Real Madryt (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1215

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Największy błąd Realu po 2000?

Zwolnienie Del Bosque
0
Brak głosów
Oddanie Robbena
5
33%
Oddanie Sneijdera
1
7%
Zatrudnienie Beniteza
1
7%
Zwolnienie Xabiego
6
40%
Zatrudnienie Mourinho
2
13%
Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Re: Real Madryt (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 19 lip 2010, 12:52

Z Kaką nie powinno być problemu. Brazylijczyk zresztą podobnie jak Ronaldo czy Di Maria będzie musiał się cofać i pracować w obronie. Oczywiście ciężko się spodziewać by Kaka był tak efektywny w tym elemencie jak Sneijder czy Lampard, ale najważniejsze by Kaka był tam gdzie ma być gdy zespół się broni. By nie zostawała dziura w środku pola i było jakieś podwajanie krycia z jego strony. Oczywiście Kaka to inny typ ofensywnego pomocnika niż ten preferowany przez Mou, ale Jose to inteligentny gość i nie będzie miał problemu z wykorzystaniem potencjału Brazylijczyka. Oczywiście pod warunkiem, że Kaka będzie grał lepiej niż w ostatnim sezonie.

A i tak przy okazji. Po kiego Realowi Oezil? Pedro Leon, VDV i Caneles to za mała siła na ławce rezerwowych w ofensywnej pomocy?

tylerdurden
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 88

Post Wyświetl pojedynczy post autor: tylerdurden » 19 lip 2010, 13:37

Ozil to tez raczej nius z dupy, bo Real negocjuje Khedire, a nastepni maja byc obroncy - srodkowy (jezeli nie przyjdzie Maicon) i lewy (IMO najwazneijszy transfer oprocz srodkowego pomocnika) i to zamknie kadre, a trzeba bedzie sie jeszcze pozbyc DMa i Drenthego, nie wiadomo czy Granero tez nie zmieni klubu.

Awatar użytkownika
yx666
Skład C
Skład C
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: yx666 » 19 lip 2010, 14:32

Na razie Khedira do Realu nie przechodzi, więc zobaczymy jak to będzie.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 22 lip 2010, 23:15

http://www.realmadrid.pl/index.php?co=a ... 588&kom=ok

Aż trudno uwierzyć. Jestem kibicem Barcelony, ale Raul to dla mnie symbol Realu i jeszcze do niedawna wyśmiałbym wszelkie wizje jego odejścia. Oczywiście sportowo odstawał coraz bardziej i w końcu stracił miejsce w składzie, ale mimo to trudno mi było wyobrazić sobie, że legenda Realu Madryt zdecyduje się kontynuować profesjonalną karierę w innym klubie. Mam nadzieję, że nie będę przechodził czegoś podobnego obserwując jak taki Puyol czy Xavi zmieniają barwy.

Jak się z tym czują kibice Realu? Moment bynajmniej nie byle jaki o ile to doniesienia okażą się prawdziwe.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6673

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 22 lip 2010, 23:27

Już to ze trzy razy czytałem i nie uwierzę, dopóki nie zobaczę oficjalnego info. W Juventusie Del Piero jest uwielbiany i chociaż wielu kibiców (w tym i ja) wolałaby aby zgodził się na rolę rezerwowego, to jednak nie wyobrażam sobie go w koszulce innego klubu.

To zniszczyłoby moją wizję świata...

tylerdurden
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 88

Post Wyświetl pojedynczy post autor: tylerdurden » 23 lip 2010, 9:33

Akurat do odejscia Raula mozna bylo sie od pewnego czasu mentalnie przygotować, dla mnie to niemal rowiesnik i synonim Realu Madryt, klub bez niego i Gutiego straci duzo ze swej tozsamosci, to najbardziej boli, ale trzeba isc dalej, lata mijaja i wiek robi swoje. Klub pozostawil mu wolna reke, wiec niech wybiera jak dla niego najlepiej, moze zostanie, jezeli nie niech szlifuje swoj rekord w LM idac do Schalke, jego wielki poprzednik Butre tez konczyl kariere poza klubem i to zadna ujma czy to dla klubu czy zawodnika.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2433
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 23 lip 2010, 14:31

