Bayern Monachium (zbiorczy) - Strona 122

Piłka nożna w Niemczech | Rozgrywki ligowe: Bundesliga i Puchar Niemiec | Kluby: Bayern Monachium, Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen | Reprezentacja Niemiec | Transfery oraz inne wydarzenia związane z niemiecką piłką nożną
Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 01 mar 2007, 10:52

Michał M to co proponujesz z Jansenem to troszkę taktyka Chelsea :wink:. Jeśli jest dobry piłkarz, to nie może grać przeciwko nam w lidze, tylko u nas. Troszkę a la pies sołtysa - sam nie zje a drugiemu tez nie da. To oczywiście żart.

A co do Copa America to przecież od lat zawsze jest transmitowana w publicznej (nie wiem jak w tym roiku).

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 168

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 01 mar 2007, 11:17

Ebi, akurat taką taktykę transferową Bayern prowadzi od lat :wink: Nawet w przypadku Schlaudraffa tak było - nie wiem czy to juz omawialiście czy nie - ale Uli stwierdził, że najważniejsze w tym transferze było to, żeby zawodnik nie grał w Bremie :P
Poza tym, jeśli dobry gracz pojawia się na rynku, to nie należy zasypiać gruszek w popiele, tylko przystąpić do przetargu :wink:

To powiedzenie z psem znam jako "pies ogrodnika". Ale chodzi rzecz jasna o to samo :lol:

No mnie też cały czas krąży w głowie Copa America jako transmitowana przez TVP. Chociaż już dawno tego nie widziałem.

EDIT:
Jako ciekawostkę podam Wam, że Bayern zatrudnił w roli doradcy Paula Breitnera (kolejna z dawnych wielkich gwiazd Bayernu) :glass: Będzie miał za zadanie od czasu do czasu wyrażać swoją opinię na temat zawodników. Może i przyda się ktoś z takim krytycznym podejściem jak Breitner, bo wydaje się że czasami opinie szefostwa o co niektórych graczach są chyba za miękkie :?:

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 02 mar 2007, 18:47

Jansen, hmm... też mi po głowie jego nazwisko chodziło, główne w mierze tego gdzie będzie grał kiedy Gladbach spadnie, po enedue rabe wyszło mi, że Hoeness go kupi, a Schweini będzie grał za plecami zawodników. A tak serio, to nie uważam, żeby Marcell był gotowy do gry w takim klubie jak Bayern, jeszcze nie teraz, powinien przejść do jakiegos innego klubu, a potem jak już sie bardziej rozwinie to witamy w Bayernie :wink:
Dzisiaj tez znów przypomniano sobie o Tonim, podobno Hoeness chciał go już zimą, ale Włoch ma w kontrakcie jakąś klauzurę, która uniemożliwia mu przejście w zimowym okienku transferowym :roll: i dobrze, powinna też obowiązywac w letnim mercato :P Temu panu już podziękujemy, jakby był tak z - lata młodszy to nie ma problemu. Teraz jednak ma (rocznikowo) i dawać 27 mln euro za takiego gracza to lekka przesada :roll: . Wolę Klaas'a :P

edit: Aha i Owen nie zagra z Herthą, oby na mecz z Realem był gotowy

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 168

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 03 mar 2007, 20:05

Panowie, wracamy do gry :D Wreszcie po serii 3 przegranych z rzędu na wyjeździe w Bundeslidze, Bayern wygrywa na obcym stadionie! Nie widziałem jeszcze wprawdzie ani skrótu ani nawet bramek (nie mam aktualnie ARD :( ) ale najważniejszy w tej chwili wydaje się wynik :spoko:

No i dodaje to trochę optymizmu przed "tygodniem prawdy" (Real i Werder") :wink: A że i Stuttgart i Schalke przegrały, to nasza strata do czołówki wreszcie topnieje, a nie powiększa się, jak to było ostatnio :?

Mam nadzieję, że teraz zaczniemy w końcu jakąś serię zwycięstw. Jak to powiedział Olli: "Bayern stać nawet na 11 zwycięstw z rzędu" :wink:

Awatar użytkownika
olson
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: olson » 03 mar 2007, 20:20

Poldi :love:. Lucio & van Buyten :płacze:

Takimi emotkami mozna podsumowac dzisiejsze spotkanie. Prinz Poldi zagral dzis znakomicie. Bramka, 2 asysty, aktywna i pewna gra w ofensywie, kilka naprawde groznych strzalow. A brameczka- 8). Zganic nalezy stoperow. To, co Lucio i van Buyten wyprawiaja ostatnimi czasy, wola o pomste do nieba. Brak jakiegokolwiek zrozumienia, niepewna gra w powietrzu i czesto przegrane pojedynki glowkowe [a przeciez van Buytena ma ok. 2 metrow wzrostu, Lucio jest niewiele nizszy], przekazywanie krycie Lahmowi, ktory, lekko mowiac, nie ma najlepszych warunkow fizycznych. Zachowanie Belga przy drugiej bramce Herthy to katastrofa. Jak mozna zle obliczyc lot 50- metrowej pilki :roll:? Hitzfeld ma do srody nielada orzech do zgryzienia, trzeba tchnac w stoperow nowa wiare. Bo przy obecnym stanie rzeczy, z Realem moze nie byc dobrze. Chcialbym jeszcze pochwalic Schweiniego. Widac, ze lawka dala mu do myslenia. Wszedl w drugiej polowie i zagral naprawde przyzwoicie. Mijal Berlinczykow jak tyczki, osmieszajac nawet po 3-4 graczy na raz. Klasse 8)!

