Reprezentacja Polski (zbiorczy) - Strona 122

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

#TeamLewandowski czy #TeamProbierz?

#TeamLewandowski
8
40%
#TeamProbierz
4
20%
Na selekcjonera Tomasz Tułacz, niech grają zawodnicy U-20 i naturalizowani Kongijczycy
8
40%
Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2415
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 11 lip 2006, 15:21

lisek_chz pisze:I dobrze, może wkońcu awansujemy do ME
Może ale jakoś w to nie wierzę :roll: Po pierwsze mamy silną grupę z Portugalią na czele. Po drugie skład jest w "rozsypce". Brakuje jedności i ducha walki, a czasu już jest niewiele i naprawdę nie wierzę aby nowy zagraniczny trener nawet takiej klasy jak Beenhakker zdążył coś z tym zrobić. Może to trochę pesymistyczne podejście lecz tak to w tym momencie widzę. Może zmienię zdanie po jakiś meczach kontrolnych :wink: Kurcze same może :lol:

Awatar użytkownika
~Kubinho_RMCF~
Skład C
Skład C
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ~Kubinho_RMCF~ » 11 lip 2006, 15:26

RealFan a może Beenhakeer to cudotwórca :?: Ja chcem wieżyć w Reprezentacje ale jakoś nie moge.Brakuje nam obiektów sportowych, szkolenia dzieci.Jeśli chcemy myśleć o czymś, to musimy zacząć działać od szkolenia młodzieży.

Awatar użytkownika
Martin Pellegrino
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martin Pellegrino » 11 lip 2006, 16:26

Ja jestem bardzo adowolony z wyboru Holendra na to stanowisko. Gratuluję j1mmy'emu za celny strzał. Po meczy T&T ze Szwecją powiedział, że ten trener by się nadał w polskiej reprezentacji :]
~Kubinho_RMCF~ to nie Beenhacker ma szkolić dzieci, on ma poprostu zebrać to co jest najlepsze wśród rodzimych kopaczy. Alternatywą do szkolenia młodzieży jest szkolenie bramkarzy. Mamy ich całkiem sporo wśród naszej młodzieży. Może takie reprezentacje jak Brazylia, Argentyna czy Anglia, które mają ostatnio słabość do bramkarzy wymieniłyby się i dały nam napastnika, pomocnika i obrońcę :)
Wracając do reprezentacji. Podoba mi się pomył, aby dwoje ludzi: Smolarek i... zapomniałem kto... szukali "Polaków" w Niemczech i "Holandii" i żeby nie przytrafiła się kolejna wpadka jak ta z Podolskim czy Klose. Drugim ciekawym pomysłem jest opieka przez Holendra wszystkich reprezentacji. Raczej nie będzie on bezpośrednim selekcjonerem wszystkich reprezentacji młodzieżowych, ale zapewne baczniej będzie się im przyglądał i będzie miał ważny głos w każdej sprawie ich dotyczącej.
Podsumowując, mi się Beenhacker podoba. Zapewne nie będzie on zbawcą polskiej piłki, ale coś się zmieni. Nie będzie powiązany żadnymi układami i układzikami z zarządem PZPN i, podobnie jak trener siatkarzy - Loznano, będzie robił swoje bez oglądania się za siebie.

Awatar użytkownika
~Kubinho_RMCF~
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ~Kubinho_RMCF~ » 11 lip 2006, 18:28

Martin Pellegrino-Czy ja napisałem że Beenhakker będzie trenował młodzież :?: :roll: Czytaj uważnie napiałem że trzeba skupić się na pracy z młodzieża a później zacząć sprowadzać zagranicznych trenerów.

Awatar użytkownika
Martin Pellegrino
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martin Pellegrino » 11 lip 2006, 18:36

~Kubinho_RMCF~ pisze:Martin Pellegrino-Czy ja napisałem że Beenhakker będzie trenował młodzież Question Rolling Eyes Czytaj uważnie napiałem że trzeba skupić się na pracy z młodzieża a później zacząć sprowadzać zagranicznych trenerów.
A czym się różnią zagraniczni trenerzy od polskich? Jak widać po "sukcesach" polskich klubów polska myśl szkoleniowa się nie sprawdza - może z wyjątkiem Kasperczaka, ale on skłucony z ludźmi z PZPNu i nie chciał pakować się w ten syf. Człowiek z zewnątrz jest teraz najlepszym rozwiązaniem. Można spokojnie zacząć układać szkolenie od podstaw, a selekcjonera pozostawić samemu sobie.

