Manchester United (zbiorczy) (cz.2) - Strona 122

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Eryka ten Haga należy:

Zwolnić
5
20%
Wypie****
11
44%
Wywieźć na taczkach
9
36%
Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 09 lis 2007, 17:52

fieldy pisze:Roo kontuzjowany
Szkoda, bo zabraknie go w meczu z Chorwacją. Ostatnio był w świtnej formie, pewnie by się przydał drużynie. Swoją drogą to ma chłopak pecha, bo jeśli już złapie wiatr w żagle i zacznie strzelać to zaraz mu się jakiać kontuzja napatoczy :roll:

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 09 lis 2007, 19:25

Cris7 pisze:Strata Rooney'a jest ogromna, ale mam nadzieję, że Diabły pokażą, że tworzą drużyną i gdy wypada jedno ogniwo, wszystko się nie rozsypuje.
Po ostatniej kontuzji prezentowal sie znakomicie. Jego absencja byla glowna przyczyna slabego poczatku sezonu przez United.

Szkoda mi go. W tak mlodym wieku przytrafila mu sie kolejna kontuzja, ktora go wykluczy z gry na dosc dlugi czas. Teraz nie zagra w el. ME. To Duza strata dla Anglikow. Bedzie ciezko.

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 11 lis 2007, 14:23

Widzę gorącą dyskusję o dzisiejszym meczu z Blackburn, więc się przyłączę.

W drużynie widać dobrą atmosferę i coraz lepszą grę. I z tego należy się cieszyć, bo to też była nasza największa bolączka na początku sezonu. Tylko, że wraca inny problem z którym się borykaliśmy w tamtym czasie. Kontuzja Rooney'a. Niewątpliwie strata duża o czym zresztą już pisałem. W dodatku po tym jak jego współpraca z Tevezem przebiegała naprawdę dobrze i przede wszystkim z pożytkiem dla zespołu.

Na Old Trafford przyjeżdża Mark Hughes, którego na pewno przed meczem ciepło przywita publiczność, ze względu na rolę jaką jako piłkarz odegrał w historii klubu. Ale na boisku nie będzie na pewno mowy o sentymentach, a za to czeka nas ostra walka o 3 punkty. Których przed meczem dopisać sobie nie wolno. Zwłaszcza, że nie gramy z Derby, a z Cottagers, którzy ostatnio są w niezłej formie. Tym bardziej, że jak już wspominałem w poprzednim poście nam w ostatnich latach grało się z nimi wyjątkowo ciężko. Dlatego wątpię, aby dzisiaj był spacerek.

Spodziewam się takiego składu :

Van der Sar - Brown Vidic Ferdinand Evra - Ronaldo Giggs/Nani Anderson Carrick Hargreaves - Tevez

A więc 1-4 -2 -3 -1 . Carrick z Owenem ubezpieczają. W środku grę kreuje Anderson. A po bokach skrzydłowi. Z przodu Tevez.

Będę zaskoczony jeśli od pierwszej minuty wyjdzie Saha w parze z Argentyńczykiem. Co najwyżej Giggs zajmie miejsce Andersona w środku, czego bym jednak bardzo nie chciał. No i nie jestem pewien czy od pierwszej minuty wyjdzie Hargreaves.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 11 lis 2007, 16:38

Mecz bardzo dobry, szybki, dużo akcji, no i walki co dziwić nie może, bo gra Blackburn :p

Do 33 minuty mecz w miare równy z mała przewagą united, którzy mieli wiecej okazji.
Później 2 szybkie bramki Ronaldo i już raczej po meczu. Czy znów beda 4 gole ? Kto to wie. Jak się Blackburn nie otrząśnie to mogą być.
Pierwsza bramka po stałym fragmencie. Rzut rożny - Gigs swietnie zagrał do środka, a Ronaldo wyskoczył najwyżej. Balckburn wyprowadziło akcje, a United ich skontrowali . Wyszli 3-1 i Ronaldo znów strzelił. 2 gole w 2 minuty.
Przy obu golach Balckburn było blisko obronienia się. Najpier głową prawie wybił piłke jeden z obrońców. Później, piłka przeszła po ręce Friedela. Jak Blackburn straci szanse na wygrana, to pewnie zaczną grac w kosci.

