Mercato Rossonerich - Strona 122

Miejsce spoczynku zamkniętych tematów.

Kto uzupełni atak Rossonerich?

Mirko Vucinić
7
9%
Carlos Tevez
14
18%
Fernando Torres
10
13%
Ronaldinho
3
4%
Ronaldo
9
11%
Rafaell Sobis
5
6%
Maris Verpakovskis
8
10%
Niespodzinka !
3
4%
Nikt z tej listy ...
8
10%
Nikt, bo zmieni się system gry na jednego napastnika ...
12
15%
Awatar użytkownika
AgaM
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: AgaM » 05 sie 2006, 21:02

Wiadomość ta nie jest w dziale news, tylko wyżej w "primo piano". A co do tego co Mete napisał odnośnie milczenia innych serwisów, cóż dobrze wiemy że calciomercato jest stroną plotkarską.... :D i nie jedna plotka się nie potwierdziła, chociaż nie zdarzyło się (przynajmniej mi) aby wymyślili czyjąś wypowiedź, co ma tutaj miejsce (Aldo Spinelli) i do pewnych hiszpańskich mediów jeszcze im daleko...
Więc odrobinę nadziei można mieć. :D

Awatar użytkownika
peyter
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: peyter » 05 sie 2006, 21:08

Nie wiem co skłoniło Buffona do pozostania w Juve, moze czeka na ostateczna decyzje w sprawie przynaleznosci tego klubu w Serie B. Jak na moje oka za dużo traci zostając w Juventusie. Serie B to nie to samo co Serie A. Minimum rok nie bedzie grał w 1 lidze, minimum 2 w europejskich pucharach. To są dwa lata w plecy bez meczy o tzw. "wielka stawke". W tym czasie może stracic miejsce w bramce Azzurich na rzecz Abbiatiego, Ameli czy choćby Pelizzolego na Euro 2008. Poza tym obiecał, że sie ozeni, a jego narzeczona pracuje w Mediolanie. Kurcze wszystkie znaki na niebie i ziemi mówią, że ten rewelacyjny bramkarz musi grać w Milanie. Jeśli ma do nas trafic do wtedy, gdy wywalczymy awans do CL czyli jeszcze minimum 2 tygodnie niepewnosci.

Jak narazie bliski transferu do nas jest Massimo Oddo. Nie będę ukrywał, że jest to jeden z moich ulubieńców i jego transfer strasznie mnie ucieszy, bo nie mamy prawdziwego prawego obrońcu w składzie.

mete dlaczego wymienić Amelie na Buffona z prostego powodu Buffon jest najlepszym bramkarzem na świecie a Amelia nie :]

P.S Widzieliscie skrót z Lecco Gurkuf miał na plecach nr. 7 ...... :D

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 06 sie 2006, 0:02

Aldo Spinelli :shock: jeden z najbardzie walniętych prezydentów w serie A :roll: Już trzy razy "groził" Ameli że jesli nie podpisze nowej umowy to :wink: Hunter nie tak dawno znalazł wypowiedz Marco w której mówił coś w stylu "że jeszcze tego lata zasili jeden z najlepszych klubów świata :]" Zero cukru tylko fakty :P Umowa ma chyba jeszcze rok i teraz ostatnia szansa dla Livrono. A swoje jest wart - Jeśli Cappola był by oddany a za Juve postawi max warunki za Buffon ja bym zostawił Amelia i dał mu szanse. Narazie newsy w stylu "nieoficjalnie" są takie jak na 99% a takich graczy mieliśmy już z 5 w tym oknie :roll: Poczekamy zobaczymy...

Maestro ja równie wierze w słowa piłkarzy - bo nie każdy bije piane - dla tego np. na Cannavaro bym postawił spoko kasy - prasa go sprzedawał - sprzedawała i odszedł ... Buffon co drugi dzień łaczą z Milanem :roll: Do ostatnich godziny mercato fani Juve bedzą mieli wode ...