~Kubinho_RMCF~ to pisz wyraźniej o co ci chodzi.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 11 lip 2006, 18:37

Szkoda, ze trenerm reprezentacji Polski jest Holender to wiele mowi o naszej myśli ternerskiej badz o nieudacznikach w PZPN. Sam Piechniczek raczej nei byl zwolennikiem pracy Holendra u nas...Raczje gdyby nie menager Dudka :arrow: jak mu tam :?: :arrow: de Zouwe :?: to ten kolo nigdy by tak naprawde nie mial szans na te stanowisko, poprostu załatwil troche kasy dla siebie i dla Jurak i jestem peiwen, ze teraz Dudek bedzie mial pewne miejsce w "11" Reprezentacji Polski.Pewnie i de Zouwe dostanie jakies stanwoisko, jedyne co mnie cieszy to, ze asystentem zostal Dziekanowski....moze kiedys on bedzie pracowal z reprezentacja... :wink:
Najgorsze jest to, ze zmieniamy trenera co dwa lata :!: a jakos nie wyaje mi sie :arrow: bedac oczywiscie niepoprawnym optymistą, zebysmy awansowali do ME i znowu bedzie zmiana ale co tam....
Reprezentacja ponad wszystko

Awatar użytkownika
~Kubinho_RMCF~
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ~Kubinho_RMCF~ » 11 lip 2006, 18:44

Martin Pellegrino-czy ja napisałem że polska myśl trenerska jest lepsza od zagrancznej :?: :roll: Nie :!: Tylko napisałem żę trzeba szkolić młodzież a później zatrudnić zagranicznego trenera który ich poukłada.

Messi E2 Ronaldinho-to kogo wolisz zamiast Beenhakkera :?: Pana Gmocha :?: Dobrze że jest Holender przynajmniej jeden który chce dokonać rzeczy nie możliwej czyli wyprowadzenie Reprezentacji Polski z dna bo takowe osiągnęła.A czy wyprowadzi :?: Czas pokaże.

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 682
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 11 lip 2006, 18:45

Może nie będzie tak źle;) właśnie czytałem ile mistrzostw zdobył i wydaje mi sie żę można to uznać za dobry zwiastun dla naszej piłki. Ja tam byłem cały czas za cudzoziemcem, bo straciłem wiare w polskich szkoleniowców. Jestem spokojny co do Holendra, gorzej tylko z naszymi władzami, bo jak nie dadzą kasy na rozwój to nici. Musimy mieć stadiony i całą reszte na miare europy, bo żal sie robi jak patrze na te nasze boiska...Ktoś musi tu pożądnie posprzątać ( tak jak to teraz robią w PZPN :] ) A młody polak przy tak sławnym trenerze może nauczy sie czegoś.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 11 lip 2006, 18:46

Messi E2 Ronaldinho
Zmieniamy co dwa lata, a czasami nawet częściej (Boniek). To do niczego nie prowadzi o czym pisałem już wcześniej. Umowa z Holendrem również tej sytuacji nie zmieni bo podpisał umowę na dwa lata i to z opcją wcześniejszego zerwania. Nie słyszałem nic natomiast o możliwości przełużenia tego kontraktu. Asystent jest z Polski i to już jakiś pozytyw bo może się czegoś nauczy. Nie wiem jaką rolę w tym wszystkim miał agent Dudka, wiem natomiast, że Beenhakker musi przebudować zespół także personalnie i to jest duży problem. Na początku nie spodziewałbym się nowych twarzy w składzie bo Leo nie zna raczej tych grających w polskiej lidze. Z czasem jednak powinno się to zmienić. Oby PZPN nie wtrącał się do jego roboty.

