowania drużyny całkowicie w ręce Portugalczyka.
Po pierwsze Perez nie ma tu nic do rzeczy, bo w tej kwestii o wiele ważniejszy jest Valdano, a po drugie:
Mourinho pisze:Czy pan i Jorge Valdano jesteście kompatybilni?
Całkowicie. Nie mam wątpliwości, że będziemy utrzymywać wspaniałe relacje, ponieważ Jorge Valdano, podobnie jak ja, był i piłkarzem, i trenerem. Wiem, że trzeba szanować obowiązki i sekcje innych. Nie sądzę, aby dyrektor do spraw sportowych chciał wchodzić do szatni i rozmawiać z zawodnikami. Możemy rozmawiać o transferach i o innych sprawach. Jego praca jest jasno określona. W Interze chciałem kupić Carvalho. Branca powiedział mi, że Lucio jest lepszy. Da się współpracować? Posłuchałem się jego rady. Trener jest tym lepszy, im lepiej funkcjonuje cały klub.
To są jednak rzeczy, które właściwie były już wiadome.

O wiele ciekawsza jest np. ta wypowiedź The Special One:
Piłkarz musi być szczery wobec siebie i wobec drużyny. Dla mnie Guti jest już poza klubem. Czytałem jego deklaracje i to się dla mnie liczy. Pożegnał się z kibicami, odbył rundę honorową wokół boiska...

Jeśli dopiero teraz zmienił decyzję, to dla mnie to już się nie liczy. Lubię ludzi, którzy od początku do końca są wierni swoim postanowieniom. Raúl na przykład nigdy nic na ten temat nie mówił. Zawsze zachowywał spokój i milczenie. Gdy stawię się w Madrycie, chciałbym najpierw z nim na ten temat porozmawiać. Oczywiście jeśli sam wyrazi na to zgodę.
Guti najpierw stwierdził, że odchodzi, potem nagle zmienił zdanie, a teraz znów jest bliższy odejścia. Na pewno Mou ma tu sporo racji, że trzeba być konsekwentnym, ale nie spodziewałem się takiej wypowiedzi. :P

aveiro
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 22

Post Wyświetl pojedynczy post autor: aveiro » 27 maja 2010, 17:25

Guti i tak by pewnie poleciał nawet gdyby się nie zadeklarował. To jest zawodnik kompletnie nie pasujący do taktyki Mourinho.

Etus2
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Etus2 » 27 maja 2010, 17:29

no właśnie miałem o tym pisać , ale RealFan widzę szybszy był ;D sen o najlepszym transferze tego roku (według niektórych) chyba się nie spełni bo niestety ale Mou ma racje Guti chyba myślał że Pellegrini zostanie a jego relacje z nim nie były dobre więc ogłosił już swoje odejście a tu jednak pojawia się realna szansa walki o kolejne tytuły więc odejście nie stało się tak jasne.

podobno przyjdzie 4 nowych defensywnych zawodników a Di Maria przejdzie tylko gdy cena nie będzie wygórowana (40mln :lol: ) więc jeżeli nie będą za niego krzyczeć ceny aż tak wielkiej to możliwe że zobaczymy tego młodzieńca u nas :>

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2430
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 27 maja 2010, 18:05

Dlaczego sądzisz, że relacje pomiędzy Gutim i Pellegrinim nie były dobre? Bo się wkurwił w szatni z Alcorcon, czy z jakiegoś sensowniejszego powodu?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”