FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1205

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
7%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
7%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
15
50%
Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 28 sie 2010, 23:28

Kamil232 pisze:Mentor wyluzuj :wink: Cóż masz pecha, że kibicujesz akurat temu teamowi któremu kibicuje tyle ciekawych okazów. Cóż jak się naczytało tyle, że Barca jest we wszystkim naj to takie transakcje są dobrą szyderką. Zresztą co ja mówie, Barca jest również naj w niewypałach transferowych. Ileż tego było w ostatnich latach, gdyby nie wychowankowie z La Masii to ciekawe jakby to wyglądało
Caceres, Hleb, Chygrynskiy no i Zlatan. Przesadziłeś i to bardzo. Czasy Ryja były bardzo udane pod tym względem, praktycznie każdy się sprawdzał i był wart pieniędzy na niego wydanych. Z Guardiolą jest gorzej, ale to przez sumy jakie Barcelona wydaje na transfery. Te kwoty w przypadku Caceresa czy Ukraińca powinny być inne, ale nikt nie potrafił ich wynegocjować. Brazylijczyków nie liczę bo to jakieś śmieszne interesy Txikiego.
Co nie zmienia faktu, że i tak trochę to się wyrównuje przez osoby Keity, Pique czy Alvesa. Naj by było gdyby wszyscy zawiedli, a Barcelona by przez to nic nie wygrywała, a tak nie jest.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2323
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 28 sie 2010, 23:37

Ja juz wiem. Barca sprzedala go za tak tanio zeby ostudzić rynek i odwrócić działania Pereza :P i zeby Wenger byl sklonny sprzedac Cesca za 15 mln za rok :evil: :lol:

Awatar użytkownika
wianuch
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 38

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wianuch » 28 sie 2010, 23:51

Niezły strzał w stopę Rosella, jeszcze na dobrą sprawę nie zasiadł na stołku a już go wszyscy mają dosyć.
Ciekawe jak bardzo złe musiały być relacje na linii Zlatan-Barca, że zdecydowali się na taki idiotyczny krok.

Swoją drogą, jakby Barca wcześniej wystawiła Zlatana na sprzedaż, to może Real byłby chętny nawet za trochę większą kwotę :hardkor:

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2887

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 29 sie 2010, 0:00

Kamil232 pisze:Cóż masz pecha, że kibicujesz akurat temu teamowi któremu kibicuje tyle ciekawych okazów. Cóż jak się naczytało tyle, że Barca jest we wszystkim naj to takie transakcje są dobrą szyderką.
Chciałbym tylko wtrącić, że kibice Manchesteru też wszędzie wpieprzają wielkość swojego klubu. Prosty przykład zdobycie mistrzostwa przez Chelsea. :lol:

Awatar użytkownika
brylancik
Oleguer Fan
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brylancik » 29 sie 2010, 1:14

No to mamy winnego - Txiki zgubił paragon :lol2:

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 29 sie 2010, 1:23

Stare :P Znaczy się ja już widziałem dawno temu, ale w sumie warto wrócić. Do skeczy Cracovii zawsze warto wracać :P Świetny jak zwykle.

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 29 sie 2010, 3:11

http://nytv.neulion.com/mlsvp/console.j ... 79&id=8197

Gol Henryka sprzed kilkunastu minut

Awatar użytkownika
SexyBitch
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: SexyBitch » 29 sie 2010, 9:26

Zarząd Barcy wygrywa nagrodę kretynów lata , goniący - zarząd Juventusu :haha:

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 724

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 29 sie 2010, 9:54

W tej chwilii Milan to średniak Europejski przy Barcie która jest na absolutnym topie, gadka, że Milan jest silniejszy czy większy jest zabawna.
To, że klub ma 3 słabsze lata nie znaczy, że jest średniakiem.

Czytał cały wywiad z Zlatanem a nie część. Szwed wspominał również o historii i tradycji i z tego punktu widzenia Milan nie jest wcale gorszy od Barcelony.

Dziwna sprawa jest z tym wykupieniem. Z wiadomości z oficjalniej strony można wywnioskować, że Milan nie musi wykupić Szweda. Natomiast Łysy w wywiadzie powiedział, że musi Go wykupić. Dziwne.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 29 sie 2010, 10:12

Mete ja gdzieś czytałem, że formalnie nie sposób tak skonstruować umowy, aby klub był do wykupu zmuszony. Pewnie tak się po prostu umówili. Oczywiście nie wiem ile w tym prawdy bo to był jakiś komentarz tylko. Komunikaty muszą brzmieć tak, aby wszystko wyglądało na zwyczajną umowę o wypożyczenie z możliwością pierwokupu.

Tymczasem bramki z wczorajszego zwycięstwa rezerw nad Celtą --->

Fontas jak Pique :P

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 29 sie 2010, 12:26

SexyBitch pisze:Zarząd Barcy wygrywa nagrodę kretynów lata , goniący - zarząd Juventusu :haha:
Chyba Gaurdiola.

Co moze zasmucic dobra parapetowe? Smsy od znajomych ze debile sprzedaja Ibre za 24 banki. Byl kiedys Gaspart ktory trwonil kase na lapserdakow. Teraz jest Gaurdiola ktory wyczerpal sobie limit trasferowych zachcianek.

