Manchester United (zbiorczy) (cz.2) - Strona 123

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Eryka ten Haga należy:

Zwolnić
5
20%
Wypie****
11
44%
Wywieźć na taczkach
9
36%
Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 28 gru 2007, 0:55

Widzę, że sie zgadzamy Brandy powinien dostać szansę i to jak najszybciej.
Zgadza się, że teraz w lidze nie można sobie pozwolić na takie eksperymenty, ale kompletnie nie rozumiem dlaczego np. z Roma on nie zagrałczy Welback czy też świetny Kieran Lee. To samo w pucharze ligi. Po co Fergie uparcie daje szansę temu Dongowi to ja nie mam pojęcia, ten typ juz dawno powinien wylecieć na zbity pysk. Wenger świetnie wprowadza młodych daje im szansę w Pucharze Ligi, a Fergie zamiast dać szanse Brandy'emu itd to wpuszcza Donga..dla mnie to poważny bład.

Awatar użytkownika
John Travolta
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 5
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: John Travolta » 28 gru 2007, 1:21

Campbell niezle sobie radzi na wyporzyczeniu w drugoligowym Hull. Dołączył do nich w trakcie sezonu i strzela sporo bramek(nie wiem dokładnie ile ale sporo oznacza ze czesto widze jego nazwisko na livescore). Ma 20 lat, gra niezle, choc i tak go pewnie sprzedamy, tak samo bedzie z Brandym bo nie maja oni zbyt duzych szans z Tevezem i Roo.

Awatar użytkownika
Ludi
Imitacja forumowicza
Imitacja forumowicza
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ludi » 28 gru 2007, 10:33

Louis Saha też ostatnio zagrał świetny mecz, ale raczej nie powalczy z Tevezem i Rooneyem o miejsce w podstawowej jedenastce. :wink:

Awatar użytkownika
boskigonzo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: boskigonzo » 28 gru 2007, 11:39

Ludi pisze:Louis Saha też ostatnio zagrał świetny mecz

No ja bym tutaj polemizowal. IMO zagral srednio i nie zmienia to fakt ze stzelil 2 bramki
Rossi pisze:a na łąwce może być 4 zawodników z pola Rolling Eyes

no wlasnie , ktos mi wytlumaczy czemu we wszystkich ligach jest 6+bramkarz a w angielskiej jest 4+GK ?

Awatar użytkownika
Giggsy King
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Giggsy King » 28 gru 2007, 11:41

boskigonzo pisze: no wlasnie , ktos mi wytlumaczy czemu we wszystkich ligach jest 6+bramkarz a w angielskiej jest 4+GK ?
A co tu tłumaczyć? :roll: Tak jest ustalone przez władze Premier League i tyle.

Awatar użytkownika
boskigonzo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: boskigonzo » 28 gru 2007, 11:51

A co tu tłumaczyć? Rolling Eyes Tak jest ustalone przez władze Premier League i tyle.

no dobra , ale czemu ? Jest jakis sensowny powod ? Bo dla mnie to jest raczej negatywne ustalenie :]

Awatar użytkownika
John Travolta
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: John Travolta » 28 gru 2007, 13:02

Z tego samego powodu co granie w tylu meczy w okresie swiątecznym, względy historyczne i osobliwosc ligi.
Choicaz zgadzam sie ze wiecej ludzi na ławce ułatwiłaby włączanie młodych graczy do pierwszej druzyny.

Awatar użytkownika
Rossi
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rossi » 28 gru 2007, 13:17

Myśle że w niedalekiej przyszłóść ta sytuacja się zmieni. Tylko trzeba aby kluby wystosowały jakieś pismo do FA o czym mówił niedawno Ferguson. Przecież to żadnemu szkoleniowcowi nie jest na ręke.

Myśle że najodpowiedniejszym rozwiązaniem byłaby taka konfiguracja:
-5 na ławce ( w tym bramkarz)
- 2 młodzieżowców lub juniorów poniżej x lat ( 19 czy 20 )

Wtedy kadra liczy 18 zawodników i zawsze jakiś wychowanek dostanie szanse przy korzystnym wyniku :)

Awatar użytkownika
boskigonzo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: boskigonzo » 28 gru 2007, 13:30

John Travolta pisze:względy historyczne i osobliwosc ligi.

hehe no tak :) co jak co ale anglicy o to dbaja :P

ale po jaka cholere zdecydowali sie na 5 rezerwowych skoro 7 by bylo korzystniej :P
Rossi pisze:Myśle że najodpowiedniejszym rozwiązaniem byłaby taka konfiguracja:
-5 na ławce ( w tym bramkarz)
- 2 młodzieżowców lub juniorów poniżej x lat ( 19 czy 20 )

