FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1206

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
7%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
7%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
15
50%
Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 29 sie 2010, 16:00

Tego Filipe to widzę nie możesz sobie odżałować. Nie rozumiem tego bo lewa strona obrony to chyba ostatnia pozycja z jaką mieliśmy problemy ostatnimi czasy.

W kwestii transferów przychylam się bardziej do opinii Bieniasa. Ja również widzę to mniej więcej w ten sposób.

Szkoda, że nie udało się sprzedać Caceresa. W sumie zamiast wypożyczenia to wolałem, aby został w klubie, ale chyba trener i tak by z niego nie korzystał :think: Za to transfery Adriano i Javiera na pewno na plus dla zarządu choć trudno je uznać za trudne do zrealizowania. Mascherano przecież nawet dopłacił 3 mln ze swojej kieszeni, aby przejść do Barcelony. Tutaj wystarczyło tylko czegoś nie popsuć co chyba nie do końca udało się w przypadku starań o Cesca.

Zlatan nigdy nie był moim ulubieńcem, ale widziałem sens w tym transferze a potem broniłem go przed często zbyt dużą, niezasłużoną krytyką. Niemal do ostatniej chwili trzymałem kciuki za jego postanie, ale im dłużej to trwało tym więcej wychodziło na jaw. Suma summarum decyzja o sprzedaży wydaje się zrozumiała. Szkoda tylko żenującej kwoty, ale to również pochodna tego co wykonaliśmy rok temu. Tak czy siak nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem. Oby tylko zostały wyciągnięte odpowiednie wnioski co przy obecnym zarządzie (którego zwolennikiem nie jestem) wydaje się być nawet prawdopodobne.

Najlepsze jest to, że rusza sezon. Gra w piłkę wychodzi nam lepiej niż transfery. To pewnie koniec okienka bo w plotki o ewentualnym sprowadzeniu Maty czy Robinho nie wierzę.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 29 sie 2010, 16:29

Mentor pisze:Tego Filipe to widzę nie możesz sobie odżałować. Nie rozumiem tego bo lewa strona obrony to chyba ostatnia pozycja z jaką mieliśmy problemy ostatnimi czasy.
Ja osobiście przekonałem się do Maxwella, choć ciężko było. Przynajmniej ten okres przygotowawczy- mecze mnie przekonały. Ja nie piszę o transferze Filipe, że nie udało się akurat jego ściągnąć, bo Ville rok temu także, tylko zastanawia mnie dlaczego te negocjacje to była telenowela, w której fiaskiem okazały się bodajże 2 mln euro, a dlaczego za Caceresa, który z całą pewnością nie był, zawodnikiem lepszym, bardziej doświadczonym zdecydowano się zapłacić jeszcze więcej. Podobnie z Ukraińcem. Skoro tu kłócono się o 2-3 mln to co spowodowało, ze zapłacono za Martina 16 czy 17 a Chygrynskiyego 25, skoro tam także nie chciano dać takiej kwoty. Pep być może naciskał, ale w przypadku Brazylijczyka myślę było podobnie.
Mentor pisze:Najlepsze jest to, że rusza sezon. Gra w piłkę wychodzi nam lepiej niż transfery. To pewnie koniec okienka bo w plotki o ewentualnym sprowadzeniu Maty czy Robinho nie wierzę.
W przypadku Robinho mam nadzieję, że skończy się na plotkach. Ten chłopak ma nie wszystko OK z głową i zero profesjonalizmu. Nie wyobrażam sobie, że Pep by go chciał. Z Matą może być różnie, bo on chyba wykłóca się o kontrakt i nie chce podpisać nowego, tylko ile Valencia by za niego chciała.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 29 sie 2010, 16:49

Pep jakiś czas temu niby mówił 'NIE' transferowi Robinho i mam nadzieję, że nic się w tej materii nie zmieniło bo jak przyjdzie to za rok opchniemy go za 1/3 wydanej kwoty z przyczyn pozasportowych :roll:

Mata mnie ani trochę nie przekonuje. Co prawda wolałbym widzieć w kadrze jeszcze jakiegoś napastnika, ale Juan? Eee...