Raul gra w Realu praktycznie odkąd pamiętam, więc jego odejście to byłaby spora zmiana, ale z drugiej strony mówi się o takiej ewentualności od tak dawna, że teraz jestem już w stanie wyobrazić sobie Real bez niego. To tylko i wyłącznie jego decyzja i jeśli odejdzie to nikt nie będzie mieć do niego pretensji, w Realu już dużo nie pogra, konkurencja jest wystarczająco silna, a on też gra coraz słabiej. Pozostałaby mu w klubie silna pozycja, lecz już poza boiskiem. Jeśli ma ambicję by wciąż regularnie grać na wysokim poziomie przez powiedzmy dwa sezony, to odejście będzie dla niego najlepszą opcją i taką też decyzję w takim wypadku pewnie podejmie. Jeśli zdecyduje się opuścić Real, nie zniósłbym tylko braku jakiegoś naprawdę fajnego pożegnania. O to możemy być jednak spokojni, zapewne nawet się wzruszę jak po raz ostatni zaklaszcze na Bernabeu, a to rzadko mi się zdarza.

pasza
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pasza » 23 lip 2010, 14:58

nie no spoko, symbol realu itp itd... ale to nawet nie jest ich wychowanek.

za to barcelona ... :D

Dramatic
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dramatic » 23 lip 2010, 15:51

a Messi jest wychowankiem Barcy? Większość tak uważa :?

Awatar użytkownika
michal2
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: michal2 » 23 lip 2010, 16:12

A wg Wikipedii: Carles Puyol już jako mały chłopiec trenował grę w piłkę nożną. Jego pierwszy klub znajdował się w rodzinnej miejscowości. Potencjał w nim drzemiący zauważyli poszukiwacze młodych talentów z katalońskiego klubu FC Barcelona. W sezonie 1995/1996 jako 17-letniego chłopca Carlesa przeniesiono do szkółki piłkarskiej Barcelony. To Fabregas jest naszym (AFC) wychowankiem :D

Iniesta przed Barca siedzial 2 sezony w Albacete, to tu nie wiem ale chyba jednak podchodzilby pod wychowanka Barcy

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 23 lip 2010, 16:28

temat wychowankow juz byl tutaj wielokrotnie poruszany i wyjasniany wiec zainteresowanym polecam przesledzic te tamaty i nie tworzyc farmazonow typu Cesc wychowankiem Arsenalu czy tez Puyol, Messi i Iniesta innych klubow.

Awatar użytkownika
Loker
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Loker » 23 lip 2010, 17:25

udowodnij, albo zamilcz. Nie, nie interesuje mnie twoja katalońska teoria.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 23 lip 2010, 17:28

Git majonez. Wychowankiem musi być zawodnik urodzony w danym mieście bo inaczej się przecież nie da no nie? Najlepiej w ogóle jakby był urodzony gdzieś blisko stadionu żeby nie było wątpliwości.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 23 lip 2010, 17:46

Jako wychowanka w Hiszpanii traktuję się zawodnika, który przeszedł wszystkie szczeble piłki amatorskiej/ juniorskiej w danym klubie. Chyba nic nie pomyliłem. Nie wiem jak jest w Anglii, ale Cesc będzie wychowankiem tylko gdy "łowca dzieci" uzna go za syna. :lol: Nie to żart-Fabregas jest symbolem szkółki Arsenalu, jeśli oni w ogóle taką posiadają.

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 131

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 23 lip 2010, 17:51

Fabregas jest wychowankiem Barcy (olać przepisy na moment), ale szlify zdobył w Arsenalu. Kto wie czy w Barcelonie też by się ostatecznie tak rozwinął, w Arsenalu właściwie miał pewny plac do gry nawet jeśli szło by mu słabiej.
Zarówno dzięki Barcelonie jak i Arsenalowi jest tu gdzie jest i oba te kluby wiele dla niego zrobiły by mógł osiągnąć taki poziom - nie ma sensu się bawić w głupoty 'bo to było ważniejsze'.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”