Stuttgart i Smerfy w plecy, co oznacza, ze do Szelkow tracimy juz tylko 6 pkt. Widac, przeciwnicy Bayernu nie chca Mistrzostwa. Nie szkodzi :P.

PS. Poldi- spitze! Ciekawe, czy jego 3. bardzo dobry mecz w tym sezonie w lidze skonczy sie 3. nominacja do Jedenastki Tygodnia kickera ;). Zasluzyl na '1'.

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 03 mar 2007, 20:37

olson pisze: Jak mozna zle obliczyc lot 50- metrowej pilk
on zabrał głowę od piłki, chyba myślał, że Lahm wygra główkę :lol:
A Poldi to rzeczywiście genialnie zagrał, taki atak Bayeru chcę oglądać :wink: man of the match to bezsprzecznie Podolski. Simunić grał dzisiaj w kości, a to drugie wejście w Schweiniego :cegła: to dobrze, że czerwo dostał. Sali szaleje :P widać, że on świetnie realizuje to co chce Generał.
O grze w obronie można zapomnieć, mam nadzieję, że w meczu z realem będą pod wpływem jakiejś hipnozy i zagrają na maxa :P
Schalke i VFB w tej kolejce łączyła jedna żecz która wcześniej przeszkadzała Bayernowi :P, mianowicie nieskuteczność, o ile Schalke nie miało super wielu sytuacji to Szwaby miały multum i co i tylko jedna wykorzystana. Bramka Juana - miodzio 8)

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2405
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 03 mar 2007, 21:00

Może gra dwójką wysokich stoperów nie jest najlepszym rozwiązaniem :?:

Raczej nie oglądam meczów Bayernu, a już w Bundeslidze to w ogóle, ale coś w tym musi być :P Zawsze Lucio i van Buyten są krytykowani. Czyżby brak zwrotności :P Brazylijczyk mały nie jest (188 cm?) a Belg to wieża, ale bardzo łatwa do minięcia wieża, a jak stoper daje się ogrywać w pojedynkach 1 na 1 to ['] a przecież w przypadku byłego gracza HSV nie jest to zadanie niewykonalne :o Niby oni są wysocy i powinni dawać pewność w grze w powietrzu. Skoro jednak jej nie dają to może pomyśleć nad innymi rozwiązaniami? Skoro ta para stoperów nie jest nadzwyczaj pewna w swoich poczynaniach, a nawet nie są specjalnie szybcy to dlaczego nie wystawić kogoś innego? Mają dobre warunki fizyczne, ale nie dają wystarczającej gwarancji w grze w głową we własnym polu karnym i popełniają błędy. Co zatem za nimi jeszcze przemawia poza wyrobioną marką :> Czemu nie dać szansy komuś innemu...Kiedy wraca Ismael?

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 03 mar 2007, 21:09

RealFan pisze:Kiedy wraca Ismael?
już wrócił, do rezerw :P i bramkę z wolnego strzelił 8) choć przegrali 1:2

RealFan, ja sam się ciągle dziwię, po co Hoeness kupuje tylko wysokich obrońców, są przecież również tacy co świetnie grają głową a nie mają 185< cm wzrostu. Buyten niby przy swojej wysokości powinien zbierać wszytkie główki, ale tak nie jest, czestwo przegrywa pojedynki powietrzne. Najgorsze są te jego błędy w ustawieniu lub wybijanie piłki na 'wyjazd' spod własnego pola karnego gdy nikt go nie atakuje. Wślizgów w jego wykonaniu mało widziałem, ba nawet bardzo mało.
RealFan pisze:koro ta para stoperów nie jest nadzwyczaj pewna w swoich poczynaniach, a nawet nie są specjalnie szybcy to dlaczego nie wystawić kogoś innego?
niestety, oprócz wspomnianej dwójki mamy jeszcze Francuza oraz utalantowanego Hummalsa, który gra w rezerwach. A o wzmocnieniach w obronie ani widu, ani słychu :/ wszystka kasa idzie jak narazie na graczy ofensywnych. Dobrze, że mamy Oliego który w tym sezonie gra jak natchniony :wink: . Oczywiście zosatje jeszcze Saba, ale on za słaby jest.

Co się dzieje z Samlerem, czy on dalej jest naszym graczem? Bo wczoraj strzelił bramkę dla Verteksu (chorwacki zespół), on jest tam wypożyczony?

