Real Madryt (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1228

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Największy błąd Realu po 2000?

Zwolnienie Del Bosque
0
Brak głosów
Oddanie Robbena
5
33%
Oddanie Sneijdera
1
7%
Zatrudnienie Beniteza
1
7%
Zwolnienie Xabiego
6
40%
Zatrudnienie Mourinho
2
13%
Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Re: Real Madryt (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 22 sie 2010, 22:56

Ozil ładnie prezentuje się na tle tej miernoty, obrona też dosyć.
Ozil przede wszystkim pokazuje, że ma dobre podanie ostatnie. Choćby piłka do Di Marii z 26 minuty, gdzie ten zmarnował wyśmienitą okazję. Przede wszystkim widzę dwa problemy: na lewej obronie Marcelo (kapitanem nie jest przypadkiem?) jest objeżdżany niemiłosiernie i to przez zawodników pokroju tych z Hercules. Ale to generalnie nihil novi. Drugi problem jak dla mnie to Canales, który nie wiem po co w ogóle jest na boisku. Jest samolubny, dużo się kiwa a niemal co kiwka to strata czasami faul. Podania otwierające do bramki - nie stwierdzono. Dziwię się dlaczego on dalej dostaje szansę gry w pierwszym składzie, bo już z Bayernem został zjedzony przez nasz środek i nie było go nigdzie widać ani słychać.

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 22 sie 2010, 23:00

To że Marcelo się nie nadaje na lewą obronę udowodnił już nie raz, patrz Jesus Navas
Ale z braku laku musi tam grać na zmianę z Arbeloą.

Po przerwie wchodzi Granero ... jak ja nie trawię tego gościa.

Awatar użytkownika
wianuch
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 38

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wianuch » 22 sie 2010, 23:01

Akarin pisze:Ozil przede wszystkim pokazuje, że ma dobre podanie ostatnie. Choćby piłka do Di Marii z 26 minuty, gdzie ten zmarnował wyśmienitą okazję.
Nie gloryfikowałbym tak Niemca, miał jedno kluczowe podanie do Di Marii a tak to nic kompletnie. Marcelo? Robi znacznie więcej zamieszania na lewej flance niż Di Maria, jeżeli chodzi o grę w obronie ja już zdążyłem przywyknąć do tego, że balansu pomiędzy obroną i atakiem nie umie zachować jak normalny boczny obrońca dlatego też za Pellegriniego grywał dużo w pomocy, gdzie gra znacznie lepiej.

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 22 sie 2010, 23:06

Nie gloryfikowałbym tak Niemca, miał jedno kluczowe podanie do Di Marii a tak to nic kompletnie.
Daleki jestem od gloryfikowania kogoś z poza Bayernu :P Jakby to był Muller to co innego.
Widać tylko, że większość z was widziała naprawdę niewiele spotkań Werderu czy też Schalke z Ozilem w akcji. On musi mieć często piłkę przy nodze a jak na razie to widzę tam biegającego Canalesa, więc dziwię się, że Mourinho wystawia ich obu koło siebie. Ozil często tak człapie na boisku, jednak kiedy dostanie piłkę to ma szeroki wachlarz zagrań, ale najczęściej idą takie prostopadłe piłki. Przyzwyczajcie się, że on często jest przyczajony gdzieś tam pomiędzy defensywnymi pomocnikami a napastnikiem. Jedyna różnica jaką widzę w systemie Realu a Bremy to to, że w Bremie gra się 2 napastników a tutaj biega jeden Huiguin, który i tak jakoś wiele nie działa na boisku.

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1802
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 22 sie 2010, 23:19

Panowie, mogę prosić na szybko skład Realu na Hercules? Będę wdzięczny. :)

EDIT: Aaa jest, zmulenie :oops: Skasujcie mojego posta jak zawadza. :wink:
Ostatnio zmieniony 22 sie 2010, 23:23 przez Salas11, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 22 sie 2010, 23:20

podałem kilka postów wyżej

Awatar użytkownika
Marco Van Basten
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 31

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco Van Basten » 22 sie 2010, 23:21

Kaczy przecież wrzucił parę postów wyżej.

