FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1218

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
6%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
6%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
16
52%
Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 18 wrz 2010, 17:20

Czy juz wyszla coroczna fotka pelnego skladu w stylu tych z poprzednich lat np tej http://homepages.nyu.edu/~sjp354/index.html

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 19 wrz 2010, 0:51

Ja nie widziałem Bienias. Jak gdzieś mi się rzuci w oczy to zapodam tutaj na pewno.

Tymczasem znamy już całość kadry na dzisiejszy mecz z Atletico:
Valdés, Pinto, Maxwell, Alves, Piqué, Puyol, Milito, Adriano, Busquets, Mascherano, Xavi, Iniesta, Keita, Messi, Pedro, Villa, Bojan, Thiago
Abidala pewnie zastąpi Maxwell. To chyba pewniejszy wybór bo Adriano choć do tej pory spisuje się nienagannie to jednak zbyt mało go widzieliśmy. Pep naturalnie wie więcej, ale obstawiam jednak Maxwella od pierwszej minuty. Resztę formacji powinni uzupełnić Puyol, Pique i Alves. Oby nie było żadnej przykrej niespodzianki typu Pique poza składem. Chyba wciąż coś tam narzeka na ten uraz głowy, ale to nie powinno go wykluć z meczu.

Zdecydowanie Busquets w pierwszym składzie. Javier innym razem albo w ostateczności obok Sergio. Jeżeli zagramy dwójką DM-ów lub Keitą obok Xaviego to Iniesta na lewy atak a Pedro niech straszy z ławki.

Spodziewam się oczywiście bardzo ciężkiej przeprawy i żaden rezultat mnie nie zaskoczy. Liczę na dobre widowisko okraszone bramkami. Typ na więcej niż 2 bramki w meczu wydaje się być pewniakiem :P Naturalnie jesteśmy w stanie wygrać, ale z Atletico na Calderon ostatnimi czasy wybitnie nam nie idzie a na dodatek obecne Atletico wydaje się być silne jak nigdy. Nie wierzę, że zagramy na 0 z tyłu a więc potrzebna będzie dobra skuteczność z przodu. Bez tego trudno liczyć na pełną pulę. Obyśmy nie przegrali bo choć tragedii nie będzie to jednak strata 6 punktów po trzech kolejkach jawi się jako wyjątkowo marna perspektywa.

Potwierdzono już, że Aguero zagra czy może wciąż udajecie, że nie wiadomo? :P

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 19 wrz 2010, 1:11

Mentor pisze:Potwierdzono już, że Aguero zagra czy może wciąż udajecie, że nie wiadomo? :P
Nie udajemy :P Aguero jest powolany,a to ile zagra zalezy tylko i wylacznie od QSF...

Panowie,niech wygra lepszy :wink: Ja bez wzgledu na wynik juz chyba w ten weekend nie wytrzezwieje :P

AUPA ATLETI !!!

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 19 wrz 2010, 14:43

http://www.fcbarca.com/index2.php?goto=kom&news=33610
"Dopiero w ostatnim momencie będziemy wiedzieć, czy wybiegnie na boisko. Jeśli pojawią się najmniejsze wątpliwości, nie zagra. Nic nie jest jeszcze postanowione. Musimy poczekać do jutra (konferencja odbyła się w sobotę - przyp. red.). Stłuczenie znika z godziny na godzinę, ale nie wywieramy presji. To dopiero trzeci mecz sezonu, zagrają więc ci, którzy czują się dobrze. Więc jeśli Kun będzie czuł się dobrze, wystąpi. Jeśli nie, zagra ktoś inny"
Czyli Aguero zagra bo nie wyobrażam sobie, aby sam zadecydował inaczej.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 19 wrz 2010, 18:29

Tak jak można było przewidywać jest tylko jedna zmiana w porównaniu ze spotkaniem z Panathinaikosem, wymuszona zmiana na lewej stronie defensywy Maxwell za Abidala. To mnie ogromnie cieszy, bo to najmocniejszy skład, który w środę wyglądał bardzo dobrze, oby dzisiaj było tak samo. Wiadomo spotkanie ciężkie, bo ostatnio na Calderon szło ciężko Barcelonie, ale liczę mimo wszystko na zwycięstwo, bo 2 porażki w 3 spotkaniach źle będzie wyglądało, nawet jeśli trzeba się mierzyć z Atletico. U nich gra Aguero czyli nie ma żadnego zaskoczenia. Oby Barcelona od początku było skoncentrowana i narzuciła swoją grę.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 19 wrz 2010, 19:59

