O futbolu na luzie... - Strona 1220

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.

Czy podoba Ci się zniesienie zasady o golu na wyjeździe?

Tak
27
68%
Nie
6
15%
Nie wiem
3
8%
To zależy, czy mój klub na niej skorzystał/skorzysta
4
10%
Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2420

Re: O futbolu na luzie...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 29 mar 2013, 17:40

kiedy losowanie grup?Wiadomo?

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 29 mar 2013, 17:41

Arwin piszący o poziomie - doprawdy zabawne. :lol:

Jednak nie tak zabawne jak pisanie o jakimkolwiek rasizmie w tym przypadku.

:haha:

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 29 mar 2013, 17:44

emdżej pisze:Wybaczcie, że przerwę wam kolejną jałową dyskusję, ale ciekawszy jest fakt, że mamy już komplet uczestników przyszłorocznych MŚ U20
Europa: Chorwacja, Anglia, Francja, Grecja, Portugalia, Hiszpania, Turcja (gospodarz)
Afryka: Egipt, Ghana, Mali, Nigeria
Ameryka Południowa: Chile, Kolumbia, Paragwaj, Urugwaj
Ameryka Północna, Środkowa i Karaiby (CONCACAF): Kuba, Salwador, Meksyk, Stany Zjednoczone
Azja: Australia, Irak, Korea Południowa, Uzbekistan
Oceania: Nowa Zelandia
No jak przyszlorocznych skoro zaczynaja sie w czerwcu 2013 ? :>

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 29 mar 2013, 17:46

Już było: tu jest podział na grupy: http://www.fifa.com/u20worldcup/standings/index.html

Do grupy F należy dodać Nową Zelandię, a co do zespołów z Afryki to nie wiem, które z nich są w której grupie. Może to uzupełnią wreszcie.

Czepiasz się Doktorku, ja jeszcze w 2012 żyję. :lol:

Awatar użytkownika
Arwin
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 83

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Arwin » 29 mar 2013, 17:54

Daaaamian pisze:Jednak nie tak zabawne jak pisanie o jakimkolwiek rasizmie w tym przypadku.
Trudno, widocznie media sportowe się mylą nazywając te przyśpiewki rasistowskimi, a racje mają kibice Liverpoolu z pilka.pl/forum :lol:
Anti-racism body FARE have reported England to world football's governing body after Three Lions fans sang abusive songs about Rio Ferdinand and his brother Anton Ferdinand.
FARE's executive director Piara Powar told the Press Association: "Although we did not have observers at the match we have pulled together evidence sent to us including media comment and have passed that on to FIFA.

"I think that it's one of those things that is very subtle. We would say racism and other forms of discrimination is not always banana throwing and monkey chants. It can be very subtle and the people collating the reports believed it is strong enough to send on to FIFA.

"From the reports we have seen I personally think there was an undercurrent of race there, and other people have thought that it has been imbued with racist overtones.

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2420

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 29 mar 2013, 18:00

http://www.goal.com/en/news/9/england/2 ... ID=HP_BN_8

skoro tak wierzymy mediom.
żeby nie było nie pochwalam wyzywania na stadionach lecz to było zwykłe chuligaństwo, nie żaden rasizm
Ostatnio zmieniony 29 mar 2013, 18:05 przez League, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
masacra
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1682

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 29 mar 2013, 18:02

Arwin, przestań sugerowac się co Ci politpoprawne media wciskaja i sam to przeanalizuj. Nie sądzisz, że jakby to rzeczywiscie byli rasiści to obrażaliby wszystkich piłkarzy o ciemnym kolorze skóry? Nie wydaje Ci się kuriozalne, że w jednym momencie goście oklaskują Welbecka a w drugim wznoszą nienawistne okrzyki w kierunku Ferdinanda z pobudek rasistowskich? Przecież to jest totalnie niedorzeczne.

EDIT:
Nie, nie, nie. Za długo czytuje to forum, a Arwin napykał tu zbyt dużo całkiem do rzeczy postów aby pisał to serio. Przyznaj w końcu chłopie, że z tym rasizmem robisz sobie niezłą bekę z nas a my tu jak młode pelikany łykamy marne prowokacje do kolejnych jałowych dyskusji. :lol:

EDIT2:
Jeszcze co do tych gości od rasizmu z różnych antyrasistowskich organizacji. Warto sobie uświadomić, ze oni żyją ze zwalczania rasizmu to też nie ma co się dziwić, ze objawów tej choroby mózgu będa doszukiwali się w nawet najbardziej kuriozalnych sytuacjach.
I tu proponuje postawić kropke.
Ostatnio zmieniony 29 mar 2013, 18:12 przez masacra, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Arwin
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Arwin » 29 mar 2013, 18:09

masacra pisze:Arwin, przestań sugerowac się co Ci politpoprawne media wciskaja i sam to przeanalizuj. Nie sądzisz, że jakby to rzeczywiscie byli rasiści to obrażaliby wszystkich piłkarzy o ciemnym kolorze skóry? Nie wydaje Ci się kuriozalne, że w jednym momencie goście oklaskują Welbecka a w drugim wznoszą nienawistne okrzyki w kierunku Ferdinanda z pobudek rasistowskich? Przecież to jest totalnie niedorzeczne.
Cała sprawa z obrażaniem obu Ferdinandów jak zapewne wiesz wywodzi się od sprawy z Terrym i całym tym rasistowskim skandalem, więc głęboko wierzę, już nawet nie popierając swojej opinii tym co było przytoczone w tych fragmentach tekstu, które wkleiłem, że przyśpiewki kibiców w Czarnogórze także miały charakter rasistowski. No ale skoro w tej przyśpiewce: 'Rozpalcie ognisko, rozpalcie ognisko, umieśćcie w nim Rio i Antona i niech się k.... pali', nie widzisz żadnych rasistowskich przesłanek, to ja już Ci nic na to nie poradzę.

Awatar użytkownika
masacra
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 29 mar 2013, 18:19

Arwin pisze:
masacra pisze:Arwin, przestań sugerowac się co Ci politpoprawne media wciskaja i sam to przeanalizuj. Nie sądzisz, że jakby to rzeczywiscie byli rasiści to obrażaliby wszystkich piłkarzy o ciemnym kolorze skóry? Nie wydaje Ci się kuriozalne, że w jednym momencie goście oklaskują Welbecka a w drugim wznoszą nienawistne okrzyki w kierunku Ferdinanda z pobudek rasistowskich? Przecież to jest totalnie niedorzeczne.
Cała sprawa z obrażaniem obu Ferdinandów jak zapewne wiesz wywodzi się od sprawy z Terrym i całym tym rasistowskim skandalem, więc głęboko wierzę, już nawet nie popierając swojej opinii tym co było przytoczone w tych fragmentach tekstu, które wkleiłem, że przyśpiewki kibiców w Czarnogórze także miały charakter rasistowski. No ale skoro w tej przyśpiewce: 'Rozpalcie ognisko, rozpalcie ognisko, umieśćcie w nim Rio i Antona i niech się k.... pali', nie widzisz żadnych rasistowskich przesłanek, to ja już Ci nic na to nie poradzę.
:haha:

Czyli nowoczesni rasisci? Kolor skóry Ferdinandów ich razi ale Sturridge czy Welbeck już moga być.

A poważniej. Niechcęc fanów Terrego do Ferdinandów za zrobienie Johnowi wstydu przed całą Anglią nie czyni z tych gości jeszcze rasistów.. Prosze przynajmniej tu na forum nie ulegajmy temu politpoprawnemu terrorowi

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 29 mar 2013, 18:20

Co dokładnie rasistowskiego jest w samym tekście? :think:

Awatar użytkownika
Arwin
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Arwin » 29 mar 2013, 18:25

Daaaamian pisze:Co dokładnie rasistowskiego jest w samym tekście? :think:
Przeczytaj jeszcze kilka razy a się dowiesz.

Czekam na opinie kogoś spoza kręgu kibiców Liverpoolu, bo jak na razie tylko oni kwapią się do komentowania owego zajścia.

Awatar użytkownika
metol
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 3
Kibicuję: Everton
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: metol » 29 mar 2013, 18:29

Nawet ja tam nie widzę nic rasistowskiego. Oczywiście biorąc pod uwagę te informacje jakie posiadam w tym momencie.

A miłośnikiem LFC nie jestem.

Awatar użytkownika
masacra
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 29 mar 2013, 18:30

Naprawde dziwi mnie, że nie wystarcza Ci chłodne przeanalizowanie całej tej sytuacji i kompletnie omijasz argument, że skoro to rasisci to czemu inni piłkarze sie nie skarżyli na obrażanie. Jak pisałem kompletnie niedorzeczne rozumowanie.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 29 mar 2013, 18:34

Arwin, mogę to czytać w nieskończoność, to nic nie zmieni z prostej przyczyny - nie ma w tym tekście nic rasistowskiego.

Wracając do sytuacji Suareza ze spotkania reprezentacyjnego - skoro ten Chilijczyk macał go po jajkach, to Luis jest usprawiedliwiony. :lol:

Awatar użytkownika
Biały
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 27

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Biały » 29 mar 2013, 18:36

Może po prostu Jara myślał, że skoro Urusi całują się na powitanie to macanie po jajach też im zbytnio nie przeszkadza.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”