tylerdurden
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 88

Post Wyświetl pojedynczy post autor: tylerdurden » 23 sie 2010, 11:07

Ozil zagral wczoraj slabiusienko, Canales nie lepiej, ale Hiszpan przynajmniej walczyl w odbiorze, w meczu z Bayernem racja, chlopak nie istnial, ale caly srodek pola Realu nie istnial, bo Real oddawal szybko pilke Bawarczykom.
Di Maria fatalnie, Khedira jest zawodnikiem, ktorego prace nie zawsze widac, wczoraj ladna asysta, probuje podlaczac sie do atakow, wyglada niezle. Generalnie z nowych nabytkow to Pedro Leon jest najlepszy poki co, Canales tez mial sporo dobrych momentow, ale jako mediapunta imo to Vaart powinien wyjsc na Majorke, jest chyba w najlepszej dyspozycji, a wystawienie go w pierwszym dkladzie wzmocniloby go psychicznie i pokazalo nowym, ze na miejsce trzeba sobie zapracowac.

O Realu i jego grze trudno cos wyrokować, bo gralismy w tak roznych zestawieniach personalnych przy mieszaniu z ustawieniami, ze i dobrze zgrana druzyna mialaby problemy z plynnoscia, pierwszy mecz o punkty juz da czesciowa odpowiedz, ale tak czy inaczej upłynie sporo czasu zanim to zatrybi.

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 23 sie 2010, 13:38

Wciąż nie mogę rozkminić czerwonej kartki dla Pedro Leona. Chyba się trochę w główce zagotowało ... kompletnie niepotrzebne zagranie.

Trzeba również zaznaczyć że 4 piłkarzy ze wczorajszej jedenastki napewno nie wybiegnie od początku na Mallorce.
Wracają: Casillas, Ramos, Xabi oraz Cristiano, niekwestionowani pierwszoplanowi zawodnicy.

tylerdurden
Ozil zagral wczoraj slabiusienko, Canales nie lepiej, ale Hiszpan przynajmniej walczyl w odbiorze, w meczu z Bayernem racja, chlopak nie istnial, ale caly srodek pola Realu nie istnial, bo Real oddawal szybko pilke Bawarczykom.

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 24 sie 2010, 21:12

Real Madrid: Casillas; Arbeloa, Sergio Ramos, Carvalho, Marcelo; Khedira, Xabi Alonso; Cristiano Ronaldo, Özil, Di María; e Higuaín.

Peñarol:Sebastián Sosa; Aguirregaray, Rodríguez, Alcoba, Albín; Domingo, Pato Sosa, Ríos, Pacheco; Martinuccio y Estoyanoff.

22:15 Kick Off

Skład chyba przygotowany pod Mallorcę. Mam nadzieję że pierwszy mecz w sezonie na SB będzie dobrym widowiskiem i pozwoli nam pozytywnie spojrzeć w przyszłość.

http://www.iraqgoals.tv/ch2.html - link do meczu

Awatar użytkownika
brylancik
Oleguer Fan
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brylancik » 24 sie 2010, 21:43

Według moich źródeł gra Canales za Marysię :>

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 24 sie 2010, 21:48

brylancik pisze:Według moich źródeł gra Canales za Marysię :>
Marysia był tylko jeden :lol:

sklad ostateczny : CASILLAS; LASS, SERGIO RAMOS, CARVALHO, MARCELO; KHEDIRA, XABI ALONSO; CANALES, ÖZIL, CRISTIANO RONALDO; HIGUAÍN.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 24 sie 2010, 22:35

Co Lass robi na lewej obronie? :o

Dziwi też wystawianie i Özila, i Canalesa. To przecież zawodnicy o niemal identycznej charakterystyce.

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 794

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 24 sie 2010, 22:46

Daaaamian pisze:Co Lass robi na lewej obronie? :o

Dziwi też wystawianie i Özila, i Canalesa. To przecież zawodnicy o niemal identycznej charakterystyce.
Prędzej na prawej jest ustawiony, gdzie zdarzało mu się w przeszłości grac a Ramos na środku i Marcelo na lewej.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 24 sie 2010, 22:53

No tak, przeoczyłem obecność Marcelo w składzie, stąd pomysł, że to akurat Lass gra na lewej obronie. Mój błąd.

Tak czy siak, obecność bardzo dobrego DM'a na prawej stronie defensywy naprawdę dziwi (strasznie mnie irytowało, kiedy swego czasu Benitez stawiał na Mascherano na prawej stronie obrony).

Lass jest na wylocie? :>

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”