A chwilę wcześniej Blackburn miało słupek ... mogło być tak pieknie :D

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 11 lis 2007, 16:49

Blackburn popelnilo blad, od razu po stracie bramki za bardzo sie otworzyli. Naprawde szkoda.

Chelsea [']. Ale co za bramka w ostatniej minucie :D

Awatar użytkownika
Danielinho90
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Danielinho90 » 11 lis 2007, 17:01

No Manu prowadzi etraz 2-0 wiec jest dobrze dla was.Ja mam nadzieje ze jednak LFC was wyprzedzi ale mozecie grac na drugim miejscu.Szkoda ze Rooney jest kontuzjowany bo jednak go lubie.chcialbym takze aby regularnie gral Kuszczak.Ktos wie czy moze gra on etraz w 1 skladzie? Fajnie by bylo.NIe lubie za to Chelsea i szkoda ze Everton z nimi nie wygral.

Awatar użytkownika
Scoooby
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Scoooby » 11 lis 2007, 18:13

No i po meczu. Wygrana 2-0 w pełni zasłużona. Ogolnie cała druzyma zagrałą dobry mecz , trudno kogoś ganić. Jak zwykle podobała mi sie gra Evry. Uwielbiam ogladać Francuza w akcji, a najbardziej jego ciag na bramke przeciwnika. Tevez bardzo aktywny, by bliski zdobycia bramki. Ryan kilka łatwych zagran, a także rajdow. Hargo i Anderson ładnie pracowali destrukcji. Saha starał się. van der Saar jak zwykle dobrze bronił, a szegolnie gdy obronił strzał Samby z rożnego.

Glory MU!

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 12 lis 2007, 15:51

Zwycięstwo spokojne i niezbyt wymęczone. Początek był dosyć wyrównany. Owszem, Blackburn oddało groźny strzał w słupek, ale było to wówczas po dość dziwnej decyzji sędziego, który nie zauważył faulu na Ronaldo. Fakt, że Portugalczyk kładł się wczoraj bardzo często, ale wtedy akurat co do przewinienia nie miałem wątpliwości.

Później grał już raczej głównie Manchester, a Gottagers co najwyżej posiadali od czasu do czasu piłkę. Spokojnie ten mecz można było wygrać wyżej, ale oczywiście jestem zadowolony. Nie będę nikogo szczególnie wyróżniać, ani nikogo ganić, bo nie ma za co. Nikt się specjalnie nie wyróżnił na plus i na minus. Ronaldo strzelił dwa gole, ale nie grał jakiegoś wybitnego meczu. No jakbym już musiał komuś dać laurkę, to chyba bocznym obrońcom - Brwon i Evra na wysokim poziomie. Ale powtórzę, cała drużyna grała dobrze i przede wszystkim inteligentnie, nie narzucając sobie za szybkiego tempa.

Zaskoczył mnie na plus Ferguson i zaryzykował grę od 1 minuty jedynymi napastnikami jakich mamy w tej chwili. A wiadomo, że Saha wciąż nie może grać 90 minut. Tym bardziej było ryzyko, że gdyby długo utrzymywało się 0:0 to nie mielibyśmy napastnika do wprowadzenia. Ale na szczęście nie było takiej potrzeby. I Louisa mógł zmienić Nani, który pokazał notabene kilka ładnych zagrań.

To by było na tyle. Nie ma co się rozpisywać, bo mecz raczej bez historii.

Awatar użytkownika
Giggsy King
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Giggsy King » 27 gru 2007, 23:30

Jeśli pomysł z Manucho nie wypali, to ja bardzo chętnie widziałbym u nas Santa Cruza. Drogi jak Benzema, czy inny Berbatov na pewno nie będzie, a Roo i Teveza mógłby czasem odciążyć. A gra znakomicie ostatnio.

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 27 gru 2007, 23:34

Giggsy King pisze:Jeśli pomysł z Manucho nie wypali, to ja bardzo chętnie widziałbym u nas Santa Cruza.