Gra w defensywie w Barcelonie na początku sezonu lekko kuleje, muszą zagrać kilka spotkań na zero, bo źle to wygląda. Źle wygląda bronienie stałych fragmentów i trzeba to zdecydowanie poprawić. Nawet komunikacja chyba nie jest dobra. Obok tego nie podoba mi się dzisiaj gra Sergio. To po jego złym wybiciu piłki głową przeciwnicy mili dobrą sytuację w pierwszych minutach, później odpuścił Aguero, poszedł na grzyby i po akcji z Kunem był rożny, a co za tym idzie gol.
Do przodu jest nieźle, Villa miał 2 dobre okazje, raz źle się zabrał, później słupek, Messi swoją wykorzystał, choć w dwóch innych mógł zdecydowanie lepiej się zachować i nie dryblować tyle. Jednak jest 2-1 i mam nadzieję, że z przodu będzie podobnie, a z tyłu spokojniej.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 19 wrz 2010, 20:06

Fajny gol Pique i troszke odkupił winy za bramke dla A.Madryt.Powinniscie wygrac bo macie pełna kontrole na boisku. Te koszulki sa jakies brzydkie tak na moje oko,wole te pizdzojebne zołte :mrgreen:

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2329
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 19 wrz 2010, 20:17

Strasznie nerwowo i brutalnie. Moga sie jeszcze posypac czerwone jak tak dalej pojdzie.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 19 wrz 2010, 20:26

Magnum pisze:Strasznie nerwowo i brutalnie. Moga sie jeszcze posypac czerwone jak tak dalej pojdzie.
Czerwona już dawno powinna być dla Domingueza jak nie za faul na Pique to na Iniescie. Simao także jest oszczędzany, ale jak Barcelona wygra to mało mnie to będzie interesowało, choć jest momentami gorąco na murawie.

Awatar użytkownika
ddemon
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 250

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddemon » 19 wrz 2010, 20:38

Strasznie nerwowo...Atletico prowokuje padają w polu karnym jak kawki-Simao..Z Ujfalusim to niewiem bo mam kiepską jakość...Swoją drogą Atleti powinno mieć chyba conajmniej 1 karny za rękę D.Alvesa w pierwszej połowie i w II Puyol choć w tej sytuacji jestem mniej pewny niż Alvesa patrząc obiektywnie...Villa ma okazję strzelić miał meczową w 73 minucie a tak bardzo ładnie broni De Gea który wciąż daje nadzieje... Bramka Pique jak rasowy napastnik :D Strasznie słabo gra Maxwell popełnia dużo błędów :/ Ogólnie niech się ten mecz skończy i cieszmy się z tych 3 pkt :)

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 19 wrz 2010, 20:44

Ręki Puyola raczej nie było, a Alvesa prawdę mówiąc nie pamiętam... Jeśli Barcelona straci jakieś punkty to przez Ville i Pedro, Villa miał 2 setki, Pedro kolejną wszystkie popsute niemiłosiernie. Dodatkowo De Gea wyciągnął 3 bardzo ładne strzały z dystansu.

Teraz jeszcze Messi marnuje. :roll:

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 19 wrz 2010, 20:47

Jak dla mnie karnych nie bylo, Atleti wymusza i dziw ze nie dostali zoltka.

2 polowie pilka nie chce wpasc do bramki.

Ujfalusi kutas
Ostatnio zmieniony 19 wrz 2010, 20:54 przez Bienias, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2329
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 19 wrz 2010, 20:53

kontuzja Messiego wyglada powaznie, chociaz pewnie nic powaznego sie nie stalo ;) mascherano wlazl i pierwsze co zrobil to zarobil zoltko. :lol: nerwowka dla Barcy pod koniec, ale 3 pkty sa. szkoda, ze nie widzialem meridy, w sumie to glownie dlatego ogladalem mecz :P

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 19 wrz 2010, 20:56

[k****], mam nadzieję, że to nic poważnego z Leo. Nie narzekałbym na brak żółtek gdyby Barcelona wygrała, a teraz sie wk.. gdyby sędzia reagował odpowiednio nie byłoby może takiego zakończenia. Szkoda, ze Czecha przestawili na bok, na środku robił sam sobie krzywdę, teraz kasuje innych.

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 19 wrz 2010, 20:56

Piłkarz klasy Mascherano wchodzący na boisko w 91 minucie to dośc niecodzienny widok :lol:
Dobrze,że go Pep od pocxątku nie wystawił, czerwo a takim meczu było by pewne :roll:

Co z Messim :?: :?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”