Awatar użytkownika
iceald
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: iceald » 29 sie 2010, 18:01

"Sport" obok Maty i Robinho umieścił jeszcze Suareza - ale to raczej pobożne życzenia redaktorów gazety, nawet plotką tego nazwać nie można. Mam nadzieję że na odejściu Ibry najwięcej skorzysta Bojan i zacznie grać na miarę oczekiwań.
Swoją drogą, po odejściu Szweda wzrastają nasze szanse na zwycięstwo w LM. W końcu odszedł z Interu żeby wygrać te rozgrywki i wiadomo jak wyszło - więc w tym sezonie to my powinniśmy wygrać LM. Ibra chyba by nogę sobie odgryzł :hardkor:
Ciekawe gdzie go w przyszłym sezonie zobaczymy? Może w Realu, będzie mógł powiedzieć, że jest lepszy niż Ronaldo (ten prawdziwy) - Brazylijczyk w końcu nigdy Juve nie zaliczył :wink:

Awatar użytkownika
carekk
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: carekk » 29 sie 2010, 18:08

Dziś o 19 pierwszy mecz nowego sezonu. Pep zakosczył i wyjsciowej 11 nie zobaczymy Pique i Iniesty

Valdés, Alves, Puyol, Abidal, Maxwell; Xavi, Busquets, Keita; Pedro, Messi y Villa

Awatar użytkownika
iceald
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: iceald » 29 sie 2010, 18:12

Gdzie wyczytałeś ten skład?

Awatar użytkownika
carekk
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: carekk » 29 sie 2010, 18:18

A jednak jest Iniesta w miejsce Pedro. Sport taki skład podał

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2323
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 29 sie 2010, 18:21

Abidal na CB? A co z Pique ze tak sie spytam?

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 29 sie 2010, 18:28

Abidal może być, jeśli to ma być alternatywa na środek to trzeba ją sprawdzać w takich spotkaniach, żeby wiedzieć co można spodziewać się po nim. Nie ma Pedro i teraz jestem ciekaw jak to będzie wyglądało w napadzie.
a) Iniesta z lewej Villa w środku, a Messi z prawej
b) Iniesta z prawej(tak jak z Milanem) Villa z lewej i Messi w środku
Pep wie, że musi teraz próbować różnych wariantów z przodu. Racing czasami na początek ligi potrafił zajść Barcelonie za skórę, mam nadzieję, że dzisiaj tak nie będzie i zacznie Barca od łatwego zwycięstwa.

Awatar użytkownika
fejkenq
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fejkenq » 29 sie 2010, 18:31

Eh i znowu nie ma Iniesty w srodku z xavim;/ ale sklad ogolnie dobry,szkoda pique

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 29 sie 2010, 18:37

Nie podoba mi sie ten sklad. Nie lubie Abidala na srodku i Iniesty na ataku. Od Keity to chyba Pep zaczyna ustalanie skladu. Takie troche 4-4-2 jak najbardziej mozliwe.

Sezon czas zaczac :beer:

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 29 sie 2010, 19:00

Cos nie tak bo Pique jednak gra a Puyol usiadl

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 29 sie 2010, 19:02

Magnum pisze:Cos nie tak bo Pique jednak gra a Puyol usiadl
Już się przestraszyłem, że przegapiłem, że Xavi stał się pierwszym kapitanem. :) Oby tylko nic z Carlesem nie było i ktoś błędnie podawał składy.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 29 sie 2010, 19:04

Z tego co sie dowiedzialem na twitterach Barcelońskich Puyol mial jakies drobne problemy i woleli nie ryzykowac. Pierwotnie miał grać.

E: Messi juz rozpoczal rozgrywki :P
Ostatnio zmieniony 29 sie 2010, 19:08 przez Magnum, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
wianuch
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 38

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wianuch » 29 sie 2010, 19:08

No to Racing długo sie starał o korzystny rezultat [*]

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”