Od razu kupcie sobie Bentleya, żeby miał mu kto piłkę na głowę wrzucać. Opcja nie jest zła, bo jak przyjdzie siedzieć na ławie, to nie powinien marudzić. Szkoda, że nic nie będzie z Huntera. Byłoby się z kogo pośmiać. :o

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 790

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 27 gru 2007, 23:35

Giggsy King pisze:Jeśli pomysł z Manucho nie wypali, to ja bardzo chętnie widziałbym u nas Santa Cruza. Drogi jak Benzema, czy inny Berbatov na pewno nie będzie, a Roo i Teveza mógłby czasem odciążyć. A gra znakomicie ostatnio.
Z tym, że to jest człowiek-szklanka a komu jak komu, ale Wam (Saha, Rooney w tym sezonie) się raczej przyda napastnik niepodatny na kontuzje. Ja wiem, że często urazy to wypadki losowe, ale Paragwajczyk spędzał w przeszłosci zdecydowanie zbyt dużo czasu na urazówkach.

Awatar użytkownika
MaWiK
malwinka

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MaWiK » 27 gru 2007, 23:37

A moim marzeniem nadal jest Klaas Jan Huntelaar :)

Swoją drogą...na brak zawodników nie możemy narzekać, w końcu to nie nam pół kadry na PNA wyjedzie, prawda?? :)

Manucho ...hmm...jedna wielka niewiadoma....niby SAF w nim coś widzi, może mnie przekona jak strzeli na OT z Arsenalem :P:P.

Co tu spekulować...zobaczymy jak wyjdą nam 2 następne mecze...Mam nadzieje szczerą że z obu wyjdziemy zwycięsko-a patrząc na naszą obecną formę...wystarczy odrobina zaangażowania+CR7 i każdy dostanie od Diabełków :P

Awatar użytkownika
Rossi
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rossi » 27 gru 2007, 23:49

A ja bym wolał aby szanse dostał ktoś z Akademi :] Na 4 napastnika jak znalazł i taki mecz jak ostatni mógłby liznać :)

Cały czas transferujemy młodych zawodników z całego świata a mało kto dostaje szanse. Nie mówi tu tylko o napastnikach. Trzeba to zmienić bo naprawde ostatnio przyglądałem sie naszym młodym zawodnikom i jest tam sporo potencjlanych wzmocnien.

Moim kandydatem jest Fabien Brandy. Oczywiście mamy innych kandydatów ale Brandy ma już prawie 19 lat, czyli wiek odpowiedni, lepeij dać mu szanse jak najszybciej po przepadniej tak jak Ebanks Blake czy inni :roll: Zapewniam że chłopak ma spory talent :]

Awatar użytkownika
boskigonzo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: boskigonzo » 28 gru 2007, 0:02

Giggsy King pisze:Jeśli pomysł z Manucho nie wypali

o tym sie przekonasz dopiero w nastepnym sezonie :|

Rossi pisze:Moim kandydatem jest Fabien Brandy. Oczywiście mamy innych kandydatów ale Brandy ma już prawie 19 lat, czyli wiek odpowiedni, lepeij dać mu szanse jak najszybciej po przepadniej tak jak Ebanks Blake czy inni Rolling Eyes Zapewniam że chłopak ma spory talent Krzywy
oj widze ze tutaj sie zgadzamy :) ten koles to poprostu rzeznik :) tylko szkoda ze nie ma miejsca u nas na takie zabiegi jak gra wychowankami :-/

a tak btw. najbardziej teraz to mi szkoda Rossiego :-/

Awatar użytkownika
Rossi
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rossi » 28 gru 2007, 0:13

Albo jeszcze jest Danny Welbeck, może wiesz o kim mówie ale tak mi chłopak stylem Sahe przypomina że ja pierdziele :) Chyba gdzieś ostatnio Rene czy McGuinness się o nim bardzo pozytywnie w kontekscie gry w pierwszym zespole. Tylko on troche młodszy jest, bo rocznik 1990 ale wygląda bardzo przyzwoicie :) Może w przyszłość dostanie szanse...może

boskigonzo pisze: tak btw. najbardziej teraz to mi szkoda Rossiego :-/
No szkoda ale sam chciał odejść :roll: Tak na marginesie w U18 jest kolejny makaron :P Frederico Macheda. Też sporo goli strzela tak jak Rossi na początku tylko że to inny typ napastnika, coś taki zlatanopodobny :P . Gdzieś ostatnio oglądłem mecz U18 i gola strzelił, z karnego....po dobitce :wink: Więc przyszłóść rysuje się w kolorowych barwach tylko żeby dostawali więcej szans.

Tylko teraz trudno dać szanse młodzikowi gdy wszystki drużyny są silne, każdy punkt na wagę złota a na łąwce może być 4 zawodników z pola :roll:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”