FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1228

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
6%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
6%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
16
52%
Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 22 wrz 2010, 21:55

Cos na CN gramy slabo. Kolejny slaby mecz i to w wykonaniu napastnikow. Bojan to zyje? Z taka forma w zimie bedziemy kupowac napastnika.

Mam nadzieje ze jest to okres przejsciowy i za miesiac bedzie lepiej

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 22 wrz 2010, 21:56

Nie ma wątpliwości, że Villa urodził sie na linii spalonego :rotfl:
W drugiej połowie już było lepiej, dzięki m.in Pedro i Pique. Sytuacji mimo wszystko było trochę mało, ale nic to
Man of the match chyba Gabi Milito :)

Awatar użytkownika
wianuch
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 38

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wianuch » 22 wrz 2010, 21:57

Ehh szkoda tej bramki Villi, mam nadzieje że Bilbao zaprezentuje znacznie więcej niż Gijon (0 strzałów celnych, 2 niecelne [']) i urwie Barcelonie przynajmniej 2 pkt. :mrgreen:

cruel
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 332

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cruel » 22 wrz 2010, 22:00

Slow brakuje, 2500zl ze 100zl przeszlo kolo nosa, bo mistrz Hiszpanii nie potrafi strzelic wiecej niz jednej bramki Sportingowi Gijon, brawo.

Byly chociaz jakies sytuacje i po prostu problem ze skutecznoscia, czy ogolnie grali kiche? Czekam az znowu ktos wyskoczy ze gra Barcelony wcale nie jest uzalezniona od Messiego.

Awatar użytkownika
sigane pepe
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sigane pepe » 22 wrz 2010, 22:22

ej, barca jest swietna bez messiego, wcale nie bylo widac ze sa od niego uzaleznieni, chyba ten messi jest im kompletnie nie potrzebny, wygrali 1:0 z bardzo mocna ekipa ktora praktycznie mozna nazwac europejskim potentatem skoro jest na 13 miejscu pd
:haha: :haha: :haha:

Awatar użytkownika
MeToYou
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 35

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MeToYou » 23 wrz 2010, 0:33

Patologia na Camp Nou :lol:
Jeśli to, że Gijon oddał w całym meczu 2 niecelne strzały świadczy o słabej grze Barcelony to mogę taką Dume Katalonii oglądać do przerwy reprezentacyjnej. Niektórym luźnym obserwatorom się w głowach poprzewracało i każdy mecz bez 3 strzelonych bramek jest słabym w wykonaniu Barcy. Milito faktycznie rozegrał świetne zawody jednak dla mnie najlepszy na boisku był po wejściu Pedro. Czasami odnoszę wrażenie, że Hiszpan ma ADHD i nie może spokojnie przejść obok akcji mimo braku pomysłu na jej zakończenie. Gra sprawia mu wielką radość i takich piłkarzy lubię oglądać. Bojan jest totalnie bez formy. Za każdym razem gdy piłka leci w jego kierunku można chwytać kufel piwa ze 100% pewnością, że nie rozleje się po chwili, połowy jego zawartości w przypływie euforii. W tym sezonie chyba jeszcze nie ma trafienia na koncie(łącznie ze sparingami presezonowymi) ? Jeśli się mylę to niech ktoś poprawi.
Chciałem zobaczyć w drugiej połowie Nolito wkręcającego w ziemie obrońców Sportingu ale niestety nie tym razem. Ciężko wywróżyć kiedy będzie kolejna okazja dla podstawowego zawodnika Barcy Athletic by pokazać swe umiejętności. Z pewnością nie w spotkaniu przeciwko Bilbao.
Dwa ciekawe wyliczenia po meczu :
- Liczba odzyskanych piłek przez graczy Barcelony po stratach - 62 z czego Milito 16.
- Xavi stracił dzisiaj 7 piłek przy normie 2-3 na mecz do tej pory(Radio Catalunya)

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 23 wrz 2010, 6:16

MGiggs pisze:Widz że Jarzinho g...ma do odpowiedzi i tylko czeka by kogos sprowokowąc do jałowej gadki na temat obronóc z Angli i ich słabośći. Pokazalem tylo ze Ronaldo padal ofiara brutalniejszych ataków od Messiego i nikt z tego nie robił cyrku jak w przypadku Leosia. Napinaj sie dalej.
W ciągu 22 godzin napisałeś to 2 razy. Może to jest naprawdę powód do dumy dla kibiców Premiership, dla mnie z całą pewnością by nie był. Myślę, że mało kogo obchodzi jeśli chodzi o Barcelonę ile razy koszony był Ronaldo w Anglii. Naprawdę ciężko to zrozumieć. :?:
Na temat obrońców nie będę się napinał czy prowadził dyskusji, sam dwukrotnie to dość dobitnie określiłeś i nie muszę nic dodawać na temat poziomu obrońców w Premiership. :wink:

Co do spotkania, to Barcelona w zeszłym sezonie także męczyła się ze Sportingiem. To dobrze ustawiona drużyna. Czy wczoraj z Messim byłoby lepiej- nie jestem tego taki pewien. Barca ma problem z graniem na CN z drużynami. które mogą walczyć o utrzymanie. Barcelona swoje sytuacje miała, może nie tyle co z Atletico, ale mogło być spokojniej. Wreszcie z tyłu na zero, podobać się powinien Milito i to mnie ogromnie cieszy, bo w tym sezonie mało jak do tej pory grał, a widać, że spokojnie można na niego stawiać. Villa gra dość samolubnie i to może się zemścić w pewnym momencie, swoje sytuacje ma praktycznie w każdym spotkaniu, ale za dużo chce sam nastrzelać. 2 następne spotkania może pograć na środku i zobaczymy jak będzie wyglądał. Bojan wczoraj wielkiego spotkania niestety ponownie nie rozegrał, Pedro trochę ożywił przód, ale z nim jest taki problem, że wnosi wiele dobrego z ławki, a grając od początku już tak dobrze nie jest. Zobaczymy co Pep wymyśli na Bilbao, o sam wynik się nie martwię. Na koniec mam nadzieję, ze Puyolowi nic się nie stało.
sigane pepe pisze:ej, barca jest swietna bez messiego, wcale nie bylo widac ze sa od niego uzaleznieni, chyba ten messi jest im kompletnie nie potrzebny, wygrali 1:0 z bardzo mocna ekipa ktora praktycznie mozna nazwac europejskim potentatem skoro jest na 13 miejscu pd
Co dostęp do internetu może zrobić z człowiekiem. Z Herculesem także to było widać :?:

Awatar użytkownika
sigane pepe
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sigane pepe » 23 wrz 2010, 8:45

A co brak 160 cm konusa robi z kibicami i gra barcy? ojej bardzo panstwo nerwowi, czyzby strach was przelecial ze potracicie punkty? macie szczescie ze ta kontuzja jest na poczatku sezonu i jest tak krotka i niegrozna sezonowcy, bo gdyby byla pod koniec juz byscie realowi kibicowali, nie wolno sie nabijac z poteznej barcelony bo to najlepszy klub w historii futbolu, ok, ok, ok, ok, rozumiem :rotfl: :rotfl: :rotfl:

stary rupieć
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: stary rupieć » 23 wrz 2010, 9:14

Wiadomo, że na zespoły które przyjeżdzają bronić się w jedenastu trzeba grać szeroko i oddawać strzały z dystansu, a wczoraj tego pierwszego prawie nie było, a drugiego zdecydowanie za mało. Taktyka z Busquetsem, Keitą, Xavim i Iniestą to nie jest dobre wyjście na murarzy. Sam mecz nie wyglądał aż tak źle jak wynik. Goście praktycznie naszej bramce nie zagrozili. Martwi słaba postawa Bojana, który przez kontuzje Messiego powinien w kilku spotkaniach grać od pierwszej minuty.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 23 wrz 2010, 11:11

Wszyscy już spuścili z krzyża, że tylko 1:0 pod nieobecność Leo czy ktoś jeszcze chciałby się uzewnętrznić?

Gra słaba, ale takie mecze są co roku i to z Leo w składzie jakby ktoś pytał. Rywal rezygnujący niemal zupełnie z ataków i człapiąca Barcelona. Niby jakieś tam sytuacje były, ale niewiele i raczej mało klarowane. O wynik mimo wszystko się nie martwiłem a i handi nie stawiałem bo wiem w jakiej formie jest drużyna. Najbardziej irytuje mnie Bojan, który gra dramat a przecież znajduje się w grupie piłkarzy lepiej przygotowanych i powinien grać nieźle. Wygląda jednak jakby miał 15 kg ciężarki przywiązane do nóg. Najwyraźniej budowanie formy na treningach musi się odbijać na piłkarzach bo przecież Bojan właśnie bazuje na swojej zwrotności i ruchliwości a wczoraj (i nie tylko wczoraj) w ogóle tego nie było. Xavi również dużo więcej niedokładnych podań niż zwykle.

Villa póki co szału nie robi delikatnie mówiąc. Bramka go trochę ratuje, ale generalnie słaby występ. Jak ma pół sytuacji to wali na bramkę i z jednej strony to rozumiem a z drugiej chciałbym, aby czasem podniósł głowę.