Awatar użytkownika
Ewa_
popopopopopopooo \o/

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ewa_ » 06 sie 2006, 0:27

Amelia jest młodym i przede wszystkim świetnie zapowiadającym się bramkarzem. Ma już za sobą pewne doświadczenie w reprezentacji. Niby tylko jako trzeci bramkarz, ale za to reprezentant Mistrzów Świata, a to zawsze ładnie wygląda w biografii ;). Jeśli sprawdziłyby się słowa Prezydenta Livorno i Amelia przyszedłby do Milanu, a nie udało się sprowadzić Buffona do nas, powinno sie dac mu szansę. Dida miałby powód, aby dac z siebie wszystko i nie popełniać większych błędów. Mieć takiego drugiego bramkarza to jak dla mnie dobre posunięcie. Oczywiście marzy mi się Buffon, ale jak nie uda się go kupić to "lepszy rydz niż nic" :)

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 06 sie 2006, 1:01

Ewo a jeszcze jest motwy że Dida ma tylko rok umowe :roll: i ponoć nie podpisze nowej [ile ma wiosen z 32 ?] wiec nawet jak by Amelia pozostał w klubie to bedzie miał nadzieje że warto sie pokazywać nawet na treningu. I szanse dostanie. Zreszta w Milanie o Coppa Italia zawsze grają Ci z "drugiego garnituru" :wink:

Awatar użytkownika
Ewa_
popopopopopopooo \o/

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ewa_ » 06 sie 2006, 1:07

Wiem, ze umowa Didy obowiązuje jeszcze przez rok i jak nie podpisze nowej to już w zimowym okienku transferowym będzie mógł podpisac umowę z innym klubem i odejść za friko. Słyszałam że Dida nie za bardzo lubi się z Abbiatim i to jest głównym powodem iż nie chce podpisac nowej umowy. Dziwi mnie to jednak. Dida wydaje się być profesjonalistą, a jednak coś jest nie tak....ja tez nie lubie wszystkich w swojej pracy, ale nie marudze, tylko współpracuję z nimi i staram sie zawsze wywiązywać ze swoich obowiązków. Tego profesjonalizmu, ja i każdy kibic Milanu od niego, oczekujemy od Nelsona ;)

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 06 sie 2006, 1:20

A ja słuszałem że chce już wrócić "do domu" - tak ma ciekawe oferty i zamierza z któreś skorzystać - to też ma poparcie w tym co robi z nową umowe. Powrót na 'własne śmieci" - Taki np. Veron mógł by jeszcze pograć ale miał dośc i wrócił wiec to chyba normalne - Abbiati ? wypożyczając "Koze" chyba pokazali komu bardzie ufają wiec wątie by tu był problem. Przeciesz wcale nie jest powiedzianke że Abbiati wróci na Giuseppe Meazza - Torino ma prawo pierwokupu ale nie w tym rzecz - kto inny się zgłosi. Peruzzi podpisał nowa umowe z Lazio - na ławce mają 41 letniego Ballotte [?] - gdyby nie nowa umowa dla Angelo mogli użyć Abbiatiego do transferu Massimo ...

ewaacm pisze:Ja tez nie lubie wszystkich w swojej pracy, ale nie marudze,

:lol: a szefowa :roll: ... :P

Awatar użytkownika
Ewa_
popopopopopopooo \o/

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ewa_ » 06 sie 2006, 1:21

Szefowej nie marudzę tzn nie mówie jej prosto w oczy co o niej mysle...a to co robię po pracy i komu co mówię to już nie jest jej sprawa ;)

taki mały OT :)
Ostatnio zmieniony 06 sie 2006, 12:53 przez Ewa_, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
AgaM
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: AgaM » 06 sie 2006, 12:50

Kolejny portal tym razem dość wiarygodny- sports.it podaje informacje o Amelii. Fajnie ją sformuowali "Amelia przybywa do Juve przez Milan" :D .
Tylko czy się zgodzi grać Serie B nawet rok, bo w końcu jest dobrym bramkarzem. Tak czy siak wyjdziemy na plus abo będziemy mieli najlepszego bramkarza świata (Buffon) albo bardzo dobrego, perspektywicznego i doświadczonego :D