Awatar użytkownika
krzychu212
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krzychu212 » 29 sie 2010, 12:52

Mentor pisze:Tymczasem bramki z wczorajszego zwycięstwa rezerw nad Celtą ---> ... r_embedded

Fontas jak Pique :P
Fajnie zaczęli. Oby tak dalej. A co do Fontasa to widać, że ma chłopak talent i teraz ważne jest aby tego talentu nie zmarnował i umial go pokazać w 1. drużynie.
Bienias pisze:Co moze zasmucic dobra parapetowe? Smsy od znajomych ze debile sprzedaja Ibre za 24 banki.
Klasyczny błąd. Jako, że postanowiłem sobie kiedyś uczyć się na swoich błędach (co jest raczej trudne), to doszedłem do wniosku, żeby wyłączać komórkę zawsze kiedy jestem na tego typu imprezie. Do dzisiaj działa i przynosi zadziwiające efekty.

Tak żyjemy tym Ibrą, a tu dzisiaj wieczorem sie liga rozpoczyna. Oczywiście wiadomo jakie oczekiwania przed pierwszym meczem, trzeba wygrać i najlepiej zacząć tak jak rok temu, co będzie dosyć trudne (już w 3. kolejce wyjazd do Madrytu i mecz z silnym Atletico, 5. kolejka w Bilbao..). W ogóle zarząd wraz z Pepem zepsuli zabawę w typowanie składu linii napadu. Myślę, że naturalnym będzie rozpoczęcie Villa - Messi - Pedro i spora rotacja w tej formacji.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 29 sie 2010, 12:56

Bienias pisze:Chyba Gaurdiola.

Co moze zasmucic dobra parapetowe? Smsy od znajomych ze debile sprzedaja Ibre za 24 banki. Byl kiedys Gaspart ktory trwonil kase na lapserdakow. Teraz jest Gaurdiola ktory wyczerpal sobie limit trasferowych zachcianek.
To wina Guardioli, że Txiki i Laporta nie potrafili wynegocjować transferów na powaznym poziomie- Caceres, Chygrynskiy. :lol: To, że chciał tych zawodników to nie oznaczało, żeby za nich zaraz płacić tyle ile chcieli te kluby. To nie wina Pepa, że Sandro oddał za półdarmo Ibrahimovica, skoro coś było nie tak na linii zawodnik - trener, to nie było nad czym się zastanawiać. Zawodnicy przychodzą i odchodzą, ale jeśli rzutują na to wszystko sumy transferów i straty jakie ponosi klub, to nie jest to z całą pewnością wina trenera, bo to on wybrał tych zawodników ale nie negocjował transferów.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 29 sie 2010, 14:50

Ja to widze troche inaczej. To trener decyduje o obliczu druzyny i to on ponosi odpowiedzialnosc. WW przez Ciebie zawodnicy to sa autorskie pomysly Gaurdioli, a klub wyrazil zgode na ich kupno. Myslisz ze nie mowili Pepowi cos w styulu. Sluchcaj chcesz tego Ukrainca on jest drogi? Sluchaj sprzedadza go za 25 baniek, duzo wiec napewno go chcesz? Pomysl ze Pep zdawal sobie ze to duzo i wyrazal na to zgode. Oczywiscie klub mu szedl na reke za sukcesy albo dawal zaufanie jak np Hleb czy Pique. Wybory Pepa nie sa takie zle ale pamietajmy ze sie myli.
Odnosnie ceny sprzedazy to co mial Zrobic Rosell? Jedynie go zostawic no ca pewnie Mister nie wyrazal zgody. Fakt jest taki ze nasza polika kadrowa bardzo mocno zostala nadszarpnieta. Nie dosc ze kupujemy popierdolki, to jeszcze nasz Crack staje sie nie wypalem. Poza tym my nie zarabiamy na transferach i kolejny raz to sie potwierdzilo. Nowoscia jest ze przeplacamy i coraz czesciej sie mylimy.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 29 sie 2010, 15:35

Ja jestem zdania, że gdyby klubem nadal zarządzał Laporta a transfery negocjował Txiki to Adriano by przyszedł za kwotę Caceresa, o Mascherano to się aż boję. Pewnie by dostali więcej niż nawet chcieli. :D Przecież wielu osób popierało Zlatana, Hleba. Obaj nie mieli łatki fajnego i przyjmujących z profesjonalizmem decyzji trenerów. Tak przeglądając posty przy transferze Szweda, to kilku pisało o tym, że go nie lubi, nie trawi etc.(ja, Mentor, FCB kres, krzychu212) jednak wszystkim imponowała jego klasa i to co miał dodać drużynie. Łatka i charakter miały się zmienić, nikt nie zna historii tego konfliktu czy nieporozumień, ja nie chce wyrokować, ale po prostu on się nie zmienił i Pep także nie potrafił na to wpłynąć.
Hleb, Caceres, Chygrynskiy się sportowo nie sprawdzili, ale o pierwszego nie można mieć pretensji do trenera. Do pozostałej dwójki tak, bo byli to zawodnicy nieznani, niedoświadczeni i to Pep w nich widział zawodników pasujących do Barcelony. Co nie zmienia faktu, że kpiną było płacenie za nich takich pieniędzy. Filipe także miał trafić(za mniejszą kasę i sprawdzony przede wszystkim w La Liga), ale do końca poszło o 2 mln. można było tak negocjować z Szachtarem i Villarrealem, a nie dawać tyle ile oni sobie zażądali, w przypadku Martina to zapłacono klauzulę. Kluby po prostu wiedziały, że mogą takie sumy rzucać, bo Barcelona je zapłaci.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”