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 23 wrz 2010, 12:04

Mentor pisze:Wszyscy już spuścili z krzyża, że tylko 1:0 pod nieobecność Leo czy ktoś jeszcze chciałby się uzewnętrznić?
Tzn ja chciałbym dodać, że naprawdę fajnie, że Barcelona wygrała. Mentor nie ma się co wkurzać. Jakby Valdes puścił loba z 30 metrów, to zaraz by hiszpańska inkwizycja go dopadła. Dziwisz się? Sensacja najważniejsza. I tyle. Wielu nie zauważyło, że ten początek sezony Barca ma naprawdę skur.iały, ale wiesz Messi wypadł, to można się poznęcać.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 23 wrz 2010, 12:25

Ja się nie wkurzam. Relaksik. Mecz tak słaby, że aż zęby bolały, ale to nie pierwsze i nie ostatnie takie spotkanie w naszym wykonaniu więc nie robi to na mnie większego wrażenia.

Żeby nie było jednak, że tylko narzekam to są i pozytywy. Villa jak już pisałem szału nie robi bo szwankuje skuteczność, ale w kwestii dochodzenia do sytuacji strzeleckich jest dobrze. Bramki siłą rzeczy będą się zatem pojawiać bo trudno mi uwierzyć, aby regularnie marnował większość okazji.

Iniesta również gra nieźle i wczoraj o dziwo to jego podania mogły przenieść więcej pożytku niż zagrania Xaviego.

Alves kolejna asysta. Podobna do tej z rewanżowego spotkania z Sevillą o Superpuchar Hiszpanii.

Dobry Milito. Szczególnie jedną piłkę wyjął znakomicie kiedy to poważnie zaśmierdziało bramką dla Sportingu. To bardzo ważne, aby na tym etapie obrona była ogarnięta bo nie mamy wystarczająco dużo powera, aby aplikować każdemu rywalowi kilka bramek. Wyniki często mogą być na styku i bez pewnej obrony potracimy jeszcze punkty.

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 23 wrz 2010, 12:31

Mentor pisze:Żeby nie było jednak, że tylko narzekam to są i pozytywy. Villa jak już pisałem szału nie robi bo szwankuje skuteczność, ale w kwestii dochodzenia do sytuacji strzeleckich jest dobrze. Bramki siłą rzeczy będą się zatem pojawiać bo trudno mi uwierzyć, aby regularnie marnował większość okazji.
Racja, w sumie to on nawet u nas czasami miał takie okresy, że na 5 sytuacji jedną wykorzystywał, a jak przyszedł czas, to czego nie dotknął, to zamienił w gola.
Mentor pisze:Wyniki często mogą być na styku i bez pewnej obrony potracimy jeszcze punkty
Wolałbyś hiper ofensywną i piękną grę i np 1 punkt? Na pewno nie i dlatego nie ma co słuchać skomlenia innych. To jest trzeci sezon Pepa i podejrzewam, że będzie najtrudniejszy.

Awatar użytkownika
daniel10_15
Trampkarz
Trampkarz

Re: F.C. Barcelona

Post Wyświetl pojedynczy post autor: daniel10_15 » 23 wrz 2010, 12:37

W pełni zgadzam się z Mentorem... Mecz nie był najlepszej klasy i nie było to zbyt zachwycające widowisko, ale ze względu na brak Leo nic złego się nie stało. Valdes nie puścił tego loba, a bramka Villi całkiem niezła, tylko szkoda że jedna, bo sytuacji do ich strzelenia miał wiele więcej... Ale w końcu liczy się tylko wygrana i kolejne 3 punkty dla Barcelony...

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 23 wrz 2010, 14:58

Przed sezonem powiedzialem ze Iniesta bedzie tym lepszym w srodku od Xaviego. Creus ma duzo w nogach i slabsza dyspozycja nie mija tak szybko. Co nie zmienia faktu ze jego slabsza dyspozycja i tak ustawia go wsrod najlepszych w formie :)

Messi daje nam duzo i wszyscy to wiemy. Najwidoczniej ten fakt oraz styl naszej gry wyrobil wsrod naszych boiskowych przeciwnikow cos w rodzaju kompleksu. Czytajac ich wypowiedzi w tym temacie widze jak wielka jest Barcelona z Messim i Xavim. Jestescie mili :*

Na wyjazdach latwiej sie nam gra wiec licze ze w Bilbao damy rade zgranac 3 punkty. Chcialbym wreszcie zobaczyc Adriano w pierwszym skladzie i Moze Maxa bardziej z przodu. Musimy zaczac niwelowac braki w ataku bo Bojan jak Mentor slusznie zauwazyl nie jest najlepiej dysponowany.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”