Wtedy kadra liczy 18 zawodników i zawsze jakiś wychowanek dostanie szanse przy korzystnym wyniku Smile

moim zdaniem bardzo dobry pomysl :) kazdy by na tym zyskal i juniorzy i trenerzy :) no i przede wszystkim FA tez byloby zadowolone :) W koncu nie jeden talent by sie rozwinal :)

Awatar użytkownika
PiotRoo
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PiotRoo » 28 gru 2007, 23:45

Giggsy King pisze:Jeśli pomysł z Manucho nie wypali, to ja bardzo chętnie widziałbym u nas Santa Cruza.
Uważam, że to beznadziejny pomysł, Roque przyszedł do Rovers zdaje się za darmo i my teraz za niego mielibyśmy płacić i to myślę, że minimum 8 mln funtów? Pozatym w wielkim zespole jakim jest Bayern rewelacyjnie nie grał i często był połamany, widocznie odpowiada mu gra w klubie mniejszego kalibru, gdzie jest topowym piłkarzem. Ja już bym wolał wyciągnąć Gudjohnsena z Barcy, gdyby cena nie przekraczala 5 mln funtów.

Awatar użytkownika
John Travolta
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: John Travolta » 29 gru 2007, 2:07

Uważam, że to beznadziejny pomysł, Roque przyszedł do Rovers zdaje się za darmo i my teraz za niego mielibyśmy płacić i to myślę, że minimum 8 mln funtów?
Nie przyszedł do nich za darmo. Zapłacili za niego jakies "drobne".
Ale tez nie uwazam aby to była dobra opcja, duzo napastników w EPL po jednym dobrym sezonie potem łapie dołek, wystarczy spojrzec na Kuyta, McCarthy'ego, Benta, Doyla czy nawet Berbatova.
Mysle ze jak mamy kogos szukac, to albo testowac kogos zupelnie nowego, albo wprowadzac kogos z juniorów. 3 napastnikow takich jakich mamy + Ronaldo, Nani, Giggs czy nawet Anderson którzy bez problemu sobie tam poradza jest wystarczajaca liczba i poki co mozemy sobie pozwolic na eksperymentowanie.

Awatar użytkownika
boskigonzo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: boskigonzo » 29 gru 2007, 9:28

John Travolta pisze:Kuyta

no to nie jest dobry przyklad....on nigdy nie mial dobrego sezonu , chyba ze mowisz o pobycie w Holandii

John Travolta pisze:Berbatova
Berbatov moze i gra slabiej , ale to tylko dlatego ze Spursi graja slabiej

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 29 gru 2007, 10:14

boskigonzo pisze:Berbatov moze i gra slabiej
Spurs grają słabo [a raczej: grali] a Dimitar ma już 4 gole i ... 8 asyst. Jak dla mnie, to na to co prezentują Spurs, wcale nie tak słabo.
Chociaż dużo okazji marnuje.

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 29 gru 2007, 14:52

Wracając do...tematu gramy dzisiaj West Ham na Upton Park. W zeszłym sezonie zanotowaliśmy dwie porażki z tą ekipą. Pierwsza dość niespodziewana. Było to chyba pierwsze spotkanie Curbishleya na ławce Młotów. Wtedy to pogrążył nas Reo-Cocker po asyście Teddy'iego S. :? Z kolei druga nasza porażka z Młotami miała miejsce w ostatnim meczu sezonu i chyba nie skłamię, jeśli powiem, że trochę tamten mecz odpuściliśmy, dzięki czemu West Ham się utrzymał.

Ale to już historia, dzisiaj Młoty wyglądają zupełnie inaczej. Przede wszystkim Curbishley ma problemy z zestawieniem składu. Lee Bowyer, Kieron Dyer, Julien Faubert, Matthew Etherington, James Collins, Daniel Gabbidon, Calum Davenport,Bobby Zamora i Craig Bellamy - tak wygląda lista kontuzjowanych w ekipie Młotów. A do składu dopiero powraca kilku innych, jak choćby Anton Ferdinand. A więc nie pozostaje nam nic innego jak wykorzystać sprzyjające okoliczności, pokonać West Ham i w nowy rok wejść z pozycji lidera Premier League. Innymi słowami będziemy po prostu tam gdzie nasze miejsce.

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 29 gru 2007, 16:50

O dziwo to West Ham stworzył sobie więcej sytuacji i ma przewagę (przynajmniej optyczną). Gracze Manchesteru świetnie wychodzą z kontry. Robią to niemalże perfekcyjnie. Znowu w defensywie słabo. Manchester popełnia dużo błędów.

West Ham powinien prowadzić zanim gola strzelił Ronaldo. Mullins w poprzeczkę, a potem dobitka Noble wysoko nad poprzeczką. Jak takich sytuacji nie będą wykorzystywali, to gola dzisiaj już nie strzelą. Kuszczak dzisiaj gra bardzo pewnie. Świetna interwencja przy strzale Solano. Szkoda,ze to nie weszło. :?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”