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2405
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 03 mar 2007, 21:25

Akarin pisze:już wrócił, do rezerw i bramkę z wolnego strzelił choć przegrali 1:2
Czyli za jakiś czas być może ta pewność w obronie wróci. Na pewno Ismael jest sporo lepszy od tak dysponowanych van Buytena i Lucio. Musi tylko odzyskać formę :wink:

Czyli problem polega na tym, że tak na dobrą sprawę nie bardzo ma kto ich zastąpić :roll: Może te problemy na przestrzeni obecnego sezonu dadzą władzą Bayernu do myślenia i ktoś laterm trafi na Allianz Arena :o Może po to Wam Schuster...żeby ułożył grę w obronie :P

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 03 mar 2007, 21:32

Z dyspozycją Lucio nie jest tak strasznie źle, ale to co Buyten wyprawia w tym sezonie to po prostu smiech na sali. Nie sądziłem, ze kiedys tak bardzo zatęsknię za Ismaelem :/
A czy zarząd pójdzie po rozum do głowy to nie wiadomo, wzmacniają ofensywę, czuli idą za dywizą, "nie ważne ile stracimy, ważne, żebysmy strzelili jedną bramkę więcej niż rywal" :P Jesli przyszedłby nowy obrońca to byłoby to jednoznaczne z tym, że ktoś z dwójki Buyten, Ismael musiałby odejść, bo Lucio jest raczej nie do ruszenia. Jeśli miałbym wybierać który miałby odejść to wybrałbym Belga.

Awatar użytkownika
przembal
Skład B
Skład B

re

Post Wyświetl pojedynczy post autor: przembal » 03 mar 2007, 21:56

nie jest tak zle z tymi srodkowymi obroncami jest jeszcze micho i lell mysle ze ten pierwszy powinien grac w meczu z realem albo willy i na prawej obronie hasan a jako prawy pomocnik andi i bedzie gitara. daniela powini sprzedac jak tylko nadarzy sie okazja podobno roma sie nim interesuje jesli tak to sprzedac go tam i sciagnac od nich mexesa
Ostatnio zmieniony 03 mar 2007, 22:07 przez przembal, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
przembal
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: przembal » 03 mar 2007, 21:57

a tak w ogóle to witam na forum :P

Również witamy, ale postów pod postem unikamy. Użyj opcji "zmień" // Babel

ok

Awatar użytkownika
olson
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: olson » 03 mar 2007, 22:11

Akarin pisze:Co się dzieje z Samlerem, czy on dalej jest naszym graczem?
Jest wypozyczony do konca sezonu do ligi chorwackiej.

przembal ani Demichelis, ani tym bardziej Lell to nie sa srodkowi obroncy. Marschall moze grac jako stoper, ale nie idzie mu to za dobrze, lekko mowiac. Natomiast Lell to prawy obronca. Bedac wypozyczonym do Kolonii, grywal czasem na srodku obrony, ale bez efektow.

Tak czy siak, nowego stopera nam nie potrzeba. Van Buyten i Lucio to solidna para, Ismael jako alternatywa [badz ewentualnie zawodnik pierwszego skladu] + Hummels, jako 4. wchodzacy w razie potrzeby w zupelnosci wystarczy. Dani to solidny obronca. Poczatek w Bayerni mial znakomity, przez pierwsza czesc sezonu to wlasnie Belg byl dyrygentem w obronie. Gral pewnie, niemalze bezblednie, kiedy Lucio sie gubil. Pozniej przyszla kontuzja Brazylijczyka i van Buyten stanal przed ciezka proba wspolpracy z Demichelisem. Wygladalo to niezle, ale pokazalo tez, ze Micho srodkowy obronca nie jest. Obecnie forma zarowno Lucio jak i van Buytena pozostawia wiele do zyczenia, ale jest to stan przejsciowy. Jak do tej pory grali ze soba niewiele, nie sa jeszcze do konca zgrani. Do tego dochodzi obecna slabsza dyspozycja i gra obronna nie wyglada tak jak powinna. Ale juz niedlugo to sie zmieni. Mam nadzieje :roll:.

Awatar użytkownika
przembal
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: przembal » 03 mar 2007, 22:52

wg mnie micho dobrze spisuje sie jako obronca a lell pokazal w poprzednim spotkaniu ze moze grac na tej pozycji!!! co do daniela to nie jestem zadowolony z jego gry za latwo daje sie wkrecic w murawe moze jak wroci vale i bedzie czul konkurencje to zacznie cos grac

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 03 mar 2007, 22:55

Lell właśnie pokazał, ze występuje tam z konieczności i zagrał bardzo przeciętnie, gorzej niż Daniel, ale również jestem zdania, że jak wróci Valerien to konkurencja o miejsce w składzie się zwiększy i chłopaki będą dawać z siebie więcej

ODPOWIEDZ

Wróć do „Niemcy”