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 11 lip 2006, 18:47

Messi E2 Ronaldinho pisze:Szkoda, ze trenerm reprezentacji Polski jest Holender to wiele mowi o naszej myśli ternerskiej badz o nieudacznikach w PZPN.
No, to odkrycie musiało Tobą wstrząsnąć :shock:.
Messi E2 Ronaldinho pisze:Raczje gdyby nie menager Dudka Arrow jak mu tam Question Arrow de Zouwe
De Zółf. Nudzisz, każdy post w tym temacie Twój to o de Żółf i de Zółf. Poza tym sparafrazuję jednego z modów: "Jak nie masz kropki na klawiaturze, to masz <.> skopiuj sobie.

Co do tematu. W końcu. Oby miał jaja jak Petrescu. Jak opinia publiczna będzie znać szczegóły, a nie tylko ogólniki, to PZPN będzie trudniej odwrócić wzrok i udawać, że to nie o nich. To wielka odwaga wprowadzać powiew profesjonalizmu do zdziadziałego PZPNu.

A niektórzy nie wierzyli, że są osoby mogące postawić przed sobą takie wyzwania jak praca pod Apostelem za nędzne pieniądze. Podziwiam faceta.
Ostatnio zmieniony 11 lip 2006, 18:50 przez petru, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
~Kubinho_RMCF~
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ~Kubinho_RMCF~ » 11 lip 2006, 18:48

BaSSu-chociaż jeden mądry :wink: Właśnie nam potrzeba boisk dla młodzieży, szkółka piłkarskie.Później pomyślmy o zdobywaniu tytułów.

Nie nabijaj. Nie róbmy śmietnika z tego tematu.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 11 lip 2006, 18:56

Messi E2 Ronaldinho-to kogo wolisz zamiast Beenhakkera Pana Gmocha
Urbana, Wdowczyka, Kasperczaka, Smude, Nowaka, Michniewicza :arrow: a nawet Engela czy Tarsiewicza.
Poza tym sparafrazuję jednego z modów: "Jak nie masz kropki na klawiaturze, to masz <.> skopiuj sobie.
A ty nie widzisz czy tylko robisz z siebie.... :arrow: zdanie koncze badz kropka<.> badz wielokropkiem....

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 11 lip 2006, 18:57

~Kubinho_RMCF~ pisze:Później pomyślmy o zdobywaniu tytułów.
O tytułach to na razie nie ma co mówić i jeszcze długo nie będzie. Jak na razie nasza wspaniała reprezentacja w całej swej historii nie wygrała prawie nic i to się długo nie zmieni. Infrastruktura to nie wszystko. Trenerów nagle się dobrych nie namnoży bo nie ma kto ich uczyć. Wiele muszą opierać na własnej fantazji i doświadczeniu. Brakuje stażów za granicą w większych klubach. Młodzież również pcha się do piłki ale niestety do pewnego wieku i raczej na poziomie podwórkowym. Nie ma komu wyłapywać najzdolniejszych i idą te talenty w innym kierunku. To jednak nie tylko problemy piłki. Tak jest w wielu dziedzinach sportu.

Awatar użytkownika
~Kubinho_RMCF~
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ~Kubinho_RMCF~ » 11 lip 2006, 18:59

Messi E2 Ronaldinho-noo czyli chcesz z Polaskiej piłki zrobić jeszcze większe dno niż jest.Gratuluje :witam: Jak masz coś takiego pisać to wiesz co zrób :?: :mać: bo widać że nie nauczysz się niczego od mądrzejszych userów.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 11 lip 2006, 19:05

Messi E2 Ronaldinho pisze:Urbana, Wdowczyka, Kasperczaka, Smude, Nowaka, Michniewicza a nawet Engela czy Tarsiewicza.
:lol: :lol: :lol: Jak to mają być zbawcy polskiej piłki nożnej to gratuluję poczucia humoru. Mógłby być tylko Kasperczak ale ten związał się z Senegalem. Wybacz ale wędrownik Smuda mnie nie przekonuje zwłaszcza po występie Lecha w Intertoto. Engel już był to go wywalili za nieudany Mundial i już nie wróci. Michniewicz? A co on osiągnął z tym Lechem, że tak go ubustwiasz? Wdowczyk też jeszcze za mało pokazał. Zobaczymy jak sobie w pucharach poradzi z Legią. Reszty komentować nie będę bo chyba nie warto... :roll:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”