Real Madryt (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1211

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Największy błąd Realu po 2000?

Zwolnienie Del Bosque
0
Brak głosów
Oddanie Robbena
4
29%
Oddanie Sneijdera
1
7%
Zatrudnienie Beniteza
1
7%
Zwolnienie Xabiego
6
43%
Zatrudnienie Mourinho
2
14%
cruel
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 332

Re: Real Madryt (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cruel » 01 lip 2010, 15:15

Wymien mi lepszego prawego obronce od trojki Maicon, Ramos, Alves, a jesli nie potrafisz to nie odzywaj sie wiecej i nie pisz bzdur, ew. wracaj do swoich Grygerow i innych Zebinek, i ambitnej walki o 6 miejsce w serie a.

Awatar użytkownika
krzychu212
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krzychu212 » 01 lip 2010, 15:16

Vianuch pisze:A Di Maria jak dla mnie to nieporozumienie
Mam tak samo
Vianuch pisze:mam nadzieję, że da mi powody do zmiany zdania :|
ale tutaj już zupełnie przeciwnie :D

W sumie nie oglądąłem go jak grał w Benfice i mogę mówić tylko o tym co prezentuje na MŚ, a tam jest zupełnie bezbrawny.
Martwi mnie natomiast Maicon. Byłoby to duże wzmocnienie Realu. Ramos na środek z Pepe, Albiol na zmiane i środek oraz prawa obrona na najwyższym poziomie. Mourinho coś z tego zrobi jeśli chodzi o destrukcję. Teraz mam takie pytanie, czy to info z wymianą Maicon za Alonso + kasa jest prawdopodobne? Jak tak spojrzeć na zdrowy rozum to nie bardzo, ale to w końcu Real Madryt i tutaj impossible is nothing :D.

Awatar użytkownika
wianuch
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 38

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wianuch » 01 lip 2010, 15:22

krzychu212 pisze:Teraz mam takie pytanie, czy to info z wymianą Maicon za Alonso + kasa jest prawdopodobne?
Nie. Podejrzewam, że skończy się na tym, że Real rzuci w końcu te 30 mln i Brazylijczyk bedzie nasz. Pomysł z oddawaniem Alonso jest tak absurdalny, że nawet nie chce mi się tego tego tłumaczyć.
Benficy w tym sezonie nie widzialem wogóle, ale skoro czytam, że tam Javi Garcia i Saviola nawet coś grają to liga portugalska nie może być zbyt wymagająca. Nie ma co wystawiać oceny Di Marii na podstawie MŚ, przecież on gra jakiegoś hmm defensywnego skrzydłowego? :?

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 790

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 01 lip 2010, 15:25

cru pisze:Wymien mi lepszego prawego obronce od trojki Maicon, Ramos, Alves, a jesli nie potrafisz to nie odzywaj sie wiecej i nie pisz bzdur, ew. wracaj do swoich Grygerow i innych Zebinek, i ambitnej walki o 6 miejsce w serie a.
Lahm jest lepszy od Ramosa.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 01 lip 2010, 15:26

cru pisze:Wymien mi lepszego prawego obronce od trojki Maicon, Ramos, Alves, a jesli nie potrafisz to nie odzywaj sie wiecej i nie pisz bzdur, ew. wracaj do swoich Grygerow i innych Zebinek, i ambitnej walki o 6 miejsce w serie a.
a widziałeś co wyprawiał Ivanovic :>
Lahm też jest ciekawszym zawodnikiem

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1375
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 01 lip 2010, 15:40

Od Ramosa na prawej to lepszy jest nawet Srna czy Rafinha...Ostatnie 2 sezony Hiszpan ma mocne średnie...

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2431
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 01 lip 2010, 15:49

Aż się boję zapytać kto według szanownych użytkowników nie jest lepszy od Ramosa.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 01 lip 2010, 15:51

a ty też uważasz, że Ramos to gracz depczący po piętach takiemu Maiconowi?

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 01 lip 2010, 15:59

Tak dobry jak Maicon nie jest, ale kto jest? Nikt. Philipp "sięgam napastnikowi do klaty" Lahm jest fajny przede wszystkim ze względu na wszechstronność i grę do przodu, ale wybitnym obrońcą wcale nie jest. Bo do Maicona porównywać nie można nikogo. Jest po prostu najlepszy i moim zdaniem mógłby nawet dostać Złotą Piłkę i najlepszego piłkarza roku FIFA. Zasłużył sobie.

Natomiast wiem jedno. Gdyby Ramos poszedł grać do Milanu albo Juventusu, to Wasza opinia o nim "trochę" by się zmieniła. A tak będzie się pisać, że lepszy jest jakiś Srna, którego Mazur pewnie w ostatnim roku widział na oczy 3 razy, a sam zawodnik sam nie wie na 100% czy jest obrońcą czy skrzydłowym.