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 06 sie 2006, 13:01

Ja się coraz bardzie zastanawiam czy jest sens oddwać go :roll: Bo informacje brzmia pięknie - [narazie :p] Młody ['82] bramkarz nazywany perełka łapaczy - zaliczył dwa udane sezony - bronił 100% karne - ale by Juve oddało Buffona trzeba dać nie tylko Amelie [Nowy Buffon jak głosiła prasa] ale i max kasy - i wtedy nas taki interes wyniesie z 40 milionów - no "hola hola" jak mówi poseł Cymański :P Gianluigi to jeden z 3 najlepszych bramkarz świata ale oddając Abbiatiego do Toro cos tu nie gra - już wcześniej była mowa - Amelia do Juve :!: ... przez Milan :roll: tylko ze info ze Stara Dama zażądała młodszego bramkarza niż Abbiati jest dziwne. Mało wierygodne po tym co Abbiati pokazał na stadio Delle Alpi - trzeba czekać na inne ciekawy wypowiedzi Aldo Spinelli albo na oficjalne info.

Viola zagrał taktycznie z Milanem - bo Fiołki zapewniły sobie prawo pierwokupu z Parmy Sebastiana Freya - on złapał poważną kontuzje [sciągnięty na szybko Lobont do Florencji] ale Milan zaczą o niego walczyć tylko ze Viola mimo urazu bramkarza nie wymiękła ... Zapłaciła chyba 12 milionów za Francuza - a też ma co pokazać miedzy słupkami

Crespo w trzech klubach na raz :wink: Ja sądze że Roma też zacznie walce o El Polaco - to co jego cieszy zapewne to fakt że wszystkie 4 kluby sa z półwyspu.

Forza Milan :]

Awatar użytkownika
goofii
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: goofii » 06 sie 2006, 13:35

Zaza pisze:Ja sądze że Roma też zacznie walce o El Polaco
Niestety wszytsko wskazuje na to ze to mercato dla Romy nie bedzie "na bogato" :roll: wiec o takich zawodniczkow niech sie bija tacy co sa w stanie zapłacic :wink: ... zreszta ja osobiscie nie jestem wielkim fanem Hernana i wedlug mnie byloby to rozwiazanie "na chwile"

Co do Amielii to sadze ze dla Milanu transakcja bylaby zbyt kosztowna ... najpierw kupic Amelie ... po chwili oddac go za darmo do Juve i jeszcze doplacac kupe kasy :roll: no ale skoro maja kase to ich prawo :wink:

Awatar użytkownika
AgaM
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: AgaM » 06 sie 2006, 14:47

Nie wiem Goofi może będzie inaczej.
Zarząd doszedł do wniosku że cena za Buffona - 40 mln to... :roll: i daliśmy sobie spokój. Za tą cenę można mieć naprawdę dobrego, młodego bramkarza, Włocha co myślę że też jest ważne. Ponadto Dida będzie w Milanie grał jeszcze przynajmniej rok (tak przypuszczam) - to będzie dla Amelii czas by się zaaklimatyzował, nabrał pewności siebie. Nie mamy aż takiego noża na gardle jeśli chodzi o pozycję bramkarza.
Pewnie że fajnie by było mieć Gigiego w swoim składzie ale nie za taką cenę :?
Więc istnieje możliwość że chcemy go pozyskać dla siebie a nie Juve.

Awatar użytkownika
goofii
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: goofii » 06 sie 2006, 16:09

AgaM pisze:Więc istnieje możliwość że chcemy go pozyskać dla siebie a nie Juve

I to byloby rozsadne nadwyraz :wink: ... napocztaku by pobronil Dida troche ale pozniej jak mlody by sie zaaklimatyzowal to dawac mu szanse a juz druga polowke sezonu jak sie spisywal przyzwoicie to jemu dac bronic a DIde odstawic na boczny tor skoro i tak nie przedluzy umowy ...

I wogole cena za Amelie nie moze byc duza skoro zostal tylko mu jeszcze rok kontraktu ... Spinneli se moze mowic co chce ale nie wierze ze Livorno se moze pozwolic na odrzucenie oferty Milanu w tej chwili

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 06 sie 2006, 17:35

goofii pisze:Niestety wszytsko wskazuje na to ze to mercato dla Romy nie bedzie "na bogato

Jeszcze czas wiec spokojnie - Totti już dał znak Franco Sensiemu że trzeba działać - a LM Roma odkuje sie pod wzgledem zysków :] Ja nie mówie że zaraz zakupy za 30 milionów ale nie kiedy może dać 5 i mieć wzmocnienie "za 30" :twisted: Co ważne Roma nie sprzedaje graczy i to też plus. Bo wiesz że oferty sa i to nie małe...

goofii pisze:Co do Amielii to sadze ze dla Milanu transakcja bylaby zbyt kosztowna ...

Goofii mało prawdopodobne jest to że Milan kupił by Amelia a potem dał Juve w ramach promocji :roll: Jak już to odliczyli by od pewnej sumy ten transfer.

Dida ma tylko rok umowe jeszcze - działącze Juve mówią że nie ma tematu transfer Buffona - Galliani mówi że Juventus blokuje ten transfer a prasa pisze różne teorie.

Nie wierze w to że jeśli nie było by tematu to były by tego rodzaju układanki. Wcześniej Abbiati teraz Amelia - czemu Juve nie wzieło Abbiatiego [obecnie Toro] ? Bo jest w wielu Buffona [?] wiec za rok gdy wrócą do serie A [?] bedzie to słaby interes a Amelia nie 8)
Ale to jest taka naprawde kolorowa wersja bo był by to nie lada numer jak by te trzy kluby zrobiły taki numer ... Trzy bo mam na myśli też Livorno które ma problem z umowa Ameli [nie bawem wygasa odrzucił juz chyba 3 nowe] i dostało by od Milanu Coppole...

Ja nie miał bym nic przeciwko by kupili Amelia i mu zaufano. Nawet z pozostaniem w klubie Dida na ten rok na który ma jeszcze umowe. Bo szanse na to że zrobia taki interes z Juve i Livrono sa małe. Choć muszą jakieś być bo tak by nie było od 2 miesięcy tematu :P

Awatar użytkownika
peyter
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: peyter » 06 sie 2006, 21:14

Panowie i Panie postawmy sobie proste pytanie: Co chcemy osiagnac w tym sezonie ?

Bo jeśli liczymy na 2 miejsce w lidze i połfinal CL to możemy wogule bramkarza nie kupować. Natomiast jeśli chcemy wygrać CL i Serie A to nie ma co biadolic ze Dida pogra jeszcze, a Amelia sie bedzie "akliamtyzował" tylko wyrwać Buffona z Juventusu za 40 mln nawet za 50 mln. Mamy tyle kasy, wkońcu Milan to 3 najbogatszy klub na świecie. Buffon za grosze do Juve nie przychodził. Nasz zarząd powinien wkoncu cos raz do konca załatwić pożądnie. Niemożliwe ?? Jakoś możliwe było wyrwanie Szewy przez Romka, czy Zambrotty przez Barce a już nie mówie o trasnferach Pereza, które uchodziły za niemożliwe do spełnienia.

Nie ma co zostawiac Didy na bramce, każdy widzi jaki z niego fachowiec. Buffon to pewne bezpieczenstwo minimum na 5 lat. Roma jak zdobywała Mistrza w 2001 nie liczyła się z kosztami i kupiła 31 letniego Batistute za grubą kase. Pamiętajcie, że w tym sezonie przyjdzie nam pożegnać samego boskiego Paolo Maldiniego, wieć przydałoby się wygrać przynajmiej jakies ważne trofeum, bo nie wyobrażam sobie, że mój ulubiony piłkarz pożegna się z Milanem bez żadnego trofea !!!

Zablokowany

Wróć do „Wracając Do Meritum”