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 790

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 01 lip 2010, 16:06

RealFan pisze:Philipp "sięgam napastnikowi do klaty" Lahm jest fajny przede wszystkim ze względu na wszechstronność i grę do przodu, ale wybitnym obrońcą wcale nie jest.
Ale ja nie piszę, że jest wybitny. Piszę, że jest lepszy od Ramosa. I nawet sięganie napastnikowi do klaty nie musi tego przekreślać co jako fan drużyny, w której grał jeden z najlepszych lewych obrońców w nowożytnego futbolu, który od Lahma był chyba nawet niższy.

W Juventusie lepszym prawym obrońcą od tego co mamy byłby 34-letni Michał Żewłakow, więc tutaj argument nietrafiony.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 01 lip 2010, 16:08

miałem nadzieje, że zamiast piać o Maiconie napiszesz coś więcej jak oceniasz Ramosa :wink: Bo.,że Maicon jest super to fani Serie A wiedzą już jakiś czas. To reszta świata się dziwiła, że Maicon wygrywa z Alvesem.

A czy gdyby grał w JUVE oceniałbym go lepiej? Nie wiem, nie chciałbym go w JUVE... Nie lubię jego prowokacji na boisku, tego że często mam wrażenie, że się nie przykłada, jego gwiazdorstwa mimo, że żadną gwiazdą nie jest a i piłkarsko mnie nie oszałamia.

Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 622
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 01 lip 2010, 16:18

RealFan pisze:mógłby nawet dostać Złotą Piłkę i najlepszego piłkarza roku FIFA. Zasłużył sobie.
I tak się stanie, jeśli Brazylia wygra mundial.
Viancuh pisze:Benficy
Benfiki

Ramosowi może i trochę brakuje do Maicona, ale to światowa czołówka prawych obrońców (żeby tak jeszcze wracał na pozycję z takim samym zaangażowaniem jak biegnie do przodu). Tak jak i Lahm, dlatego dziwi mnie nieco zainteresowanie Maiconem. Tym bardziej, że - ośmieszony niedawno przez Matę - Albiol grał w zeszłym sezonie chyba całkiem przyzwoicie. No ale skoro Mou się upiera...
Ostatnio zmieniony 01 lip 2010, 16:30 przez 10, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 01 lip 2010, 16:20

W takim razie jak jest lepszy od Ramosa to to uzasadnij.

Niski wzrost jest istotny i dla Roberto (który też nie był graczem wybitnym w samej destrukcji) też był to problem. Taki obrońca przy stałych fragmentach gry i dośrodkowaniach, w których boczny obrońca asekuruje tzw. drugi słupek jest kompletnie nieprzydatny, a Ramos głową gra naprawdę świetnie i lepszych w te klocki od niego jest bardzo mało.
maciek_88 pisze:W Juventusie lepszym prawym obrońcą od tego co mamy byłby 34-letni Michał Żewłakow, więc tutaj argument nietrafiony.
Czemu nietrafiony? To bardzo dobry argument. Ramos w Serie A byłby po Maiconie najlepszym prawym obrońcą, a na stoperze lepszych byłoby również niewielu. Zapierałbyś się w jego obronie rękami i nogami, a tak Jarzinho czasem sobie coś pobrzdęka i opinia w świat idzie.

(L)oczkerson - ale co ma pisać o Ramosie? To nie jest jakiś grajek z Getafe. Jego wszyscy znają :P Ogólnie jednak prawdą jest, że na stoperze gra lepiej niż z prawej strony, bo tam ma mniej gry jeden na jeden i lepiej może wykorzystać swoje warunki fizyczne, a Sergio gra dość agresywnie jak wiadomo.

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1375
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 01 lip 2010, 16:24

Philipp "sięgam napastnikowi do klaty" Lahm jest fajny przede wszystkim ze względu na wszechstronność i grę do przodu, ale wybitnym obrońcą wcale nie jest.
Zamiast Lahm wstaw R.Carlos i zastanów się jakie bzdury wypisujesz (odnośnie 'sięgam do klaty').Niemiec to czołówka bocznych obrońców w Europie.Ramos?Również,ale ilość błędów jakie popełnia w reprezentacji i klubie zdecydowanie go dyskredytują jako top3.Myślisz,że dlaczego Mourinho,a wcześniej Capello przestawiają go na środek?Bo jest 3 prawym obrońcą świata?Aha...
w ostatnim roku widział na oczy 3 razy
ekhm...nie mierz wszystkich swoją miarą.To,że ktoś nie gra w wielkim klubie nie oznacza,że jest słabym zawodnikiem.W ogóle Szachtar jest bardzo silny kadrowo.Idąc twoim tokiem rozumowania taki Elano jest słaby,Ilsinho to też cienias...

Awatar użytkownika
wianuch
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 38

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wianuch » 01 lip 2010, 16:29

MazurXIII pisze:Myślisz,że dlaczego Mourinho,a wcześniej Capello przestawiają go na środek?
Bo sam chce tam grać? W minionym sezonie również kilka spotkań na tej pozycji rozegrał, a gralby jeszcze wiecej gdyby nie fakt, że bez niego zostaje nam jeden boczny obrońca - Arbeloa.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”